Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Αντώνης Νικοπολίδης: «Θα δείτε μια διαφορετική ομάδα»


ΜΕΤΑ από μια τέτοια ήττα (σ.σ. κυρίως για την εμφάνιση) στην πρεμιέρα του EURO 2008 για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, οι αρχηγοί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Αντώνης Νικοπολίδης και Αγγελος Μπασινάς παραχώρησαν χθες εκτάκτως συνέντευξη Τύπου.

Οι διεθνείς παίκτες δεν διαφώνησαν με τα εκτενή σχόλια του ελληνικού και ξένου Τύπου για την εμφάνιση της Ελλάδας με τη Σουηδία, παρ' όλα αυτά θεωρούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αρκεί το ερχόμενο Σάββατο να νικήσουν τη Ρωσία στο δεύτερο ματς του Δ΄ ομίλου.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να δικαιολογηθούμε. Δεν παίξαμε καλά και πλέον βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Το Σάββατο παίζουμε την πρόκριση. Η ομάδα μας είναι συνηθισμένη στα δύσκολα.

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε το Σάββατο, ξέρω όμως ότι θα δείτε μια διαφορετική ομάδα. Θα δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το στόχο μας, για να κάνουμε χαρούμενους πρώτα εμάς και ύστερα όλο τον κόσμο που μας ακολουθεί και μας συμπαραστέκεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος έκανε λόγο για εμπάθεια από την πλευρά του ξένου Τύπου: «Γενικά, οι ξένοι δεν έχουν την καλύτερη εντύπωση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα κρίνω εγώ αν είναι σωστή ή όχι, γιατί πολλές φορές βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, αλλά ο ξένος Τύπος μάλλον δεν έχει χωνέψει την επιτυχία μας το 2004».

Ο Άγγελος Μπασινάς, αρχικά, απάντησε με έμμεσο τρόπο σε κάποιες δηλώσεις συμπαικτών του μετά τον αγώνα, που μίλησαν για λάθος τακτική: «Μετά το παιχνίδι μπορούμε να πούμε πολλά, να πούμε για την τακτική και για το σύστημα που έπαιξε η ομάδα... Αυτή τη στιγμή, αυτό που μετράει είναι η ηρεμία της ομάδας. Έχουμε περάσει πάρα πολλές φορές αυτές τις καταστάσεις και έχουμε δείξει ότι η ομάδα μπορεί να βγει δυνατή. Αυτό που προέχει είναι το επόμενο παιχνίδι».

Σύμφωνα με τον άσο της Μαγιόρκα, αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι μόνο η ηρεμία: «Εμείς ξέρουμε τι φταίει, θα το κοιτάξουμε με τον προπονητή, θα αλλάξουμε κάποια πράγματα και πρέπει να φανούμε δυνατοί, γιατί δεν έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε το παιχνίδι που πέρασε».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο μέσος της Μαγιόρκα επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται οποιαδήποτε σύνδεση με το 2004.


Από http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου