Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΔΗΜΑΡατος αλλά καθόλου σταράτος


Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ο Δημάρατος ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς βασιλιάδες της Σπάρτης που είχε διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τελικά εμήδισε και κατέληξε σύμβουλος στην αυλή των Περσών. Συμμετείχε στην εκστρατεία των Περσών υπό τον Ξέρξη κατά των Ελλήνων , χρημάτισε σύμβουλός του και χρησιμοποίησε την συμμετοχή του αυτή σαν μέσο για να επανακτήσει τον απωλεσθέντα θρόνο του. Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι προ της τελικής έκβασης της μάχης των Θερμοπυλών είχε διαγνώσει επακριβώς την πολεμική δεινότητα και αρετή των Σπαρτιατών , αλλά επιθυμούσε διακαώς τη νίκη των Περσών. Παρακάτω θα φανούν αρκετές ομοιότητες του ΔΗΜΑΡατου με την πορεία της ΔΗΜΑΡ.
Την τελευταία περίοδο έχουν δημοσιευθεί δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) κ.Φώτη Κουβέλη που αναδεικνύουν πλήρως το πολιτικό τυχωδιωκτισμό του ανδρός αλλά και αυτών που συμπεριλαμβάνονται στην θλιβερή χορεία του κόμματος αυτού.
Ας σταχυολογήσουμε μερικές από τις δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη: "Ναι μεν δεν συμφωνώ με το μνημόνιο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό" (απάντηση του Φ.Κουβέλη σε ερώτηση για το εάν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συμμμετοχής σε μια μνημονιακή κυβέρνηση).
"Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις" (συνέντευξη του Φ. Κουβέλη στην "Καθημερινή").
"Στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού αντιλαμβάνομαι ότι μια συνολική διαπραγμάτευση έχει εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες. Αλλά δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης είναι δυνατό να υπάρξουν". (Απάντηση του Φ. Κουβέλη σε ερώτηση για τις δυνατότητες μετεκλογικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το μνημόνιο )
Όλες αυτές οι δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη βέβαια δεν είναι τυχαίες. Προετοιμάζουν το έδαφος για την μελλοντική ένταξη του ΔΗΜΑΡατου κόμματος στη πιθανή νεο-κατοχική κυβέρνηση που θα σχηματισθεί προκειμένου να εξασφαλήσει τις δουλείες στους νέους πάτρωνες της Ελλάδας μας.
Είναι προφανής η διαδικασία. Η ΔΗΜΑΡ είναι το μεταλλαγμένο "αριστερό" άλλοθι του ΠΑΣΟΚ. Στόχο έχει την παγίδευση και εγκλωβισμό ψηφοφόρων της Αριστεράς αλλά και δυσαρεστημένων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποτελέσουν την "ύλη διαπραγμάτευσης" για την συμμετοχή στην κυβέρνηση που θα σχηματισθεί. Είναι το ψευδοπροοδευτικό δεκανίκι του σάπιου πολιτικού συστήματος που επιζητεί εναγωνίως την νομιμοποίησή του από ένα σημαντικό τμήμα της Αριστεράς. Ουσιαστικά είναι μια επιπλέον προσπάθεια του νεο-κατοχικού μεταπρατικού συστήματος να εξουδετερώσει τις εξ ευωνύμων αντιδράσεις, με απότοκη συνέπεια την εξυπηρέτηση και ολοκλήρωση του επερχόμενου εθνικού εγκλήματος.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που λαμβάνει χώρα. Το ΔΗΜΑΡατο σχήμα του κ. Φώτη Κουβέλη , εκτός από τις προκάτ ωθήσεις που δέχεται από τις εταιρείες δημοσκόπησης που του δίνουν ποσοστά εκλογικού "ιλίγγου" , είναι και για έναν άλλο λόγο αγαπητό από το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα. Είναι το "φωτισμένο" ΠΑΣΟΚ. Εμπεριέχει την "μόρφωση" και το "στελεχιακό" δυναμικό που εκλείπει από το ΠΑΣΟΚ. Γέμει πολλών "ιστορικών επιστημόνων" που αριστεύουν στην χειρουργική λαθροχειρία της αναθεώρησης της Ιστορίας. Και εδώ τα ονόματα είναι ηχηρά, γνωστά και αξιοποιήσιμα. Μαρία Ρεπούση, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Αντώνης Λιάκος, Θάλεια Δραγώνα είναι από τις πιο γνωστές περιπτώσεις. Ουδόλως τυχαίο είναι ότι όλα αυτά τα πρόσωπα είναι στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Έτσι το πιο σημαντικό στοιχείο που σκόπιμα αποσιωπάται είναι ότι όλοι αυτοί οι περιώνυμοι "ιστορικοί" θα αποτελέσουν την επόμενη ηγεσία του υπουργείου δια βίου "Μάθησης". Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο υπουργείο, ΔΗΜΑΡατος και ο προσανατολισμός του.
Σε ένα πράγμα δεν πρωτοτυπεί βέβαια ο κ. Φώτης Κουβέλης. Στις παλινωδίες και στις κυβιστήσεις που αντέγραψε από τους ηγέτες της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. Η επιδερμική αντίθεση (αρχικά) της ΔΗΜΑΡ κατά του μνημονίου , κατρακύλισε στα μισόλογα της αποδοχής της μνημονιακής "πραγματικότητας". Η κυβίστηση βέβαια είναι αποτελεσματικό μέσο μεταστροφής στάσης, χειραγώγησης αφελών, και πολιτικής λαθροβίωσης.
Ο Ναπολέων Βοναπάρτης έχει τονίσει "Υπάρχει μόνο μία σοβαρή μορφή ρητορικής, η επανάληψη". Όχι ότι ισχύει βέβαια, αλλά ο Βοναπάρτης είχε αντιληφθεί έγκαιρα το πώς επηρεάζεται η μάζα των ακροατών και αυτών που είναι αποδέκτες τέτοιων πολιτικών ρητορειών. Ο Φ. Κουβέλης αλλά και οι προωθητές του παρουσιάζουν σαφώς αξιώσεις ισχύος με άμεση συνέπεια να επενδύουν με ηθικό μανδύα τα μηνύματά τους. Και αυτό που προτάσσει ένας τέτοιος κίβδηλος λόγος είναι το "το κοινό καλό" που δεν είναι άλλο από την υποταγή της πατρίδας στα κελεύσματα των κυρίαρχων τοκογλύφων. Χρησιμοποιεί ο κ. Φώτης Κουβέλης απλές,απλοϊκές διαβεβαιώσεις αποξενωμένες από κάθε συλλογιστική συνοχή και αποκομένες από κάθε αποδεικτική διαδικασία. Και όσο πιο κραυγαλέα γίνεται αυτό, τόσο πιο αποτελεσματικά εισδύει στο πνεύμα του κόσμου. Είναι μια γνώριμη οδός της ψυχοτεχνικής πειθούς. Έτσι χρησιμοποιούνται και τα τρία στοιχεία του συλλογικού επηρεασμού : Η διαβεβαίωση, η επανάληψη και η αναπαραγωγική μετάδοση. Διαβεβαιώνουν (για το πιο απίθανο ψέμμα) ότι είναι αλήθεια, το επαναλαμβάνουν συνεχώς ώστε δια του εθισμού να "χωνευθεί" από τον κόσμο και τέλος το αναμεταδίδουν με ενισχυτική πολλαπλασιαστικότητα μέσω των εξωνημένων Μ.Μ.Ε.
Εκείνο που δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη μια τέτοια προπαγάνδα είναι η ίδια η φύση του λόγου του Φ. Κουβέλη και η πηγή της ιδεολογίας της ΔΗΜΑΡ. Αποσιωπάται ο εθνομηδενιστικός λόγος που διέπει την ιδεολογία τους. Δεν γίνεται καμιά αναφορά στον ασπασμό και την αποδοχή των νεοφιλελεύθερων προταγμάτων της ΔΗΜΑΡ . Αποκρύπτεται η βαθύτατη αντιπάθεια για την Ορθόδοξη Εκκλησία που διακατέχει τα στελέχη τους. Κύριο μέλημά τους η κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της θέσης που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στην δημόσια ζωή , καθώς και η εξουδετέρωση των πνευματικών ερεισμάτων της στην συνείδηση των Ελλήνων. Αφήνεται στο σκοτάδι η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με τον συστημικό νεποτισμό (κυρίως του ΠΑΣΟΚ). Μεταβαπτίζεται αυτή η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. σαν μέριμνα για την κοινωνία και τα δικαιώματά της. Εμφανίζεται το σύνολο των δεσμεύσεων στους τροϊκανούς σαν αδήριτη – αναγκαία πραγματικότητα. Οποιαδήποτε ρωγμή στο ιδεοληπτικό "κατασκεύασμά" τους, στο αντιπατριωτικό "ικρίωμά" τους παρουσιάζεται σαν απόλυτη καταστροφή, σαν κάτι που δεν έχει "νόημα". Η οσφυοκαμψία τους στους σε κάθε ξένο παράγοντα εμφανίζεται ως διεθνισμός και ο τσαμπουκάς τους κατά κάθε πατριωτικού και παραδοσιακού στοιχείου του πολιτισμού μας και της χώρας μας έχει την προβιά της "λυτρωτικής απελευθέρωσης". Σε εμάς έγκειται το ξεσκέπασμά τους και η αταλάντευτη αντίστασή μας στο συστημικό τους ψεύδος. Ο λόγος τους είναι ΔΗΜΑΡατος , αλλά καθόλου σταράτος.
Βασίλης Π. Μακρής.
Μέλος της Κ.Ε της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου