Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Kαλύτερα τα χρήματα από αυτή την "κοσμική εκδήλωση" να πήγαιναν στις οικογένειες των θυμάτων του Περάματος.

Το διπλό παράπονο του Γιάννη Λαμπρόπουλου: Στέρησε 80 εκατομμύρια ευρώ από τον ανηψιό του Κ. Μητσοτάκη και πήγε να βάλει τάξη στο καθεστώς των στρατολογικών απαλλαγών, αλλά τελικά ...εκδιώχθηκε ο ίδιος από την κυβέρνηση.
Οταν σκοτώθηκε ο αδελφός του, δεν τον πήραν ούτε ένα τηλέφωνο από το Μέγαρο Μαξίμου....
..
Του Γιάννη Δαίδαλου
..
Ξάφνιασε πολλούς η στάση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου ο οποίος δεν πήγε στο δείπνο του πρωθυπουργού (διαβάστε εδώ το Press-gr που είχε κάνει πρώτο την σχετική αποκάλυψη) και στη συνέχεια έκανε και τις γνωστές δηλώσεις ότι καλύτερα τα χρήματα από αυτή την "κοσμική εκδήλωση" να πήγαιναν στις οικογένειες των θυμάτων του Περάματος.
Ομως οι παροικούντες γνωρίζουν εδώ και καιρό την πολιτική αλλά και την προσωπική πικρία του Γ. Λαμπρόπουλου ο οποίος μέχρι τις εκλογές ήταν υφυπουργός Αμυνας.
Ως υφυπουργός ο Γ. Λαμπρόπουλος είχε κάνει κινήσεις κάθαρσης στους τομείς της αρμοδιότητάς του.
Είχε προχωρήσει στην επανεξέταση του καθεστώτος των στρατολογικών απαλλαγών και στον έλεγχο πολλών περιπτώσεων τέτοιων παράνομων απαλλαγών. Από το φαύλο αυτό καθεστώς ευνοούνταν παιδιά της ...καλής κοινωνίας η οποία δεν του το συγχώρεσε ποτέ και άρχισε να πιέζει για την απομάκρυνσή του!
Επίσης, τα έβαλε και με την οικογένεια Μητσοτάκη, αφού ακύρωσε ως καθ' ύλην αρμόδιος υφυπουργός την παραγγελία για το περίφημο υλικό Detostop που χρησιμοποιείται στις δεξαμενές καυσίμων του Στρατού. Η ακύρωση έγινε γιατί κρίθηκε το υλικό επικίνδυνο. Όμως την δουλειά θα την έπαιρνε η εταιρεία στην οποία επικεφαλής είναι ο κ. Γιώργος Mητσοτάκης, ανηψιός του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είχε κάνει και κομψές παρεμβάσεις για το θέμα. Ήταν μια δουλειά προϋπολογισμού περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Στην ακύρωσή της είχε συμβάλει και ο έτερος υφυπουργός Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος που απομακρύνθηκε κι αυτός από την κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εκλογές...
Η ιστορία με το Detostop είχε ξεκινήσει πάντως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - έχει κι άλλα παρασκήνια που τα ερευνούμε και θα επανέλθουμε!
Όταν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ο Γ. Λαμπρόπουλος κατάλαβε, όπως έλεγε σε συναδέλφους του στη Βουλή, ότι η εντιμότητα και η προάσπιση της διαφάνειας δεν είναι τελικά κριτήριο επιβράβευσης αλλά αποδοκιμασίας και ...τιμωρίας.
Αυτό τον είχε πειράξει περισσότερο κι από το ότι έγινε υφυπουργός η Σ. Καλαντζάκου που εξελέγη τέταρτη στη σειρά βουλευτής στο νομό Μεσσηνίας.
Ο Γ. Λαμπρόπουλος εξελέγη στις εκλογές πρώτος βουλευτής, ξεπερνώντας σε σταυρούς ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά.
Η πολιτική πικρία του Γ. Λαμπρόπουλου συνοδεύτηκε από την προσωπική. Λίγο καιρό μετά τις εκλογές, σκοτώθηκε σε κυνηγετικό ατύχημα ο αδελφός του.
Κι όμως δεν του τηλεφώνησε για να τον συλλυπηθεί ούτε ο Κ. Καραμανλής ούτε κανένας άλλος από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό το προσωπικό παράπονο δεν το ξεπέρασε, αλλά του επέτρεψε να καταλάβει κι άλλα πολλά για το πώς αντιμετωπίζονται τα στελέχη της ΝΔ.
Το όλο γεγονός συνέβαλε πάντως στην περαιτέρω ευαισθητοποίησή του σαν άνθρωπος. Γι' αυτό και ήταν ειλικρινής η δήλωσή του ότι καλύτερα τα χρήματα της πρωθυπουργικής δεξίωσης στον Πειραιά να δίνονταν στις οικογένειες των θυμάτων του Περάματος.

http://press-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο: