Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Παπουτσής: Ο σοσιαλισμός στα καλύτερά του

Ετοιμάζουν Τυρί στη Φάκα στην Υπόθεση των Διοδίων.


Από το biozo.gr
Το απόλυτο φακέλωμα πολιτών και οδηγών.
Η ευρωπαϊκή χουντική επιτροπή (κομισιόν) επέβαλε τα ηλεκτρονικά διόδια
Το απόλυτο φακέλωμα πολιτών και οδηγών
Ηλεκτρονικά «διόδια» και εισιτήρια ετοιμάζονται και στα μέσα μεταφοράς επιβατών
Αλλάζει ο τρόπος χρέωσης των διοδίων, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τις εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων να μετατρέψουν ως το 2012 τα διόδιά τους από συμβατικά σε ηλεκτρονικά.
Το τυράκι της φάκας είναι η χρέωση να υπολογίζεται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο οδηγός. Οι πραγματικοί στόχοι όμως είναι:
Ο πλήρης έλεγχος της κίνησης των οχημάτων και των πολιτών και
Η απονεύρωση του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Τα ηλεκτρονικά διόδια θα καταγράφουν τις εισόδους κι εξόδους, με αποτέλεσμα το κόστος των τοπικών μετακινήσεων να μειωθεί αισθητά. Έτσι για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, το αντίτιμο των διοδίων θα πέσει στο μισό σε πρώτη φάση μέχρι να διαλυθεί το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Μετά σιγά σιγά κι ελεγχόμενα θα αυξηθεί σε 3-4 ευρώ!
Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου «τα ηλεκτρονικά, πλήρως αναλογικά, διόδια σε όλο το εθνικό δίκτυο θα εξασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα και παράλληλα θα παρέχουν και τη δυνατότητα εκπτώσεων στους συχνούς χρήστες»(5) μεταφραζόμενο σημαίνει ότι ο απλός πολίτης θα πληρώνει τα διπλάσια από τις παγκόσμιες εταιρείες χρήστες των εθνικών μας δρόμων.
Στην Εγνατία Οδό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων ελεύθερης ροής σε μήκος 670 χιλιομέτρων.
Η αλλαγή του τρόπου χρέωσης, επιβάλλεται και από την Κομισιόν, που ζητά ενιαίο σύστημα τηλεδιοδίων για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έως και το 2012 για τα φορτηγά και το 2014 για τα ΙΧ, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται με μια συσκευή κι ένα συμβόλαιο. Πλήρες φακέλωμα!
Στο σύστημα καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, τα οποία αναγνωρίζονται από την κάρτα του χρήστη, την οποία πρέπει να φέρει κάθε όχημα. Τα αισθητήρια εντοπισμού του συστήματος θα παρέχουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, τον ακριβή αριθμό των οχημάτων, όπως και όλα τα στοιχεία των κατόχων τους που θα κινούνται στους, κατά τα άλλα …εθνικούς μας δρόμους!
Πρότυπο για την κομισιόν αποτελεί το σύστημα της Γερμανίας, που σχεδίασε και εγκατέστησε ένα ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης διοδίων, το οποίο συνδυάζει για πρώτη φορά, σε παγκόσμια κλίμακα, την τεχνική του εντοπισμού μέσω δορυφόρου και τη σύγχρονη τεχνολογία ασύρματων τηλεπικοινωνιών, σε ένα σύστημα.
Τα οχήματα αναγνωρίζονται μέσα από δορυφορικά σήματα GPS (Global Positioning System,) και πρόσθετα υποστηρικτικά αισθητήρων εντοπισμού, με αποτέλεσμα η εταιρεία, να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να γνωρίζει, την ακριβή διαδρομή την οποία ακολουθούν οι χρήστες.
Το σύστημα υπολογίζει στη συνέχεια τα τέλη βάσει των στοιχείων που έχει δηλώσει ο χρήστης, όπως για παράδειγμα την κατηγορία εκπομπής ρύπων και τον αριθμό των αξόνων και μεταδίδει ασύρματα τα στοιχεία στο κέντρο μηχανογράφησης. Θα προστεθούν στο μέλλον και στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, στοιχεία παραβάσεων και πολλά άλλα προσωπικά δεδομένα των πολιτών – χρηστών των εθνικών οδών.
Στη Γερμανία, πολίτες έχουν στραφεί ήδη ενάντια στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και έχουν δικαιωθεί (2 & 3). Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το άρθρο(6).
Δεν φτάνουν μόνο τα διόδια στις εθνικές οδούς, και η κυβέρνηση της παγκόσμιας χούντας έχει στόχο την επιβολή τους στο μετρό και στα άλλα μέσα μεταφοράς. Το σύστημα θα είναι η κατασκευή των επεκτάσεων του μετρό με συμβάσεις παραχώρησης, όπου οι παγκόσμιες εταιρείες θα εισπράττουν εισιτήρια με βάση την διαδρομή! Θα υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα και όλοι οι πολίτες θα φακελώνονται με το που πάνε, πότε και που κατεβαίνουν!

Σας προδίδει το δάχτυλο


ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η αξιοπιστία των τηλεδημοσιογράφων βρίσκεται στα τάρταρα. Κατά τ’ άλλα, συνεχίζουν να κάνουν κήρυγμα, έχοντας το ύφος του φωτεινού παντογνώστη.
Είναι απόλυτο λογικό οι τηλεδημοσιογράφοι να μην έχουν καμία αξιοπιστία. Οι ίδιοι άνθρωποι που αποθέωναν τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή -που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία- συνέχισαν να αποθεώνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, το Μνημόνιο, την Τρόικα και ό,τι άλλο συνέφερε τα γλοιώδη αφεντικά τους. Ακόμα και ο πιο ηλίθιος τηλεθεατής κατάλαβε πια τι συμβαίνει. Άργησε, βέβαια.
Από την ημέρα που η χώρα παραδόθηκε στο ΔΝΤ, οι τηλεδημοσιογράφοι –με την εντολή των αφεντικών τους- κήρυξαν πόλεμο σε όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό. Κατηγόρησαν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους και τα απύλωτα στόματά τους, για να κατασυκοφαντήσουν όποιον προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά.
Δεν ήταν μόνο οι τηλεδημοσιογράφοι που προσπάθησαν να ξεσκίσουν τον ελληνικό λαό. Σχεδόν το σύνολο των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες και τα άλλα μέσα των νταβατζήδων της διαπλοκής έκανε το ίδιο.
Σαφώς, πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετική γνώμη και το δικαίωμα στην έκφραση, αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού – εδώ έχουμε την επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης. Η άποψη του Πρετεντέρη –τον οποίο εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του το 2,3% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS- παρουσιάζεται σαν το Ευαγγέλιο. Όποιος δεν συμφωνεί με τον Πρετεντέρη και τον Παπαχελά στον Καιάδα.
Έτσι έφτασαν στο σημείο να αποκρύπτουν την επίθεση των μεγαλοεργολάβων με τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Κερατέας, ενώ, όταν πια δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν στο θέμα -επειδή το διαδίκτυο είχε βουίξει και φάνηκε ο βρομερός ρόλος τους-, κατασυκοφάντησαν τους κατοίκους της Κερατέας και τους παρουσίασαν σαν απολίτιστους, βάρβαρους και οπισθοδρομικούς. Μάλιστα θεώρησαν πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους κατοίκους της Κερατέας -που τόλμησαν να αντισταθούν στην εισβολή των ΜΑΤ στην περιοχή τους-, χαρακτηρίζοντάς τους σαν «αναρχικούς». Κι ο Κολοκοτρώνης αναρχικός ήταν. Αυτός δεν είπε "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"; Δεν το είπε μόνο - το έκανε κιόλας. Και έσωσε την Επανάσταση.
Ευτυχώς, οι «αναρχικοί» κάτοικοι της Κερατέας δεν έχουν ακόμα την τύχη που είχε η αναρχική –κατά δήλωσή της- Φέι Μάγιερ, η οποία προφυλακίστηκε, επειδή τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει «πολιτικούς κρατούμενους».
Περιέργως, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που θεωρούν αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης –και σκίζουν τα ρούχα τους για την ελευθερία του λόγου- δεν βρέθηκε ούτε ένας να γράψει μια γραμμή για το δικαίωμα της Φέι Μάγιερ στην ελεύθερη έκφραση. Ακόμα και οι ορθολογιστές και λαλίστατοι -σε άλλες περιπτώσεις- δημοσιογράφοι σώπασαν (τα καλά και συμφέροντα). Κι όμως, σε μια δημοκρατική χώρα, θα είχε γίνει επανάσταση, αν κάποιος προφυλακιζόταν εξαιτίας των απόψεών του.
Τώρα που αποδείχτηκε πως το Μνημόνιο ήταν η καταδίκη και η ταφόπλακα της χώρας, τώρα που δεν μπορούν να κρύψουν άλλο την σκληρή αλήθεια, τώρα που οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τον προδοτικό ρόλο των τηλεδημοσιογράφων και των αφεντικών τους, τώρα που τρέμουν από το φόβο τους, τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης κάνουν μια απότομη κωλοτούμπα, παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του λαού και νομίζουν πως έχουμε πάθει ομαδική αμνησία και θα ξεχάσουμε τις αθλιότητές τους.
Να μην ξεχάσουμε. Είναι εχθροί του λαού. Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν πρέπει να έχουν την τύχη των δωσίλογων της Κατοχής, οι οποίοι -αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές- πήραν τις καλύτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της απελευθερωμένης Ελλάδας.
Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν φοράνε κουκούλες, αλλά τους προδίδει το τεντωμένο δάχτυλο – το δάχτυλο που δείχνει εμάς και δεν κλείνει με τίποτα.
(Και για να μην ξεχνιόμαστε: Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.)

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΝDYMEDIA.

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ;;;
Οι αντιεξουσιαστές υποτίθεται πως έχουν αντιεξουσιαστική δράση αλλά στην πραγματικότητα χτυπάν όλους τους άλλους “περιμετρικούς” στόχους εκτός από αυτούς που αναφέρουν στις παπατζο-τρομοκρατικές και δήθεν “επαναστατικές” προκηρύξεις τους. Υποτίθεται ότι απειλούν την εξουσία αλλά σκοτώνουν πάντα λάθος άνθρωπο και έτσι λειτουργούν ως πυλώνες της παπατζο-δημοκρατίας και του συστήματος που υποτίθεται πως πολεμούν. Το δούλεμα βέβαια πάει σύννεφο αφού απ' την άλλη πλευρά η “δημοκρατία” δηλώνει πως δεν τρομάζει και ψάχνει να τους βρει.... στην πραγματικότητα βρίσκει άλλοθι για περισσότερους φρουρούς και λόγο για την επιβολή νέων σκληρότερων μέτρων κατά της ανθρώπινης ελευθερίας. Οι “τρομοκράτες” παριστάνουν τους ιδεολόγους επαναστάτες ενώ αποτελούν το δεξί χέρι της ίδιας της εξουσίας που υποτίθεται ότι πολεμούν (ως αντιεξουσιαστές). Ποτέ κανείς από τους υποτιθέμενες στόχους των τρομοκρατών δεν χτυπήθηκε, φρόντιζαν πάντα την τελευταία στιγμή να σκοτώνουν κάποιον αθώο .Τυχαίο είναι ότι ΕΚΤΟΣ από μεγαλοπολιτικούς, μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους που ΠΟΤΕ δεν ακούμπησαν , ο αμέσως επόμενος στόχος τους στις προκηρύξεις των μαφιόζων είναι η Αστυνομία με το πρόσχημα ότι χτυπούν το σύστημα;;;
Tι όμως σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη ;;;
Σκοτώνοντας τυχαία έναν μεροκαματιάρη αστυνομικό, ασφαλώς και δεν χτυπάς το σύστημα. Αγριεύεις όμως τους μπάτσους και έτσι δυναμώνεις την κρατική εξουσία να βρει πρόσχημα για σκληρότερα μέτρα καταστολής. Έτσι λοιπόν λειτουργούν οι αντιεξουσιαστές ; οι επαναστάτες ;; τσιράκια των τραμπούκων του συστήματος;;;; Το μαφιόζικό παρακράτος στην αγκαλιά του "κράτους" ;; Δεν ντρεπόσαστε βρε ρεζίλια που παριστάνετε και τους ιδεολόγους αντιεξουσιαστές ρε τσουτσέκια.... Και όλο αυτό το παραμύθι το πλασάρουν στην Ελλάδα.... ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !


ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ;;; 
Αυτοί που θεωρούν ρατσιστική μια επίθεση εναντίων μιας συναγωγής ενώ αντιθέτως πανηγυρίζουν σε επίθεση εναντίων εκκλησίας. Αυτοί που λένε τα Σκόπια Μακεδονία, αυτοί που μιλάνε για λύσεις στην Κύπρο τύπου Ανάν όπως οι αμερικανοί. Άκου..αντιεξουσιαστες οι δήθεν αναρχικοί..χαχαχα. Αυτοί που τάσσονται πιστά σκυλιά δίπλα στους πολιτικάντηδες στο θέμα της ιθαγενείας των ξένων. Αυτοί που τάσσονται υπέρ της πολυπολιτισμικοτητας όπως τα αμερικανικά αφεντικά τους. Αντιεξουσιαστες αυτοί που δέχονται στις πορείες τους αλβανούς Εθνικιστές...Αναρχικοί αυτοί οι οποίοι κατεβαίνουν σε κοινές πορείες μαζί με τους Φανατικούς Θρησκόληπτους Ισλαμιστές. Αναρχικοί αυτοί που συμπορεύονται με τους φανατικούς σιωνιστές της τερμιναλ 119(αν είναι δυνατόν.) Πάρτε το χαμπάρι..Όλοι εσείς οι δήθεν αναρχικοί -αντιεξουσιαστες είσαστε τα ποιο πιστά σκυλιά του συστήματος. Είσαστε εκείνοι οι τύποι που ποικιλοτρόπως θα χρησιμοποιήσει το κράτος για την βρώμικη δουλεία. Είσαστε εσείς οι οποίοι λειτουργείτε ως σύγχρονων ομάδων καταστολής ,έτοιμοι να επιτεθούν σε όποιον μιλαει για εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ. ΠΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ… ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ… ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΓΕΡΣΙΣ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ- ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1 ΜΑΡΤΗ, 7 μμ
Παρά το δριμύ κρύο, οι συναγωνιστές μας του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, άνοιξαν για 2 ώρες τα διόδια της Αττικής οδού, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης. Μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια με οδηγίες και το σήμα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τρίπτυχα για τον αγώνα μας ενάντια στα διόδια, το χαράτσι των εισιτηρίων στα δημόσια νοσοκομεία και για δωρεάν μετακίνηση στις συγκοινωνίες. Επίσης μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια για την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συνταγμα, αύριο Τρίτη 1 Μάρτη, 7 μμ.

Πολλά συνεργεία απο συναγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, κόλλησαν δεκάδες χιλιάδες αφίσες , για την προετοιμασία της αυριανής συγκέντρωσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7 μμ!!!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΟΛΌΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Πως περνάμε τα διόδια μετά την δημοσίευση της ντροπολογία​ς, από την κυβέρνηση των εργολάβων...

  
Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα.
Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.
Επί πιστώσει απόδειξη που έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να...

 ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.
Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site http://www.oxidiodia.gr/ και http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΜΕΛΑΜΨΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ


ΜπαρμπαΝίκος
Η παράσταση του θεάτρου σκιών στο Παρίσι, δεν παίχθηκε για να συναιτιστεί η κυβέρνηση της ληστοσυμμορίας Παπανδρέου-Πάγκαλου, και των συνοδοιπόρων τους, ξενόδουλων Σαμαρά-Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη και Σία. Η παράσταση στήθηκε, για να “κατανοήσουμε” όσοι μπήκαμε στο 95% του υπόδουλου Ελληνικού λαού, που έχουμε μπουχτίσει από τη καταπίεση, της οποίας (καταπίεσης) το πιο δολοφονικό όργανο είναι η λαθρομετανάστευση, πως “πρέπει” να υποταχθούμε στη κατασκευασμένη απ’ τη κυβέρνηση, από τον ΣΕΒ, από τους εργολάβους κι’ από τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, ψευδοανάγκη νομιμοποίησης της απάτης τους και να αποδεχθούμε τη φυσική μας εξόντωση.
Αυτό το πρόστυχο σκηνικό, της πιο απαίσιας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με το ψευτοδήλημμα ενός αόριστου ψευδοανθρωπισμού της πλουτοκρατίας των εβραιομασόνων, δεν μπορούσε να στηθεί εδώ στην Ελλάδα. Υπάρχει και το προηγούμενο της πολιτικής αλητείας του πράκτορα Ιερώνυμου στον Άγιο Παντελεήμονα και το φασιστικό καθεστώς δεν αντέχει άλλες δημόσιες σφαλιάρες και βγήκε να κάνει παιχνίδι εκτός έδρας, στο Παρίσι!!!! Το επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση της κατασκευασμένης ανάγκης, σαν το νομοσχέδιο νομιμοποίησης των Ισραηλιτών εισβολέων και των κατοχικών τους δυνάμεων και των μισθοφόρων τους.
Χθες Σάββατο, 26-2-2011, στην “Ελληνική Εστία Παρισιού”, σε εκδήλωση του Ισραηλίτη “Κώστα Γαβρά” με θέμα τη λαθρομετανάστευση, ήταν καλεσμένος και παραβρέθηκε ο Γαλλοεβραίος (και ποτέ Αρβανίτης) νεοναζιστής-σιωνιστής Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος του σιωνιστή Τζέφρι Παπανδρέου.
Στη μικρή σχετικά αίθουσα υπήρχαν περίπου 30-35 άτομα, εκ των οποίων μια ομαδούλα 15 ατόμων, που προσδιορίσθηκε σαν ….”πρωτοβουλία υποστήριξης των 300 λαθρομεταναστών” (ενώ υπάρχουν 2.000.000), έκανε μερικές νερόβραστες, 1000% κατευθυνόμενες ερωτήσεις, παριστάνοντας την ευπρεπή αντιπολίτευση του εξωτερικού. Οι ηλίθιες ερωτήσεις θα μπορούσαν άνετα να ήταν γραμμένες από το προεδρείο του ΣΕΒ, ή από τους εβραιοτραπεζίτες, ή από τον Καρατζαφέρη που νομιμοποιεί οτιδήποτε είναι φτηνό και μαύρο, γιατί τα συμφέροντα μόνον αυτών εξυπηρετούσαν, για να διευκολύνουν τη συνέχιση της λαθραίας εισαγωγής λαθρομεταναστών, ώστε να συμπιέζονται εκβιαστικά τα μεροκάματα στην Ελλάδα του Γκαγκά και του παμφάγου Πάγκαλου. Ούτε μισή λέξη δεν υπήρχε στη “διαμαρτυρία”, για τα βάσανα του Ελληνικού λαού. Ούτε μισή!!! Μισό δράμι υποκρισίας, έστω, για ένδειξη συμπαράστασης!!!… Έτσι, ρε αδελφέ, για …ιδεολογικό πλουραλισμό!
Ούτε μισό γιαούρτη δεν είχαν “οι κάλπικοι αγωνιστές” του κώλου. Ούτε 1/4 τεμαχίου σάπιας ντομάτας…. Ένθεν κακείθεν διάλογος, αιτήματα και σκατά στα μούτρα των διαλεγομένων του Παρισιού!!! Για τέτοιο ξεσηκωμό μιλάμε…  Στο Παρίσι…. Και μάλιστα όταν αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι, έχει προπηλακιστεί άγρια, δύο φορές τελευταία, από Έλληνες πολίτες και τον έσωσαν οι μισθοφόροι του…. Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε….
Όταν το 95% του Ελληνικού λαού, έχει καταλάβει το βρόμικο παιχνίδι της ξενόδουλης πλουτοκρατίας και εκφράζεται σε όλες τις μετρήσεις απολύτως αρνητικά και εναντίον της λαθρομετανάστευσης και εναντίον της νομιμοποίησής της, είναι γελοίο να επιτρέπουμε σε μια χούφτα υπηρέτες της πλουτοκρατίας και των λαθροεισαγωγέων μελαψού φτηνού κρέατος, να μας χαρακτηρίζουν ως δήθεν ρατσιστές, ως δήθεν πάσχοντες από ξενοφοβία, ως δήθεν αντισημίτες, ως δήθεν…. Ρε κοπρίτες, 5.000.000 τουρίστες ετησίως ο Πάγκαλος κι’ ο Γερουλάνος κι’ ο Σαμαράς με τον Γκαγκά τους εξυπηρετεί???
Μόνο ως τυχόν άνευ ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαιούμενους δεν μας βλέπουν οι λαθροεισαγωγείς φτηνού μεροκάματου και της ανεργίας….
Πιστεύω ότι πολλά μπλογκ βιάστηκαν. Σε μια τέτοια αίθουσα, με τους συγκεκριμένους διοργανωτές και τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ…. ΓΙΑΤΙ????
Αν το θέμα είχε για έναν λαθρομετανάστη (ο οποίος το ξαναλέω, μπορεί και ξοδεύει άνετα πάνω από 10.000€ -το κεφάλι- για να λαθρομεταναστεύσει, ενώ εγώ και εκατομμύρια Έλληνες είμαστε άφραγκοι και μέρα με τη μέρα μας χειροτερεύουν) έχει ενδιαφέρον το θέμα για Χ μονάδες, για μένα, για τον κάθε Έλληνα, το σταμάτημα της λαθρομετανάστευσης είναι μονάδες 1000Χ, γιατί για μας πλέον είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, τώρα πλέον μιλάμε για τη φυσική ύπαρξη του καθενός μας.
Γιατί ποτέ, κανένας από αυτούς, τους στη κυριολεξία καριόληδες του κατευθυνόμενου και κρατικοδίαιτου ψευδοακτιβισμού, δεν καταδέχονται, έστω μια φορά, έστω και υποκριτικά, να καμωθούν πως νοιάζονται για τη κατάντια του Ελληνικού λαού, να δείξουν με έναν οποιονδήποτε τρόπο προτιμούν, να βγουν δημόσια και επώνυμα και να προτείνουν λύσεις για την απελευθέρωσή μου από τη χειρότερη σκλαβιά, την οποία με τη λαθρομετανάστευση τη μετατρέπουν κάποιοι Πάγκαλοι σε δολοφονία μου???? Θέλω λύσεις στα προβλήματά μου, με την ίδια απλότητα που προωθούν τις νομιμοποιήσεις των ανομιών τους…. Πολλά ζωτώ και αν μ’ ακούσουν δεν θα μπορούν να ασχοληθούν με τις τρέχουσες λαθροεισαγωγές….
Εντάξει, φώναξαν εξήμισι (6,5) φορές “αίσχος”….. ΚΑΙ?????
Όσο αυθόρμητο ήταν το οργανωμένο ταξιδάκι (αυτών έστω των 300) λαθρομεταναστών από Τηνισία και Λιβύη για Κρήτη και από Κρήτη μέχρι Νομική Αθηνών, άλλο τόσο αυθόρμητη ήταν η …”διαφωνία”  των Παριζιάνων με τον Πάγκαλο.
Σε τι διαφώνησαν και διαφωνούν με τον κλανιάρη αντιπρόεδρο του Τζέφρι???? Και αυτοί και αυτός δεν στοχεύουν στη νομιμοποίηση της διαρκούς επιβάρυνσης ΚΑΙ ευτελισμού της ζωής των ντόπιων εργατοϋπαλλήλων???? Την ίδια δουλειά δεν κάνει και ο ξεφτίλας ιδιοκτήτης της ΥΠΑΤΙΑΣ???? με το πρόσφατο μαγαζάκι για λαθρομετανάστες, που ακόμα δεν πρόλαβε ν’ απλώσει ταμπέλες????  Σε τι και με ποιους διαφωνούν και από το πουθενά έλαμψε το άστρο του ακτιβισμού εν Παρισίοις???? Λίγος ακτιβισμός για μένα δεν περισσεύει???? Πως και αντέχουν τόσο ευαίσθητες υπάρξεις, να τους ουρλιάζω ότι εξαφανίζομαι, ότι χάνομαι, ότι δεν αντέχω άλλο, και αντί να μου απλώσουν το χέρι με αποκαλούν με μίσος ρατσιστή?????
ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΣΚΟΤΕΙΝΙΛΕΣ????? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ????
Μισή αίθουσα οι διαμαρτυρόμενοι του γλυκού νερού, που στο κάτω-κάτω, δεν διαφωνούν σε τίποτα, στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, με τον λαθροεισαγωγέα συνάδελφο (και “συνέταιρό”) τους, στις λαθροεισαγωγές Πάγκαλο… 12 φορές είδα το βίντεο κι’ αρνούμαι να το προβάλω. ΟΧΙ ρε, δεν μιλάω συνέχεια για προβοκάτσιες, αλλά μόνο γι’ αυτές που παίρνω χαμπάρι από τη δυσοδεία τους. Κι’ αυτή η οβραιοσύναξη βρομοκοπά προβοκάτσια και υπονόμευση της συνοχής του Ελληνικού λαού…. Με τους κατασκευαστές της σύναξης και παραγωγούς του βίντεο, ποτέ δεν θα συναντηθούμε στην ίδια διαδήλωση, γιατί αυτοί είναι οι αισχροί ρατσιστές, εναντίον του 95% του Ελληνικού λαού και γιατί πρεσβεύουν απόλυτα, ότι και ο κλανιάρης φασίστας αντιπρόεδρος.–

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ — ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ:ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ 25 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ,ΗΤΑΝ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ρωσία μας τα έδινε… εμείς δεν τα παίρναμε!

Πώς αποδεικνύεται η προδιαγεγραμμένη πορεία προς το ΔΝΤ: Το δάνειο των 25 δισ. δολαρίων που είχε αποφασίσει να μας δώσει ο Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010 και...η πράσινη ανάπτυξη του Παπανδρέου

Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια και του προχθεσινού μας σημειώματος «Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ». Πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίες προέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, κι ενώ είχαμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει αγορές που θα μας δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Γινόταν τότε συζήτηση για ενδεχόμενη προθυμία εκ μέρους της Κίνας, αλλά και για διερευνητικές συζητήσεις με Ρώσους, Άραβες ή και ομογενείς.

Από ομογενειακούς κύκλους είχαμε την πληροφόρηση ότι υπήρχε μεν διάθεση αγοράς ομολόγων, αλλά συνοδευόταν από αίτημα για ισχυρή διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με διαφανή τρόπο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς ιδιαίτερη επιθυμία κινητοποίησης των ομογενών, ούτε και για έκδοση εσωτερικού δανείου.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα. Στα δημοσιεύματα του Τύπου δεν γινόταν μνεία ότι υπήρχε στην ατζέντα των συζητήσεων θέμα δανεισμού της Ελλάδας από τη Ρωσία. Η Voria.gr είχε γράψει: «Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στα εκκρεμή ενεργειακά σχέδια μεταξύ των δύο χωρών (…) Επί τάπητος θα τεθεί, επίσης, η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016 (…) Θα εξεταστούν, δε, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως το Κυπριακό».

Μόνον μερίδα του τουρκικού τύπου έδωσε άλλη διάσταση, όχι όμως οικονομική. Η εφημερίδα «Ζαμάν» έγραψε ότι η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε, για να πεισθεί η Ρωσία να μη ενισχύσει την Τουρκία στο πυρηνικό της πρόγραμμα, διότι «την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα».

Τι συζητήθηκε στη Μόσχα; Το αποκάλυψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, σχημάτισε τη γνώμη -όπως και όλοι μας- ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσική οικονομική συνδρομή. Αυτού του είδους την ενημέρωση παρείχε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το σχετικό ελληνικό αίτημα, το δε ποσόν του δανείου που υπολόγισε ανερχόταν στα 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7% (και χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι επαχθείς δεσμεύσεις του μνημονίου). Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περί τη μία ώρα. Όταν έφυγε ο κ. Παπανδρέου, ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη- «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε! Ο λόγος; Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μόνον για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία!

Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ «να πάτε στο ΔΝΤ». Μας είχε εκπλήξει τότε η δήλωσή του, γνωστού όντος ότι η Ρωσία αποστρέφεται το ΔΝΤ, αφού ο Γέλτσιν την προηγούμενη δεκαετία είχε επιτρέψει την οικονομική κυρίευση της χώρας. Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους μας.

Οι Ρώσοι αντελήφθησαν, πριν από τον ελληνικό λαό, ότι η πορεία μας είχε προδιαγραφεί πολύ πριν μας ανακοινωθεί. Στο παιχνίδι, προφανώς είναι μπλεγμένοι και αρχηγοί άλλων κομμάτων, διότι ουδείς, καθ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε δεν πρότεινε τρόπο εξόδου από την κρίση. Παρ’ όλο που γνώριζαν τι συμβαίνει.
ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΤΖΕΦΡΥ,ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ-ΕΛΕΟΣ-ΓΙΑ...ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

ΦΤΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ"!

ΦΤΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ-ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ-ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ "ΔΝΤ Ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ"!

ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν σιγά-σιγά αρχίσουν να...κελαηδάνε κι άλλα "πουλάκια",από Κίνα μεριά.Όσο περνάει ο καιρός,τόσο θα αποκαλύπτεται το ασύλληπτο μέγεθος της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του Τζέφρυ,που μας οδήγησε στο ΔΝΤ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/hellas-orthodoxy

ΚΡΑΞΙΜΟ εναντίον του Πάγκαλου στο Παρίσι. Πότε θα καταλάβουν οι ξεφτίλες του ΠΑΣΟΚ ότι είναι ανεπιθύμητοι από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ελληνικού λαού!


 Μετά το Βερολίνο και τον Πρωθυπουργό σειρά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κος Πάγκαλος και το Παρίσι.
Χθες το βράδυ Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι αποδοκίμασαν την παρουσία του Θόδωρου Πάγκαλου, αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, σε εκδήλωση της ελληνικής φοιτητικής εστίας στο Παρίσι για τον Κώστα Γαβρά , με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν σε αποχώρηση. και τον ανάγκασαν να φύγει από την εκδήλωση. ΕΥΓΕ !!!!
 
 
 

Θέλει λοιπόν η Vodafone να εκφραστούμε πετώντας μολότωφ;


Η Vodafone αφού γλύτωσε το πρόστιμο για τις υποκλοπές, συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλητικές της διαφημίσεις όπως παλαιότερα με τις αφίσες στα αλβανικά και τον εκχυδαϊσμό της ιστορίας μας.
Βλέπουμε σε διαφήμιση που έχει βάλει στο πίσω μέρος των λεωφορείων να γράφει στα greeklish "ta leme sto vodafonecu.gr" και από....
πάνω "express the real U", δηλαδή "εξέφρασε τον πραγματικό σου εαυτό".

Ποιον πραγματικό μας ευατό; Αυτό που βλέπουμε στην αφίσα; Ένας φαίνεται σαν αστυνομικός με γκλόπ έτοιμος να χτυπήσει και ο άλλος φαίνεται κάτι να κρατάει στο χέρι, κάτι σαν μολότωφ, έτοιμος να την πετάξει...

Θέλει λοιπόν η Vodafone να εκφραστούμε πετώντας μολότωφ; Να εκφράσουμε τον αληθινό μας εαυτό με αυτό τον τρόπο; Μην λοιπόν απορούμε πως 15χρονα πετούν μολότωφ όταν δίνουμε τέτοια πρότυπα μέσα από εταιρείες που έχουν απήχηση στους νέους...

Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε την όλη σύλληψη της ιδέας...


http://www.thermopilai.org/

Άραγε οι Πασόκοι ζήτησαν μίζα από την NonLethal Technologies, Inc.?

Δείτε στο 6,00 λεπτό του video το εύρημα χημικών που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών στην μεγαλειώδη πορεία προχθές 23/2/2011 και βγάλτε τα συμπεράσματά σας  για το τι μας ποτίζουν! Άραγε οι Πασόκοι ζήτησαν μίζα και από την NonLethal Technologies, Inc.  ή οι Αμερικάνικες εταιρείες δεν εφαρμόζουν τα συστήματα των γερμανικών? Ρητορικό το ερώτημα?... ΙΔΩΜΕΝ ...ΞΕΨΑΧΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ !!!

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Το καρναβάλι του Ρίο - Αντίρριο ή Ας δούμε ποιοι είναι οι τζαμπατζήδες


Επειδή γίνεται πολύς λόγος τελευταία σχετικά με το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και την κυβερνητική άποψη που εκφράστηκε δια στόματος Ρέππα, ότι όσοι δεν πληρώνουν είναι τζαμπατζήδες, δημοσιεύουμε σήμερα ένα κείμενο που είχαμε κρατημένο στο αρχείο μας.
Το κείμενο είναι εξόχως διαφωτιστικό αφού εξηγεί με σαφήνεια πως γίνεται ένα μεγάλο έργο, με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ποιος είναι ο ρόλος των ιδιωτών που συμμετέχουν στο...
 έργο.
Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι... τζαμπατζήδες...

Ακολουθεί το κείμενο

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ.δραχμές.
Από αυτά: • Το 10% ( 74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται. • Το 40% ( 296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς. • Το υπόλοιπο 50% ( 370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος,δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)

Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές.Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ.για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δ! εν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ.δηλαδή το Ό της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. (σ.σ. ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.)

Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με ! τέτοιους όρους δούλευε. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή:πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης,χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.

Από πλευράς του Έλληνος φορολογούμενου, η κατάσταση έχει ως εξής: • 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και • 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35 ετία)πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτόπου λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται ΣΔΙΤ- «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και δ! ιαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21 ου αιώνα.

Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια,ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της.

Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο. Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στην Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται.(Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό).

Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται,αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός,νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ. Ολα αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21 ου αιώνα.

http://e-parembasis.blogspot.com/

Αγαπάει ο θεός τον ...μπάτσο, αγαπάει όμως και τον διαδηλωτή

from ksipnistere _ Ο σιωπών δοκεί συναινείν

Όλοι είδαμε την φωτογραφία του νεαρού με το τόξο στην τεράστια διαδήλωση ης 23ης του μήνα, όπως και την φωτογραφία της αστυνομίας, η οποία μας έδειχνε και ένα γαλάζιο ..τσεκούρι, ως αντικείμενο που κατείχε ο συγκεκριμένος συλληφθείς.

Το τσεκούρι όμως, καθώς φαίνεται, είναι ..."αλλουνού παπά ευαγγέλιο", ή καλύτερα, αλλουνού **μπάτσου** (αστυνομικός δεν μπορεί βεβαίως να ....
αποκληθεί ένας τέτοιος τύπος, όπως θα διαφανεί παρακάτω).

το τσεκούρι, φαίνεται σε φωτογραφίες ολοκάθαρα (βλ. link παρακάτω) να κάνει βόλτες μέσα σε σακίδιο ΜΑΤατζή πολύ πρίν τα επεισόδια και τη σύλληψη. Για όσους "καχύποπτους" σκεφούν ότι "οι φωτογραφίες είναι μετά τη σύλληψη", η διμοιρία που κουβαλά το τσεκούρι είναι **άλλη** από τη διμοιρία που έκανε τη σύλληψη του "τοξότη", όπως φαίνεται και από τα σχετικά σύμβολα στα κράνη. Η διμοιρία με τον τσεκουροφόρο ΜΑΤατζή, στις φωτογραφίες συνοδεύει άλλον συλληφθέντα (άραγε αυτουνού τί να του φορτώσανε;). Η διμοιρία που συλλαμβάνει τον τοξότη είναι στην τελευταία φωτογραφία, σε άλλο σημείο της Πλατείας Συντάγματος.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΟΙ
ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.

Ο συγκεκριμένος νεαρός, είχε το τόξο, και γι αυτό ας κριθεί, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ. Το συγκεκριμένο τσεκούρι θα μπορούσε να έχει "φυτευθεί" σε οποιονδήποτε αποφάσιζε το ένστολο γουρούνι οτι "δεν γουστάρει τη φάτσα του".


Πράσινο Σοκ (ΠΡΑΣΟΚ)
Στο Ελληνικό θα γίνει της Κερατέας... Δουλειές με φούντες για τον Παπουτσή...

Οι αποικιοκρατικές προτάσεις (συμφωνίες;) Παμπούκη μάλλον θέλουν να μετατρέψουν το Ελληνικό σε νέο πεδίο μάχης τύπου Κερατέας
Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού «Με διακρατική συμφωνία να δοθεί στους άραβες επενδυτές από το Κατάρ» είπε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης
Σχετικά:
1). Παρουσίαση ολοκληρωμένης της...
 μελέτης του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Ε.Μ.Π. για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
2). Ν. Μπελαβίλας: «Το μητροπολιτικό πάρκο είναι αναγκαίο, εφικτό και φτηνό»
3). Ελληνικό Real Estate, Ηλίας Γιαννίρης: «για πρώτη φορά επιχειρείται απευθείας πώληση δημόσιας γης», και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα
4). Το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι αναγκαίο, φθηνό και εφικτό
Ανακοίνωση καθηγητή του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
Τα παραπάνω είναι οι ελληνικές προτάσεις, που ο εθνικός μας ατζέντης Χάρης Παμπούκης, όχι μόνον δεν έλαβε υπόψη, αλλά τις προσπέρασε.
Αραγε... Γιατί;
Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ, και έπεται συνέχεια:
Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να δοθεί στους άραβες επενδυττές από το Κατάρ με διακρατική συμφωνία κι όχι με διαγωνισμό - αν γίνει διαγωνισμός το Κατάρ δεν θα συμμετάσχει, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης το μεσημέρι της Παρασκευής, τοποθετώντας μαζί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη τη νέα διοίκηση του Invest in Greece.
Ο κ. Παμπούκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Κατάρ διατηρεί το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό αμείωτο και σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μία μεγάλη μετάγγιση πόρων από μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου». Και πρόσθεσε ότι «αν καταφέρουμε να γίνει η επένδυση θα δημιουργηθεί μία πύλη εσόδων για άλλες σημαντικές επενδύσεις. Υπολογίζουμεότι στην περιοχή του Ελληνικού είναι δυνατόν να δημιουργηθούν 35.000 - 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης». Επίσης ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι είναι στα σχέδια να γίνει παράλληλα μητροπολιτικό πάρκο και μάλιστα όπως είπε στα σχέδια του Central Park της Νέας Υόρκης. Ερωτηθείς σχετικά με τις εικαζόμενες διαφωνίες που υπάρχουν μετην υπουργό ΠΕΚΑ κυρία Tίνα Μπιρμπίλη είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στη κυβέρνηση για το θέμα του Ελληνικού, υπάρχει απόλυτη συναντίληψη. και βεβαίως η υπόθεση του Ελληνικού αφορά όλη τη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα ενός υπουργού και η κυρία Μπιρμπίλη συμμετέχει θετικά σ΄όλη την προσπάθεια, συμπλήρωσε. Επίσης ο ίδιος συμφωνεί να γίνει δημόσιος διάλογος, αλλά με αρχές και πλαίσιο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την ευκαιρία της νέας διοίκησης του Invest in Greece είπε ότι στόχος είναι «να απλοποιήσουμε και να κάνουμε πιο φιλικό το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα». Και πρόσθεσε ότι «το Invest in Greece είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις προσέλκυσης και ξένων άμεσων επενδύσεων αλλά και επενδύσεων από τους έλληνες επιχειρηματίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο όλο το πλαίσιο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα για τις νέες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα, του νέου επενδυτικού νόμου. Θα γίνει μία μεγάλη προκήρυξη για 2 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις αλλά είναι έτοιμο ταυτόχρονα και το χρηματοδοτικό πλαίσιο για να κλείσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες».
Πάντως ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας αλλά και η πραγματική οικονομία της δεν θα αλλάξει με ένα μαγικό ραβδί. Χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι, χρειάζεται να είμαστε αποφασισμένοι για να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα. Χρειάζεται να κάνουμε την Ελλάδα πιο φιλική στις επενδύσεις, χρειάζεται να κάνουμε ένα πολύ απλοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον, χρειάζεται να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός νέου προτύπου ανάπτυξης που θα είναι πιο ανταγωνιστικό, πιο ελκυστικό, πιο εξωστρεφές, πιο δυναμικό που θα δημιουργεί πλούτο και ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

ΔΟΘΗΚΕ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΟΓΟ. BRAVO GIORGOS!!!!!!!!!!!!!!!

Πώς όμως έχει το στόρυ. Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος για τις ανάγκες τηλεοπτικού ρεπορτάζ πήγε στα διόδια με άλογο! Φαίνεται πως το άλογο είναι απαγορευμένο μέσο μεταφοράς με τη δικαιολογία ότι στην εθνική θα πρέπει τα οχήματα να κινούνται με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα. Ομως στην εθνική Πατρών - Κορίνθου λόγω των έργων υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας.
 Η κλήση είναι 200 ευρώ. Και όπως βλέπετε στην στήλη για τα στοιχεία του οχήματος γράφει... ΑΛΟΓΟ. Σήμερα αναφορά στην περιπέτεια του Γιάγκου έκανε και η εφημερίδα ESPRESSO.Δείτε την είδηση και έπειτα ας φωνάξουμε όλοι
 ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ESPRESSOΗθελε να περάσει τα διόδια του Ρίου καβάλα στ' άλογο! Ο λόγος για τον Πατρινό τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή σατιρικής εκπομπής Γιάγκο Ραυτόπουλο (φωτ.), ο οποίος άφησε με το στόμα ανοιχτό δεκάδες διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, όταν προσπάθησε να περάσει τα διόδια του Ρίου πάνω σε ένα άτι.

Ο Γιάγκος πριν από κάποια χρόνια είχε συλληφθεί, γιατί τον είχαν περάσει για... σατανιστή, ενώ λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, όταν μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας που σκηνοθετούσε άρχισε να τρέχει πάνω-κάτω στο Σινικό Τείχος με... προβιές και μάσκες. Γενικά ξέρει να προκαλεί ντόρο, ό,τι κι αν κάνει!

Ο νεαρός απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών εμφανίστηκε στο ταμείο και ζήτησε να πληρώσει το αντίτιμο, αλλά στον τιμοκατάλογο της διέλευσης δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα... άλογα. «Η υπάλληλος μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσω για δίτροχο κι εγώ της απάντησα: "Με δουλεύεις; Το άλογο έχει τέσσερα πόδια"» λέει με χιούμορ στην «Espresso» ο Γιάγκος Ραυτόπουλος συμπληρώνοντας πως η κίνησή του ήταν ένα είδος συμβολικής διαμαρτυρίας, ενώ τόνισε ότι ήθελε να καυτηριάσει την επικαιρότητα.

Αλογο και αναβάτης απομακρύνθηκαν τελικά από το σημείο με την παρέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο ο νεαρός ταραξίας κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα για παρακώλυση συγκοινωνιών. «Μου είπαν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς με όχημα που δεν αναπτύσσει συγκεκριμένη ταχύτητα κι εγώ τους απάντησα ότι το άλογο είναι ντοπαρισμένο και πιάνει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα, καθότι είναι άλογο κούρσας» κατέληξε ο πατρινός τηλεοπτικός παραγωγός...
polylitoikairo

Christos Kalaritis- On your mind

Δεν αγοράζω τίποτα από το Jumbo!!!


Σοκαρίστηκα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό!!!
Eντάξει, το ξέρω ότι στα μεγάλα πολυκαταστήματα ακούγεται συνεχώς μουσική και τραγούδια, διαφημιστικά σποτς, για να κάνεις ευχάριστα - υποτίθεται - τα ψώνια σου και να

συμβάλλουν και με αυτό τον τρόπο στο υπερκαταναλωτικό πλαίσιο που κινούμαστε, αλλά "αυτοί" το παράκαναν! Ξέφυγαν εντελώς! Διαβάστε τους στίχους του διαφημιστικού τραγουδιού των καταστημάτων jumbo. Πορνοακουστικομουσική διαφήμιση. ΕΛΕΟΣ! Τι άλλο θα ακούσουμε; από που να πρωτοπροστατεύσουμε τα παιδιά μας, αλλά και τα ίδια μας τα αφτιά από τέτοια ακούσματα; Δεν περίμενα ποτέ ένα κατάστημα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά να επιτρέπει διαφημιστικό σποτ με τέτοια λόγια. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και καλά θα κάνουν κάποιοι επιπόλαιοι να μην το διακωμωδούν, γιατί έχει προεκτάσεις που δεν μπορούν να φανταστούν!
Ως γονιός προσέχω στο σπίτι τι βλέπουν και ακούν τα παιδιά μου, κλείνοντας την τηλεόραση και το ράδιο αντίστοιχα. Πολύ απλά, λοιπόν, θα κοπούν και τα ψώνια στα Jumbo!!!

ΑναγνώστηςΣτίχοι διαφημιστικού τραγουδιού

"Μουτσούνες με τριγυρνούν

παίζουν, φλερτάρουν, μα τι να πουν

Όλους τους προσπερνώ

στα μάτια μου μοιάζουν όλα τόσο πορνό

Γιατί εσύ είσαι στρακαστρούκα στη ζωή μου

είσαι της ψυχής το κομφετί μου

είσαι τα Jumbo μου

Γι'αυτό σου ζητώ

φόρα μια περούκα πλατινένια

βάλε και οπίσθια λαστιχένια

να 'μαστε ίδιοι πια

Jumbo αποκριά

για αυτή την αποκριά αγαπηθείτε, αγαπηθείτε, αγαπηθείτε στα Jumbo"Διαδώστε την είδηση και πάρτε τηλ στα κοντινά σας καταστήματα εδώ για να διαμαρτυρηθείτε για την εν λόγο διαφήμιση, καθώς επίσης και στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.) Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, 10564 Αθήνα. Τηλ.: 210-3354500, Fax: 210-3319881. Email:ncrtv@otenet.gr

«Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι σχεδόν βέβαιο πως κλονίστηκε από αυτές τις διαρροές. Κυρίως σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου»


Του Μανώλη Κυπραίου Οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης άσκησαν τελικά την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, δίωξη σε 56 υπόπτους με την κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος της Τουρκίας, από τους οποίους οι 40 είναι στρατιωτικοί εν ενεργεία.
Όπως αποκαλύπτει όμως ο τουρκικός τύπος η υπόθεση αποδείχθηκε κατά την πορεία της ανάκρισης πως θέτει σε «απόλυτο κίνδυνο» την ασφάλεια της Τουρκίας, ενώ οι εισαγγελείς ανάμεσα στις κατηγορίες που απάγγειλαν στους κατηγορούμενους ήταν και αυτή της: «συνεργασίας με ξένες χώρες», τις οποίες προς το παρόν δεν κατονόμασαν, γεγονός που κρύβει πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το πώς αυτό το στοιχείο θα χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από την πολιτική ηγεσία της γειτονικής μας χώρας.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς μετά την συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για τη στοιχειοθεσία κατηγορητηρίου, τα απέστειλαν προς το Γενικό Επιτελείο της χώρας, ζητώντας την γνωμοδότησή σου για το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει αυτό το κατασκοπευτικό δίκτυο.
Η επίσημη απάντηση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου περίπου πριν από ένα μήνα δεν άφηνε περιθώρια για το μέγεθος των διαρροών.
«Η ασφάλεια της χώρας είναι σχεδόν βέβαιο πως κλονίστηκε από αυτές τις διαρροές. Κυρίως σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου» αναφέρεται σε μια από τις παραγράφους της απάντησης. Επίσης στην απάντηση του Γενικού Επιτελείου δίνεται ιδιαίτερο βάρος αναφορικά με το σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας και μέσα σε αυτή εκτιμάται επίσης πως: «η κατασκοπευτική ομάδα συγκέντρωνε στοιχεία για τα ραντάρ της χώρας ώστε όταν και αν χρειαζόταν να τα πλήξει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα μας».

Και αυτό είναι μόνο το ένα σκέλος. Η ομάδα αυτή, είχε συγκεντρώσει άκρως απόρρητα στοιχεία για τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βιομηχανίες της Τουρκίας και είχε ξεχωριστό φάκελο για… 5.000 υπαλλήλους που εργάζονταν σε θέσεις-κλειδιά σε αυτές τις βιομηχανίες.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τα στοιχεία που «διέρρευσαν» στον τουρκικό τύπο, ανακριτές και εισαγγελείς έδωσαν εντολή στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ- Milli İstihbarat Teşkilatı) να προχωρήσει άμεσα στην επανεξέταση τεσσάρων υποθέσεων αυτοκτονίας αρχιμηχανικών της μεγαλύτερης στρατιωτικής βιομηχανίας της Τουρκίας, της ASESLAN, το 2007, λόγω του γεγονότος πως υπάρχουν πλέον στοιχεία πως οι εν λόγω επιστήμονες δεν αυτοκτόνησαν αλλά δολοφονήθηκαν από μέλη της ομάδας που κατηγορείται για κατασκοπία.

Πρόκειται για τους Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal και Evrim Yançeken που εργάστηκαν σε άκρως απόρρητα προγράμματα επικοινωνιών για τις διακλαδικές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ αυτών και του συστήματος μεταφοράς δεδομένων σε «πραγματικό χρόνο» από ξηρά-αέρα και θάλασσα προς το Γενικό Επιτελείο.
Παράλληλα, οι ανακριτές πέρα από τις κατηγορίες που έχουν απαγγείλει στους 56 εμπλεκόμενους, εξετάζουν άλλους 60 υπόπτους για συμμετοχή τους στο δίκτυο κατασκοπίας, ενώ όπως έγινε γνωστό η δίκη θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου σε κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης. Τριάντα έξι αξιωματικοί του στρατού ξηράς, 30 από τους βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία, και τέσσερις ειδικοί κρυπτολόγοι της υπηρεσίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TUBITAK/Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) είναι μεταξύ των 56 κατηγορουμένων.
Πως έγινε η ανακάλυψη του δικτύου
Όλα ξεκίνησαν από μια τυπική επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας, η οποία κατέληξε σε κατασκοπευτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Συγκεκριμένα, πριν από ένα χρόνο, η διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας της τουρκικής αστυνομίας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ξεκίνησε έρευνα η οποία αφορούσε τον εκβιασμό από ομάδα του υποκόσμου αξιωματικών του τουρκικού ναυτικού, οι οποίοι κατά καιρούς είχαν δεχθεί τις «περιποιήσεις» γυναικών-συνοδών.
Όμως ξαφνικά αυτή η έρευνα άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις διωκτικές αρχές να ανακαλύπτουν πως μόλις είχαν ανακαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα κατασκοπευτικά σκάνδαλα στην ιστορία της Τουρκίας, με τη διαρροή 16.000 εγγράφων υψίστης ασφαλείας, παρακολουθήσεις, στρατηγικές στοχεύσεις, δολοφονίες και γνώση των κωδικών επικοινωνιών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Έτοιμη η δικαιολογία παρέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη!


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα λάβει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC – North Atlantic Council).
Την ανακοίνωση της έκτακτης σύγκλισης του NAC, σήμερα το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, όπου και θα συζητηθεί το θέμα.

Αν και σε δηλώσεις του ο Δανός Άντερς Φογκ Ρασμούσεν υποστήριξε ότι είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς πιο συγκεκριμένα για τρόπους παρέμβασης στην κρίση, είπε ότι η Συμμαχία διαθέτει τα μέσα για να παρέμβει σε μια κατάσταση όπως αυτή που έχει διαμορφωθεί.

Σε μια πρώτη εκτίμηση του είδους της παρέμβασης που ίσως απαιτηθεί, ο Ρασμούσεν αναφέρθηκε σε εμπλοκή στην απομάκρυνση από τη χώρα των ξένων υπηκόων, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθεια (τι πρωτότυπο!), σε συντονιστικό ή και πιο ενεργό ρόλο.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο όμως των δηλώσεών του, είναι το ότι το ΝΑΤΟ θα παρέμβει εάν κάποιο επιμέρους κράτος-μέλος ζητήσει από τη Συμμαχία να αναλάβει δράση. Κατά συνέπεια, αυτό που θα πρέπει κανείς να αναμένει, είναι το επίσημο αίτημα συνδρομής από κάποιο κράτος-μέλος (θα είναι η Βρετανία;) για την απομάκρυνση από τη Λιβύη των υπηκόων του.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στις υπόλοιπες δηλώσεις του, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα τεκταινόμενα, καθώς «επηρεάζεται η ζωή και η ασφάλεια των Λίβυων πολιτών και αυτές χιλιάδων πολιτών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ», αποκαλώντας «μαζική πρόκληση» την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τη χώρα.

Στην έκτακτη Σύνοδο του NAC θα συζητηθούν «πρακτικοί τρόποι» παροχής βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται, αλλά και περιορισμού των συνεπειών από τις εξελίξεις, μια έμμεση αναφορά στη ζημιά που υφίσταται η διεθνής οικονομία λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

πηγή

Βόμβα για τους εργολάβους τύπου ...ΜπόμπολαΒόμβα για τους εργολάβους που διαχειρίζονται την Αττική οδό από τον εισαγγελέα Εφετών Γ. Χαλιάσο ο οποίος έδωσε εντολή να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση της σύμβασης της εταιρεία «Αττική οδός» με το δημόσιο
Η Εισαγγελία Εφετών διαφωνεί με την άποψη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που ζήτησε την έγκριση της, προκειμένου να θέσει τη δικογραφία για τη σύμβαση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων σε βάρος του Δημοσίου ή στοιχεία για βλαπτικούς όρους στα συμφέροντα του Δημοσίου.
Ετσι θα πρέπει να μπουν πάλι στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία της σύμβασης και να εξεταστούν μάρτυρες.Την αρχική έρευνα είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
Η παραγγελία του κ. Σανιδά, στις 2 Ιουνίου 2009, αφορούσε, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να εντοπιστεί αν ήταν, ή όχι, βλαπτικοί οι όροι της για τα συμφέροντα του Δημοσίου και έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε ο χρόνος εκμετάλλευσης του έργου από την εταιρία και με βάση ποιους συσχετισμούς (π.χ. διελεύσεις αυτοκινήτων κλπ).
Επιπλέον, τις προβλέψεις της σύμβασης στις περιπτώσεις που οι διελεύσεις είναι λιγότερες από τις υπολογισμένες και στις περιπτώσεις, που είναι πολύ περισσότερες. Επίσης, αν έχει καλυφθεί, με βάση τις διελεύσεις αυτοκινήτων, το προς είσπραξη ποσό που έχει προϋπολογιστεί για την εταιρία και επομένως αν θα πρέπει να παραδοθεί στο Δημόσιο η Αττική Οδός άμεσα ή σε ποιο χρόνο.
Τέλος, ζητούσε να εντοπιστεί αν υφίσταται θέμα ζημίας του Δημοσίου από τη χρήση και συνέχιση της εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία
http://www.antinews.gr

«Ηλεκτρονικά διόδια»: Το απόλυτο «φακέλωμα» των πολιτών;

Image
Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας  κάποιων …τσαμπατζίδων του κινήματος «Δεν πληρώνουμε». Πρόκειται για την αυριανή ημέρα του παράλογου καθεστώτος των διοδίων και όλα όσα επιμελώς δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα …δίκαια «Ηλεκτρονικά διόδια»: Το απόλυτο «φακέλωμα» των πολιτών;
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο χρυσός,το Mega και η μαριονέτα ΓΑΠινόκιο του Μπόμπολα...Ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο, το ξέρουμε, δε χρειάζεται να μας το πει ούτε ο… Χαρδαβέλλας. Ότι πρέπει να αξιοποιηθεί είναι αυτονόητο, ειδικά ο χρυσός στη Μακεδονία και τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Από εκεί όμως μέχρι να φτάσουμε να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε εταιρείες – νταβατζήδες, ελληνικές και ξένες, απέχει πολύ. Μόνο με διαφανείς διαδικασίες κι αφού πρώτα εξασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και δίνεται δουλειά σε ανθρώπους ενώ και το κράτος καρπώνεται σημαντικά οφέλη, μπορεί να παραχωρηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας.
Η περίπτωση των Μεταλλείων Κασσάνδρας και του κοιτάσματος χρυσού στην περιοχή είναι παλιά ιστορία. Ο πανταχού παρών, επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας διεκδικεί μέσω της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός μας άδεια για την επένδυση στη Χαλκιδική που θα γεμίσει τα άδεια (λόγω έλλειψης έργων) ταμεία του επιχειρηματία. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να δώσει την άδεια έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στον επιχειρηματία, εξού και η μια στο καρφί και μια στο πέταλο αντιμετώπιση της κυβέρνησης από τα μέσα του, ειδικά από το Mega.
Η επένδυση, φαίνεται να πάσχει σε ότι αφορά την περιβαλλοντική μελέτη και τους κινδύνους που κρύβονται για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, θέμα για το οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άρνηση της Τ. Μπιρμπίλη να δώσει την άδεια, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από συντρόφους της να αφήσουν το Μπόμπολα να κάνει την επένδυσή του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ένα αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το πρακτορείο Ρόιτερς το οποίο υποστήριξε ότι η Τ. Μπιρμπίλη δήλωσε πως δεν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να δώσει την άδεια στην Ελληνικός Χρυσός. Αμέσως η μετοχή της μητρικής καναδικής μεταλλευτικής European Goldfields, βούτηξε 20% στο χρηματιστήριο και από το ΥΠΕΚΑ έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Η ουσία είναι ότι μαίνεται παρασκηνιακός πόλεμος για την άδεια με πιέσεις από τον επιχειρηματία να προχωρήσει η δουλειά αλλά και με κανέναν να μην αναλαμβάνει την ευθύνη μιας υπογραφής που θα τον έφερνε απέναντι από όλη την ελληνική κοινωνία.
Από την άλλη, η απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει από την εταιρεία να επιστρέψει 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως παράνομες επιδοτήσεις, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά χρήματα που δόθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός για τα κρατικά μεταλλεία τα οποία στη συνέχεια πουλήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι το να πληρώσει η εταιρεία 15 εκατ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της επένδυσης η οποία θα φτάσει το 1 δις. Αν δηλαδή η κυβέρνηση δώσει την άδεια που επιθυμεί ο επιχειρηματίας τα 15 εκατ. θα φανούν στην εταιρεία σαν χαρτζιλίκι.

Διαβάστε κι αυτό:
Nα πως πούλαγε το ΠΑΣΟΚ: Κοψοχρονιάς, χωρίς ανοικτό διαγωνισμό…
http://www.antinews.gr/2011/02/25/87553/

"ΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΡΩΕΣ-ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΣΟΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ":ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ!


Ν'ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ,ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ:

"Αφιερώνω τα παραπάνω στους μικρόψυχους Έλληνες, που στρεβλώνουν την ιστορία μας και την εθνική εποποιΐα του 1821. Ντροπή στο Κανάλι του ΣΚΑΪ για τό εθνικό έγκλημα που επιχειρούν. Ντροπή και σ΄αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τόν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ! Ὄχι, ωρέ μάγκες, οι "ανώμαλοι" δεν έχουν τά φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως!
 
Εφιάλτες δυστυχώς πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα! Να είναι καταραμένοι από το Θεό όσοι βλάπτουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν τήν Ἐλλάδα, από Χώρα της Ορθοδοξίας καί του Πολιτισμού, σε Χώρα των απίστων και των ανωμάλων!  


Το "κουσούρι" δεν πρόκειται να νομιμοποιηθή! Θα είναι πάντοτε καταδικασμένο από το Θεό καί από όλους τους ορθώς φρονούντες Έλληνες! Η Ελλάδα μας δεν πρόκειται να γίνει Σόδομα καί Γόμορρα! Η Ελληνίδα, που έγραψε την παραπάνω επιστολή, το αποδεικνύει περίτρανα"!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ "ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ","ΚΟΥΣΟΥΡΙ" ΚΛΠ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ,ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ "ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ"!

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΜΕ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ:ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ,ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!


http://feeds2.feedburner.com/blogspot/hellas-orthodoxy