Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
 Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί, εξαιτίας των ολέθριων μνημονιακών μέτρων, η καθημερινότητα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που αδυνατεί πλέον να εξοφλήσει ακόμα και τους πλέον βασικούς λογαριασμούς του. alt
Εκτός από το κράτος, το οποίο πρώτο προχώρησε σε στάση πληρωμών έναντι συμβασιούχων , προμηθευτών, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων και προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ολοένα και περισσότεροι πολίτες σταματούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ. Επιπλέον η πλειονότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αδυνατεί να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις...





με αποτέλεσμα να μπαίνουν χιλιάδες «λουκέτα» και ο αριθμός των ανέργων να εκτοξεύεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Όμως μέσα σε αυτό το σκηνικό οικονομικής ερήμωσης υπάρχει και μια εξαίρεση: οι πιστωτές της χώρας, οι οποίοι, παρά τα ληστρικά επιτόκια που μας έχουν επιβάλλει, εξοφλούνται στην ώρα τους και στο ακέραιο. Αντιμετωπίζονται δηλαδή από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως «ιερές αγελάδες», τις οποίες είναι αδιανόητο να ακουμπήσει κανείς. Κι ας ποδοπατούν τον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπειά του οδηγώντας 1 στους 11 έλληνες σε συσσίτιο (!) και 1 στους τρεις να μην πληρώνει τη ΔΕΗ!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος, ένας στους τρεις καταναλωτές (το 31,18%) στην Αθήνα δεν μπορεί να εξοφλήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ! Στη χώρα συνολικά το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 27,62% (ένας στους τέσσερις καταναλωτές). Μόνο τον φετινό Ιούνιο 1.094.585 καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της επιχείρησης! Το ρεπορτάζ της εφημερίδας καταγράφει το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και σε άλλες ΔΕΚΟ, καθώς:
  • Στον ΟΤΕ εκτιμάται πως οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000.
  • Στην ΕΥΔΑΠ διαπιστώνεται πως... αυξάνονται θεαματικά τα κρούσματα των απλήρωτων λογαριασμών, ιδιαίτερα αυτών με υψηλά ποσά.
Η κατάσταση στη ΔΕΗ αναμένεται να επιδεινωθεί δραματικά από τον Ιανουάριο, οπότε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί κατακόρυφα.
Πάντως ήδη προς το παρόν τα χρέη των καταναλωτών στη ΔΕΗ είναι αυξημένα κατά 168% πέρυσι σε σχέση με το 2004. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κατά την ίδια πενταετία (2004-2009) αυξήθηκαν κατά 208% τα χρέη των «μη ενεργών» καταναλωτών. Δηλαδή αυτών στους οποίους έχει γίνει (και διατηρείται) διακοπή της ηλεκτροδότησής τους. Οι δε διακοπές της ηλεκτροδότησης τείνουν να πάρουν μορφή επιδημίας.
Επιπλέον, το αποτέλεσμα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δείχνει ότι ένας στους 11 κατοίκους της Αττικής πάει και σε συσσίτιο φανερώνει με τον πλέον καθαρό τρόπο την εξαθλίωση και το  βαθύ αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των βάρβαρων τροϊκανών μέτρων.
Σε αυτό το πλαίσιο της απόλυτης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού καθίσταται μέγιστη πρόκληση η ικανοποίηση στο ακέραιο των πιστωτών, οι οποίοι διαμέσου του μνημονίου οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Αν λοιπόν δεν διαγραφεί σημαντικό μέρος του δημοσίου χρέους, με παράλληλη μεγάλη μείωση των επιτοκίων και δεν ρυθμιστεί με γενναίο τρόπο και το ιδιωτικό χρέος, ο τόπος θα βιώσει πρωτοφανή οδύνη, η οποία μόνο με συνέπειες πολεμικής ήττας θα μπορεί να συγκριθεί.
ISKRA


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το:gregordergrieche.blogspot.com ΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!gregor der grieche: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗ http://gregordergrieche.blogspot.com/2010/10/blog-post_8030.html#ixzz12kyy8IuF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου