Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

"Γιατί κάποια Ελλάδα... αποφάσισε να αυτοκτονήσει " ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ !

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

"Tο «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή"

Γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης
Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;
Παρʼ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απʼ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.
Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.
Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ʽρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.
Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24020#24020

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

H δήλωση του μήνα

"...είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους…"

Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη λευκή απεργία που κήρυξαν οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας αντιδρώντας στη φορολόγηση του πτητικού επιδόματος και τη περαιτέρω μείωση των πενιχρών μισθών τους।

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/04/h_26.html

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε.... !!!!


Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλά ποσοστά. Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν. Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως: The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece's decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters). Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου: [Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία). Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου. Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια. Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε....

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Επαναστατήστε αδέλφια... ΤΩΡΑ!

Η "εθνική" ημέρα του ΝΑΙ !!!

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

«Να τον δω και αν δεν προλάβω να τον ονειρευτώ...»


Μια συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία, είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας, με πρωταγωνιστή ένα 9χρονο αγγελούδι, που έχασε την “μάχη” με το θάνατο, αλλά και τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Σωτήρη Νίνη, ο οποίος πρόλαβε να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία.


Προχθες το πρωί στην Oρόκλινη Λάρνακας, στην Kύπρο, έφυγε από τη ζωή ο μικρός Aνδρέας Kαραπίττας.


Ένα πραγματικό αγγελούδι -πριν καν συμπληρώσει 9 χρόνια ζωής- έπειτα από μία τεράστια μάχη δυόμισι ετών με τον θάνατο. Tον πολέμησε, αγωνίστηκε, χωρίς ποτέ να χάσει από το πρόσωπό του το αθώο παιδικό χαμόγελό του.


Xωρίς να τον λυγίσει ποτέ ο όγκος που είχε παρουσιαστεί στο κεφάλι του από τον Oκτώβριο του 2007. Mέχρι χθες...


Υπάρχει όμως μία συγκλονιστική ιστορία σχετικά με τον μικρό Ανδρέα, που αποκάλυψε στον Sentra 103,3 και στο "Goal" ο θείος του Nικόλας.


Γιατί πολύ απλά ήθελε με κάποιον τρόπο να πει ένα τεράστιο "ευχαριστώ" μέσα από την ψυχή του στην τεράστια καρδιά του Σωτήρη Nίνη, του Kώστα Aντωνίου, του Γρηγόρη Παπαβασιλείου και όλων όσοι αποτελούν την οικογένεια του Παναθηναϊκού, για όλα όσα έκαναν προσφέροντας λίγες ακόμη στιγμές ξεγνοιασιάς και πραγματικής χαράς στον μικρό άγγελό τους...


O μικρός Aνδρέας είχε δύο μεγάλες αγάπες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Tον Παναθηναϊκό και τον Σωτήρη Nίνη. Για τον μικρό "μάγο" με την τεράστια καρδιά μιλούσε συνεχώς στους δικούς του, γεμίζοντας το δωμάτιό του αφίσες με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του "El Ninio".

Oι φωτογραφίες αυτές ήταν και η πιο γλυκιά παρηγοριά του σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές που βίωσε τα τελευταία χρόνια.


Tους τελευταίους τρεις μήνες η κατάσταση της υγείας του, δυστυχώς, άρχισε να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Mα ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του. Ένα "μαράζι" όμως τον έτρωγε. Nα δει μία μέρα από κοντά τον αγαπημένο του Σωτήρη. Ένα πρωινό, πριν από περίπου δύο μήνες, έβγαλε αυτό το παράπονό του στη θεία του Έλενα.


"Θέλω πάρα πολύ να δω τον Nίνη. Θα προλάβω όμως να τον δω;" ήταν τα γεμάτα παράπονο λόγια του, με τη θεία του να του απαντάει: "Γιατί να μην προλάβεις;".


H απάντηση του μικρού Aνδρέα ήταν αφοπλιστική, φανερώνοντας το μεγαλείο της παιδικής ψυχής του. "Δεν πειράζει. Aλήθεια δεν πειράζει. Kι αν δεν προλάβω, θα τον ονειρευτώ...".

H θεία του, Eλενα, επικοινώνησε με τον ξάδερφό της Nικόλα, ο οποίος κίνησε αμέσως γη και ουρανό για να ικανοποιήσει την τεράστια επιθυμία του Aνδρέα.


Mέσω του ξαδέρφου τους, Kυριάκου Παύλου, σημερινού ποδοσφαιριστή του Διαγόρα και πρώην παίκτη του Πανιώνιου, κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, μεταφέροντάς του όλη την ιστορία και την επιθυμία του μικρού Aνδρέα.

Tο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκε αμέσως, ενημέρωσε τον Kώστα Aντωνίου και τον Σωτήρη Nίνη και το βράδυ κάλεσε πίσω τον θείο Nικόλα.

"Mη σας νοιάζει καθόλου, θα βρούμε τις πτήσεις και μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας, θα ταξιδέψει για να δει το μικρό και θα μείνει μαζί του όλη μέρα...", ήταν η απάντηση του Παπαβασιλείου, δίνοντας τεράστια χαρά στην οικογένεια του Aνδρέα.


Oπερ και εγένετο. Xωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό (αφού άπαντες το κράτησαν ως "επτασφράγιστο" μυστικό), το μεσημέρι της Δευτέρας ο Nίνης, δύο μέρες πριν πετάξει ο Παναθηναϊκός στη Pώμη για να δώσει τη ρεβάνς της χρονιάς με τη Pόμα, έκανε ταξίδι-αστραπή στη Λάρνακα για να βρεθεί κοντά στον μικρό Aνδρέα.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι συγγενείς του παιδιού και τον πήγαν αμέσως στο σπίτι του. O μικρός Aνδρέας δάκρυσε από τη χαρά του όταν τον είδε στην πόρτα. Xώθηκε αμέσως στην αγκαλιά του Nίνη και πέρασε μαζί του μία ολόκληρη μέρα, παίζοντας videogames και ποδόσφαιρο στο πίσω μέρος της αυλής του.

O Nίνης του προσέφερε μία φανέλα του, με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας, με τον Aνδρέα να του χαρίζει μία ταυτότητα που είχε πάνω της έναν ποδοσφαιριστή που σουτάρει και την αφιέρωσή του "με αγάπη Aνδρέας". Eνα δώρο που ο Nίνης υποσχέθηκε να φυλάει πάντα ως κόρην οφθαλμού...


O μικρός Aνδρέας ζήτησε από τον άσο του Παναθηναϊκού και μία ακόμη χάρη, που δεν μπορούσε να του την αρνηθεί κανείς άνθρωπος στον κόσμο.


Mία χάρη που φανερώνει το μεγαλείο της παιδικής ψυχής. Tον κάλεσε να πάνε μαζί στο νοσοκομείο, για να επισκεφθούν και το μικρό φίλο του τον Xριστόφορο, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ένα παρόμοιο πρόβλημα υγείας.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι μαζί βρίσκονταν στο νοσοκομείο κι έβγαζαν φωτογραφίες, με το μικρό Xριστόφορο να μην πιστεύει στα μάτια του. Tο ίνδαλμά τους ήταν κοντά τους για να τους δώσει ένα χαμόγελο ζωής.


O Nίνης αναχώρησε για την Aθήνα το ίδιο βράδυ, δίνοντας την υπόσχεση στον μικρό Aνδρέα ότι θα τον σκέφτεται και θα παίζει και γι’ αυτόν. Kαι τρία βράδια αργότερα στο "Oλίμπικο" της Pώμης τήρησε το λόγο του όπως έχει μάθει να κάνει πάντα...


Tα λόγια από εδώ και πέρα είναι περιττά... Aπλά ένα μεγάλο μπράβο απ’ όλους, στον Παναθηναϊκό, στον Kώστα Aντωνίου, στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και πάνω απ’ όλα στον Σωτήρη Nίνη, που απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί είναι ένα αληθινό κόσμημα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία...
href="http://redskywarning.blogspot.com/2010/04/blog-post_8068.html">http://redskywarning.blogspot.com/Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

"Αν το συμφέρον(!) της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας την αναγκαστική προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Θέλοντας να μετριάσει τις αντιδράσεις από την (στα όρια πραξικοπηματικής επιβολής) υιοθέτηση νέων σκληρών μέτρων υποστήριξε ότι "αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτήρηση στην οποία βρίσκεται η χώρα, που σημαίνει ότι είναι υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και χωρίς το μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα θα ήταν ήδη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας"! Τι θα σημάνει η υποβολή αιτήματος για προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ;
  • Ολοκληρωτικό έλεχγο κρίσιμων τομέων της Δημόσιας Διοίκησης από κλιμάκια του ΔΝΤ και των Βρυξελλών.
  • Εφαρμογή εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και επαναφορά στον εργασιακό μεσαίωνα που θα οδηγήσουν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.
  • Απώλεια του εναπομείναντα Eθνικού Πλούτου
  • Μείωση της στρατιωτικής ισχύος και αδυναμία άσκησης αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής.
Αυτά εν αναμονή της "ειλικρινούς και λεπτομερούς ενημέρωσης" από το Γ। Παπανδρέου.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Tο ΔΝΤ είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή του ΠαΣοΚ και του κ. Γ. Παπανδρέου

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης το ΔΝΤ

Είναι πασιφανές ότι σε λίγο καιρό ελάχιστοι Έλληνες θα χρειάζεται να πεισθούν πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δεν είχαν –καιρό τώρααποφασίσει τη δανειακή υποστήριξη της χώρας με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όταν τα spreads είχαν πάρει την ανηφόρα -την πρώτη φορά- και η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειχνε απρόθυμη να κάνει κάτι πρακτικό για να βοηθήσει την χώρα μας, ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν που άρχισε να φλερτάρει με την απ’ ευθείας προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μέχρι τότε η λέξη ΔΝΤ δεν είχε ακουστεί από επίσημα χείλη ( φυσικά από αυτά τα …χείλη εξαιρείται ο υπογράφων και το blog, αφού αμέσως μετά τις εκλογές , στο άρθρο μου στις 17 Οκτωβρίου σας έδειχνα τα μελλούμενα και όριζα σαφώς ότι η πρόθεση του κ. Παπανδρέου ήταν να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ).

Η εξέλιξη γνωστή .Η κυβέρνηση έπαιξε(;) με την ( δήθεν) μπλόφα της, η Μέρκελ το πήρε στα ….σοβαρά και να το το ΔΝΤ στην πόρτα της ευρωζώνης και της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου βέβαια κάνει μια ύστατη προσπάθεια (λαϊκίζοντας) να μετατοπίσει τις τεράστιες εθνικές και πολιτικές ευθύνες του.
Όμως το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη την απόφαση της Ευρωζώνης για στήριξη καταδεικνύει το …. «στημένο» της υπόθεσης .

Η κυβέρνηση δεν έβγαλε καν ομόλογα και ξεκίνησε τη διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ χωρίς καν να δοκιμάσει τις επιπτώσεις στις αγορές του μηχανισμού στήριξης. Άρα δεν την ενδιαφέρει το κόστος δανεισμού από τις αγορές, όπως ισχυριζόταν ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός, αλλά ο ερχομός του ΔΝΤ.

Η μείζων λοιπόν, η ανησυχητική διαπίστωση της «μονόδρομης πορείας προς το ΔΝΤ» είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή του ΠαΣοΚ και του κ। Γ. Παπανδρέου .

http://www.politis-gr.com

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

"Άντρες" έτοιμοι για ΟΛΑ !Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

ΑΡΑΓΕ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ?


**Σημειώστε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει
τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και
Βουλγαρίας.
ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0 μέρες.[ Οι Δανοί παραδοθήκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ
ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των
ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το
στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον
Χίτλερ……………….]
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους
13.676.
Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά
στρατεύματα εκτέλεσαν :
Αλβανοί: 1165 (Πάργα , Μαργαρίτιο, Παραμυθία)
Ιταλοί: 8000
Boύλγαροι: 25000
Γερμανοί: 50000
Συνολικες απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες)
Ελλάς 10% (750.000)
Σοβ. Ενωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πηγή:Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου
Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970
Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης
κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
"Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική
αντίσταση τού Λαού και των ηγετών τής Ελλάδος."
(Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη τού Β' Παγκοσμίου
Πολέμου.)

Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992
Υπουργός των εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας
1974
"Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά
ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μια ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την
υπέστησαν"
(Από μήνυμά του πού απηύθυνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους
λαούς τής Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα
ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και έξι εβδομάδων κατά τού
Χίτλερ.)

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953
Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953
"Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον
Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου η αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον."
(Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου
1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση του στρατάρχου
Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός
"Επολεμήσατε άοπλοι και ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε
ευγνωμοσύνη, διότι εκερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι
σας ευχαριστούμε".
(Όταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)
Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974
Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού
"Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της
Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον
Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα
μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα τής
Ελληνικής προσφοράς."
(Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945
Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945
"Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα
στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις."
(Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945 Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945 "Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…."

(Από λόγο πού εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ.)

Σερ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977
Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της
Βρεταννίας 1955-1957
"Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο τo οποίον μπορούμε
να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι,
ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στην Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε
τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή
ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου και
έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία τού πολέμου και ενικήσαμε."
(Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942.)

Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965
Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
"Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων
αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως
τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά την ανθρώπινη
ελευθερία και αξιοπρέπειαν."
"Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β'
Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη."
(Από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941.)
"Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες
πολεμούν σαν Έλληνες."
(Από λόγο πού εκφώνησε από το BBC τις πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού
πολέμου.)
"Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα
αγαθά τής ειρήνης."
(Από λόγο πού εξεφώνησε στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής
Ελλάδας.)

Σερ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969
Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
"Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων τής
Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά τής
Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θα ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την
Ελλάδα."
(Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.)

Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952)
Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952
"Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε η πρώτη μεγάλη καμπή τού Β'
Παγκοσμίου Πολέμου."
(Από λόγο του στο κοινοβούλιον τον Μάιον 1945.)

Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945
Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945
"Εις την Ελλάδα παρασχέθη την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά
ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και
τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, η απάντησις θα ήτο η ίδια."
"Οι Έλληνες εδίδαξαν διά μέσου των αιώνων την αξιοπρέπειαν. Όταν όλος ό κόσμος
είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει το αήττητον
τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας."

(Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στις 10/6/1943.)
"Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού
τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στην απόπειρά τους να εισβάλλουν στο
ελληνικό έδαφος, γέμισε με ενθουσιασμό τις καρδιές τού αμερικανικού λαού και
εκίνησε την συμπάθειά του. Προ ενός και πλέον αιώνος, κατά τον πόλεμον τής
ελληνικής ανεξαρτησίας, το έθνος μας…εξέφρασε την φλογερή του συμπάθεια για
τούς Έλληνες και ευχότανε για την ελληνική νίκη…"
(Δήλωσή του στο Ύπατο Συμβούλιο της Αχέπα στις 25/04/1941, πού μεταδώθηκε
ραδιοφωνικά από τον Λευκό Οίκο.)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:"10 Απριλίου 1941, μετά την Συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες και Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως. Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού. "Ένας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας εδήλωσε στον διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγον Δέδεν ότι ό Ελληνικός Στρατός ήταν ό πρώτος στρατός στον οποίον τα στούκας δεν προκάλεσαν πανικό. “Οι στρατιώται σας’’ είπε, ’’αντί να φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν εις την Γαλλία και την Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.’’ Πηγή:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, τεύχος Απριλίου 2003."

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ, (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΑΡΑΓΕ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ?

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα ...

Μέγα σκάνδαλο ! Έτσι οδηγούν την χώρα σε χρεοκοπία.

Το σχέδιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας από τους διεθνείς κερδοσκόπους ήταν έτοιμο πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και μπήκε σε εφαρμογή την …επομένη της εκλογικής νίκης του ΠαΣοΚ.
Στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβαν μέρος το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα την επομένη τωνεκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).

Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων ( όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.

Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα ) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια» , ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.

Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας» από υποχρεωτική σε … «προαιρετική»!!!
Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα έχει, …Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.

Και τα δικά μας, …δικά μας και τα δικά σας …δικά μας ! Σίγουρος τρόπος δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς….κανένα ρίσκο!

Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα , διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους ( «σορτάκηδες») να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία , εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του …Ιράκ!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα , τα ελληνικά ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη , τον περασμένο Οκτώβριο κατά την εκλογή του ΠαΣοΚ μέχρι σήμερα από 100 περίπου basis points σε …450!

Η ζημιά από την προκλητική αυτή «εθνική μειοδοσία» για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο , έχει ήδη γίνει και εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον τοκοχρεολύσια, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!
Άραγε , ….ο πρωθυπουργός τι λέει για όλα αυτά;

ΥΓ. Η αλλαγή του κανονισμού έγινε μάλλον παράνομα, δηλαδή μόνο με εντολή του διευθυντή της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητή , όπως έπρεπε! Γιατί;
Γιατί όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή στους χρηματιστηριακούς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητή με αριθμό 158 της 10/2/2010 που θα νομιμοποιούσε τη μέχρι τότε πρακτική και την οποία υπέγραψε …..ο υποδιοικητής (ούτε εδώ η υπογραφή του διοικητή, Γιατί άραγε;), αλλά ….. δεν δημοσιεύτηκε ποτέ !!! Γιατί;
Γιατί μόλις την περασμένη Πέμπτη (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μια μόνο ημέρα (Τ+1); Μήπως γιατί έγινε αντιληπτό το σκανδαλώδες του θέματος; Μήπως γιατί αυτό που επιθυμούσαν διάφοροι κύκλοι ….επιτεύχθηκε;
Δεν Νογάτε Τίποτα;

http://www.politis-gr.com/

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Ή ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ;;;

Για πανω απο 1 μηνα ο Μαριος Ζερβας,παραμενει προφυλακισμενος με πλαστες κατηγοριες καρμπον απο τους ανδρες των ΜΑΤ,για συμμετοχη του σε επεισοδια κατα τη διαρκεια πορειας στα οποια ουδεποτε συμμετειχε,ενω παραλληλα υπαρχουν και ακραδαντα αποδεικτικά στοιχεια τα οποια μαρτυρουν την αθωότητα του,οπως φωτογραφιες οι οποιες τον εικονιζουν χωρις κουκουλα,κοντρα στις μαρτυριες των μπατσων αλλα και καταθεσεις αυτοπτων μαρτυρων οι οποιες λενε πως ο Μαριος ουδεμια σχεση ειχε με τα επεισοδια.
Παρολα αυτα,ουτε ο Μιχαλης Χρυσοχοϊδη αλλα ουτε και ο Χαρης Καστανιδης εχουν ενδιαφερθει για το θεμα νομιμοποιώντας ετσι τις παρανομιες τοσο της δικαιοσύνης...οσο και της Ελληνικης Αστυνομιας που καταστρεφουν τοσο ευκολα και απλα τη ζωη ενος ανθρωπου.

Για τους παραπαω λογους λοιπον αυτη τη Πεμπτη εχουν προγραμματιστει σε ολη την Ελλαδα πορειες διαμαρτυριας και καλουμε ολους και ολες να δωσουν δυναμικο παρον

ΑΘΗΝΑ: προσυγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: προσυγκέντρωση στη ΚΑΜΑΡΑ
ΠΑΤΡΑ: προσυγκέντρωση στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: προσυγκέντρωση στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ
ΧΑΝΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΛΑΡΙΣΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (στις 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 19: 00)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΒΟΛΟΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Περισσοτερες πληροφοριες υπαρχουν και στο
http://freemariosz.wordpress.com/

ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2010

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Ο Τόμας στο τελικό τραπέζι στα Σκόπια ΤΩΡΑ !!!Στη παραπάνω φωτογραφία ο Τόμας Σβαρτς (Τomas स्च्वार्ज़) στη προσπάθεια του να ταίσει έναν καρχαρία, ο οποίος επίμονα ψάχνει για το επόμενο θύμα του στο τραπέζι...

www.pokerland.gr

थे मेअनिंग ऑफ़ लाइफ

Σαρωτική αποτυχία τα 10ετή προγράμματα της ευρωπαικής ένωσης και ο πρόεδρος της δεν έιναι δημοκρατικά εκλεγμένος αλλά μας τον έχουν επιβάλλει...

Αν εξαιρέσουμε το χρώμα... δεν βλέπω άλλες διαφορές.

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Πέταξε με τη μηχανή του πάνω απ΄τον Ισθμό της Κορίνθου.. (video)

Ενα μοναδικό άλμα πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου πραγματοποίησε με τη μοτοσικλέτα του o παγκοσμίου φήμης πρωταθλητής freestyle motocross Robbie Maddison.

-δείτε το βίντεο παρακάτω-

Ο 28χρονος Αυστραλός απογειώθηκε από τη...νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού και αφού έκανε άλμα μήκους 85 μέτρων, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην απέναντι πλευρά.
Ο Robbie Maddison...ο πρώτος fmx αναβάτης που επιχείρησε και κατάφερε κυριολεκτικά να πετάξει με τη μοτοσυκλέτα του, Honda 500, πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου.
Ο Maddison πήρε φόρα από την ειδικά κατασκευασμένη ράμπα απογείωσης, επιτάχυνε τη μοτοσυκλέτα του αγγίζοντας τα 125χλμ/ ώρα, αψήφησε τις ισχυρές δίνες των ανέμων και «πέταξε» πάνω από τα νερά του Ισθμού, σε ύψος 95 μέτρων.
Δείτε το βίντεο:
http://greece-salonika.blogspot.com/

Τουλάχιστον εκείνες τις εποχές δεν είχαμε χάσει την αξιοπρέπειά μας...

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Προτιμάτε επίμονα Ελληνικά προϊόντα Τα 3 πρώτα ψηφία των bar codes δείχνουν την χώρα προέλευσης (Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520).Barcode  Identity

Θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι, ότι το προϊόν που αγοράζεται, είναι πραγματικά από τη Χωρά που αναγράφει ότι είναι;
Αν ναι, τότε ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω του bar code του προϊόντος.
Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης (Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520).


Η πιο απλή, άμεση και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας!

Είναι πλέον πασίγνωστο και όχι μόνο στους Έλληνες, ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Η υπερβάλλουσα κινητικότητα και η δημοσιοσχετίστικη αντίληψη της οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση και ειδικότερα του πρωθυπουργού, του «δημοφιλούς πολιτικού με τις πάμπολλες προσκλήσεις για συνεντεύξεις», που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού, όχι μόνο δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά αντίθετα έλκυσε τους παγκόσμιους καρχαρίες που συρρέουν όπου «μυρίζουν αίμα» για να κατασπαράξουν το υποψήφιο θύμα, απομυζώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα σχεδόν άδεια ταμεία μας.

Και επειδή έκτοτε έγιναν και γίνονται ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ των πάσης φύσεως οικονομικών και πολιτικών αναλυτών και άλλων εγκεφάλων για το πώς και εάν η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα δημοσιονομικά της αδιέξοδα, προσπαθώντας ο καθένας να μας πείσει ότι έχει την σοφότερη λύση έναντι των υπολοίπων και η κυβέρνηση να πανηγυρίζει να μας πείσει μέσα από τα ΜΜΕ για τις επιτυχίες της που αποδεικνύονται απλά και μόνο επιθυμίες, χωρίς κανείς να την θέτει ενώπιον των ευθυνών της για τα 13 δισεκ. τόκων με τα οποία θα επιβαρυνθεί η χώρα για τίς χρηματοδοτήσεις που θα «εξασφαλίσουν» από τις διεθνείς αγορές κατά την διάρκεια του έτους, αποφάσισα να καταθέσω κι εγώ την δική μου απλή και πρακτική πρόταση, για την οποία δεν διεκδικώ την πατρότητα αφού αποσπασματικά κατά καιρούς την αναφέρουν κι άλλοι αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να διατυπωθεί από καμιά επίσημη ελληνική αρχή.

Προτιμάτε επίμονα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί είναι η απλούστερη και πρακτικότερη λύση για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

Η απλή αυτή αλήθεια δεν έχει κανένα κόστος ούτε χρειαζόμαστε για την υλοποίησή της τα δεκάδες ακριβοπληρωμένα «εισαγόμενα» μυαλά και συμβούλους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε κάθε τομέα για να της υποδείξουν τις βέλτιστες λύσεις για την έξοδο από το τούνελ των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Οι ξενόφερτοι σύμβουλοι-καθηγητές και θεωρητικοί στους οποίους προσφεύγουμε το μόνο που προσφέρουν είναι σύνθετα σχέδια και προγράμματα για να παραμυθιαζόμαστε και να τους θεωρούμε ως απαραίτητο συστατικό στην υλοποίηση των προτεινόμενων λύσεων! Και όσο πιο πολύπλοκες και σύνθετες είναι οι προτάσεις τους τόσο πιο πολύ απαραίτητοι μας γίνονται και ακριβότερα αποτιμούμε την συμβολή τους!

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αξία και την προσφορά εξειδικευμένων συμβούλων, οφείλω να επισημάνω ότι ακόμα και για αυτές τις υπηρεσίες υπάρχουν Έλληνικά μυαλά τα οποία δυστυχώς θα πρέπει να τα «εισάγουμε» από το εξωτερικό και τα πληρώσουμε αδρά για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να προσφέρουν τίς υπηρεσίες τους. Τα ίδια μυαλά όσο ήταν στην Ελλάδα είτε παρέμειναν στα αζήτητα είτε έπρεπε να «γλείψουν» το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο για να «ξεχωρίσουν». Δυστυχώς, είναι στο DNA μας να θεωρούμε οτιδήποτε εισαγόμενο «προϊόν» πολύ καλύτερο από τα αντίστοιχα ελληνικά. Ακόμα κι αν αυτό το προϊόν έχει παραχτεί στην Ελλάδα και μας το «πουλήσουν» ως εισαγόμενο με ξένη ετικέτα! Καιρός λοιπόν αυτό να αλλάξει.

Εάν οι μισοί Έλληνες επέλεγαν για τις καθημερινές τους ανάγκες προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα όχι μόνο θα λύναμε το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, αλλά θα εξασφαλίζαμε απασχόληση τόσο για τους Έλληνες όσο και για μεγάλο μέρος των «μεταναστών» που «φιλοξενούμε» στην χώρα μας! Αν δε, ο αριθμός των «φιλοξενουμένων» ήταν στα αντίστοιχα ποσοστά ως προς τον συνολικό πληθυσμό που «φιλοξενούν» οι εταίροι μας στην ΕΕ, τότε είναι βέβαιο ότι θα λύναμε το πρόβλημα της χώρας πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι και ο πιο αισιόδοξοι μπορούσαν να προβλέψουν!

Η απλή αυτή αλήθεια έχει σχέση με τις καθημερινές μας συνήθειες που μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να αλλάξουν αμέσως.

Υπάρχει πλέον εθνική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε σαν καταναλωτές και να εξετάζουμε σχολαστικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής. Είναι πλέον εθνική ανάγκη να προτιμάμε τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα έστω και αν πρέπει να τα πληρώσουμε ακριβότερα!

Αντίθετα, θεωρούμε μεγάλη επιπολαιότητα (που σήμερα βλάπτει τα μέγιστα την Εθνική μας οικονομία, τον εαυτό μας, την οικογένεια και την κοινωνία μας) την επιλογή προϊόντων που παράγονται στο εξωτερικό και πλημμυρίζουν τα ράφια των αλυσίδων λιανικής και όχι μόνο των τροφίμων.

Αγοράζοντας προϊόντα που εισάγονται έτοιμα στην χώρα μας προσφέρουμε χρήματα και εργασία στίς ξένες οικονομίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αντιμετωπίζουν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς. Υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες αποτελεί υποχρέωσή μας να εξετάζουμε σχολαστικά την προέλευση του κάθε προϊόντος που αγοράζουμε πρίν το βάλουμε στο καλάθι μας.

Παράγεται στην Ελλάδα, έχει καλώς! Αν μάλιστα πρόκειται για κάτι παραδοσιακό, ακόμα καλύτερα! Και προσοχή: Ας είναι και λίγο ακριβότερο! Δεν πειράζει, ένα μεγάλο μέρος της αξίας που θα πληρώσουμε επιστρέφει με πάρα πολλούς τρόπους πίσω σε εμάς τους ίδιους!

Εισάγεται έτοιμο από το εξωτερικό, μην το αγοράζετε – και ας είναι φθηνότερο!

Συνήθως ότι μας προσφέρεται φθηνότερα είναι ότι τους περισσεύει! Και προκειμένου να πάει στα αζήτητα της δικής τους αγοράς το «πετάνε» σε εμάς όπως πετάνε τα αποφάγια. Κι εμείς όχι τόσο επειδή είναι φτηνότερα αλλά επειδή είναι εισαγόμενα τα προτιμάμε! Αυτό λέγεται σύμπλεγμα κατωτερότητας και με την επιλογή που κάνουμε προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους για την διαφορετικότητα και σπουδαιότητά μας! Κάθε τέτοια επιλογή είναι μία μαχαιριά στην καρδιά του παραγωγικού ιστού μας. Ας πάψουμε επιτέλους να βλέπουμε μόνο το τυρί και όχι την φάκα! Δεν χρωστάνε τίποτα τα παιδιά μας να ξενιτευτούνε αύριο γιατί εδώ δεν θα υπάρχει δουλειά και απασχόληση παρά μόνο αντιπροσωπείες και εισαγωγικές επιχειρήσεις με μετρημένους εργαζόμενους. Ούτε κι εμείς οι ίδιοι πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μας διασύρουν, να εκλιπαρούμε την λύπηση των άλλων ή να ζήσουμε συνθήκες εξαθλίωσης όπως αυτές των υπανάπτυκτων λαών.

Πρίν λοιπόν αποφασίσετε να μπείτε στο επόμενο κατάστημα λιανικής πώλησης και όχι μόνο, για οποιαδήποτε αγορά, απορρίψτε συνειδητά τις ξένες αλυσίδες, οι οποίες εισάγουν και πουλούν τα δικά τους καταναλωτικά προϊόντα στην ελληνική αγορά, ενώ εμείς δεν διαθέτουμε αντίστοιχες αλυσίδες στις δικές τους αγορές!

Εφόσον αποφασίσατε να μπείτε σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα και πρίν απλώσετε το χέρι για να αγοράσετε ένα προϊόν κοντοσταθείτε και αναλογιστείτε το παρόν μήνυμα και επανεξετάστε την μέχρι εκείνη την στιγμή καταναλωτική συνήθειά σας :

Ελέγξτε το brand name και την χώρα παραγωγής του στην ετικέτα. Πολλές φορές πίσω από μία «ελληνοποιημένη» ετικέτα κρύβεται ένα εισαγόμενο ξένο προϊόν!

Απορρίψτε με αηδία όλα εκείνα τα προϊόντα που στην ετικέτα τους αναγράφουν αόριστα «παρασκευάζεται και συσκευάζεται» στην ΕΕ ή στη τάδε χώρα για λογαριασμό της τάδε εταιρείας. Κανένας παραγωγός που σέβεται το όνομά του, την φήμη του, την ποιότητα, τους κανόνες υγιεινής και γενικότερα τις συνθήκες λειτουργίας του, δεν κρύβει τα πραγματικά και πλήρη στοιχεία του. Αυτό το κάνουν όσοι έχουν πραγματικό λόγο για να το κάνουν. Μήπως η ελκυστική τιμή του προϊόντος υποκρύπτει ποιοτική υποβάθμιση ή δεν επιθυμεί να εκτεθεί για το που και κάτω από ποιές συνθήκες υγιεινής λειτουργεί;

Απαλλαγείτε απο το κόμπλεξ να αγοράζετε τέτοια προϊόντα μόνο και μόνο επειδή είναι εισαγόμενα και ικανοποιούν την δήθεν ανωτερότητά και διαφορετικότητά σας!

Βρείτε το αντίστοιχο Ελληνικό προϊόν που ψάχνετε ή έστω κάποιο υποκατάστατο που παράγεται στην Ελλάδα και αγοράστε το!

Κάνοντας μια δειγματοληπτική έρευνα στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής, θα εκπλαγούμε και συγχρόνως θα απογοητευτούμε εντελώς :

Είναι απίστευτο με πόση επιπολαιότητα πλουτίζουμε άλλες χώρες την στιγμή που εμείς κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε βαρύτατες οικονομικές συνέπειες στο εισόδημα και στην καθημερινή μας ζωή. Τα εισαγόμενα προϊόντα που επιπόλαια αγοράζουμε –ενώ θα μπορούσαμε να τα υποκαταστήσουμε με αντίστοιχα που παράγονται στην Ελλάδα – είναι χιλιάδες!

Δεν είναι φυσικά δυνατόν να απαριθμήσουμε όλα όσα μπορούμε να υποκαταστήσουμε, αλλά μπορούμε κάλλιστα να δώσουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Γιατί άραγε να τρώμε φασολάκια Κίνας, ρεβίθια Τουρκίας, φακές Καναδά, ρύζι Ινδίας, πατάτες Αιγύπτου, φιστίκια Συρίας, μακαρόνια Ιταλίας, σοκολάτες Ελβετίας, Αυστρίας ή Ιταλίας, ζάχαρη από τον Άγιο Μαυρίκιο (και μη χειρότερα!) και χιλιάδες άλλα προϊόντα που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να βλέπουμε που «στέλνουμε» τα λιγοστά στο άμεσο μέλλον χρήματά μας;

Γιατί να αγοράζουμε εισαγόμενα νερά, αναψυκτικά και δεκάδες μπύρες από την Γερμανία, την Αμερική ή το Μεξικό; Χάθηκαν τα αναψυκτικά, τα νερά ή οι μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα, με επενδύσεις που έκαναν ακόμα και ξένες (πολυεθνικές ή μη) εταιρίες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους στην χώρα μας;

Γιατί να αγοράζουμε εισαγόμενα χαρτικά καθαριότητας γνωστών πολυεθνικών, τα περισσότερα από την Γερμανία, τα οποία προωθούνται στην αγορά μέσα από τίς θυγατρικές εμπορικές εταιρείες τους με τα λίγες δεκάδες άτομα και να μην προτιμάμε τα αντίστοιχα εγχώρια παραγόμενα όπως π.χ. της SOFTEX, DIANA, κλπ. που δίνουν δουλειά άμεσα σε μερικές εκατοντάδες άτομα και έμμεσα σε άλλα τόσα;

Γιατί πληρώνουμε χρήματα για να αγοράσουμε εισαγόμενα κρασιά από την Χιλή, την Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Ιταλία (και δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου) όταν έχουμε πλούσια εγχώρια παραγωγή και μια παράδοση αιώνων;

Γιατί να αγοράζουμε επιπόλαια εισαγόμενα κρέατα, τυριά και γαλακτοκομικά, όταν τα αντίστοιχα δικά μας είναι εξαιρετικά και μάλιστα την φέτα μας την ζηλεύουν ακόμα και οι ξένοι; Πόσες φορές προέκυψαν υγειονομικά ζητήματα σε σχέση με εισαγόμενα κρέατα αλλά μόλις πέρασε η μπόρα τα ξεχνάμε όλα και τρέχουμε πάλι π.χ. στα Ολλανδικά που μας πλασάρει η πάλαι ποτέ γνωστή ελληνική αλυσίδα που πέρασε και αυτή στα χέρια των Ολλανδών;

Γιατί (όσοι έχουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος) να αγοράζουν εισαγόμενα τσιγάρα – χάθηκαν οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες που είναι και φθηνότερες;

Ακόμα και τους ηλιόσπορους τους εισάγουμε από την Αμερική (εμείς που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια της Ευρώπης). Μήπως και το χαμομήλι που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής δεν είναι εισαγόμενο; (αν είναι δυνατόν!), Ακόμα και το φαγητό που δίνουμε στα ζώα μας (ζωοτροφές) εισάγεται από την Ολλανδία! Είμαστε ή όχι άξιοι της τύχης μας;

Για προϊόντα που δεν παράγουμε καθόλου ή δεν παράγουμε αρκετά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, ας επιλέγουμε προϊόντα χωρών, όπως π.χ. της Γαλλίας, που μας υποστήριξαν ή μας υποστηρίζουν σε δύσκολες στιγμές.

Συμβουλέψτε ακόμα και τους «οικονομικούς μετανάστες» που ζουν στην Ελλάδα να αγοράζουν μόνο προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν, μαζί με την δική μας και την δική τους απασχόληση!

Ας μην προβληματιζόμαστε λοιπόν, ας μην διαμαρτυρόμαστε με διάφορα συλλαλητήρια του «πάμε» και του «ερχόμαστε» που επιβάλλουν οι διάφοροι επαγγελματίες εργατοπατέρες και διάφορες συντεχνίες, αλλά ας στρωθούμε σοβαρά στα πρακτικά, απαραίτητα και στοιχειώδη που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας – είναι στο δικό μας χέρι!

Είναι επίσης γνωστό, ότι το εμπορικό ισοζύγιο επηρεάζει ολόκληρη την οικονομική ανάπτυξη μίας χώρας. Όταν επιδεινώνεται, αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει η σταδιακή συρρίκνωση του παραγωγικού ιστού, η αποβιομηχανοποίηση, η ανεργία, η μείωση της κατανάλωσης, η μείωση των φορολογικών εσόδων του κράτους, η ύφεση και ως εκ τούτου ανατρέπονται τα προγράμματα οποιασδήποτε κυβέρνησης. Και επειδή η ανάγκη θα επιβάλλει νέα μέτρα για να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα έσοδα και τα οποία τα φορτώνονται κυρίως τα συνήθη υποζύγια, οι εξαγωγές τείνουν να ελαχιστοποιηθούν αφού ο παραγωγικός ιστός αφανίζεται άρα επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα μηδέν!

Μία αύξηση των εξαγωγών μας κατά 30% ετησίως (ποσοστό απόλυτα εφικτό, λόγω του ελάχιστου ύψους των εξαγωγών μας) σε συνδυασμό με μία αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης κατά 30% των εισαγομένων προς όφελος των ελληνικών προϊόντων, θα ήταν αρκετή να αντιστρέψει μέσα σε δύο μόλις χρόνια το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας σε θετικό και κατ’ επέκταση την απαρχή της μείωσης του χρέους της χώρας και των δεινών μας!

Εκεί που φτάσανε τα πράγματα και αφού δεχόμαστε μια μαζική επίθεση από επικίνδυνους μεγαλοαπατεώνες (μπροστά στους οποίους ακόμα και η Μαφία μοιάζει με ερασιτεχνική παρέα μικροκλεφτών) και αφού οι πολιτικοί μας είναι ανάξιοι να δούν την ουσία και θεωρούν ότι η ανυπαρξία της πολιτικής και ανάληψης πρωτοβουλιών δεν είναι παρά μόνο έλλειμμα κατάλληλης επικοινωνιακής προβολής, ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο σε πομπώδεις εκφράσεις και φραστικά πυροτεχνήματα, οι δε εγωισμοί και μικροψυχία δεν τους επιτρέπει να ακούσουν τυχόν ψύχραιμες φωνές, εύστοχες ιδέες και προτάσεις, ασχολούμενοι με άλλα δήθεν σοβαρότερα ζητήματα και σχέδια, ας χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» που έχει ο κάθε ένας από εμάς υπερασπίζοντας με τον δικό μας τρόπο την χώρα μας, την οικογένεια μας και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Οι καταναλωτικοί και άλλοι φορείς ας αναλάβουν επιτέλους δράση και όχι μόνο να βγαίνουν όποτε προκύπτουν αναπροσαρμογές στις τιμές, πιπιλώντας ως συνήθως την γνωστή καραμέλα περί της ασύδοτης βιομηχανίας και ανερυθρίαστων βιομηχάνων. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι με τον εκάστοτε υπουργό από πίσω τους να σπεύδει να δηλώνει περί άμεσων ελέγχων και πάταξη της αισχροκέρδειας στην βιομηχανία!

Για ποια ασύδοτη βιομηχανία, ανερυθρίαστους βιομήχανους και αισχροκέρδεια μιλάμε όταν περισσότερο από τα 2/3 των προϊόντων στην αγορά είναι εισαγόμενα και αυτοί που καθορίζουν ουσιαστικά τις τιμές είναι οι ξένες πολυεθνικές και οι χιλιάδες αντιπροσωπείες και εμποροεισαγωγικές επιχειρήσεις μαζί με τις αλυσίδες λιανικής;

Για ποια ασύδοτη βιομηχανία ανερυθρίαστους βιομήχανους και υπερκέρδη μιλάμε όταν οι αλυσίδες λιανικής πληρώνουν τους ελληνικές βιομηχανίες-προμηθευτές τους σε 8 και 9 μήνες εκβιάζοντάς τους με τα «ανώνυμα» και φτηνά εισαγόμενα, σπρώχνοντάς τους σε τραπεζική εξάρτηση, ενώ όλοι εμεις τους τα ακουμπάμε μετρητά στο ταμείο;

Ενας πραγματικός έλεγχος θα αποδείκνυε ότι αυτοί που θησαυρίζουν δεν είναι οι ελληνικές βιομηχανίες αλλά οι αλυσίδες λιανικής και οι εμποροεισαγωγικές επιχειρήσεις που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει καθώς και οι ξένες πολυεθνικές και τα εδώ υποκαταστήματά τους!

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε από χρόνιες νοοτροπίες και αντιλήψεις και να ενεργοποιηθούμε όλοι αμέσως και να διαδώσουμε το μήνυμα αυτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.

Προτιμάτε επίμονα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί είναι η απλούστερη και πρακτικότερη λύση για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας! ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ πρίν είναι πολύ αργά!

Η κυβέρνηση ας κοιτάξει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τις σπατάλες και την διαφθορά στο Δημόσιο. Ας ενεργοποιηθεί επιτέλους στην πάταξη της φοροδιαφυγής αδιακρίτως και όχι επιλεκτικά! Ας αφήσει την ξύλινη γλώσσα της περασμένης τριακονταετίας, τις μικρότητες και μικροψυχίες και πριν να νομοθετεί ας ακούει την άποψη αυτών που έχουν δουλέψει, έχουν επίγνωση της αγοράς, γνώσεις και εμπειρίες. Αλλιώς θα είναι μόνιμα πνιγμένη πελαγοδρομώντας μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας και κάτι που είναι να τελειώσει σε ένα μήνα θα κόβει και θα ράβει για να την ολοκληρώσει σε ένα εξάμηνο!

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση επι της συγκεκριμένης πρότασης είναι όχι να βγεί και να την επισημοποιήσει ως κυβερνητική απόφαση αλλά να κινητοποιήσει τους γνωστούς σ’ αυτήν μηχανισμούς και παπαγαλάκια για να περάσει το μήνυμα στον κοινό συλλογικό νού και υποσυνείδητο. Σε αυτό τουλάχιστον οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι εξαιρετική! Ας τους χρησιμοποιήσει αυτή την φορά για το καλό όλων μας.

DeltaLamda

Barcode Identity

Θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι, ότι το προϊόν που αγοράζεται, είναι πραγματικά από τη Χωρά που αναγράφει ότι είναι;
Αν ναι, τότε ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω του bar code του προϊόντος.
Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης (Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520).
Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε τους κωδικούς των χωρών που είναι συμβεβλημένες με το διεθνές σύστημα GS1 που είναι και το κυρίαρχο σύστημα κωδικοποίησης στην παγκόσμια αγορά.

000-019 & 030-039: USA

020-029 & 200-299: κωδικοί περιορισμένης κυκλοφορίας

040-049 : Εσωτερική κωδικοποίηση (In store)

050-059: USA Εκπτωτικά κουπόνια

060-139: USA

300-379: France

380: Bulgaria

383: Slovenia

385: Croatia

387: Bosnia Herzegovina

400-440: Germany

450-459 & 490 - 499: Japan

460-469: Russian Federation

470: Kyrgyzstan

471: Taiwan

474: Estonia

475: Latvia

476: Azerbaijan

477: Lithuania

478: Uzbekistan

479: Sri Lanka

480: Philippines

481: Belarus (Λευκορωσία)

482: Ukraine

484: Moldova

485: Armenia

486: Georgia

487: Kazakhstan

489: Hong Kong

500-509: United Kingdom

520: Greece

528: Lebanon

529: Cyprus

530: Albania

531: Macedonia

535: Malta

539: Ireland

540-549: Belgium & Luxembourg

560: Portugal

569: Iceland

570-579: Denmark

590: Poland

594: Romania

599: Hungary

600 & 601: South Africa

603: Ghana

608: Bahrain

609: Mauritius

611: Morocco

613: Algeria

618: Ivory Coast (Ακτή Ελεφαντοστού)

619: Tunisia

622: Egypt

624: Libya

625: Jordan

626: Iran

627: Kuweit

628: Saudi Arabia

629: United Arab Emirates

640-649: Finland

690-695: China

700-709: Norway

729: Israel

730-739: Sweden

740: Guatemala

741: El Salvador

742: Honduras

743: Nicaragua

744: Costa Rica

745: Panama

746: Dominican Republic

750: Mexico

754-755: Canada

759: Venezuela

760-769: Switzerland

770: Colombia

773: Uruguay

775: Peru

777: Bolivia

779: Argentina

780: Chile

784: Paraguay

785: Peru

786: Ecuador

789-790: Brazil

800 - 839: Italy

840-849: Spain

850: Cuba

858: Slovakia

859: Czech Republic

860: Serbia & Montenegro

869: Turkey

870-879: Netherlands

880: South Korea

884: Cambodia (Καμπότζη)

885: Thailand

888: Singapore

890: India

893: Vietnam

899: Indonesia

900-919: Austria

930-939: Australia

940-949: New Zealand

955: Malaysia

958: Macau

977: Κωδικοί για ημερήσιο και περιοδικό τύπο (ISSN)

978: International Standard Book Numbering (ISBN)

979: International Standard Music Number (ISMN)

980: Κωδικοί αποδείξεων επιστροφής χρημάτων (Refund receipts)

981 & 982:Εκπτωτικά κουπόνια κοινού νομίσματος(Common Currency Coupons)

990-999: Εκπτωτικά κουπόνια σε εθνικό νόμισμα Coupons

Alex Jones (Greek subs) Ελληνες, πείτε ΟΧΙ!!!

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

1 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε τάξει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, επιπλέον, για την Παιδεία στις φετινές κρατικές δαπάνες. Τελικά, όχι μόνο δεν το έδωσε ποτέ (ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας ήταν αυξημένος μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι), αλλά το αφαίρεσε κιόλας απ' τον προϋπολογισμό του υπουργείου, με τα «πακέτα» περικοπών!

Συγκεκριμένα: Στις 2 του Φλεβάρη, ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων. Αυτό, για το υπουργείο Παιδείας, σημαίνει μείωση 875.494.800 ευρώ, αφού τα κονδύλια του Τακτικού Προϋπολογισμού (ΤΠ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανέρχονταν στα 8.754.948.000 ευρώ. Στις 3 του Μάρτη, με τις νέες περικοπές, τα χρήματα για την Παιδεία μειώθηκαν κατά 200 εκατομμύρια ευρώ. Περιορίστηκε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το μέρος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας και μειώθηκαν, κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, οι πιστώσεις για νέα προγράμματα του υπουργείου. Με μια απλή πρόσθεση προκύπτει ότι κόπηκαν 1.075.494.800 ευρώ, δηλαδή 12%!
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το «δώρο» του ενός δισεκατομμυρίου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση δε δόθηκε ποτέ, αφού, όταν κατατέθηκε ο προϋπολογισμός, «μεταμορφώθηκε» σε μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σχέση με πέρσι! Εάν συνυπολογίσει κανείς, όμως, ότι τα κονδύλια για την Ερευνα (περίπου 241 εκατομμύρια ευρώ) που στον περσινό προϋπολογισμό εγγράφονταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, τότε θα συμπεράνει ότι η αύξηση που έταξε η κυβέρνηση για την Παιδεία δεν έφτασε ούτε τα 200 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι, σε σχέση με πέρσι, οι κρατικές δαπάνες για την Παιδεία μειώνονται σχεδόν κατά 900.000.000 ευρώ.

Η μείωση κονδυλίων θα αποτυπωθεί σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης. Σε σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα οι μειώσεις δαπανών θα είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι επιχειρήσεις που «δραστηριοποιούνται» στην εκπαίδευση, ήδη, ετοιμάζονται να κερδίσουν από αυτή τη μείωση, προσφέροντας τις «υπηρεσίες» τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, των οποίων μειώνεται η χρηματοδότηση. Πρόσφατα, το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία, ανακοίνωσε ότι από το Γενάρη του 2011 θα χρηματοδοτείται μόνο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανά τμήμα. Μάλιστα, σε έγγραφό του προς τα πανεπιστήμια αναφέρεται: «Στις περιπτώσεις όπου σε τμήματα λειτουργούν περισσότερα του ενός προγράμματα που δεν μπορούν να έχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης εκτός του τακτικού προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου, συνίσταται η συγχώνευσή τους σε ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο θα έχει διαφορετικές κατευθύνσεις». Στην ουσία, στέλνει τα μεταπτυχιακά στις επιχειρήσεις, «αξιοποιώντας» το νόμο της ΝΔ που επιτρέπει την επιβολή τσουχτερών διδάκτρων, καθώς και χορηγούς και χρηματοδότες από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο μεταξύ, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες τροποποίησης των προϋπολογισμών των πανεπιστημίων για το 2010. Πρόσφατα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η πρυτανεία επιχείρησε να περάσει μείωση 10% στις λειτουργικές δαπάνες. Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο πανεπιστήμιο, τη μέρα που η Σύγκλητος συζήτησε το θέμα, έκαναν δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ - μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ - πήρε απόφαση ενάντια στις μειώσεις. Τελικά, η Σύγκλητος δεν αποδέχθηκε την εισήγηση της διοίκησης. Ο πρύτανης, όμως, έκανε λόγο για υποχρέωση ενημέρωσης των τμημάτων και επαναφορά του ζητήματος σε επόμενη συνεδρίαση. Η μείωση των κονδυλίων προσδιορίστηκε στα 3.700.000 ευρώ. Το προσχέδιο τροποποίησης του προϋπολογισμού προέβλεπε μείωση κατά 2 εκατομμύρια ευρώ στα κονδύλια για την έρευνα, 370.000 ευρώ στα κονδύλια για τα συγγράμματα των φοιτητών, 65.000 ευρώ στα κονδύλια για μεταπτυχιακά, 340.000 ευρώ στη σίτιση κ.α.
Επιπλέον, στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου καταδικάζεται η μείωση κονδυλίων στην Παιδεία κατά 12%, αναφέρεται: «Μέχρι σήμερα διατίθετο για κάθε μέλος ΔΕΠ ποσό 640 ευρώ ετησίως για την κάλυψη των ερευνητικών του αναγκών. Το ποσό αυτό φέτος μειώνεται κατά 40 ευρώ». Τέλος, από το Σεπτέμβρη τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μείωση των προσλήψεων των εκπαιδευτικών κατά 50%, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν η ωρομισθία και τα κενά στα σχολεία.

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2010