Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Μα τόσο ……., μας θεωρείτε;


Πολύ επικοινωνιακός θόρυβος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την χορηγία της SIEMENS στην Νεολαία ΠΑΣΟΚ και με τα τιμολόγια αγορών της οικογένειας Μητσοτάκη από την ίδια εταιρεία.

Τελικά πρέπει να υποτιμούν την νοημοσύνη μας (όπως έχει αποδειχτεί και πρόσφατα άλλωστε) ή οι εγκέφαλοι οι οποίοι επεξεργάζονται και εκτελούν το όλο …«concert» να είναι ….πράγματι περιορισμένης ευφυΐας .

Μέσα στην ταραχή τους και κάτω από την ασφυκτική πίεση του χρόνου –αφού λήγει η …θητεία τους και τα γραμμάτια …παραμένουν ανεξόφλητα- προχωρούν σε συνεχείς σπασμωδικές κινήσεις.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα . Το πρόβλημα της διαφθοράς στην χώρα μας είναι δεδομένο και παραδεχτό από όλους μας.

Όλοι μας ξέρουμε την γενεσιουργό περίοδο που την εξέθρεψε και μέσα σε λίγα χρόνια από την … «παιδική ηλικία» στην οποία βρισκόταν, την … «άντρωσε» και την μετέτρεψε στο σύγχρονο τέρας.

Όλοι μας ξέρουμε ποια χρονική περίοδο εμφανίστηκε οι λέξη «λαμόγιο» και αυτομάτως καθιερώθηκε στον καθημερινό μας βίο ,αλλά και στα Νεοελληνικά λεξικά.

Όλοι μας (εκτός από τα …«λαμόγια» και ορισμένα …κομματόσκυλα που συμπλέουν μαζί τους) συμφωνούμε ότι το τέρας της διαφθοράς θα πρέπει επιτέλους να ..θανατωθεί με τον Α ή Β τρόπο.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα της SIEMENS.

Η εταιρεία ερευνάται, εκτός των γερμανικών αρχών και από την American Securities and Exchange Commission (SEC) καθώς υπάγεται στους νόμους και στους κανόνες του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης και παράλληλα υποχρεώθηκε να τεθεί «υπό τον έλεγχο» της αμερικανικής νομικής εταιρείας Debevoise & Plimpton LLP με την συνεπικουρία της Deloitte & Touch και της KPMG.

Οι γερμανικές αρχές μέσω των νομίμων δικαστικών και ανακριτικών διαδικασιών, έχουν αποκαλύψει τις πηγές διακίνησης του μαύρου χρήματος και τους 3… διαδρόμους που ακολουθούσαν οι μίζες . ( εδώ )

Οι τελευταίες αποκαλύψεις( περί Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και οικογένειας Μητσοτάκη) προέρχονται από την πλευρά της αμερικάνικης Debevoise & Plimpton LLP που διενεργεί τον εσωτερικό έλεγχο , πράγμα που αυτομάτως εγείρει και πολλά ερωτηματικά .

Ποιος άλλος μπορεί να έχει δώσει στην δημοσιότητα τις πληροφορίες και τα παραστατικά που ΜΟΝΟ η Debevoise & Plimpton LLP κατέχει;

Υπενθυμίζω ότι η …..Ελευθεροτυπία ….πρώτη δημοσίευσε σχετικό άρθρο το οποίο έκανε λόγο για «"χορηγία" Χριστοφοράκου σε κορυφαίο πολιτικό τζάκι.

Πράγμα που έκανε τον εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου να τους καλέσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της έρευνάς του, καθώς πληροφορήθηκε ότι τα πρόσωπα αυτά - πρόκειται για τον λογιστή της εταιρείας στην Αθήνα κ. Κυριάκο Μικέ και την κυρία Αικατερίνη Τσάκαλου-Οικονομάκου, ιδιαιτέρα γραμματέα τού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Hellas, κατέθεσαν κατά τη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου που διενεργεί για λογαριασμό της Siemens η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise-Plimpton .

Καταθέσεις που δεν έπρεπε να μείνουν δίχως έλεγχο από τον εισαγγελέα, ο οποίος κάλεσε τους δύο υπαλλήλους της Siemens για να τους εξετάσει ως μάρτυρες.

Συγχρόνως εκτός της συγκεκριμένης εφημερίδας και δύο άλλα μέσα ενημέρωσης καθώς επίσης και δύο τουλάχιστον blogs από τον δικό μας χώρο , έχουν πάρει κατ` αποκοπή το συγκεκριμένο θέμα και με …..πληροφορίες ….αποκλειστικές!!!!!

Οι συνειρμοί πολλοί καθώς και τα ερωτήματα!!

Τελικά το ….Βουκουρέστι καλείται τώρα , ….να το πληρώσει ( σε επικοινωνιακό επίπεδο) η οικογένεια Μητσοτάκη , αλλά όπως φαίνεται και κάποιος άλλος για τον οποίο, οι… του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους ,καθώς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους και ήδη δρομολογείται η ….απεγκατάσταση του!!!

Όσο για την χορηγία της Νεολαίας Πασοκ και τα τιμολόγια του κ. Κ . Μητσοτάκη , όσοι τα προωθούν ως …. Μέγα σκάνδαλα, σίγουρα μας περνούν για περιορισμένης ευφυΐας πολίτες.

«Μαύρο χρήμα» με τιμολόγια ,……ούτε στα παραμύθια !!!!!

Το «μαύρο χρήμα» και οι μίζες διακινήθηκαν μέσω συγκεκριμένων διαδρομών και είναι απορίας άξιο και εξίσου ύποπτο γιατί η Debevoise-Plimpton επ` αυτού δεν αναφέρει και δεν προωθεί μέσα από τα παπαγαλάκια τους ΤΙΠΟΤΑ.

Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια είναι το ..πάπλωμα κύριοι της Debevoise-Plimpton , όχι για τις 15.000 και τις 150.000 ευρώ αγορές ή χορηγίες ή οικοσκευές που πιθανόν να βγουν από τα παπαγαλάκια τις επόμενες ημέρες.

Για τα εκατομμύρια ευρώ έχετε να μας πείτε τίποτα;

Γιατί για τα ρέστα ξέρουμε και ….

Δεν ….μασάμε κύριοι της Debevoise-Plimpton !


ΥΓ. Προς την οικογένεια Μητσοτάκη. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι ..τίμια και να το δείχνει κιόλας. Αλλιώς το ..πληρώνει!!!!!

Από http://politis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου