Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ αποκαλύπτει ο τελευταίος Ισολογισμός της BANQUE D’ ORIENT. Χρεοκοπία εξαγόρασε η ΕΤΕ!!!!


13 Οκτωβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!… ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.
Μάκηηηη!!!! Τι έγινε??? Τράβηξες κανένα αυτί για τη μακακία-μπλέξιμο της απίθανα «σοφής» μετοχής της BANQUE D’ ORIENT (Τράπεζας της Ανατολής)???? Αυτή η καλοσύνη θα σε φάει!!!
Όταν σας προϊδέασα με την ανάρτηση Λίγες ώρες υπομονή, για τη τελική ανάλυσή μου, για τα παραμύθια των σοφών για τη «Τράπεζα της Ανατολής» (BANQUE D’ ORIENT).  σας έδωσα και τον τελευταίο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ της 30-9-1932, έτσι για να τον χαζέψετε, γιατί μόνο για …χάζεμα είναι. Αυτοί οι σοφοί «ελληνοαμερικάνοι», είχαν βαλθεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέραμε για συγχωνεύσεις….
Η πλάκα είναι, ότι πριν πάω στον Δημόσιο τομέα (Μάκη μου πολυαγαπημένε), έκανα κατά μέσο όρο, τέσσερις (4) συγχωνεύσεις τον χρόνο και σας διαβεβαιώ, εν γνώσει όλων των πολιτικών αλητών, όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων, στην Ελλάδα είναι της μοδός, αυτό το λογιστικό-φοροτεχνικό εργαλείο, μόνο δύο χρησιμότητες έχει: αφενός να συγκαλύπτεις σκάνδαλα για χρήμα που φαγώθηκε κυρίως σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις του Δημόσιου τομέα και αφετέρου σαν ….»κίνητρο» φοροδιαφυγής (ανέξοδο φούσκωμα κεφαλαίου, φούσκωμα όλων των πάγιων περιουσιακών στοιχείων ==>> φούσκωμα αποσβέσεων (άρα λιγώτερα κέρδη, άρα λιγότερος φόρος!!!!).
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ:
Παρ’ ότι ένας ισολογισμός είναι μια μικρή περίληψη της οικονομικής κατάστασης μιας επιχείρησης, ένα έμπειρο μάτι μπορεί να δει αρκετά και ουσιώδη.
1.— Κατ’ ερχήν στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ που σας ξαναδίνω, στη πλευρά του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ, βλέπουμε έναν υπέρογκο για τα δεδομένα της BANQUE D’ ORIENT λογαριασμό «Χρεωγράφων», ύψους 38.178.097,25 Φράγκων, που ξεπερνά το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Αν αναλογισθούμε τη ταραγμένη παγκοσμίως περίοδο του μεσοπολέμου (ανάμεσα στους 2 παγκόσμιους πολέμους), υπάρχει τεράστια πιθανότητα, ο λογαριασμός αυτός να κρύβει επισφάλειες, με μετοχές ανύπαρκτης αξίας. Σε σύγκριση με το ποσό αυτό, η μετοχική συμμετοχή της Τράπεζας της Ανατολής σε τραπεζικές επιχειρήσεις, είναι μόνο 2.172.993 Φράγκα.
2.— Ένα άλλο αξιοπερίεργο του ενεργητικού, ε’ίναι ο λογαριασμός «Εμπορεύματα», ο οποίος για τράπεζα, έχει το εξωφρενικό ποσό των 34.637,41,45 Φράγκων!!!! Αν αναλογιστούμε τη κατάντια κρατικών (λιμάνια) και τραπεζικών αποθηκών κατασχεμένων εμπορευμέτων, τα οποία εν τέλη εκποιούνται και δεν πιάνουν ούτε το 25% της εμφανιζόμενης λογιστικής αξίας. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, και αυτός ο λογαριασμός, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, είναι πιθανόν να υποκρύπτει τεράστιες ζημίες.
3.— ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ — ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΥΛΑΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:
Προς το τέλος του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ, βλέπουμε (Ωωωω!!! Λαλά!!!!) τρεις βαρβάτους λογαριασμούς, τίγκα στη ΖΗΜΙΑ!!! ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: 52.283.557,95 Φράγκα ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΡΙΜΕΝΑ!!!σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Ελάτε «πάνσοφοι» μαλάκες και ιδιοφυίες της άγριας δύσης, να μου υπολογίσετε, πόση είναι ΣΗΜΕΡΑ αυτή η ζημιά, με 7% ετησίως, ανατοκιζόμενης μαλακίας ανά 6μηνο και κατ’ έτος, σύμφωνα με το κόλπο σας!!! Αμερικανιές στον Μπαρμπανίκο ρε ρεμάλια???? Ρε Μάκη μου, επιχειρηματίας είσαι!!!… Μέτοχος ανωνύμων εταιρειών, πολλάκις διετέλεσες και επέζησες και συγχωνεύσεων και εξαγορών και δοαλύσεων και …εκκαθαρίσεων!!!… Είναι δυνατόν να μη κατέχεις πλέον εξ εμπειρίας, ότι οι εν τω ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩ καταχωρημένες ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ και αι ΔΙΑΦΟΡΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΣ ΔΡΑΧΜΑΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΞΕΝΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ κλπ, είναι ζημίες που σταμάτησαν στον ισολογισμό για να ξεκουραστούν???? Άντε ρε Μάκη, να πω δεν τα πρόσεξες και παρότι φραγκοφονεύς, οι λογιστικές καταστάσεις σου φέρνουν αναγούλαν….. Τον τελευταίο λογαριασμό ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΗΜΙΑΣ ΕΙΣ ΝΕΟΝ, με το βαρβάτο ποσό των 18.830.774,25 σκουριασμένων (αν και χρυσών) Φράγκων, δεν τον είδες??? Δεν αναρωτήθηκες τι σκατά είναι αυτό και σε ποιο «ΝΕΟΝ» παγένει, συνοδεία με χρεωστικές (ζημιοφόρες) συναλλαγματικές διαφοράς???? ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΖΗΜΙΑΣ 52.283.557,95 Φράγκα Χρυσά Γαλλίας, σε σκουριασμένη σκόνη!!! Μάκη μου. Έτσι και τα βάλω, Μάκη μου στις ….καμπύλες του Nikolas Georgantzas και του Ted Kariotis, ε, τι λες???? Σε ποια ύψη θα μας πάνε???? Τα θυσαυροφυλάκια ΗΠΑ κααι Κίνας ομού, θα επαρκέσουν για να χωρέσουν τη ζημιά, εκεί που έχει φτάσει, αφού δεν πρόλαβε να μοιραστεί σε κάποιους σοφούς, αλλά καθυστερημένους???? Μη σου πω Μάκη μου τι έχει να γίνει, έτσι και παραδώσω τους οικονομολογιστικούς συλλογισμούς μου στον Nikos Ligeros και μας το ζωγραφίσει με ασυνάρτητες συναρτήσεις.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ Μάκη μου, πρέπει το αρχίδι που σε έμπλεξε, να βγει προς τα έξωθεν και να διαλαλήσει, ότι η και τότε πουτάνα ΕΤΕ, διοικούμενη από Εβραίο τραπεζίτη, εξαγόρασε μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Επομένως Μάκη μου, το τίμημα εξαγοράς των (150+50) = 200 δραχμών ανά μετοχή, ήταν μια στημένει κομπίνα, για να ληστεφθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (δηλαδή οι …μπαμπάδες μας Μάκη μου), τοις μετρητοίς, προς όλους τους μετόχους της πρώην Τράπεζας της Ανατολής (BANQUE D’ ORIENT). Και από που είπες ότι κάποιοι «σοφοί» θέλουν να τα πάρουν ξανά, για να τα καταθέσουν εγγύηση στο ΔΝΤ και στις πουτάνες τις Τρόϊκες???? Μάκη μου αγαπημένε???? Σύμφωνα με το συμφωνητικό συγχώνευσης Μάκη μου, αν υπήρχε πιθανότητα υλοποίησης της ΑΠΑΤΗΣ (γιατί για απόπειρα χοντρής ΑΠΑΤΗΣ αξιότιμων σοφών κομπιναδόρων έχουμε να κάνουμε στις πονηρές μέρες καταιγισμού από απάτες που ζούμε). Μάκη μου….
Ας πω δυο λογάκια και για την ΑΠΑΤΗ περί εξαιρέσεως των λογαριασμών κεφαλαίου, από τους συμψηφισμούς της Ειδικής Εκκαθάρισης. Ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα, να ακούω από έναν έμπειρο επιχειρηματία δημοσιογράφο, με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του, να ισχυρίζεται αναληθώς, πως τάχατες τα ποσά του κεφαλαίου συν τα αποθεματικά, που απεικονίζονται στη κορυφή του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, έμειναν με πρόβλεψη εκτός του λογαριασμού της ειδικής εκκαθαρίσεως, για να δοθούν έξτρα μπουρμπουάρ στους λεχρίτες μέτοχους της BANQUE D’ ORIENT, οι οποίοι πούλησαν ένα χρεοκοπημένο σκουπίδι, στην απίθανη τιμή των 200 δραχμών ανά μετοχή που δεν είχε καμία απολύτως αξία τη στιγμή της πώλησης και το γνώριζαν οι πάντες!!!! Επειδή αρκετούς επιχειρηματίες δίδαξα σχεδόν τσάμπα το εργαλείο της συγχώνευσης Μάκη μου, θέλω από εκτίμηση να σε ενημερώσω, ότι απανταχού της οικουμένης, της δοξασμένης Ελλάδος μη αποκλειομένης, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να συγχωνεύσουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ δύο οι περισσότερες επιχειρήσεις (των τραπεζικών μη εξαιρουμένων), εμείς οι τεχνίτες λογιστάδες και οικονομολόγοι περιοπής, προβαίνουμε στον υπολογισμό της αποκαλούμενης «ΚΑΘΑΡΑΣ ΘΕΣΕΩΣ» της κάθε συγχωνευομένης επιχείρησης. Αυτό γίνεται Μάκη μου (και ειλικρινά λυπούμε και εκπλήσσομαι συνάμα που δεν το γίγνωσκες – για τους πολύ σοφούς αδιαφορώ), δια της αφαιρέσεως από τους λογαριασμούς του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (εκτός ζημιών), των …ΖΗΜΙΩΝ και των λογαριασμών του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, πλην των λογαριασμών ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Το αποτέλεσμα που απομένει είναι η ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΣΗ, την οποία αν τη διαιρέσουμε δια του συνολικού αριθμού των μετοχών, μας δίνει τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΗΣ. Ακόμα και αν δεν κάνουμε πρόβλεψη, για το πόσα εκατομμύρια Χρυσά Γαλλικά Φράγγα, από τη ρευστοποίηση (ξεπούλημα) ….εμπορευμάτων και των Χρεογράφων, έχασε η διάδοχος της Τράπεζας της Ανατολής, ΕΤΕ, πες του αρχιλογιστή σου, να κάνει τους παραπάνω παραδοσιακούς υπολογισμούς, για να μου πεις και μένα του «Πτωχού πλην Τίμιου Μπαρμπανίκου Αρβανίτη» πόσο άξιζε η κλούβια μετοχή της BANQUE D’ ORIENT, γιατί κάποτε θ’ αποθάνω και θα πάω χωρίς ξεκάθαρη άποψη στον Άγιο Πέτρο.
ΞΑΝΑ-ΕΠΟΜΕΝΩΣ, η αναφορά του συμφωνητικού συγχώνευσης, στα περί εξαιρέσεως των λογαριασμών κεφαλαίου από τον λογαριασμό της ειδικής εκκαθαρίσεως, λέει το αυτονόητο ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ’ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Και στο λέει ρε Μάκη, ότι αυτό γίνεται προκειμένου να υπολογιστεί ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ (κλούβιας κατ’ εμέ και τότε) μετοχής, για τυχόν υποχρέωση της ΕΤΕ, να καταβάλει επί πλέον διαφορά, πλέον του ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ (150+50) = 200 ΔΡΑΧΜΏΝ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ. Το αυτονόητο για τον τρόπο υπολογισμού της καθαράς θέσης συνολικά και ανά μετοχή λέει η αξαίρεση των κεφαλαιουχικών λογαριασμών από τον λογαριασμό ειδικής εκκαθάρισης. Μάκη, αν ο αρχιλογιστής σου είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε 1 προς 680.000.000.000, να μη σου πει, ότι η ΕΤΕ χρυσοπλήρωσε τότε, για να εξαγοράσει από τους μετόχους της BANQUE D’ ORIENT, μια εντελώς πεθαμένη τράπεζα. Και όταν έχουμε φαλιμέντο Μάκη μου, ή σε χρυσά Φράγκα αποτιμήθηκε το αρχικό της κεφάλαιο ή σε χρυσούς Βούδες, η BANQUE D’ ORIENT ήταν πεθαμένη πριν από τις 30-9-1932 και η συγχώνευσή της με εξαγορά των μετοχών της από την ΕΤΕ, προς 200 δραχμές ανά μετοχή ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΤΟΥ 1932.– Είδες τι μπορείς να βγάλεις χωρίς ακαταλαβίστηκες-αυθαίρετες καθ’ υπόθεσιν καμπύλες??? Τόσο απλά….
Νομίζω, πως ακόμα μια ανάρτηση απόμεινε, για να τελειώνουμε με τους σοφούς σωτήρες. Με κούρασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου