Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο κόσμος ήθελε την παρέλαση(η οποία και έγινε) και μάλιστα με ενθουσιασμό,τον Παπούλια και τα λοιπά μέλη του ξενόδουλου καθεστώτος δεν ήθελαν!

Διαβάστε και ένα σχόλιο από το Ιστολόγιο ΤΑΧΑΛΙΑ το οποίο επιβεβαιώνουμε πλήρως:

"Λοιπόν,επειδή ήμουν παρών,ο κόσμος σύμπας έκραζε τον Παπούλια και τους υπόλοιπους,οι Συριζαίοι ήταν ελάχιστοι,είχαν μόνο ένα μικρό πλακάτ,ο κόσμος καταχειροκρότησε αυτούς που παρέλασαν και μάλιστα όταν κάποιοι αναρχικοί/συριζαίοι έβριζαν και γιουχάιζαν αυτούς που τελικά παρήλασαν ο κόσμος τους απομάκρυνε και κάποιοι συνεπλάκησαν μαζί τους!Για να μην πουν διάφοροι ακροαριστεροί ότι ο κόσμος δεν ήθελε την παρέλαση,διαβεβαιώ ότι έγινε το εντελώς αντίθετο!Ο κόσμος ήθελε την παρέλαση και μάλιστα με ενθουσιασμό,τον Παπούλια και τα λοιπά μέλη του ξενόδουλου καθεστώτος δεν ήθελαν!
Έπειτα,η παρέλαση έγινε αυθόρμητα!
Η φιλαρμονική παίρνοντας πρωτοβουλία αρχίζει να παιανίζει και να περνάει παρελαύνοντας μέσα από τον κόσμο ο οποίος έκανε αυτομάτως πίσω και μάλιστα παίζοντας το "Μακεδονία ξακουστή",
ο κόσμος καταχειροκρότησε και ακριβώς πίσω από την φιλαρμονική ακολούθησαν με το λάβαρο με τη μορφή του Π.Μελά οι απόγονοι των Μακεδονομάχων, έτσι άρχιζαν να τους ακολουθούν και τα υπόλοιπα τμήματα αυθόρμητα,ο δε κόσμος ήταν ενθουσιασμένος!
Τέτοιο γεγονός είχε να γίνει από την περίοδο της Κατοχής!Από τότε είχε να απαγορευτεί η παρέλαση όπως έκανε τώρα το κατοχικό και ξενόδουλο καθεστώς του ΠΑΣΟΚ!Και όπως ακριβώς έγινε τότε ο κόσμος αυθόρμητα έκανε μια αυτοσχέδια παρέλαση!"

Δυστυχώς δεν παρέλασαν στρατιωτικά αγήματα (με εξαίρεση τις Λέσχες Εφέδρων) κάτι που -όπως μάθαμε- για να γινόταν έπρεπε να δώσει το πρόσταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βέβαια είχε αποχωρήσει μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους, οπότε δεν έδωσε και το πρόσταγμα.

Ανεβάσαμε το αυθεντικό βίντεο, χωρίς καμία λεζάντα, για να παραμένει ελεύθερο προς χρήση-δημοσίευση.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ :


28 ΟΚΤ 1940, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗ.


Είναι πρωί και κάνει κρύο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο αισθάνομαι ζέστη, μια αλλιώτικη ζέστη, σαν φωτιά που καίει όλο μου το σώμα, δεν ξέρω, είναι κάτι άλλο αυτό που με ζεσταίνει, δεν είναι η ξυλόσομπα του φυλακίου, η οποία καίει όλο σχεδόν το βράδυ, δεν ξέρω, η μάλλον ξέρω, είναι η αγωνία μου για το πότε θα δω τους πρώτους ιταλούς και τουρκοαλβανούς να πατάνε το πόδι τους στα ιερά βουνά μας και κάθομαι δίπλα στο πολυβόλο και περιμένω, γιατί ο....
λοχαγός μας πήρε πληροφορία ότι από ώρα σε ώρα θα έρθουν οι βάρβαροι, όπως τότε παλιά, να ματώσουν τον λαό μας και τα ιερά μας χώματα και περιμένω αγκαλιά με το πολυβόλο να έρθει η ώρα για να ξεπληρώσω το χρέος μου στους προγόνους μου και στην πατρίδα μου, α να, ήρθε ο λοχαγός μου,

τι έγινε ρε μαχητή πως πάει,

μια χαρά λοχαγέ μου, μια χαρά,

μπράβο παιδί μου, μπράβο, με τέτοιους πολεμιστές και στρατιώτες σαν εσένα δεν περνάει ούτε κουνούπι, πόσο μάλλον αυτά τα βόδια, που νομίζουν ότι θα μας κάνουν καλά,

λοχαγέ να ρωτήσω κάτι,

ότι θέλεις μαχητή,

να, τώρα που θα αρχίσει το πανηγύρι θα σας ξαναδώ άραγε, η να αποχαιρετιστούμε από τώρα,

όχι από τώρα αγόρι μου, πρώτα θα σκοτώσουμε καμιά χιλιάδα από αυτούς και μετά άμα τελειώσουν οι σφαίρες μας τότε λέμε το αντίο,

εντάξει λοχαγέ μου τότε ας περιμένει ακόμα λίγο ο θάνατος,

ποιός λογαριάζει θάνατο παιδί μου αυτόν τον πάτησαν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας πολεμώντας στις Θερμοπύλες, τον εξαφάνισαν και τον γελοιοποίησαν οι πρόγονοι μας και τώρα θέλει να μας εκδικηθεί, αλλά θα φάει καλά μην στενοχωριέσαι,

δεν στενοχωριέμαι λοχαγέ για τον θάνατο, απλά με τρώει η αγωνία πότε θα τους δω για να τους γαζώσω,

περίμενε παιδί μου έρχεται η ώρα, το μυρίζομαι στον αέρα, παρότι είμαστε στο βουνό ο αέρας μυρίζει σαν βούρκος, θα είναι από τις μαύρες ψυχές τους, αυτό είναι παιδί μου, είναι οι μαύρες ψυχές τους.

Ο λοχαγός έφυγε από ώρα πήγε βλέπεις να ελέγξει και να εμψυχώσει και τα άλλα πολυβολεία, μέσα στα οποία υπήρχαν λιοντάρια, τα οποία περίμεναν να ξεχυθούν στα απάτητα χιόνια κυνηγώντας τους λαγούς και τα αγριογούρουνα, έτσι βλέπεις τους λέγαμε τους μπαστάρδους που ήθελαν χωρίς λόγο να ματώσουν την πατρίδα μας και να κάνουν τον λαό μας δούλους στα δικά τους χωράφια.

Μετά από λίγες ώρες σπάει επιτέλους η αγωνία μου, διότι άκουσα το παρά δίπλα πολυβόλο να τραγουδάει, επιτέλους λέω, επιτέλους, ήρθε η ώρα και άρχισα να φωνάζω, ελάτε και από ρε βόδια, ελάτε και από δω, μη μα αφήνεται μόνο μου ρε, ελάτε ρεεεεεε και με άκουσαν, σαν να ήταν τα λόγια μου μαγική σφυρίχτρα, ναι, τους βλέπω επιτέλους και φωνάζοντας οχιιιιιιιιιιιι αρχίζω να τους κεντάω, με το δάχτυλο να μην μπορεί να ξεκόψει από την σκανδάλη,

εεεε σταμάτα φίλε μου δεν έχει άλλες σφαίρες, σταμάτα να γεμίσω,

ήταν η φωνή του γεμιστή που με έκανε να καταλάβω ότι εδώ και μερικά λεπτά δεν τους σκότωνα με σφαίρες αλλά με την φωνή μου, γρήγορα, γρήγορα, γέμισε δεν θέλω να με βρει ο θάνατος με γεμάτο όπλο και τότε ακούω και πάλι το πολυβόλο να βγάζει την γλυκιά φωνή του, δεν ξέρω, αλλά ο κρότος που μέχρι εχθές με τρόμαζε από αυτό το όπλο τώρα ακουγόταν σαν ψαλμωδία, σαν παιδική χορωδία, που βρίσκομαι θεέ μου, που βρίσκομαι, σε πόλεμο, η σε γιορτή.

Κάποια στιγμή σταμάτησε αυτή η γλυκιά χορωδία και το μόνο που ακουγόταν ήταν αυτή η παράξενη βουή, αυτή η περίεργη σιωπή, που παρότι έξω από το πολυβολείο γίνονταν χαμός εγώ δεν άκουγα τίποτε, παρά μόνο σιωπή, μια περίεργη σιωπή, την σιωπή ήρθε να σπάσει η φωνή του γεμιστή,

τώρα τι κάνουμε μου λέει που τέλειωσαν οι σφαίρες,

τώρα αδελφέ μου ήρθε η ώρα να δούμε από κοντά τις φάτσες από αυτά τα βόδια και να λογαριαστούμε από κοντά, έλα, πάρε το όπλο, βάλε την λόγχη και πάμε, πάμε μην αργείς, θα χάσουμε το πανηγύρι, θα πάρουν δρόμο να φύγουν και μετά άντε να τους βρούμε και σαν να είχαμε ελατήρια και φτερά στα πόδια πηδήξαμε έξω από το πολυβολείο και αρχίσαμε δύο εναντίον δεκάδων την μάχη σώμα με σώμα, τι χορός, τι χορός, με το αέρααααααα και το ελάτε ρεεεεεεεε κάναμε την μάχη πανηγύρι και χαρά, ναι σας λέω, χαρά, τέτοια που όμοια της δεν ένιωσα ποτέ.

Κάποια στιγμή οι φωνές, τα ουρλιαχτά και τα πολυβόλα σταμάτησαν, έτσι ξαφνικά όπως άρχισαν, σαν να μην έγινε τίποτε απολύτως, ξάφνου βλέπω τον λοχαγό μου, τον λοχία μου και τους υπόλοιπους στρατιώτες του φυλακίου να είναι σε μια άκρη ήρεμοι και ατάραχοι, γαλήνιοι, που μέσα στα μάτια τους διάβαζες την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση γι αυτό που έκαναν, αλλά γιατί σταμάτησαν, γιατί τα παράτησαν, τι έγινε, ο λοχαγός μου γνέφει να πάω προς το μέρος τους και εγώ χωρίς την παραμικρή αντίδραση υπακούω και πηγαίνω προς τα εκεί να συναντήσω από κοντά τα υπόλοιπα αδέλφια μου και να τους ρωτήσω με αγωνία, τι έγινε ρε παιδιά, γιατί σταματήσαμε, η απορία μου φθάνοντας εκεί μαζί τους έγινε ξαφνικά ταραχή και κρύος ιδρώτας, διότι μπροστά μου στεκότανε ο Λεωνίδας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Γέρος του Μοριά, ο Παπαφλέσσας, ο Καραϊσκάκης, ο Παύλος Μελάς και χιλιάδες άλλοι ήρωες και πολεμιστές της πατρίδος μου, που φορώντας κάτασπρες πολεμικές στολές και χρυσοποίκιλτα στεφάνια φάνταζαν σαν θεοί και σαν άγγελοι και πριν προλάβω να ρωτήσω το πώς και το γιατί με αγκάλιασαν και μου είπαν,

μην στενοχωριέσαι παιδί μου, τώρα είσαι μαζί μας, τώρα και εσύ θα γραφτείς στο αιώνιο βιβλίο της ιστορίας, σαν ήρωας Έλληνας πολεμιστής.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παραιτηθείτε προδότες.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΕΟΣ !!!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ αποκαλύπτει ο τελευταίος Ισολογισμός της BANQUE D’ ORIENT. Χρεοκοπία εξαγόρασε η ΕΤΕ!!!!


13 Οκτωβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!… ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.
Μάκηηηη!!!! Τι έγινε??? Τράβηξες κανένα αυτί για τη μακακία-μπλέξιμο της απίθανα «σοφής» μετοχής της BANQUE D’ ORIENT (Τράπεζας της Ανατολής)???? Αυτή η καλοσύνη θα σε φάει!!!
Όταν σας προϊδέασα με την ανάρτηση Λίγες ώρες υπομονή, για τη τελική ανάλυσή μου, για τα παραμύθια των σοφών για τη «Τράπεζα της Ανατολής» (BANQUE D’ ORIENT).  σας έδωσα και τον τελευταίο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ της 30-9-1932, έτσι για να τον χαζέψετε, γιατί μόνο για …χάζεμα είναι. Αυτοί οι σοφοί «ελληνοαμερικάνοι», είχαν βαλθεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέραμε για συγχωνεύσεις….
Η πλάκα είναι, ότι πριν πάω στον Δημόσιο τομέα (Μάκη μου πολυαγαπημένε), έκανα κατά μέσο όρο, τέσσερις (4) συγχωνεύσεις τον χρόνο και σας διαβεβαιώ, εν γνώσει όλων των πολιτικών αλητών, όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων, στην Ελλάδα είναι της μοδός, αυτό το λογιστικό-φοροτεχνικό εργαλείο, μόνο δύο χρησιμότητες έχει: αφενός να συγκαλύπτεις σκάνδαλα για χρήμα που φαγώθηκε κυρίως σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις του Δημόσιου τομέα και αφετέρου σαν ….»κίνητρο» φοροδιαφυγής (ανέξοδο φούσκωμα κεφαλαίου, φούσκωμα όλων των πάγιων περιουσιακών στοιχείων ==>> φούσκωμα αποσβέσεων (άρα λιγώτερα κέρδη, άρα λιγότερος φόρος!!!!).
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ:
Παρ’ ότι ένας ισολογισμός είναι μια μικρή περίληψη της οικονομικής κατάστασης μιας επιχείρησης, ένα έμπειρο μάτι μπορεί να δει αρκετά και ουσιώδη.
1.— Κατ’ ερχήν στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ που σας ξαναδίνω, στη πλευρά του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ, βλέπουμε έναν υπέρογκο για τα δεδομένα της BANQUE D’ ORIENT λογαριασμό «Χρεωγράφων», ύψους 38.178.097,25 Φράγκων, που ξεπερνά το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Αν αναλογισθούμε τη ταραγμένη παγκοσμίως περίοδο του μεσοπολέμου (ανάμεσα στους 2 παγκόσμιους πολέμους), υπάρχει τεράστια πιθανότητα, ο λογαριασμός αυτός να κρύβει επισφάλειες, με μετοχές ανύπαρκτης αξίας. Σε σύγκριση με το ποσό αυτό, η μετοχική συμμετοχή της Τράπεζας της Ανατολής σε τραπεζικές επιχειρήσεις, είναι μόνο 2.172.993 Φράγκα.
2.— Ένα άλλο αξιοπερίεργο του ενεργητικού, ε’ίναι ο λογαριασμός «Εμπορεύματα», ο οποίος για τράπεζα, έχει το εξωφρενικό ποσό των 34.637,41,45 Φράγκων!!!! Αν αναλογιστούμε τη κατάντια κρατικών (λιμάνια) και τραπεζικών αποθηκών κατασχεμένων εμπορευμέτων, τα οποία εν τέλη εκποιούνται και δεν πιάνουν ούτε το 25% της εμφανιζόμενης λογιστικής αξίας. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, και αυτός ο λογαριασμός, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, είναι πιθανόν να υποκρύπτει τεράστιες ζημίες.
3.— ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ — ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΥΛΑΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:
Προς το τέλος του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ, βλέπουμε (Ωωωω!!! Λαλά!!!!) τρεις βαρβάτους λογαριασμούς, τίγκα στη ΖΗΜΙΑ!!! ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: 52.283.557,95 Φράγκα ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΡΙΜΕΝΑ!!!σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Ελάτε «πάνσοφοι» μαλάκες και ιδιοφυίες της άγριας δύσης, να μου υπολογίσετε, πόση είναι ΣΗΜΕΡΑ αυτή η ζημιά, με 7% ετησίως, ανατοκιζόμενης μαλακίας ανά 6μηνο και κατ’ έτος, σύμφωνα με το κόλπο σας!!! Αμερικανιές στον Μπαρμπανίκο ρε ρεμάλια???? Ρε Μάκη μου, επιχειρηματίας είσαι!!!… Μέτοχος ανωνύμων εταιρειών, πολλάκις διετέλεσες και επέζησες και συγχωνεύσεων και εξαγορών και δοαλύσεων και …εκκαθαρίσεων!!!… Είναι δυνατόν να μη κατέχεις πλέον εξ εμπειρίας, ότι οι εν τω ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩ καταχωρημένες ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ και αι ΔΙΑΦΟΡΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΣ ΔΡΑΧΜΑΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΞΕΝΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ κλπ, είναι ζημίες που σταμάτησαν στον ισολογισμό για να ξεκουραστούν???? Άντε ρε Μάκη, να πω δεν τα πρόσεξες και παρότι φραγκοφονεύς, οι λογιστικές καταστάσεις σου φέρνουν αναγούλαν….. Τον τελευταίο λογαριασμό ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΗΜΙΑΣ ΕΙΣ ΝΕΟΝ, με το βαρβάτο ποσό των 18.830.774,25 σκουριασμένων (αν και χρυσών) Φράγκων, δεν τον είδες??? Δεν αναρωτήθηκες τι σκατά είναι αυτό και σε ποιο «ΝΕΟΝ» παγένει, συνοδεία με χρεωστικές (ζημιοφόρες) συναλλαγματικές διαφοράς???? ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΖΗΜΙΑΣ 52.283.557,95 Φράγκα Χρυσά Γαλλίας, σε σκουριασμένη σκόνη!!! Μάκη μου. Έτσι και τα βάλω, Μάκη μου στις ….καμπύλες του Nikolas Georgantzas και του Ted Kariotis, ε, τι λες???? Σε ποια ύψη θα μας πάνε???? Τα θυσαυροφυλάκια ΗΠΑ κααι Κίνας ομού, θα επαρκέσουν για να χωρέσουν τη ζημιά, εκεί που έχει φτάσει, αφού δεν πρόλαβε να μοιραστεί σε κάποιους σοφούς, αλλά καθυστερημένους???? Μη σου πω Μάκη μου τι έχει να γίνει, έτσι και παραδώσω τους οικονομολογιστικούς συλλογισμούς μου στον Nikos Ligeros και μας το ζωγραφίσει με ασυνάρτητες συναρτήσεις.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ Μάκη μου, πρέπει το αρχίδι που σε έμπλεξε, να βγει προς τα έξωθεν και να διαλαλήσει, ότι η και τότε πουτάνα ΕΤΕ, διοικούμενη από Εβραίο τραπεζίτη, εξαγόρασε μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Επομένως Μάκη μου, το τίμημα εξαγοράς των (150+50) = 200 δραχμών ανά μετοχή, ήταν μια στημένει κομπίνα, για να ληστεφθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (δηλαδή οι …μπαμπάδες μας Μάκη μου), τοις μετρητοίς, προς όλους τους μετόχους της πρώην Τράπεζας της Ανατολής (BANQUE D’ ORIENT). Και από που είπες ότι κάποιοι «σοφοί» θέλουν να τα πάρουν ξανά, για να τα καταθέσουν εγγύηση στο ΔΝΤ και στις πουτάνες τις Τρόϊκες???? Μάκη μου αγαπημένε???? Σύμφωνα με το συμφωνητικό συγχώνευσης Μάκη μου, αν υπήρχε πιθανότητα υλοποίησης της ΑΠΑΤΗΣ (γιατί για απόπειρα χοντρής ΑΠΑΤΗΣ αξιότιμων σοφών κομπιναδόρων έχουμε να κάνουμε στις πονηρές μέρες καταιγισμού από απάτες που ζούμε). Μάκη μου….
Ας πω δυο λογάκια και για την ΑΠΑΤΗ περί εξαιρέσεως των λογαριασμών κεφαλαίου, από τους συμψηφισμούς της Ειδικής Εκκαθάρισης. Ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα, να ακούω από έναν έμπειρο επιχειρηματία δημοσιογράφο, με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του, να ισχυρίζεται αναληθώς, πως τάχατες τα ποσά του κεφαλαίου συν τα αποθεματικά, που απεικονίζονται στη κορυφή του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, έμειναν με πρόβλεψη εκτός του λογαριασμού της ειδικής εκκαθαρίσεως, για να δοθούν έξτρα μπουρμπουάρ στους λεχρίτες μέτοχους της BANQUE D’ ORIENT, οι οποίοι πούλησαν ένα χρεοκοπημένο σκουπίδι, στην απίθανη τιμή των 200 δραχμών ανά μετοχή που δεν είχε καμία απολύτως αξία τη στιγμή της πώλησης και το γνώριζαν οι πάντες!!!! Επειδή αρκετούς επιχειρηματίες δίδαξα σχεδόν τσάμπα το εργαλείο της συγχώνευσης Μάκη μου, θέλω από εκτίμηση να σε ενημερώσω, ότι απανταχού της οικουμένης, της δοξασμένης Ελλάδος μη αποκλειομένης, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να συγχωνεύσουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ δύο οι περισσότερες επιχειρήσεις (των τραπεζικών μη εξαιρουμένων), εμείς οι τεχνίτες λογιστάδες και οικονομολόγοι περιοπής, προβαίνουμε στον υπολογισμό της αποκαλούμενης «ΚΑΘΑΡΑΣ ΘΕΣΕΩΣ» της κάθε συγχωνευομένης επιχείρησης. Αυτό γίνεται Μάκη μου (και ειλικρινά λυπούμε και εκπλήσσομαι συνάμα που δεν το γίγνωσκες – για τους πολύ σοφούς αδιαφορώ), δια της αφαιρέσεως από τους λογαριασμούς του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (εκτός ζημιών), των …ΖΗΜΙΩΝ και των λογαριασμών του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, πλην των λογαριασμών ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Το αποτέλεσμα που απομένει είναι η ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΣΗ, την οποία αν τη διαιρέσουμε δια του συνολικού αριθμού των μετοχών, μας δίνει τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΗΣ. Ακόμα και αν δεν κάνουμε πρόβλεψη, για το πόσα εκατομμύρια Χρυσά Γαλλικά Φράγγα, από τη ρευστοποίηση (ξεπούλημα) ….εμπορευμάτων και των Χρεογράφων, έχασε η διάδοχος της Τράπεζας της Ανατολής, ΕΤΕ, πες του αρχιλογιστή σου, να κάνει τους παραπάνω παραδοσιακούς υπολογισμούς, για να μου πεις και μένα του «Πτωχού πλην Τίμιου Μπαρμπανίκου Αρβανίτη» πόσο άξιζε η κλούβια μετοχή της BANQUE D’ ORIENT, γιατί κάποτε θ’ αποθάνω και θα πάω χωρίς ξεκάθαρη άποψη στον Άγιο Πέτρο.
ΞΑΝΑ-ΕΠΟΜΕΝΩΣ, η αναφορά του συμφωνητικού συγχώνευσης, στα περί εξαιρέσεως των λογαριασμών κεφαλαίου από τον λογαριασμό της ειδικής εκκαθαρίσεως, λέει το αυτονόητο ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ’ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Και στο λέει ρε Μάκη, ότι αυτό γίνεται προκειμένου να υπολογιστεί ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ (κλούβιας κατ’ εμέ και τότε) μετοχής, για τυχόν υποχρέωση της ΕΤΕ, να καταβάλει επί πλέον διαφορά, πλέον του ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ (150+50) = 200 ΔΡΑΧΜΏΝ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ. Το αυτονόητο για τον τρόπο υπολογισμού της καθαράς θέσης συνολικά και ανά μετοχή λέει η αξαίρεση των κεφαλαιουχικών λογαριασμών από τον λογαριασμό ειδικής εκκαθάρισης. Μάκη, αν ο αρχιλογιστής σου είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε 1 προς 680.000.000.000, να μη σου πει, ότι η ΕΤΕ χρυσοπλήρωσε τότε, για να εξαγοράσει από τους μετόχους της BANQUE D’ ORIENT, μια εντελώς πεθαμένη τράπεζα. Και όταν έχουμε φαλιμέντο Μάκη μου, ή σε χρυσά Φράγκα αποτιμήθηκε το αρχικό της κεφάλαιο ή σε χρυσούς Βούδες, η BANQUE D’ ORIENT ήταν πεθαμένη πριν από τις 30-9-1932 και η συγχώνευσή της με εξαγορά των μετοχών της από την ΕΤΕ, προς 200 δραχμές ανά μετοχή ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΤΟΥ 1932.– Είδες τι μπορείς να βγάλεις χωρίς ακαταλαβίστηκες-αυθαίρετες καθ’ υπόθεσιν καμπύλες??? Τόσο απλά….
Νομίζω, πως ακόμα μια ανάρτηση απόμεινε, για να τελειώνουμε με τους σοφούς σωτήρες. Με κούρασαν.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Θαυματουργή επίδραση στα καψίματα

Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού για να δεί πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως τον τυλίξανε οι φλόγες απο τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε απο την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας. Μια γειτόνισά του ακούγοντας τις φωνές και βλέποντας το περιστατικό έτρεξε απο το σπίτι της με μια ντουζίνα αυγά φωνάζοντας "φέρτε μου αυγά!" Τα έσπασε, διαχωρίζοντας το ασπράδι απο τον κρόκο. Κατόπιν τα άπλωσε στο πρόσωπο του άτυχου νέου. Όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε και οι νοσοκόμοι είδαν τον ασθενή ρώτησαν ποιός το έκανε αυτό. Όλοι δείξανε την γειτόνισα που ειχε αναλάβει πρωτοβουλία.Την συγχαρήκανε και της είπανε "του σώσατε το πρόσωπο". Προς το τέλος του καλοκαιριού ο νεαρός επισκέφτηκε την γειτόνισά του με ένα μπουκέτο λουλούδια. Το προσωπό του ήταν σαν μικρού παιδιού.
Θαυματουργή επίδραση στα καψίματα
Θυμηθείτε αυτή την θεραπεία για καψίματα η οποία διδάσκεται στους νέους πυροσβέστες.
Πρώτα πρώτα ψεκάστε κρύο νερο στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο ιστού να σταματήσει. Κατόπιν, απλώστε ασπράδια στην καμένη περιοχή.
Μια γυναίκα έκαψε ένα μεγάλο μέρος του χεριού της με βραστό νερο. Παρόλο τον πόνο έβαλε το χέρι της κάτω απο κρύο νερό, χώρισε δύο ασπράδια, τα ανακάτεψε ελαφρά και βούτηξε το χέρι της στο μίγμα. Τα ασπράδια στεγνώσανε στο χέρι της και σχηματίσανε μια προστατευτική κρούστα.Αργότερα έμαθε ότι τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολαγόνο και συνέχισε να εναποθέτει χτυπημένο ασπράδι στην περιοχή. Μέχρι το απόγευμα δεν ένοιωθε πόνο και την επόμενη μέρα με δυσκολία μπορούσες να δείς σημάδι καθώς το δέρμα αποκτούσε το κανονικό του χρώμα. Η καμένη περιοχή είχε τελείως αναγενηθεί χάρη στο κολαγόνο των ασπραδιών, ένα πλακούντα πλήρη σε βιταμίνες.Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον καθένα μας! 

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεσμευθεί για κατάργηση των αγωγών προεκλογικά, σύμφωνα με την “πρεσβεία”…


Δεν είναι κάτι άγνωστο, αφού το είχαμε γράψει από τον Αύγουστο του 2009 εδώ
Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.
Όταν όμως τεκμηριώνεται με τέτοιες αποκαλύψεις, καταλαβαίνετε ότι η λέξη “συνωμοσία”, είναι κοπλιμάν μπροστά σε αυτό που πραγματικά συνέβει. Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα… Νέες,...
μεγάλες αποκαλύψεις στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» Τι προσδοκούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τι πέτυχαν.Πώς μεθόδευσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. «Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές» σημείωνε με ανακούφιση στο ενημερωτικό σημείωμά του προς την Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συμπληρώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον SouthStream. Δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά είχε ζήσει με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για εκείνη, την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτόν του αγωγού TGI. Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν σήμερα μια σειρά τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία αποδεικνύουν το πώς εργάστηκαν οι Αμερικανοί για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, πραγματοποιώντας ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα φίλης και συμμάχου χώρας και εμποδίζοντας τη χάραξη εθνικής πολιτικής βάσει των ελληνικών συμφερόντων. Τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τη διένεξη Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις προς τη χώρα μας ώστε να εγκαταλείψει τα κοινά ενεργειακά της σχέδια με τη Ρωσία, αποκαλύπτουν τέσσερα ακόμη απόρρητα τηλεγραφήματα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον που φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα». Στα τηλεγραφήματα γίνεται ευθέως λόγος για «προειδοποιήσεις» που δέχτηκαν Έλληνες αξιωματούχοι από Αμερικανούς συναδέλφους τους και την εκδήλωση «αντίμετρων» στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αμερικανικών πιέσεων προς τη χώρα μας, προκειμένου να πειστεί η τότε ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή, ώστε να μην θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, τον Απρίλιο του 2008, αλλά και να εγκαταλείψει την ενεργειακή της συνεργασία με τη Ρωσία. Τα άρθρα των Σπύρου Τρίψα, Γιάννη Κορωναίου και Χαράς Ζαχοπούλου στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 103, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011. Διαβάστε επίσης: - Το αποκαλυπτικό άρθρο του Παντελή Ζήλου για το «Colpogrosso με τις 46.000 περίπου προσλήψεις» ημετέρων στο δημόσιο, τη στιγμή που το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών. - Για την αδιανόητη πολιτική ακραίας λιτότητας, αναφέρεται στο άρθρο του για τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Βρετανία και η Αμερική ακολουθούν το δρόμο της ανάπτυξης,ενώ οι δανειστές μας καλλιεργούν το διασυρμό της Ελλάδας και των πολιτών της, έχοντας να αντιμετωπίσουν μία ανίκανη και φοβική κυβέρνηση. - Αποκλειστική συνέντευξη στον Ισαάκ Καριπίδη του εμπνευστή και σχεδιαστή του σχεδίου «Εύρηκα», Μάρκους Κράαλ. - Δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα βομβαρδισμένο τοπίο. Τα άρθρα των Λάμπρου Καλαρύττη, Άγγελου Μόσχοβα και Σπύρου Σουρμελίδη για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. - «Βόμβα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, που προδιαγράφει πορεία προς εκλογές. - Ο Γιώργος Δελαστίκ εξηγεί τι σημαίνει μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή. - OΛεωνίδας Βατικιώτης αναλύει την πολιτική που ακολούθησε η Ουγγαρία και «κατατρόπωσε» το ΔΝΤ. - Η Ελλάδα στόχος της έντασης στη Μεσόγειο. Ένα άρθρο του Νίκου Μελέτη για τις επιπτώσεις που θα έχει η Ελλάδα από την κλιμακούμενη ένταση στην ανατολικά Μεσόγειο. - Συνεντεύξεις της Αλέκας Παπαρήγα και του Γιάννη Δημαρά, στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Πηγη 

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Γεμίζει πολεμικά πλοία η Ανατολική Μεσόγειος


Τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται πολλές κινήσεις πάνω στην γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».
Η είδηση προκάλεσε ποικίλες εντυπώσεις, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με δύο γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κατά πρώτον η υπόθεση με τους υδρογονάνθρακες και κατά δεύτερον η πολιτική κατάσταση στη Συρία που ενέχει τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για πολλούς «παίκτες» .
Και στα δύο γεγονότα η εμπλοκή της Τουρκίας είναι δεδομένη , καθώς και η έκδηλη διάθεση της να αναδειχθεί σε κυρίαρχο παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο ( αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ως περιφερειακή υπερδύναμη).
Ως γνωστόν στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».
Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «GAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ.
Ένα δεύτερο ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία επιχειρεί (παράνομα) «έρευνες» το «Πίρι Ρέις», είναι μεταξύ των συνολικά 12 οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ , εκ των οποίων η ρωσική κρατική εταιρεία GAZPROM ενδιαφέρεται για τα 2 εξ αυτών.
Τα δικαιώματα των οικοπέδων επίσημα θα πρέπει να διεκδικήσει η GAZPROM κατά τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, ο οποίος αναμένεται αρχές του 2012, αλλά όπως έχουμε γράψει πριν 15 ημέρες , αυτό θα πρέπει να θεωρείται ήδη γεγονός αφού συνδέεται με τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της Κύπρου, που ανακοίνωσε ο Alexei Kudrin στο Reuters Russia Investment Summit.
Η Άγκυρα επιμένει να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή και μερίδιο στους υδρογονάνθρακες, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με απειλές στρατιωτικού περιεχομένου. «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ» δήλωνε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Η.Π.Α. όπου παρευρέθη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..
Μάλιστα η Τουρκία δεν δίστασε για λόγους εντυπωσιασμού να κάνει αισθητή τη στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή της πλατφόρμας της Noble Energy στο Οικόπεδο 12,την Πέμπτη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν πολεμικό αεροσκάφος της πέταξε πάνω και γύρω από την πλατφόρμα. 
Το τουρκικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δεν παραβίασε το ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο καθορίζει ως απαγορευμένη ζώνη τα 2000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας καθώς πετούσε στις 2200 πόδια.
Η απάντηση στην πρόκληση της Τουρκίας ήρθε αμέσως αφού δύο μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ, αφού εξασφάλισαν άδεια πτήσεων από τη Λευκωσία, πέταξαν κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του FIR Λευκωσίας, αγνοώντας επιδεικτικά τις απόπειρες επικοινωνίας με τόσο με την Τουρκία , όσο και με το κατοχικό καθεστώς του ψευδοκράτους..
Πέραν τούτου η απάντηση στον επικοινωνιακό πόλεμο με το Πίρι Ρέις ακούει στο OGS Explora. Ιταλικό ερευνητικό-ωκεανογραφικό πλοίο το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά ανοικτά του Ανεμουρίου και χθες το απόγευμα λίγο πιο ανατολικά, σε απόσταση μόλις 4 μιλίων από το λιμάνι της Αλάνιας, κοντά στην Αττάλεια. Το OGS Explora το είχε μισθώσει τον περασμένο Μάρτιο η ισραηλινή κυβέρνηση για να διεξάγει έρευνες όσον αφορά στη δυνατότητα πόντισης αγωγών και καλωδίων.
Εν τω μεταξύ Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό στις 4 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, θα κάνουν σκοπίμως κύκλους πάνω από την Κύπρο, με μεγάλες πιθανότητες προσγείωσης στην αεροπορική βάση της Πάφου.
Στην περίπτωση που δεν προσγειωθούν, θα κάνουν προσομοίωση προσγείωσης. Κίνηση που αποσκοπεί στο να δείξει, από τη μια, στους Κύπριους ότι δεν είναι μόνοι τους και από την άλλη, στην Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν.
Την ίδια ώρα ρωσικής στήριξης και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, θα τύχει η περιοχή του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται ήδη Αμερικανικά , Βρετανικά, μέχρι και … Ιρανικό πολεμικό πλοίο !
Η είσοδος λοιπόν της Κύπρου και του Ισραήλ στο χώρο του φυσικού αερίου και του πετρελαίου αλλάζει το γεωπολιτικό σκηνικό και καθιστά τη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου εξαιρετικά ενδιαφέρουσα