Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Το πλυντήριο … «Η Ελλάς»


Το κόλπο στήθηκε με μαεστρία. Κομμάτια του παζλ οι διάφορες δηλώσεις και οι δήθεν διαρροές του προηγούμενου μήνα από διάφορους δήθεν ανόητους και πεφυσιωμένους του υπουργείου Οικονομικών. Όλα μέρος του σχεδίου!

Κάποιοι δήθεν φοβήθηκαν και «μετακίνησαν» τεράστια ποσά ρευστού εκτός της Ελλάδας. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ένα ποσό γύρω στα 10 δισ. ευρώ που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό από αυτές της δηλώσεις. Οι πληροφορίες μου λέμε για πάνω από 15 δις. Ευρώ!

Το colpo grosso του ξεπλύματος μαύρου και παράνομου χρήματος εν ονόματι της κρίσης. Τα μετέφεραν νομίμως στο εξωτερικό αν και κατάμαυρα (είχα αναφέρει ότι γι’ αυτό μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος και τα πέριξ ξενοδοχεία σε ένα μικρό «Σίτι») και με την ….ενθάρρυνση επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, θα τα εισαγάγουν ...ξεπλυμένα πλέον.

Σύμφωνα ( συμφωνία;) με τη νέα λοιπόν φορολογική και εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης καταθέσεις σε τράπεζες στην αλλοδαπή που εντός έξι μηνών θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα ….εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου.

Τελικά τι χρειάζεται ένα καλό ξέπλυμα μαύρων χρημάτων (πολλά εκ των οποίων προέρχονται από διάφορα σκάνδαλα); Μια κυβέρνηση «όλα τα πλένω όλα τα καθαρίζω», που βάζει το πλυντήριο και το απορρυπαντικό, κλείνοντας όχι το μάτι αλλά …τα μάτια και ένα καλό… μπαξίσι 5%.

Και τα χρήματα γίνονται …καθαρά και αμόλυντα. Δεν σε ρωτά κανείς που τα βρήκες, απεναντίας σ` ευχαριστούν κιόλας.

http://www.politis-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου