Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2008

Καλά Χριστούγεννα αγαπητοί μου !

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Κίτρινα Ποδήλατα - Πήρα φόρα (Άμα τα πάρω)

Ακούστε τον #$@#$#$@% ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ !!!


"Από έγκυρες πληροφορίες της αστυνομίας οι φερόμενοι ''καταληψίες''της ΕΡΤ φαίνεται ότι γνώριζαν πολύ καλά τον χώρο και έτσι κινήθηκαν με άνεση στους εσωτερικούς χώρους της ΕΡΤ.
Ενα άλλο γεγονός είναι ότι στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ υπάρχει αστυνομική δύναμη μονίμως τις τελευταίες μέρες αποτελούμενη απο 10 άνδρες αλλά ουδέποτε ειδοποιήθηκε από την διοίκηση για το περιστατικό."
JO CALLAHAN

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

http://troktiko.blogspot.com/

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Αλήθεια το χριστουγεννιάτικο δέντρο πόσο στοίχισε....








Κάντε μια έρευνα για το κόστος του δέντρου ... αν θέλετε να φρικάρετε....

dolofonoi.blogspot.com

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Μαθητές βρήκαν και παρέδωσαν 100.000 ευρώ από τη ληστεία της Αργυρούπολης

Ποσό 100 χιλιάδων ευρώ βρήκαν και παρέδωσαν στην Αστυνομία τρεις μαθητές.

Τα χρήματα που ήταν μέρος από τη λεία της ληστείας στην Αργυρούπολη, πιθανότατα έπεσαν από τούς δράστες κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν γρήγορα από την περιοχή.

Τα βρήκαν οι τρεις ανήλικοι μαθητές κοντινού σχολείου. Ο ένας από αυτούς, ειδοποίησε τον πατέρα του, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία και τα χρήματα παρεδόθησαν.

Η ένοπλη ληστεία έγινε την Παρασκευή σε χρηματαποστολή στην Αργυρούπολη. Το ύψος του ποσού που εκλάπη δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανότατα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.zougla.gr


ΣΧΟΛΙΟ liondani

Αυτά τα ελληνόπουλα μας κάνουν περήφανους.

Μπράβο και στους γονείς που τους δώσανε τέτοια ανατροφή!!!

Καμαρώστε τα "Ελληνόπουλα"...

Μια απάντηση απ' τα παλιά (Ερνέστο Τσε Γκεβάρα)


«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (…) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


http://troktiko.blogspot.com

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

SOROS depending Media Network presents ... BrainWash !!!

Οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδος

το προαναγγελθέν συμβάν

Γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου δεν μας αποκαλύπτει αυτά που συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Λέσχης Bildeberg; Μήπως ξέρει ότι η γραμμή του ιδρύματος Soros ήταν η αποσταθεροποίηση και οι ταραχές με απώτερο στόχο την πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή και απλά δεν προφητεύει αλλά εκτελεί ξένες εντολές; Αποκλείεται να μην χρησιμοποιήθηκε κεντρικός σχεδιασμός για τις εξεγέρσεις που οργανώθηκαν μέσα σε δύο ώρες σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για "προφητεία" της Ιέρειας του πολυπολιτισμού κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου ή για κάτι που ΓΝΩΡΙΖΕ;

Και αν ναι πώς το γνώριζε;

Popout
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στη Ζούγκλα, αποκάλυψε ότι η μητέρα του Αλέξη είχε ζητήσει ραντεβού μαζί του πριν από ένα μήνα. Ο λόγος όπως επικαλέσθηκε ήταν ότι είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι της. Αφορούσε συστηματική παρακολούθηση της οικίας της από “περίεργα” όπως τα χαρακτήρισε, πρόσωπα. Όλα αυτά ένα μήνα πριν το τραγικό γεγονός.
-Πρέπει να μάθουμε: « Αν η αστυνομία , είχε πληροφορίες, από τους ( αναρχικούς) πληροφοριοδότες της από την επικράτεια των Εξαρχείων, για εκτεταμένα επεισόδια τη νύχτα του Σαββάτου».


ο ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονος Εφιάλτης και η πέμπτη φάλαγγα του Ελληνισμού


Ακούσαμε και τον Αλέκο Αλαβάνο προ ολίγου στις δηλώσεις που έκανε ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Είπε ότι δεν συμφωνεί ΑΛΛΑ είναι αποτέλεσμα "κοινωνικής εξέγερσης" όπως είπε συγκεκριμένα.
Και αυτό το απάντησε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠIΜΟΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.
Όλο το ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια γραμμή.
Ακούσαμε και τον κ. Στρατούλη το πρωί σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη αν καταδικάζει τα έκτροπα να απαντά στην ίδια γραμμή. "Δεν συμφωνώ" ή "Διαφωνώ"δήλωσε και συνέχισε με ένα "ΑΛΛΑ" ακριβώς όπως έκανε και ο Αλέκος Αλαβάνος σήμερα.

2111.jpg

Αρκεί να μπείτε σε σελίδες πιτσιρικάδων του ΣΥΡΙΖΑ που στο hi5 οργάνωναν τις καταλήψεις από τον Αύγουστο!!! Παραθέτω απόσπασμα επώνυμο που γράφτηκε στις 20 Αυγούστου 2008!!!:

αλλοδαποί

η παρουσία των διαφόρων αλλοδαπών (Πακιστανών, Ρουμάνων, Αλβανών, Γεωργιανών κλπ) όχι μόνο στο πλιάτσικο, αλλά και στα επεισόδια, στις ρίψεις μολότοφ, πετρών κλπ.
Popout
Πρέπει να μάθουμε: «Αν υπήρξαν «εισαγόμενοι αντιεξουσιαστές» που ενίσχυσαν τους .. εγχώριους;». - Πρέπει να μάθουμε: «Ποιος ήταν ο ρόλος, εκτός από το πλιάτσικο, ορισμένων Πακιστανών και Αφγανών; »

ο συντονισμός των αναρχικών με την χορηγία του Ε.Μ.Π. και η άψογη οργάνωση

Είναι δυνατόν ο server του athens.indymedia.org να είναι μέσα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κανείς να μη συγκινείτε ???

Επρεπε να το είχαν κλείσει από την πρώτη στιγμή και να έχει παραιτηθεί και ο Πρύτανης ως συνεργός στο έγκλημα που βλέπουμε τόσες μέρες . Πρέπει να μάθουμε ποιές συναλλαγές έχουν γίνει για να παραμένει εκεί ο server της επίσημης ιστοσελίδας του συντονιστικού οργάνου των αναρχικών .

2111.jpg
Οι μαθητές οργανώθηκαν και παρακινήθηκαν σε αντίδραση μέσω μηνυμάτων SMS . Υπάρχουν μαρτυρίες πολλών μαθητών οι οποίοι έλαβαν μηνύματα στο κινητό γραμμένα σε επίσημη γλώσσα (π.χ. "Προωθήστε το μήνυμα" , ένας πιτσιρικάς δεν γράφει ποτέ έτσι ,γράφει "στειλtε sms" ) από άγνωστα κινητά !!
Πρέπει να μάθουμε: «Ποιοι πλήρωσαν την αποστολή των ομαδικών sms στα παιδιά» , για να τα κατεβάσουν στις διαδηλώσεις, ως ντεκόρ.

ο ρόλος των καναλιών


«Τα κανάλια, είχαν σενάριο;». «Αυτοί που διόρθωναν την εικόνα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να πάμε στον ρατσισμό, για τους αλλοδαπούς που λεηλατούσαν μπροστά στην κάμερα, αυτοί που κραύγαζαν «για τους πυροβολισμούς στον αέρα», «αυτοί που μιλούσαν για την απελπισμένη νέα γενιά», «αυτοί που «διεμαρτύροντο», επειδή οι πραγματικοί πολίτες, βγήκαν στους δρόμους στην Πάτρα», είχαν σενάριο και έπαιρναν εντολές από τους σκηνοθέτες;

το δόγμα Κίσσινγκερ σε πλήρη εφαρμογή


Ο ανθέλληνας αυτός είχε πεί από την το '70 ότι την Ελλάδα πρέπει να την καταστρέψουμε από μέσα . Αφού
αλλιώσουμε την θρησκεία τους την ιστορία τους τον πολιτισμό μας .
Η κα Ρεπούση και η παρέα της κατόρθωσε να αμβλύνει την ιστορική μας συνείδηση με τα ακατονόμαστα σχολικά εγχερίδια . Ο πολιτισμός μας χάνεται επό τον έντονο δυτικό τρόπο ζωής μετά την ένταξη μας στην Ε.Ε. Η Ορθοδοξία μας πολεμήθηκε με την Αθεία , την αδιαφορία και το μίσος προς την εκκλησία που διευκολύνθηκε μετά την αποδημία του εθνάρχη Χριστόδουλου . Τραγική κατάληψη το ανύπαρκτο σκάνδαλο Βατοπαιδίου όπου όλα αναιξερέτως τα τηλεοπτικά κανάλια αποδόμησαν σε λίγες εβδομάδες την εμπιστοσύνη του ελληνισμού στην Ορθοδοξία , τον κλήρο και τη μοναστική πολιτεία . Αφού ολοκληρώθηκε το έργο τους , σαν κερασάκι στην τούρτα ήταν η πανελλήνια προβολή της βλάσθημης ταινίας "Κώδικας Ντα Βίντσι " για να αμβλυνθεί και άλλο η πίστη του Ελληνικού λαού στον Ιησού Χριστό .

αιτία ο αγωγός του Πούτιν


"Μια ανεξάρτητη Ελλάδα είναι παραλογισμός. Η Ελλάδα μπορεί να είναι είτε αγγλική, είτε ρωσική κι αφού δεν πρέπει να είναι ρωσική θα είναι οπωσδήποτε αγγλική υποστηρίζει στα μέσα του 19ου αιώνα ο Sir Edmund Layons, Βρετανός Πρέσβης στην Αθήνα. Ενάμισυ αιώνα αργότερα, ο θεωρητικός της σύγκρουσης των πολιτισμών Σάμιουελ Χάντιγκτον κατηγοριοποιεί, από κοινού και με ελάχιστα συγκαλυμμένη εχθρική διάθεση, στον «ορθόδοξο κόσμο» Ελλάδα και Ρωσία και ο Μάθιου Μπράιζα από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ, μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να θέλουμε και να χρειαζόμαστε ελληνορωσικούς αγωγούς αερίου και πετρελαίου.
Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μειώνει την εξάρτηση των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου από τον τουρκικό έλεγχο των Στενών. Ο αγωγός Σάουθ Στρημ απεξαρτά εν μέρει την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη από τα καπρίτσια του Κιέβου και της ‘Αγκυρας και εμπεδώνει τη διμερή σχέση μας. Η ελληνορωσική στρατιωτική συνεργασία είναι επίσης στρατηγικής σημασίας για τις δύο χώρες. Η διπλωματική και πολιτική μας συνεργασία είναι κρίσιμης σημασίας, με δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ως γέφυρα κατανόησης σε ταραγμένους καιρούς στην Ευρώπη.

http://www.dailygreece.com/

Τα Indymedia του Soros oργάνωσαν τον εξευτελισμό της Ελλάδας παγκοσμίως

Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Σε χρόνο μηδέν η Σάρα και η Μάρα του παγκόσμιου δικτύου των Indymedia έτρεξε να σκίσει Ελληνικές Σημαίες και με ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ να τραβήξει την διεθνή προσοχή των ΜΜΕ στον θάνατο ενός νεαρού στην Ελλάδα. Όλα τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΜΕ...εμφάνισαν μία Ελλάδα με ασταθές πολίτευμα, ένα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ κράτος που εκτελεί ανήλικα ενώ όλος ο Ελληνισμός κατέβηκε στους δρόμους για να προκαλέσει την πτώση της Ιμπεριαλιστικής Κυβέρνησης του Κωστάκη και της Νατάσας Καραμανλή.
Την ίδια μέρα...όλο το φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό από τις διαδηλώσεις σε ξένες χώρες ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην ιστοσελίδα απ'όπου έφυγε η εντολή για τη δημιουργία χάους, δηλαδή στο Ελληνικό Indymedia.Εκεί οργανώθηκε,ταξινομήθηκε και διατίθεται στους ενδιαφερόμενους για να κατανοήσουν τις δυνατότητες της καταστρεπτικής μηχανής που στήθηκε μέσω του Indymedia.
Παρόλα αυτά...ΚΑΝΕΝΑ ELLHNIKO ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ δεν αναφέρθηκε στα Indymedia του George Soros και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρθηκε αυτή η λέξη προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες...ότι επρόκειτο για μία κοινωνική έκρηξη που την προκάλεσε η ανεργία, τα προβλήματα στην παιδεία και το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ κράτος. Κουραφέξαλα δηλαδή...που στοχεύουν στην πτώση του Καραμανλή ... που ΔΕΝ γουστάρουν πλέον οι ΗΠΑ.
Ο παγκόσμια πρόβα-τζενεράλε δημιουργίας τρομοκρατικού κλίματος μέσω SMS και email...ήταν απόλυτα επιτυχής και οι αναρχοπίθηκοι των Indymedia είναι πλέον ανά πάσα στιγμή έτοιμοι , έμπειροι κι οπλισμένοι με τόλμη, σιγουριά και μολότωφ για να προκαλέσουν το χάος με το που θα δοθεί το σύνθημα.
Φυσικά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ για

το 1.000.000 νεκρών της Γιουγκοσλαβίας ,

το 1.000.000 νεκρών του ΙΡΑΚ,

τους 1500 άμαχους νεκρούς της Οσετίας,

για την σφαγή στη Ρουάντα

ή για τα βασανιστήρια του Γκουντάναμο.

ΚΑΜΙΑ απ' όλες αυτές τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ δεν σκότισε τους πιθήκους των Indymedia.

Αντιθέτως αρκούσε ένας μόνος τυχαίος θάνατος στα Εξάρχεια της Αθήνας για να προκαλέσουν 50.000.000 ευρώ ζημιές...ΟΧΙ στην ΕΚΑΛΗ...αλλά στην Πατησίων . Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά στα Δημόσια Πανεπιστήμια των φτωχών. Όχι στις PORSCHE αλλά στα PUNTO.

Σε μία εποχή γενικευμένης κρίσης κι ανεργίας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ INDYMEDIA δεχόμενο εντολές από τα γνωστά κέντρα...κατάφερε σε μία νύχτα να στείλει στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους και να δημιουργήσει μία ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ χάους κι αναρχίας στην Ελλάδα που στοχεύει στην δραματική μείωση του τουρισμού αλλά και στην απόσυρση ξένων κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική κυβέρνηση θα ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά τη συνεργασία της με τον Πούτιν και θα σταματήσει να χαλάει τα σχέδια των ΗΠΑ για τη "Μακεδονία". Κι όλα αυτά τα "υπέροχα" αποτελέσματα... τα οφείλουμε ...σε ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ... που κάνουν χρήση του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ασύλου που ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΑ και ΜΕ ΧΑΡΑ τους παρέχει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Πανεπιστημιακή κοινότητα. Μέγας χορηγός ο George Soros που χρηματοδοτεί διεθνώς ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Εκεί υπάρχουν οι οδηγίες για την πραγματοποίηση επιθέσεων αλλά και όλο το αποδεικτικό υλικό της "σπουδαίας" και "δημιουργικής" δράσης του βασιλείου της ΒΙΑΣ των ΗΛΙΘΙΩΝ. Φυσικά το Indymedia φιλοξενείται στους server του Πολυτεχνείου το οποίο οι Πρυτανικές Αρχές ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ να το βλέπουν να καίγεται προκειμένου να ξανατσεπώσουν ΜΙΖΕΣ για τον καινουργιό εξοπλισμό που αγοράζεται σε ετήσια βάση πλέον.

http://macedonia-greece.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΟ liondani

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ POST ΔΙΟΤΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ
ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ...

It does not want also a lot of brain occupies no one THAT WAS ORGANISED the ATTACK IN the GREEK SOCIETY. In time zero [Sara] and [Mara] of world network of Indymedia ran to rip Greek Flags and with USE of VIOLENCE to pull the international attention of SME in the death of one of young man in Greece. All AMERICAN INTERESTS SME… they presented Greece with unstable regime, a POLICE state that executes minors while the all Hellenism went down in the streets in order to it causes the fall of Imperialistic Government of [Kostaki] and [Natasas] Karamanlis. The same day… did the all photographic probative material from the demonstrations in foreigner countries RETURN in the web page [ap]'? where it left the command for the creation of chaos, that is to say in Greek Indymedia.[Ekei] was organised, it was categorized and it is sold in interested in order to they comprehend the possibilities of calamitous machine that were set up via Indymedia. Nevertheless… NO ONE ELLHNIKO BULLETIN of NEWS was not reported in Indymedia of George Soros and was not reported this word trying they convince the Greeks… that it was a social explosion that him caused the unemployment, the problems in the education and the POLICE state. [Koyrafexala] that is to say… that aims in the fall of Karamanlis… that do not long for more the USA. The worldwide rehearsalof creation of terrorist climate via SMS and email… was absolutely successful and [anarchopithikoi] Indymedia is henceforth per all moment ready, experienced and armed with boldness, certainty and [molotof] in order to they cause the chaos with that will be given the sign. Naturally the sign WAS NOT NEVER GIVEN for 1.000.000 deads of Yugoslavia, 1.000.000 deads of IRAK, the 1500 non-combatant deads of [Osetias], for the slaughter in Rwanda or for the tortures of [Gkoyntanamo]. NO ONE [ap]'? all these MASS IMPLEMENTATIONS of NATO [skotise] the apes of Indymedia. On the contrary was enough a alone accidental death in Exarchia of Athens in order to causes 50.000.000 Euros damage… NO in the [EKALI]… but in Patision. No in the private universities but in the Public Universities of poor. No in the PORSCHE but in the PUNTO. In a season of generalised crisis and unemployment the GREEK INDYMEDIA accepting commands from the known centres… accomplished in one night it sends in the unemployment 2.500 workers and it creates a ARTIFICIAL PICTURE of chaos and anarchy in Greece that aims in the dramatic reduction of tourism but also in the withdrawl of foreigner capital from the Grant. In this way will the Greek government re-think very seriously her collaboration with [Poytin] and she will stop she spoils the plans of USA for the "? [Makedonia]&quot. And all these "? [yperocha]"? results… we owe him… in GREEK TERRORISTS… that make use of ACADEMIC asylum that VERY RELIABLY and WITH their JOY provides the GREEK Academic community. Big sponsor George Soros that finances internationally EACH [ANTHELLINIKI] ENERGY. For the central co-ordination of Indymedia and in detail benefit of information that concerns the ALL destructions per the planet… even the American newspapers refer in GREEK Athens-Indymedia. There exist the do directives on the realisation of attacks but also the all probative material of "? [spoydaias]"? and "? [dimioyrgikis]"? action of kingdom of VIOLENCE of IDIOTS. Naturally Indymedia is entertained in server the Techical university which the Rectoral Beginnings WORSHIP him they see be burned so that [xanatseposoyn] STARTERS for the new equipment that is bought in annual base henceforth.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Καλό ταξίδι...

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Τα αθέατα κομμάτια του παζλ !


Όλοι συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα . Άλλοι το βλέπουν από την ανθρωπιστική του πλευρά και άλλοι από την προβληματική κοινωνική του πλευρά.

Εκτός όμως από το άσπρο ή το μαύρο υπάρχει και το γκρι που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ….δεν το γνωρίζουν. Είναι η αθέατη πλευρά των γεγονότων.
Μέσα από την λαθρομετανάστευση εξυπηρετείται και ένα «κομμάτι» για άλλους σκοπούς , άγνωστους για τους αδαείς. Μέσα στον όχλο των αθώων λαθρομεταναστών βρίσκουν καταφύγιο διάφοροι πράκτορες, αλλά και στρατευμένοι τρομοκράτες.

Μη περιμένετε φυσικά την πληροφόρηση από τα κανάλια γιατί και αυτά τους ίδιους σκοπούς (από άλλο μετερίζι) … εξυπηρετούν.

Για παράδειγμα ποτέ δεν έχουν αναφερθεί ότι στο δουλεμπορικό Αιγαιοπελαγίτικο (και όχι μόνο) παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μετέχουν διάφορες μυστικές υπηρεσίες.

Πριν λίγους μήνες συνελήφθη πράκτορας(Serkan Kaya) των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) με πλούσια δράση σε μυστικές αποστολές και καταδρομικές επιχειρήσεις, να μεταφέρει με φουσκωτό σκάφος 15 Αφγανούς …. «λαθρομετανάστες» στη Μυτιλήνη.

Δεν επρόκειτο για κάτι ….τυχαίο, γιατί όπως καταλαβαίνετε ο όρος αυτός δεν ισχύει ποτέ στην δράση των μυστικών υπηρεσιών.

Ας γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω, στο καλοκαίρι της πύρινης λαίλαπας. Οι πυρκαγιές ξεπετάγονται η μια πίσω από την άλλη σε μέρη ….απίθανα , που μόνο κυνηγοί και άνθρωποι της υπαίθρου με τους …εργάτες τους ..γνώριζαν τα κατατόπια (έχω προσωπική άποψη).

Επί σειρά ημερών η χώρα βρίσκεται υπό πύρινη ….. «πολιορκία». Η ΕΥΠ ενημερώνει τον Πρωθυπουργό και αυτός άμεσα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας .
Ο κ. Παπούλιας συναντάται κατόπιν με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου.

Ξαναγυρνάμε στο σήμερα. Επί τριήμερο η χώρα μας βρίσκεται υπό την πύρινη …… «πολιορκία» των μολότωφ και τα πρωτόγνωρα βίαια επεισόδια.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τον κ. Παπούλια , τον Πρόεδρο της Βουλής και ….διαδοχικά τους αρχηγούς των κομμάτων .

Λίγοι πρόσεξαν όμως ότι αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον κ. Καραμανλή, η κυρία Παπαρήγα, η οποία παρεμπίπτοντος μετρά και την κάθε της κουβέντα, έκανε μια …παράξενη και σαφώς υπαινικτική δήλωση.

Είπε ότι η υπόθεση των κουκουλοφόρων …..«πάει πολύ μακριά» και προσπαθώντας να φανεί ως …αστείο (πράγμα που η σοβαρότητα του χαρακτήρα της, αλλά και οι ώρες δεν το επέτρεπαν και δεν θα το έκανε ποτέ, εκτός και ……εάν ήθελε να στείλει μήνυμα) ανέφερε τη λέξη …«Ταλιμπάν». Οι «Αφγανοί» (που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την χώρα μας ), σύμφωνα με τις πληροφορίες διαφόρων μυστικών υπηρεσιών που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι όλοι ....«αθώοι».

Αυτό που δεν ανέφερε η κ. Παπαρήγα είναι ότι στους .. «εισαγόμενους αντιεξουσιαστές» που συστρατεύτηκαν με τους .. «εγχώριους αντιεξουσιαστές» εκτός των Αφγανών μετείχαν και οι γείτονες τους Πακιστανοί.
Όλοι γνωρίζουμε την συμμετοχή του ...Πακιστανικού δακτύλου στις (ανά τον κόσμο) διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων ετών.

Το … σενάριο προέβλεπε την έναρξη του έργου στην πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου . Η καταρρακτώδης όμως βροχή τους χάλασε τα σχέδια.

Μετέθεσαν την εκτέλεση του έργου για αργότερα και το γεγονός της δολοφονίας του 15χρονου τους έδωσε την αφορμή για την έναρξη του ….έργου.

Από την αρχή το σενάριο προέβλεπε ….πάση θυσία κι άλλους νεκρούς. Οι λόγοι ευνόητοι.

Η κυβέρνηση κρατώντας μια …αστυνομική αμυντική στάση έδωσε τον χρόνο στις υπηρεσίες ασφαλείας να μαζέψουν τους …. «εισαγόμενους» χωρίς να χυθεί αίμα.

Προσέξτε ότι το 80% των συλληφθέντων που μετείχαν στα επεισόδια είναι αλλοδαποί και δη Πακιστανοί και Αφγανοί.

Από την εξέλιξη των πραγμάτων (Γαλλία , Ελλάδα, αλλά και Ιταλία που όμως δεν τους «έπιασε» αφού ο Μπερλουσκόνι κατέβασε στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους και τους πρόλαβε λίγο πριν ξεκινήσουν) ένα είναι σίγουρο πλέον.

Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας μορφής πολέμου με τον εχθρό όμως ….εντός των Ευρωπαϊκών τειχών, που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τους προηγούμενους.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι και πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του, αφού οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν γνωρίζουν αυτό το είδος του εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού πολέμου, όπου κυριαρχεί το «αντάρτικο» των πόλεων .

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι η Γάλλοι αναρχικοί σε συνεργασία με τους ομόλογους τους Έλληνες και Ιταλούς, προσπάθησαν να σαμποτάρουν το σιδηροδρομικό δίκτυο (τρένα TGV).

Ούτε τυχαία είναι η προχθεσινή δήλωση (που προκάλεσε σάλο) του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να …..συμφιλιώσει κανείς τα ανθρώπινα δικαιώματα με τη ….διπλωματία και ότι ήταν σφάλμα η δημιουργία υφυπουργείου για τα ζητήματα αυτά.

«Υπάρχει μόνιμη αντίφαση ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξωτερική πολιτική ενός κράτους, ακόμη και στη Γαλλία» συμπλήρωσε !

Η μέχρι σήμερα αδυναμία των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων να κατανοήσουν τι πραγματικά διακυβεύεται, έχει δώσει χώρο και χρόνο να οργανωθεί ένα σχέδιο το οποίο μόνο από την Ευρώπη …..δεν προέρχεται.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε σύμφωνα με αυτό που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον. Η Γαλλία μετά τα γνωστά επεισόδια έλαβε τα μέτρα της, η Ιταλία το ίδιο.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ξύπνησαν άραγε από την χειμέρια νάρκη τους ή ….θα πάθουν για να μάθουν ;


http://politis-gr.blogspot.com



ΣΧΟΛΙΟ liondani


Πέστα ρε politi μπας και ξυπνήσουμε.

ΜΠΡΑΒΟ μέσα από την καρδιά μου

Απολύθηκε ο φωτογράφος αυτής της εικόνας

________________________________________________________________________________________
Στο δημοσίευμα Η ΕΛΑΣ παίζει με τη φωτιά αποκαλύψαμε πρώτοι ότι ο φωτογράφος που τράβηξε μια από τις καλύτερες φωτογραφίες των ημερών απολύθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο. Τώρα μαθαίνουμε και τους λόγους, που τους φανταζόμασταν. Γράφει το http://www.tvxs.gr/v1407

Ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης που τράβηξε τις φωτογραφίες των αστυνομικών να σημαδεύουν διαδηλωτές απολύθηκε από την εφημερίδα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη Κυριακή το απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Ο Κ. Τσιρώνης τις παρέδωσε λίγο αργότερα στον διευθυντή της εφημερίδας Σεραφείμ Κοτρώτσο, o οποίος όμως δεν τις δημοσίευσε προφασιζόμενος αστείες δικαιολογίες. Τελικά οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στις μέσα σελίδες της εφημερίδας, ενώ ήδη είχαν διαρρεύσει σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο. Ο φωτογράφος ειδοποιήθηκε να μη καλύψει τη κηδεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και λίγο αργότερα τού ανακοινώθηκε η απόλυση του. Ο Σ. Κοτρώτσος δήλωσε ότι είχε …πρόθεση να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες και ότι ο φωτορεπόρτερ απολύθηκε γιατί παραβίασε το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τον «Ελεύθερο Τύπο» διαρρέοντας τις φωτογραφίες .Όμως ο φωτογράφος υποστηρίζει ότι πρόκειται για απόπειρα πολιτικής λογοκρισίας. Λέει ότι ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για τη διαρροή καθώς πολλοί εργαζόμενοι στην εφημερίδα είχαν πρόσβαση στις φωτογραφίες μετά τη παράδοση τους. Πρόσθεσε ότι αν δεν είχαν διαρρεύσει «δεν θα δημοσιεύονταν ποτέ». Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.


http://www.antinews.gr

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Απλή α-νοησία του Σκάϊ ή κάτι πιο …βαθύ ;



Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα μας ,έπεσαν οι μάσκες τόσο των «στρατιωτών» κουκουλοφόρων όσο και των αντίστοιχων κουκουλοφόρων «λοχαγών» και .. «στρατηγών».

Από την μια αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα στρατεύματα των κουκουλοφόρων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα θρασύδειλο λεφούσι πλιατσικολόγων με ειδικότητα την απαλλοτρίωση Rollex , Prada , Armani και άλλων ….ταπεινών προϊόντων του εξορκισμένου καπιταλισμού.

Ένας καλός παρατηρητής αυτό που θα σημείωνε είναι ότι απουσίασε εντελώς το διαχρονικό σύνθημα, σημαία τους, το….. «Αλήτες , Ρουφιάνοι , Δημοσιογράφοι».

Αντίθετα στους τοίχους εμφανίστηκαν συνθήματα όπως …. «εκλογές τώρα», «το αίμα κυλάει , εκλογές ζητάει», « κάτω η χούντα της δεξιάς» και άλλα ….. «αναρχικά»(;) συνθήματα.

Αυτά τα συνθήματα είναι διαλεκτική διατύπωση για να κάνεις τη μέρα νύχτα και τα παϊδάκια νηστίσιμη σαρδέλα Καλλονής., αλλά σίγουρα δεν είναι …αναρχικά συνθήματα.

Αυτό που θα σημείωνε επίσης είναι ότι δεν επιτέθηκαν κατά των παραδοσιακών στόχων τους , τους δημοσιογράφους, και περιορίστηκαν στον έτερο στόχο τους , ….τους αστυνομικούς.

Έχουμε μια μετεξέλιξη ή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ετερόρρυθμο.. «deal» που καταργεί κάθε ιστορικό προηγούμενο ;

Τίποτα από τα δύο. Απλά ο παραδοσιακός χώρος των αναρχικών (που από την φύση άλλωστε της θεωρίας τους είναι ενάντια στη βία καθώς οι μεγαλύτερες σχολές και οι μεγαλύτεροι θεωρητικοί αναρχικοί, την θεωρούν όχι μόνο ακατάλληλο μέσο επιβολής αλλά την εξισώσουν με την αστική ηθική) έχει αλωθεί από τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές».

Εξάρτημα (εν αγνεία τους) του πολυπλόκαμου G. Soros και της Ανοικτής κοινωνίας (OSI). Σχεδιασμός ….τα υπόγεια του Λάγκλεϊ !

Το ελλαδικό παράρτημα των αντιεξουσιαστών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΣΥΝ .

Το έχει καταγγείλει επίσημα το ΚΚΕ, το έχει αναφέρει ο κ. Πολύδωρας ως υπουργός δημοσίας τάξεως , έχουμε πάμπολλα παραδείγματα υπεράσπισης των συλληφθέντων αντιεξουσιαστών από ανθρώπους του ΣΥΝ, έχουμε το παράδειγμα με την σύλληψη για ληστεία τράπεζας (με αυτόματα όπλα, γεμιστήρες, χειροβομβίδες, κουκούλες) του «αντιεξουσιαστή» γιου του κ. Βούτση, στελέχους του ΣΥΝ και τέως βουλευτή.

Από την στιγμή λοιπόν που η πλειονότητα των ΜΜΕ κατευθύνεται από την … Πρεσβεία , το κίνημα των «αντιεξουσιαστών» από το ….εδώ πλοκάμι του G.Soros και αυτός αποτελεί την ……εμπορική βιτρίνα του Λάγκλεϊ, έχετε και την απάντηση στο ερώτημα γιατί αυτή η σημερινή αγαστή «συνεργασία» ΜΜΕ- «αντιεξουσιαστών».

Τα ΜΜΕ και οι έμμισθοι γενίτσαροι τους , αποτελούν τους «κουκουλοφόρους λοχαγούς» . Στα πλάνα που πρόβαλαν εχθές το βράδυ(και από πληροφορίες μου μπλοκάρισαν τα τηλεφωνικά τους κέντρα από διαμαρτυρίες εξαγριωμένων πολιτών), έγραφαν ως υπότιτλο «ΤΩΡΑ» ενώ ήταν πλάνα αρχείου. Η ίδια προπαγανδιστική τεχνική με το CNN (εδώ).

Προς τιμήν του ο κ. Σόμπολος το επεσήμανε με αποτέλεσμα να προσπαθούν εναγωνίως να επικαλύψουν τα λόγια του .Το σχέδιο προέβλεπε να υπάρχει …συνεχώς …η εντύπωση αποδόμησης της έννομης τάξης.

Και επειδή τα τείχη …..πέφτουν πάντα από μέσα …, τον κεντρικό ρόλο αυτής της προσπάθειας έχει αναλάβει εργολαβικά ο εκφραστής και υμνητής των γερακιών του Μπους , ο ….. όμιλος Αλαφούζου .

Το «μερμηγκάκι» όπως τον αποκάλεσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή αλλιώς ο κ. «Θλιμμένος», καθώς με αυτό το ψευδώνυμο βγήκε δύο φορές στον ραδιοφωνικό αέρα .

Μέσα δε από την χθεσινή εκπομπή της Ελληνοφρένειας του Σκάι προέβηκαν σε βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα.

Ενώ δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από την κηδεία του 15χρονου Αλέξη , και ενώ στην χώρα μας είναι σε εξέλιξη ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σχέδιο αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας μας, παρουσίασαν τον Πρωθυπουργό της χώρας με ….αίματα στα χέρια.

Αυτό είναι …σάτιρα από άρρωστα μυαλά ή .....μέρος του σχεδίου κ. Αλαφούζo;

http://politis-gr.blogspot.com/



ΣΧΟΛΙΟ liondani

ΤΑ ΕΞΩΘΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ???

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

Όταν είσαι μέλος της ομάδας bilderberg όλο και κάτι παραπάνω ξέρεις....

Για έναν σωστά σκεπτόμενο Έλληνα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλα είναι υποκινούμενα

με στόχο την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα... Και μην μου πείτε ότι δεν μπόρουσε να είναι σχεδιασμένος ο θάνατος του Αλέξη, διότι το πιθανότερο είναι να συμφωνήσω μαζί σας ... αυτό που λέω έιναι ότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έχανε την ζωή του κάποιος άδικα ... το οποίο θα ήταν (όπως και έγινε) το έναυσμα των σχεδιασμένων επιχειρήσεων. Αυτό που δεν είχαν όμως σκεφτεί έιναι ότι το επίπεδο σκέψεις πολλών Ελλήνων είναι ανώτερω των υπολογισμών τους. Κ. Καραμανλή δε θα σας συγχωρέσουν ποτέ την στροφή σας προς την ορθόδοξη Ρωσία και το φυσικό αέριο... Μέλλει να δούμε αν θα επιτύχουν την πλύση εγκεφάλου που επιχειρούν... Μην το παίρνετε βέβαια πάνω σας γιατί είστε απλά ο μονόφθαλμος άναμεσσα στους τυφλούς... και εμείς θα θέλαμε κάποιον που τα έχει δεκατέσσερα ...

MEGA PROPAGANDA ... Το mega προσθέτει ήχους διαδηλώσεων στο βίντεο...

κάνε click στη photo

Το mega προσθέτει ήχους διαδηλώσεων στο βίντεο

για να φανεί αγριότερη η κατάσταση γύρω από τους αστυνομικούς.

Παλιολαμόγια!


Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κύττας υπέβαλλε την παραίτηση του, μετά την πυρπόληση ιστορικού κτηρίου του πανεπιστημίου . Ο ίδιος δήλωσε ότι αύριο θα είναι αργά. Πρέπει απόψε να παρέμβει η πολιτεία.

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Εκτόνωση ... το φυσικό επακόλουθο...

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ... ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...

Tracy Chapman - Talkin bout a revolution

Αύριο και η απόφαση στη "δίκη της ζαρντινιέρας"..

Και μέσα σ΄όλα αυτά αύριο το πρωί αναμένεται η απόφαση στη λεγόμενη "δίκη της ζαρτνινιέρας" με το γνωστό περιστατικό ξυλοδαρμού του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς.
Οι προτάσεις του εισαγγελέα όπως κατατέθηκαν πριν λίγη ώρα-σύμφωνα με πληροφορίες- δε φαίνεται να ικανοποίησαν απολύτως την πλευρά των δικηγόρων του φοιτητή..

http://greece-salonika.blogspot.com/

ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ, ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

ΕΠΕΙΔΗ, H ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 300 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ... Η ΟΠΟΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 2.000 - 3.000 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ 2 - 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ...
ΕΠΕΙΔΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ...
ΕΠΕΙΔΗ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ "ΠΙΣΩ", ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ "ΜΠΡΟΣΤΑ" ...
ΕΠΕΙΔΗ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΤΟ "ΠΑΝΤΩΝ ... ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ" ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ... ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ...
ΕΠΕΙΔΗ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ Η΄ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ...
ΕΠΕΙΔΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΠΙΑ, ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΒΟΜΒΑ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο,ΠΟΙΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ, ΠΛΕΟΝ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ...
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΩΝ ΤΟΥ... ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ, ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ...
---------------------------------------------------
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΚΟΣ

Επιδιώκουν την κατάλυση του πολιτεύματος και όχι την πτώση της κυβέρνησης ή την διαμαρτυρία για τον άδικο θάνατο του νέου

Μην επιτρέπετε στα κομματόσκυλα

να εκμεταλλεύονται το θάνατο ενός νέου


Μην επιτρέπετε στα κομματόσκυλα να εκμεταλλεύονται το θάνατο ενός νέου και σε άλλες χώρες έχουν συμβεί αντίστοιχα περιστατικά και ο κόσμος ενωμένος βγήκε στον δρόμο να διαδηλώσει ειρηνικά την αντίδραση του και τα μηνύματα ήταν πάντα ηχηρά.
Δεν βγήκαν στους δρόμους να σπάσουν και να ρημάξουν...
Εδώ γιατί;
Γιατί επιτρέπεται στα κομματόσκυλα και τα τσιράκια τους να οργανώνουν αντιδράσεις βίας;
Γιατί επιτρέπεται σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των νέων και να τις μετατρέπουν σε σκηνικό βίας;
Γιατί επιτρέπεται σε κάποιους να ντύνουν την αγανάκτηση σας στους πολιτικούς τους μανδύες;;;

Είναι αυτόνοητο πως είναι κατακριτέα η πράξη ενός που πυροβόλησε και σκότωσε άδικα ένα νέο παιδί.
Η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου θα έπρεπε να εκφραστεί με μία τεράστια ειρηνική διαδήλωση με μαύρες σημαίες και

- όχι με ντουντούκες κομματόσκυλων που ψάχνουν ψήφους πάνω από πτώματα
- όχι με πολιτικό καπέλωμα των αντιδράσεων
- όχι με εκμετάλλευση του πόνου και του θανάτου
- όχι με βανδαλισμούς και λεηλασίες
- όχι με το παρακράτος των εξαρχείων

Μην επιτρέπετε στα κομματόσκυλα να εκμεταλλεύονται το θάνατο ενός νέου και να οργανώνουν κοινωνικές συγκρούσεις για να κερδίζουν αυτοί και τα αφεντικά τους
Και τέλος... η δημοσιογραφία των πολιτών... η πολυσυζητημένη δημοσιογραφία των blogs
γιατί επιτρέπει σε όλους αυτούς μέσα από κάποια ιστολόγια να προτρέπουν για ΧΑΟΣ;;;

http://kostasxan.blogspot.com/

Ο επικίνδυνος Αλέξης.... ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ

Το αγαπημένο του τραγούδι είναι αυτό που θα ακούσετε παρακάτω...

Ο αγαπημένος του ήρωας ήταν ο Μπόμπ Σφουγγαράκης!

Οι αγαπημένες του εκφράσεις: se xalase?,ara3e,nai nai nai,k egw mazi sou,bro,afta ine,gtp,[arazw ara zw],oti katsei,roufa tn troufa!

Αγαπημένη μουσική: dead kennedys,the doors,sex pistols,iced earth,scorpions,blind guardian... fevorite song::people are strange,soup is good food,california urber alles,mirror mirror,i am a passenger!!!

Ομάδα: (Ξέρουμε αλλά δεν μας νοιάζει ρε παιδιά)

Αυτό ήταν ο Αλέξης που ήθελαν να μας τον παρουσιάσουν κάφρο και κουκουλοφόρο.

Ο Αλέξης του Μπόμπ σφουγγαράκη. Ένα ευαίσθητο παιδί 15 ετών γεννημένος στις 25 Ιουνίου.

Ο επικίνδυνος Αλέξης.... ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ



http://troktiko.blogspot.com/

Τα πολιτικά πλιάτσικα και η τυμβωρυχία


Ήταν θέμα χρόνου ο θάνατος να κτυπήσει την πόρτα της κοινωνίας μας. Είτε από την μια πλευρά , είτε από την άλλη.

Το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια συνεχώς επιταχυνόμενη βία στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου περιφερόμενες ομάδες κουκουλοφόρων ταραξιών, οι οποίες τιτλοφορούνται ως «αντιεξουσιαστές», «αναρχικοί», «αυτόνομοι» ή ……«αριστεροί»(;) κ.τ.λ, προέβαιναν σε μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, βανδαλισμούς, καταστρέφοντας πανεπιστημιακούς και άλλους δημόσιους χώρους, αλλά και περιουσίες απλών Ελλήνων πολιτών.

Μόνο από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η ανεξέλεγκτη συνεχώς κλιμακούμενη βία θα κατέληγε κάποια στιγμή στο μοιραίο.

Είναι τραγικό ότι έπληξε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί και δύο οικογένειες. Τόσο του θύματος όσο και του δράστη.
Το γεγονός αυτό καθ` αυτό του θανάτου του 15χρονου, αλλά και τα όσα επακολούθησαν θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά ως κοινωνία.

Ποιος «επιστράτευσε» ένα αμούστακο παιδί ; Το έργο το είχαμε ξαναδεί πέρσι στα γνωστά γεγονότα της Θεσσαλονίκης , όπου ο φακός της τηλεόρασης μας αποκάλυψε μεταξύ των «γνωστών αγνώστων» και ένα μικρό παιδάκι.

Δεν «ψαχτήκαμε» ! Δεν μας προβλημάτισε! Υποκριθήκαμε ότι δεν ακούσαμε το καμπανάκι , το προσπεράσαμε συνεχίζοντας να υποδυόμαστε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου .

«Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» …. Είχε δίκιο ο Όσκαρ Ουάιλντ όταν έγραφε πως αυτό που κρύβεις μια ζωή θα αναγκαστείς να το φωνάξεις κάποτε από το μπαλκόνι σου.

Οι «αντιεξουσιαστές» - αναρχικοί απολαμβάνουν μίας ιδιότυπης ασυλίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα σύστημα, ένα παρακράτος, όπου οι «αντιεξουσιαστές» αποτελούν το πιο «μάχιμο» τμήμα του ασκώντας …..«επαναστατική βία».

Είναι ο προθάλαμος από τον οποίο αντλούνται όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων. Πίσω από τους αθώους ιδεολόγους «αντιεξουσιαστές» και τους ανυποψίαστους επαναστατημένους νέους που περιτριγυρίζουν τον χώρο, υπάρχει ένα κοινό πολιτικό κέντρο που εν αγνεία τους μυστικά τους καθοδηγεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Οι συνεχείς εντεινόμενες επιθέσεις των κουκουλοφόρων σε πανεπιστήμια εναντίων φοιτητών και καθηγητών, στα Εξάρχεια εναντίων πολιτικών, αλλά και το τελευταίο διάστημα με μολότοφ κατά αστυνομικών στόχων δεν έγιναν τυχαία και απρογραμμάτιστα.

Είχαν KΑΙ Σχέδιο KAI Στόχο. Το σχέδιο προέβλεπε ….Ανθρώπινο Θύμα (που από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει μέχρι σήμερα) είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη. Τελικός στόχος ….η ίδια η Δημοκρατία.

Ήδη διάφορες άθλιες προβοκάτσιες έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται κάτω από το βάρος της συγκίνησης, για τον χαμό αυτού του παιδιού.

Εκμεταλλεύονται το νεαρό της ηλικίας , την αντίδραση της εφηβείας , το ιδεολογικό κενό που πλήττει μερίδα των σημερινών νέων και τους οδηγεί στην καρδιά του …Τέρατος.

Γιατί δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει ιδεολογία στο πλιάτσικο, στις ληστείες τραπεζών , τις καταστροφές ξένων περιουσιών και στην κοινωνική τρομοκρατία. Όλα αυτά είναι τα χνάρια του ..Τέρατος.

Το πρόβλημα όμως , ας το καταλάβουμε, είμαστε εμείς . Κανένα σχέδιο και κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την …εκούσια ή ακούσια συναίνεση μας.

Εμείς οι κληρονόμοι του Διστόμου , των Καλαβρύτων , της Καισαριανής , αλλά και οι κύριοι πρωτεργάτες του Πολυτεχνείου …Αλέκο, Μαρία , Μήτσο, Γιώργο, Γιάννη, Στέλιο, Μίμη, Σταύρο, Βέρα, Μάκη, Αλκμήνη ,Χρύσανθε , Νίκο, Διονύση , Ολύμπιε ,Παναγιώτη, Κώστα, Πέπη, Στέφανε , Χρήστο, Πέτρο, Θωμά, Μιχάλη, Μέλπω, …και πολλοί πολλοί άλλοι.

Η κόλαση και τα μεταλλαγμένα ζόμπι είμαστε εμείς ρε παιδιά ! Οι ιστορικώς υπεύθυνοι και αιματηρώς διδαχθέντες πώς ηττάται ο φασισμός και πως διασφαλίζεται η Δημοκρατία και η Εθνική μας Ανεξαρτησία.

Ας σπάσουμε την αδράνεια μας στον υφέρποντα Φασισμό της αναρχίας, επαληθεύοντας αυτό που έλεγε ο Τζορντάνο Μπρούνο: «Τυφλά λάθη, άπληστος χρόνος και σκληρό πεπρωμένο, απρόσεκτος φθόνος, δουλική μανία, πονηρός ζήλος, ασυνήθιστο θράσος, ασεβές μυαλό και καρδιά με μίσος ..... δεν αρκούν για να σκοτεινιάσουν την ατμόσφαιρα και τον ουρανό».


ΥΓ......Αλέκο σε τέτοιο σημείο πια ; Ο 15χρονος αναρχικός δίπλα στον …Πέτρουλα ; Τέτοια ιστορική , ιδεολογική και πολιτική τυμβωρυχία ;


http://politis-gr.blogspot.com/

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ


"-Μην έρθεις από Ναυαρίνου.
-Τι γίνεται;
-Κυνηγιούνται εδώ και μισή ώρα.
-Πόσοι;
-Πέντε-έξι «Μεσολογγίτες» (σ.σ.: επειδή το στέκι των παιδιών είναι στη Μεσολογγίου). Μικροί είναι. Τους χώθηκαν δύο.
-Ε, δεν είμαστε καλά, έρχονται πίσω. Παιδιά, ξαναγυρίζουν πίσω.
-Πυροβόλησε; Τι κάνουν, ρε;

Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στις εννιά παρά. «Τον πέτυχε; Πού; Παιδιά τον πέτυχε». Φωνές, ουρλιαχτά, «Ποιος ήταν;». Ο Αλέξης. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες έβγαινε εδώ συχνότερα. Τώρα όλοι πάνω από το κεφάλι του, φίλοι του και περαστικοί, όχι πάνω από δέκα άτομα.

-Κράτα του το κεφάλι.
-Σκέπασέ τον. Νερό, παιδιά.
-Βγάλ’ του το μπουφάν/ Σκέπασέ τον. Τεχνητή αναπνοή.
-Κράτα το κεφάλι του! Τον φάγανε!
-Πάμε ξανά τεχνητή αναπνοή.

Ο Αλέξης ήταν ξαπλωμένος στον πεζόδρομο, αλλά είχε ήδη φύγει. Ενας τρέχει προς την πλατεία - το ΕΚΑΒ μόλις έχει φτάσει . Βγάζει μια δυνατή κραυγή, σηκώνει τα χέρια στο ασθενοφόρο. «Ε! Ανοίχτε πόρτες. Ανοίχτε πόρτες! Πάει το παιδί, πέθανε». Κάνουμε στην άκρη - οι νοσοκόμοι μάς διώχνουν. Τον παίρνουν αμέσως και μένουμε μόνοι. Μια ξανθούλα μικρή, όχι πάνω από δεκαπέντε χρόνων, καταρρέει πάνω στο πεζούλι. Ενα αγόρι, ίδιας ηλικίας, κρατάει το κεφάλι του και...
κάνει κύκλους, κλαίγοντας μόνος του, πολύ τρομαγμένος - αναρωτιέται «Γιατί δεν ήμουν εγώ;». Ενας -αυτός που τον φρόντιζε- είναι πεσμένος ανάσκελα, με πάγο στο μέτωπό του. Ενας άλλος έχει ήδη τηλεφωνήσει στα κανάλια. Κι ένας άλλος μας δείχνει το βίντεο που τράβηξε με το κινητό του, τους πυροβολισμούς, το παιδί να πέφτει και τους δράστες να φεύγουν ανενόχλητοι περπατώντας. Η είδηση έχει ήδη γυρίσει όλα τα Εξάρχεια. Εχει μαζευτεί κόσμος. Η απόφαση έχει βγει: «Φύγε. Ή μείνε. Σήμερα θα τα κάψουμε όλα. Τα πάντα». Μια σειρήνα περιπολικού ακούγεται από τα παραπάνω στενά και ερεθίζει όλους όσους ήταν υπ’ ατμόν, μετά το τραγικό συμβάν. «Φύγαμε!». Σε δευτερόλεπτα εξαφανίζονται. Η Αθήνα είναι καζάνι που βράζει. Σε κάθε στενό ανάβει φωτιά. «Εχουμε πόλεμο». Φωτιά σε όλους τους σκουπιδοτενεκέδες. Αντιεξουσιαστικές ομάδες κινούνται προς το κέντρο. Μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην πλατεία. Οι καφετέριες παραμένουν ανοιχτές, «αν κλείσουμε θα τα σπάσουν όλα. Καλύτερα μέσα». Ο «πόλεμος» έχει αρχίσει. «Είναι απάντηση σε πρόκληση και δεν θα τελειώσει έτσι. Τώρα άρχισαν όλα», λέει βγάζοντας την κουκούλα ένας νεαρός, με ανοιχτή μύτη, τσακισμένος στο ξύλο. Παραγγέλνει καφέ. Κάποιοι παίρνουν τις καρέκλες από τις καφετέριες, τις σπάνε για να τις κάνουν καδρόνια. «Μη βγείτε, γίνεται χαμός». Η περιοχή πνίγεται στα δακρυγόνα. Ομως οι παρέες των μικρών παιδιών που γυρνούσαν ως τα χαράματα της Κυριακής πάνω-κάτω τα Εξάρχεια δεν σκούπιζαν τα μάτια τους γι’ αυτό".


Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας
http://troktiko.blogspot.com/

Το ελληνικό Γενικό Προξενείο του Βερολίνου βρίσκεται από σήμερα το πρωί υπό κατάληψη...


Το ελληνικό Γενικό Προξενείο του Βερολίνου, στη Βίττενμπεργκ Πλατς, βρίσκεται από σήμερα το πρωί υπό κατάληψη από ομάδα νεαρών Ελλήνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι καταληψίες είναι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δέκα έως δεκαπέντε άτομα και στην πλειοψηφία τους φοιτητές. Στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, έχει αναρτηθεί πανό με την επιγραφή «Το κράτος δολοφονεί» ενώ ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή καταβάλλονται από όλες τις πλευρές προσπάθειες για μία ειρηνική λήξη της εκδήλωσης.

ΑΠΕ ΜΠΕ
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Αυτοκαταστρέφεται η Δημοκρατία μας


"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"

Ισοκράτης (436 π.Χ. - 338 π.Χ.):


http://troktiko.blogspot.com

"Μην τους δέρνετε!", "Είναι 15 χρονών παιδιά!"


"Μην τους δέρνετε!", "Είναι 15 χρονών παιδιά!", "Δεν ντρέπεστε;", "Μας ρίχνουν χειροβομβίδες στα πόδια", "Οι άνθρωποι είναι φονιάδες", "Φωνάξτε εισαγγελέα!".
Αυτά δεν είναι λόγια διαδηλωτών αλλά του ρεπόρτερ του alpha radio, Γιώργου Κακούση.

Στο συγκλονιστικό του ρεπορτάζ, εχθές το απόγευμα, απο την Ομόνοια είδε δίπλα του μια διμοιρία ΜΑΤ, να χτυπά παιδιά 15 ετών, αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες και ξέσπασε. Μαζί του πολίτες όλων των ηλικιών που αγανακτισμένοι γιούχαραν τους αστυνομικούς.

Αυτό το ρεπορτάζ δεν το είδαμε ούτε το ακούσαμε στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού του Alpha. Το ηχητικό το ανέβασε ο Παναγιώτης του "Πρόχειρου Τετράδιου".
Πατήστε εδώ για να το ακούσετε.

Ο Γιώργος Κακούσης είναι γνωστός για την καθημερινή εκπομπή "Σεμνά και Ταπεινά", που παρουσιάζει μαζί με τον Δημήτρη Πετρόπουλο στον Alpha Radio, από 13.00 έως 15.00 (εδώ το live stream) και θα τον ακούσω σίγουρα σήμερα!

Το ηχητικό υπάρχει και σε mp3 στο rapishare εδώ

πηγή:http://krogias.blogspot.com
http://makelio.blogspot.com

Αλλάζουν οι καιροί





Κάποτε οι άνθρωποι σκέφτονταν πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί".









Σήμερα οι άνθρωποι σκέφτονται πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου μαγαζί".





Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών. Εκτός από τα καταστήματά σας και τα αυτοκίνητά σας, φροντίστε να ασφαλίσετε και τα παιδιά σας. Πού ξέρετε; Μπορεί να γίνετε πλούσιοι μια μέρα.

http://pitsirikos.blogspot.com/

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008

Στα Εξάρχεια πετούσαν γλάστρες απο τα μπαλκόνια


"Αυτο το πραγμα που βιωσαμε σημερα δεν εχει προηγουμενο! Απο τις 3 το μεσημερι, κατεβαινουν πολλοι αστυνομικοι οι οποιοι ελαβαν της πρεπουσας υποδοχης! Περπατουσαν κι απο πισω ακουγοντουσαν απο τα μπαλκονια και τους πεζους εντονα γιουχαρισματα και πετουσαν πανω τους γλαστρες, νερατζια και οτι αλλο βρισκοταν γυρω τους!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://troktiko.blogspot.com/

Καταλήψεις σε σχολεία για τον Αλέξη


"Αύριο Δευτέρα τα περισσότερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα είναι υπο κατάληψη λόγω του αδικοχαμένου 16χρονου παιδιού.
Ελπίζουμε να ακουστούν οι φωνές μας".

ΜΑΘΗΤΕΣ


http://troktiko.blogspot.com/

Βίντεο απο την δολοφονία του Αλέξη (7/12/2008)

Μηπώς ΕΣΥ είσαι ο επόμενος ???

DANGER ... POLICE IN AREA

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

Διεθνής κρίση και έλλειψη μνήμης.


Για άλλη μια φορά η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή , με θέμα την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις, επιβεβαίωσε ότι στον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα ,….. δεν υπάρχει συναγωνισμός.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που ενέκυψε στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και μέχρι πρόσφατα κάποιοι δημοκοπώντας ισχυρίζονταν ότι η διεθνή κρίση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ……άλλοθι της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση στην πολιτική σκηνή μου θυμίζει καράβι που θαλασσοδέρνεται στο μάτι του κυκλώνα και κάποιοι από το πλήρωμα διαμαρτύρονται γιατί το μενού δεν περιλαμβάνει …επιδόρπιο.

Δεν είμαστε σε μία νηνεμία κυρίες και κύριοι βο(υ)λευτές, δεν είμαστε σε ήρεμες και γαλήνιες οικονομικές συγκυρίες , για να αρχίζει ο καθένας να προσπαθεί να επιβάλει την παρουσία του στο εκλογικό σώμα , διαστρεβλώνοντας και δημαγωγώντας με σκοπό προσωπικά και κομματικά επιδόρπια. Είμαστε σε μία κρίση, κυρίες και κύριοι, σοβαρή! Κακά τα ψέματα.

Αφήστε της αερολογίες και τις αόριστες παροχολογίες .Μη παραπλανάτε τους πολίτες. Η διεθνή κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη ακόμα και για χώρες που δεν έχουν τις παθογένειες της δικιάς μας οικονομίας.

Στην Ελβετία κατά το τελευταίο μόνο τρίμηνο αυξήθηκαν οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων κατά 20%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ομίλου ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes, ο αντίκτυπος των χρεοκοπιών αναμένεται να είναι ανυπολόγιστος στην παγκόσμια αγορά εργασίας, το μέλλον της οποίας διαγράφεται δυσοίωνο.

Η Διεθνή Οργάνωση Εργασίας προβλέπει οι εταιρικές χρεοκοπίες να καταγράψουν αύξηση κατά 50% και αύξηση των ανέργων στα 42 εκατομμύρια το 2010.

Η General Motors βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Ήδη ανακοίνωσε μια σειρά προσωρινές διακοπές λειτουργίας εργοστασίων της, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες υπάλληλοι και εργάτες θα υποβληθούν σε ….τεχνική ανεργία.

Η Citigroup, ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός όμιλος στον κόσμο, έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα ένα βήμα πριν από την τελική κατάρρευση και ενώ είχε βοηθηθεί πριν από ένα μήνα περίπου.

Κάθε Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ χρεοκοπούν αθόρυβα (από τα MME) 1-2 μικρές τράπεζες.

Στην Ισπανία η Nissan αποφάσισε να θέσει σε «τεχνική ανεργία»(μειωμένο ωράριο) από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου 3.500 εργαζόμενους.

Η Italia Telekom έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα "εξοικονόμησης" προβλέποντας την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας στην Ιταλία. Περίπου 10.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει η αμερικανική JP Morgan.

Η γερμανική Bayern LB ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τουλάχιστον 5.900 θέσεις εργασίας έως το 2013. Απολύσεις 600 εργαζομένων και στην ελβετική Suisse Credit.

Όλα τα εργοστάσια του ομίλου FIAT στην Ιταλία θα κλείσουν για ένα μήνα , μια απόφαση που αφορά 48.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα τεθούν σε τεχνική ανεργία .

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα μεγάλων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που έκλεισαν ή ανέστειλαν την λειτουργία τους. Αυτά όμως δεν φαίνεται να … «συγκινούν» τους πολιτικούς μας ταγούς και αγνοώντας τα , έχουν επιδοθεί στο σπορ της ... υποσχεσιολογίας .

Εάν τους ρωτήσεις πού θα βρουν τα αναγκαία χρήματα για να εκπληρώσουν αυτά τα … «ΘΑ», κλείνουν με νόημα το μάτι λέγοντας: « Από εκεί που τα βρίσκαμε τόσα χρόνια», εννοώντας τον ... δημόσιο δανεισμό.

Έτσι βλέπετε καταφέρανε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (γιατί περί ελεεινού κατορθώματος πρόκειται) το δημόσιο χρέος από 29,7% του Α.Ε.Π. που ήταν το 1981, να το φθάσουν στα 98,6% το 2004.

Έτσι κατορθώσανε να πληρώνουμε σήμερα 11 δις ευρώ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ . Δηλαδή το …..5% του Α.Ε.Π.

Σαν μέτρο σύγκρισης απλά να αναφέρω ότι για το κομμάτι της ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας, το ποσό που διατέθηκε από τον προϋπολογισμό είναι ....12 δις ευρώ. Όπως βλέπετε ΜΟΝΟ οι τόκοι του δημόσιου χρέους μας στοιχίζουν όσο η ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία.

Αυτό που δεν μας λένε επίσης είναι ότι ο ερωτικός εναγκαλισμός με το τέρας του δημόσιου χρέους απέχει λίγο πριν την … «ολοκλήρωση».

Σε αυτή την «ολοκλήρωση» που …έφθασε η Ιταλία και προχθές ο υπουργός Εργασίας θέλησε να τους το φέρει … «απ` έξω- απ` έξω».

«Η απειλή της χρεοκοπίας για την εθνική οικονομία πρέπει να θεωρείται …..ρεαλιστική» προειδοποίησε ο κ. Σακόνι και προσέθεσε ότι η Ιταλία μπορεί να οδηγηθεί σε τέτοια κατάσταση που να αδυνατεί να καταβάλλει τις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Κάτι ξέρουμε και εμείς αφού το ζήσαμε το Δεκέμβρη του 1989 με την υπηρεσιακή κυβέρνηση του αείμνηστου καθηγητή Ζολώτα ,που είχε αναλάβει την ομαλή μετάβαση στις εκλογές και την αποτροπή οικονομικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας της χώρας.

Τότε που δεν είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς και το δώρο των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων..

Έχουμε κοντή και επιλεκτική μνήμη .....δυστυχώς !


http://politis-gr.blogspot.com/