Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Η Άννα Διαμαντοπούλου καταργεί την πρόσθετη διδασκαλία-Εχθρική πράξη κατά των οικονομικά αδυνάτων


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ[ΜΕ ΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥ].
ΦΑΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΤΕ ΤΩΡΑ..........ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τελεσίγραφο μοιάζει η πρώτη απόφαση που υπέγραψε η νέα Υπουργός Παιδείας, η οποία με λακωνικό τρόπο καταργεί την πρόσθετη διδακτική στήριξη, τα φροντιστηριακά μαθήματα δηλαδή που γίνονταν τις απογευματινές ώρες στα δημόσια σχολεία.
Το έγγραφο έφτασε χθες πριν το μεσημέρι στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση του προγράμματος της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διαδικασίες υλοποίησης να διακοπούν».
yΑυτό είναι το περιεχόμενό του και σαφώς δεν αποτελεί καθόλου καλό δείγμα............ για τη νέα υπουργό, αφού επρόκειτο για ένα μέτρο που απευθύνονταν κυρίως στα παιδιά των οικονομικά αδύνατων οικογενειών και εκείνων που δεν έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά για φροντιστήρια.
Πλήγμα βέβαια αποτελεί και για τους εκπαιδευτικούς που το υλοποιούσαν. Στο σύνολό τους σχεδόν, έκαναν ορισμένες ώρες μάθημα, προκειμένου να αυξήσουν την μοριοδότησή τους εν όψει μελλοντικών διορισμών. Η επιλογή κάθε άλλο παρά με κομματικά κριτήρια γίνονταν.
Το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε η νέα υπουργός δεν είναι καθόλου καλό και φυσικά θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος αντίδρασης των συνδικαλιστικών οργάνων των καθηγητών.
http://www.epiruspost.gr/epikairotita/2107-2009-10-08-23-03-18.html

http://ventetta.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου