Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

«Το πακέτο για το Αιγαίο»


Παρακολουθώντας τη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και τα τηλεοπτικά πάνελ που ακολούθησαν ή τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, καταλαβαίνουμε τη μεγάλη πολιτική -και όχι μόνο-απάτη που προσπαθούν να πλασάρουν τα (κατ` όνομα) ΜΜΕ.

Οι διαπλεκόμενοι ,κάθε κοπής και ραφής, έχουν επιδοθεί σε ένα διαρκή αγώνα δημιουργίας πολιτικής αυταπάτης, με τελικό σκοπό να μας πλασάρουν ως ιδανικό (...) μελλοντικό πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο χωρίς συγκροτημένη σκέψη, χωρίς πολιτικές προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα μας .
Έναν άνθρωπο με απόψεις για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα που αγγίζουν τα όρια του επικίνδυνου!

Μέχρι πότε θα υποτιμάται από την πλειονότητα των ΜΜΕ η νοημοσύνη του ελληνικού λαού;
Τι
κρύβεται πίσω από την απροκάλυπτη σύμπραξη «νταβατζήδων»-Γ. Παπανδρέου;
Ποιο το τίμημα που θα κληθούμε να πληρώσουμε; Είναι άραγε μόνο χρηματοοικονομικής υφής τοπικού χαρακτήρα (έργα, κοινοτικά προγράμματα, τραπεζικά δορίκτητα ) ή στο βάθος το διακύβευμα αυτής της εξωθεσμικής σύμπραξης μυρίζει ...πετρέλαιο και συμφέροντα για τους πέραν του Ατλαντικού ;

Μια πρώτη ένδειξη είναι η αναφορά του κ.Γ.Παπανδρέου στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν στην κυβέρνηση του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου , όταν το 1995 τον παρακολουθούσε να αφήνει άφωνους όλους όσους παρευρίσκονταν στην ΔΕΘ.

Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου γνώριζε πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις σύμμαχο-συνέταιρο τον Ρώσο, γνωρίζοντας από τότε ότι έρχεται ....«το πακέτο για το Αιγαίο».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι αρχικές υπογραφές είχαν μπει από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ουσία δεν θέλει ( και το δείχνει παντοιοτρόπως, για όσους ξέρουν να αποκωδικοποιούν) την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια , καθώς θεωρεί ότι θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του(ς).

Ακόμα και εχθές ,που ο κ. Κώστας Καραμανλής τον στρίμωξε για το θέμα του αγωγού στην μεταξύ τους τηλεμαχία, απαντώντας χρησιμοποίησε ... «δελφικό χρησμό» παρατάσσοντας την λέξη ... «ελπίζω»!

Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι ότι τις ίδιες ακριβώς ενστάσεις, περί ... «προστασίας του περιβάλλοντος», κατά ....σύμπτωση έθεσε και ο νέος (πριν ακόμα σχεδόν εκλεγεί), ακροδεξιός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που είναι γνωστό ότι αλληθωρίζει πέραν του Ατλαντικού. Όπως ακριβώς, όχι αλληθωρίζει αλλά κοιτά ευθέως, και ο κ.Γ. Παπανδρέου!

Αλλά προσέξτε! Δεν είναι μοναχά αυτό. Το μυστικό κρύβεται λίγες γραμμές πιο πάνω. Αυτό, που για τους «ιντελεκτουαλισμικά» παρακολουθούντες τα πεπραγμένα στην χώρα μας, περιγράφεται λακωνικά ως....«το πακέτο για το Αιγαίο»!!!

http://politis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Πολιτικάντηδες γενίτσαροι, όπως οι Ευ. Βενιζέλος -Α.Λαφαζάνης, θέλουν να ξαναεκλεγούν για να συνεχίσουν το μισελληνικό τους έργο:
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%209/091001%20Benizelos/Benizelos.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή