Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

‘Πρόσω ολοταχώς’ για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;

‘Πρόσω ολοταχώς’ για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;
Όταν το 2008 έβγαλα στην ελληνική δημοσιότητα το σκεπτικό του Γιώργου Παπανδρέου για τις ελληνοτουρκικές διαφορές  , δηλαδή το  «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος», δέχτηκα ποικιλόμορφες πιέσεις.
Η απάντησή μου σ` αυτές ήταν  ότι  «εγώ έπραξα το καθήκον μου φέρνοντας στο φως της ελληνικής δημοσιότητας την αναφορά της συγκεκριμένης συνέντευξης. Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις. Προσοχή όμως γιατί οι μέρες στο ημερολόγιο είναι πιο κοντά απ΄ ό,τι φαίνεται» (Υπενθυμίζω ότι σε ερώτηση αρχηγού κόμματος-επί του συγκεκριμένου θέματος- στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που του έγινε ένα χρόνο μετά ( 2009) , ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν απάντησε .….)!
Σήμερα η «μυστική διπλωματία» για την οποία φωνάζω από τις αρχές του 2010 είναι γεγονός. Μόνο τις τελευταίες 35 ημέρες έχω γράψει επί του θέματος τέσσερα άρθρα.( Η διπλωματία του ‘Λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος’ …Τι άλλο υπάρχει;Με ποιου εντολή καθηλώνονται στο έδαφος και γιατί ; , για το οποίο έγινε και σχετική επερώτηση στη Βουλή, και Χάγη γιοκ; )  Χθες η κα. Κύρα Αδάμ έγραψε στην Ελευθεροτυπία ότι  oι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ουδέποτε διέψευσαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για το Αιγαίο, ενώ οι ξεκάθαρες θέσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς, την περασμένη εβδομάδα, ότι «θα στήσουμε εξέδρες στη θάλασσα του Αιγαίου που θα μας λύσουν τα προβλήματα», οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι η «λύση» θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Ομως, συνέχιζε η καλή δημοσιογράφος,  η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία για συνεκμετάλλευση από κοινού με την Τουρκία των κοιτασμάτων του Αιγαίου, χωρίς προηγουμένως να έχουν καθοριστεί τα χωρικά ύδατα και να έχουν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφήνει ανοιχτή την πόρτα για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και οικονομικών δικαιωμάτων.
Η Τουρκία δεν επιθυμεί, και γι’ αυτό αποφεύγει, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και τούτο γιατί γνωρίζει ότι το Δικαστήριο, στην καλύτερη περίπτωση για την ίδια, θα της εκχωρήσει (σ.σ. σύμφωνα με υπολογισμούς επίσημων ελληνικών φορέων) 2%-3% στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, τίποτα στα Δωδεκάνησα μέχρι και τη Ρόδο και περίπου 25% μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και 18% ανατολικά της Μεγίστης. (Στο χάρτη φαίνεται η καλύτερη πιθανή υφαλοκρηπίδα που θα μπορούσε να οριοθετήσει το Διεθνές Δικαστήριο για την Τουρκία, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και με βάση την πρακτική του δικαστηρίου.)
…………………..
Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευθεί και να συμφωνήσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ από την κόκκινη γραμμή στο χάρτη και ανατολικά, σύμφωνα με την αρχική, επίσημη ελληνική θέση από τη μεταπολίτευση, με την οποία, άλλωστε έγινε και η πρώτη -και ατελέσφορη- προσπάθεια διαπραγμάτευσης το 1976. Οποιαδήποτε συζήτηση δυτικά της κόκκινης γραμμής ισοδυναμεί με απεμπόληση ελληνικής κυριαρχίας και ελληνικών οικονομικών δικαιωμάτων.
Επειδή λοιπόν η Τουρκία γνωρίζει τι δικαιούται στην περιοχή του Αιγαίου, και κυρίως ότι θα πάρει τα ελάχιστα από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο, αποφεύγει συστηματικώς το Διεθνές Δικαστήριο και προσπαθεί με παράνομες ενέργειες να πετύχει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
…………………..
Επιπροσθέτως, η Αγκυρα φαίνεται να γνωρίζει τις πληροφορίες περί ύπαρξης κοιτασμάτων στην περιοχή του Καστελόριζου, γι’ αυτό επιμένουν οι πληροφορίες από τις διμερείς «μυστικές διαπραγματεύσεις» ότι η Αγκυρα δεν θέλει καμία συζήτηση για την περιοχή αυτή, ισχυριζόμενη ότι το Καστελόριζο δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ, υπονοώντας σαφώς ότι την περιοχή αυτή την θέλει αποκλειστικά δική της.

Επομένως, οποιαδήποτε πιθανή θέση της κυβέρνησης για εγκατάλειψη της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας, με στόχο να βρεθεί λύση με την οριοθέτηση μόνον της ΑΟΖ, αποτελεί αλχημεία για τη συγκάλυψη τυχόν παραχωρήσεων.
Η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα αποτελούν τελείως διαφορετικές έννοιες, έχουν διαφορετικά μεγέθη και το εύρος τους δεν συμπίπτει.
Το άρθρο 76 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει ότι η υφαλοκρηπίδα μετράται από τις ακτές και μπορεί να έχει έκταση έως 200 ναυτικά μίλια από αυτές.
Το άρθρο 55 ορίζει ότι η ΑΟΖ εκτείνεται πέραν των χωρικών υδάτων και το άρθρο 57 ότι μπορεί να φτάσει τα 200 ν.μ. από την άκρη των χωρικών υδάτων.
Ετσι φαίνεται ότι απαιτείται η οριοθέτηση των χωρικών υδάτων (που αποτελούν τη βάση για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα) και, επομένως, η όποια συμφωνία για συνεκμετάλλευση, χωρίς προηγουμένως να οριοθετηθούν η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, αποτελεί παραχώρηση.
Απαιτείται η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, διότι μετρώνται διαφορετικά και είναι πιθανόν η Τουρκία να στήσει εξέδρα σε τουρκική ΑΟΖ, πλην όμως ο βυθός να αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα και το αντίστροφο…
Το σενάριο δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αντιθέτως το έφερε στο προσκήνιο ο ίδιος ο κ. Μπαγίς σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Αθήνα.
Μια τυχόν συνεκμετάλλευση δυτικά της κόκκινης γραμμής στο χάρτη θα επιφέρει, πέραν της απεμπόλησης κυριαρχίας, και επιπλέον προβλήματα που θα οδηγήσουν σε νέες παραχωρήσεις.
Η ανάθεση, για παράδειγμα, σε αμερικανική εταιρεία (και τέτοια ονόματα αρχίζουν να ακούγονται από διάφορες πλευρές) να στήσει κοινές ελληνοτουρκικές εξέδρες (όπως έχει προαναγγείλει – περιγράψει ο κ. Μπαγίς) 20 ν.μ. δυτικά των Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρόδου και νότια του Καστελόριζου αποτελεί σοβαρή κίνηση παραχώρησης ελληνικής κυριαρχίας.
Βεβαίως, ο υπό καλλιέργεια αντίλογος είναι ότι διά του τρόπου της συνεκμετάλλευσης αυτού του είδους θα εξαλειφθούν τα υπάρχοντα πολιτικά προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Θα προκύψουν όμως και νέα προβλήματα, περισσότερο επικίνδυνα, προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης της Ελλάδας, και αυτό γιατί ανοίγει πιθανότατα ο δρόμος να χρησιμοποιήσει τις εξέδρες αυτές η Τουρκία ως αφετηρία διαμελισμού του Αιγαίου. Ετσι δημιουργείται ο κίνδυνος η Τουρκία:
* Να ισχυριστεί ότι η περιοχή δυτικά από τις εξέδρες αυτές ανήκει στην Ελλάδα και ανατολικά ανήκει στην Τουρκία. Ετσι, μια σειρά από τα προαναφερθέντα ελληνικά νησιά κινδυνεύουν να βρεθούν αυτόματα πάνω στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και θα απομονωθούν, με κίνδυνο τον οικονομικό και εθνικό μαρασμό των κατοίκων τους.
* Να απαιτήσει την αναδιάταξη του FIR Αθηνών με αφετηρία τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκονται οι εξέδρες αυτές, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα τέλη υπέρπτησης.
* Να απαιτήσει, με αφετηρία τις εξέδρες (ανατολή-δύση), την επαναδιάταξη των ορίων στις περιοχές έρευνας και διάσωσης.
* Να ζητήσει την εφαρμογή του άρθρου 43 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας για την περιοχή ανατολικά από τις εξέδρες, προκειμένου να αναλάβει η Αγκυρα τον έλεγχο και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καθώς και για τη ρύπανση της θάλασσας, αποκομίζοντας μέγιστα οικονομικά οφέλη.
* Να απαιτήσει με βάση τις εξέδρες την οριοθέτηση των ελληνοτουρκικών συνόρων με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η κυριαρχία της Ελλάδας.
* Τέλος, το θεσμικό και εξόχως εθνικό δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων μέχρι και τα 12 ν.μ. θα ….  παραπεμφθεί στις καλένδες.

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Προετοιμάζουν απαγόρευση καλλιεργειών σε ιδιωτικούς κήπους. Ποινικοποιείται η παραγωγή σπιτικών, οργανικών τροφώνΗ Νέα Παγκόσμια Τάξη θα επιβάλει δια νόμου την κατανάλωση δηλητηρίων. Ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο στην Γερουσία των ΗΠΑ για απαγόρευση της ελεύθερης κηπουρικής και των σπιτικών οργανικών τροφών. Δεν φτάνει που στον νέο Μεσαίωνα του νεοφιλελευθερισμού και του άσφαιρου μαρξισμού που τον “αντιμάχεται” θα εξαθλιωθεί ο πληθυσμός και θα συνθλιβεί η μεσαία τάξη, ετοιμάζουν ήδη τα νομικά τους όπλα για να καταστείλουν όσους θελήσουν να δραπετεύσουν από την παράνοια της Νέας Τάξης, επιστρέφοντας στις μικρές, αυτάρκεις, αγροτικές κοινότητες όπου ο καθένας θα μπορεί τουλάχιστον να παράγει την τροφή γι’ αυτόν, την οικογένειά του και την κοινότητά του.
Θέλουν οι επιλογές μας για φαγητό να μείνουν στα μεταλλαγμένα τροφικά τερατουργήματα και τα εμποτισμένα με δηλητήριο αναλώσιμα των πολυεθνικών υπερκαταστημάτων. Δεν μας θέλουν να έχουμε επιλογή να τρώμε τις ντομάτες του γείτονα, τις πατάτες του συγχωριανού, το λάδι του θείου, τα μήλα του κουμπάρου. Μας θέλουν να τρώμε τα άγνωστης ταυτότητας, ποιότητας και σύνθεσης φρούτα και λαχανικά που θα εισάγονται από άγνωστες χώρες και με αδιαφανείς και άγνωστες συνθήκες παραγωγής.
Μια ακόμη ύπουλη διάταξη αυτού του νόμου είναι η απαγόρευση φύλαξης σπόρων. Γιατί άραγε…; Γιατί μόνο οι αφανείς αφέντες αυτού πλανήτη να έχουν τέτοιο δικαίωμα; Σύντομα να περιμένουμε τέτοιες νομοθεσίες και στην Ε.Ε.
Δείτε πως ετοιμάζουν να απαγορεύσουν την αποθήκευση σπόρων και την κατ' οίκον καλλιέργεια λαχανικών σε ιδιωτικούς κήπους.
Με πρόσχημα την "προστασία" των καταναλωτών θα φροντίσουν κάθε μπουκιά που καταλήγει στο στόμα μας να έχει την έγκριση και τη σφραγίδα "ευαγών" πολυεθνικών όπως η Monsanto της οποίας υπάλληλοι ήδη κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στην Αμερικανική κυβέρνηση. Το παρακάτω video θα σας εξοργίσει τουλάχιστον. Όλος ο πλανήτης, πελάτης στην ίδια εταιρία.
Popout
Σε συνδυασμό με το γνωστό codex alimentarius... η θηλιά γύρω από τον λαιμό της ανθρωπότητας σφίγγει επικίνδυνα. Αρρωστημένοι εγκέφαλοι, που αισθάνονται "παιδιά του θεού" και ανώτερη φυλή έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους τον πλούτο του πλανήτη και ετοιμάζονται για την πραγματοποίηση τόσο αρρωστημένων σχεδίων που ούτε ο κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας δεν πρόλαβε να σκεφτεί ως σενάριο.
Τι περιέχουν, λοιπόν, τα υβρίδια που σκοπεύουν να επιβάλουν στις καλλιέργειες;
Τι "συστατικά" κρύβουν μέσα τους, τα οποία θεωρούνται άκρως επιβεβλημένα προς κατανάλωση με μορφή τροφής από τους πολίτες;
Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να μας επιβάλουν ακόμη και τα είδη τροφής που θα καταναλώνουμε;

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΥΠΝΟΙ ΒΛΑΚΕΣ .


Πολλοί άνθρωποι διακρίνονται για την ευφυΐα τους, την εξυπνάδα τους δημωδώς, και αναδεικνύονται σε διαφόρους τομείς της ανθρωπινής ζωής. Αναφέρουμε παραδείγματα.
Ένας, ό όποιος έχει πρόοδο ατά γράμματα και γίνεται επιστήμων, ασφαλώς είναι ευφυής, έξυπνος.
Ένας, ό όποιος γίνεται συγγραφεύς, ασφαλώς είναι έξυπνος.
Ένας, ό όποιος γίνεται δημοσιογράφος, ασφαλώς είναι έξυπνος. Θαυμάζει κανείς δημοσιογράφους, οι όποιοι δαμάζουν τεράστιο υλικό τής καθημερινότητας και το παρουσιάζουν από τα μέσα τής δημοσιότητας με τέχνη και ελκυστικότητα.
Ένας πτωχός, ό όποιος κατόρθωσε να δημιουργήσει μεγάλη περιουσία και να γίνει πλούσιος, ασφαλώς είναι έξυπνος. Και αναδεικνύονται έγινε μεγαλέμπορος, μεγαλοβιομήχανος, εφοπλιστής, μεγιστάνας του πλούτου, είναι κατ' εξοχήν έξυπνος.
Ένας, ό όποιος δημιούργησε κοινωνικές σχέσεις και κατόρθωσε να καταλάβει υψηλό αξίωμα, να γίνει π,χ. καθηγητής πανεπιστημίου ή ακαδημαϊκός, ασφαλώς είναι έξυπνος, πολύ έξυπνος, έστω και αναδεικνύονται δεν έχει την ανάλογη προς το υψηλό αξίωμα ικανότητα.
Πολιτευόμενοι, οι όποιοι κατόρθωσαν να πάρουν τις ψήφους λαών και να γίνουν βουλευταί, υπουργοί, πρωθυπουργοί, αρχηγοί κρατών, ασφαλώς είναι έξυπνοι, πολύ έξυπνοι.
Πολιτικοί, οι όποιοι κατέκλεψαν και ρήμαξαν το δημόσιο ταμείο, και δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες για τούς εαυτούς των και τούς ανθρώπους τους, και περιήγαγαν το κράτος σε βαθύτατη οικονομική κρίσι και μεγάλο μέρος του λαού σε μεγάλη φτώχεια, και όμως κατορθώνουν να παραγράφονται τα αδικήματα τους και να παραμένουν ατιμώρητοι, ασφαλώς είναι έξυπνοι, πολύ έξυπνοι, πανέξυπνοι!
Ιδιαιτέρως αναφερόμεθα στους αξιωματούχους τής Εκκλησίας. Κληρικοί, οι όποιοι με διαφόρους τρόπους και διάφορα μέσα κατόρθωσαν να γίνουν εκκλησιαστικοί ηγέτες, Επίσκοποι, Μητροπολίτες, Αρχιεπίσκοποι και Πατριάρχες, ασφαλώς είναι και αυτοί πανέξυπνοι!

Άλλ' υπάρχει εξυπνάδα, ή οποία συνδυάζεται με ήθος, και εξυπνάδα,

ή οποία συνδυάζεται με αφροσύνη, με βλακεία. Για την πρώτη εξυπνάδα ό Χριστός είπε στους Αποστόλους• «Γίνεσθε φρόνιμοι ως οι όφεις, και ακέραιοι ως αι περιστερά!» (Ματθ. Γ 16). Αυτός ό λόγος σημαίνει• «Να είσθε έξυπνοι σαν τα φίδια, αλλά και άδολοι και τέλειοι σαν τα περιστέρια». Όταν ή ευφυΐα η εξυπνάδα δεν συνδυάζεται με το ήθος, με την ακεραιότητα του χαρακτήρας, τότε ή ευφυΐα η εξυπνάδα καταντά πονηρία, και όποιος έχει τέτοια ευφυΐα ή εξυπνάδα γίνεται όμοιος με τον Πονηρό, για τον όποιον ό Κύριος στην Κυριακή προσευχή μας δίδαξε να λέμε

«Και μη είσενεγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του Πονηρού» (Ματθ. στ' 13). Ό Πονηρός είναι ό μεγαλύτερος βλάξ, διότι εξυπνάδα αιτίας τής πονηρίας του εξέπεσε από το υψηλό αξίωμα του και κατέπεσε στον τάρταρο. Και ό άνθρωπος ό όμοιος με τον Πονηρό είναι ομοίως βλάξ, διότι εκπίπτει από την ανθρώπινη αξία, ανώτερη της άξιας όλου του κόσμου, χάνει το πάν και καταπίπτει και αυτός στον τάρταρο. Ό Χριστός είπε «Τί ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δεν ψυχήν αυτού ζημιωθή; Η τί δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;» (Ματθ. ιστ' 26). Τί, δηλαδή, ωφελείται ό άνθρωπος, εάν κερδίση όλο τον κόσμο, αλλά χάση τον εαυτό του; Η τί δύναται να δώση ό άνθρωπος ως αντίτιμο
για τον εαυτό του;
Ό Χριστιανισμός, από τον όποιο προηγουμένως παραθέσαμε λόγους, δεν είναι τυφλή και ψεύτικη Θρησκεία, αλλά' έχει τεκμήρια και είναι αληθινή, ή μόνη αληθινή Θρησκεία, και οι λόγοι της είναι θεόπνευστοι, πιστοί και αληθινοί.
Ή Θρησκεία μας ως επιχείρημα τής αληθείας της περί Θεού επικαλείται το σύμπαν. Ό Απόστολος Παύλος γράφει σχετικώς με το Θεό και το μεγαλείο του- «Τα αόρατα αυτού από κτίσεως κόσμου τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται, ή τε άίδιος αυτού δύναμις και θειότης» (Ρωμ. α' 20).

Από τότε, δηλαδή, πού δημιουργήθηκε ό κόσμος, ή αιωνία δύναμι του Θεού και ή θεία μεγαλειότης, αναδεικνύονται και είναι πράγματα αόρατα, γίνονται ολοφάνερα διά μέσου των δημιουργημάτων στα μάτια τής διανοίας. Ό Απόστολος είπεν επίσης• «Πάς οίκος κατασκευάζεται υπό τίνος, ό δεν τα πάντα κατασκευάσας Θεός» (Έβρ. γ' 4). Κάθε οίκος, δηλαδή, κατασκευάζεται από κάποιον. Εκείνος δεν πού κατασκεύασε τα πάντα, είναι Θεός. Ή ύπαρξι του κόσμου με την μεγαλοσύνη του, τις τεράστιες δυνάμεις του, την αρμονία του, την ωραιότητα του, τούς νόμους του και την λειτουργία του αποδεικνύει τέσσερα πράγματα. Την ύπαρξι του Θεού, την παντοδυναμία του, την πανσοφία του, και την αγάπη προς εμάς τούς ανθρώπους, αφού τα πάντα έγιναν για να τα βλέπωμε, να τα άνακαλύπτωμε διά τής επιστήμης, να τα θαυμάζομαι, και να χαιρόμαστε. Χάρμα των ανθρώπων το σύμπαν. Και κορωνίς τής δημιουργίας ό άνθρωπος.


Το σύμπαν αποδεικνύει την ύπαρξη και τις ιδιότητες του Θεού. Ό δεν Χριστιανισμός με τις προφητείες, τα θαύματα, άλλα θαυμαστά λόγια και θαυμαστά γεγονότα τής ί. ιστορίας του, και με την δημιουργία πάρα πολλών εκατομμυρίων Αγίων και Μαρτύρων, πού αγωνίστηκαν ύπερανθρώπως και κατενίκησαν ισχυρότατα πάθη και άνθεξαν σε φρικτά βασανιστήρια, και αυτά τα Ιερά Λείψανά τους ευωδιάζουν και θαυματουργούν, αποδεικνύει, ότι ό Θεός είναι συγκεκριμένως ό Θεός της Γραφής, ό Πατήρ, ό Υιός και το Αγιον Πνεύμα.

Όχι δεν μόνον άλλοτε, αλλά και στην εποχή μας ό Χριστιανισμός αναδεικνύει Αγίους και Μάρτυρες και χαρισματούχους με υπερφυσικά χαρίσματα, όπως εκτός,, άλλων είναι το διορατικό, το προορατικό και το ιαματικό χάρισμα. Γνωρίζουν τέτοια θαυμαστά φαινόμενα οι ενδιαφερόμενοι και ερευνώντας πρόσωπα και πράγματα.

Εξυπνοι, είπαμε, οί έπιστήμονες, οί συγγραφείς, οί δημοσιογράφοι, οί πτωχοί πού δημιουργούν πλούτο, οί μεγαλέμποροι, οί μεγαλοβιομή­χανοι, οί έφοπλισταί, οί φθάνοντες σέ υψηλά άξιώματα, όπως πχ. καθηγηταί πανεπιστημίου και άκαδημαϊκοί, οί πολιτικοί άρχοντες βούλευταί, ύπουργοί, πρωθυπουργοί, άρχηγοί κρατών. Εξυπνοι, είπαμε, και πολιτικοί, οί όποιοι ρήμαξαν τό δημόσιο ταμείο, σχημάτισαν τερά­στιες περιουσίες, και κατορθώνουν νά παραμένουν άτιμώρητοι.
Οί τελευταίοι έξυπνοι δέν εινε προφανώς και άνόητοι, βλάκες; Είναι, διότι δημιούργησαν περι­ουσίες πολύ μεγαλύτερες από όσο χρειάζονται. Ή ζωή τους εινε ολιγοχρόνια, ενώ οί περιουσίες τους εινε γιά πολλά χρόνια. Συμβόλαιο μέ τό θάνατο δέν έχουν ούτε γιά μία ήμέρα, ούτε γιά ένα λεπτό. Αλλά και εκατό χρόνια άν ζήσουν, έπειτα πεθαίνουν και τό πλείστο μέρος της περιουσίας τους μένει, δέν μπορούν νά τό πάρουν μαζί τους. Ό πλούσιος της παραβολής τού Εύαγγελίου έλεγε· «Ψυχή έχεις πολλά αγαθά κείμενα εις έτη πολλά· φάγε, πίε, ευφραίνου» (Λουκ. ιβ' _19). Πολλά άγαθά ό πλούσιος είχεν. Αλλά πολλά έτη πώς έλεγεν, ότι έχει; Ελεγεν έτσι, διότι ήταν άφρων, βλάξ. Ό Θεός είπε σ' αύτόν· «Αφρον! Ταύτη τή νυκτί την ψυχήν σου άπαιτουσιν άπό σου ά δέ ήτοίμασας τίνι έσται;» (Λουκ. ιβ' 20). Οί πολιτικοί, οί όποιοι κατέκλεψαν τό δημόσιο ταμείο και δημιούργησαν κολοσ­σιαίες περιουσίες, ειναι άφρονες, βλάκες, διότι απαξίωσαν τούς έαυτούς των και περιήλθαν σέ τελεία άνυποληψία. Αλλά τό ασυγκρίτως χειρότερο, έδώ μέν κατορθώνουν νά παραμένουν ατιμώρητοι, μετά θάνατον όμως θά ύποστούν αιωνία τιμωρία. Βεβαίως τέτοιοι πολιτικοί δέν πιστεύουν στο Θεό. Αλλ' ή άπιστία τους στό Θεό είνε ή με­γαλύτερη άφροσύνη, ή μεγαλύτε­ρη βλακεία. «Είπεν άφρων έν καρ­δία αυτού· ούκ έστι Θεός» (Ψαλμ. ιγ'ι1). Σκέφτηκε ό βλάξ, ότι δέν ύπάρχει Θεός. Οπως ήδη είπαμε, τήν ύπαρξι του Θεού άποδεικνύουν τά έργα του, τό σύμπαν.
Οτι δέ ό Θεός είνε συγκεκρι­μένως ό Πατήρ, ό Υιός και τό Α­γιον Πνεύμα, τούτο αποδεικνύουν προφητείες, θαύματα, άγιοι, μάρ­τυρες, θαυματουργοί, χαρισματούχοι μέ υπερφυσικά χαρίσματα και άλλα θαυμαστά πράγματα τής ιεράς ιστορίας.
Οί έξυπνοι τών άλλων κατηγο­ριών, πού αναφέραμε, επιστήμο­νες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πλούσιοι, μεγιστάνες τού πλούτου κ.λπ., εάν βλέποντας τό σύμπαν δέν πιστεύουν σέ Θεό, δημιουργό και κυβερνήτη του σύμπαντος, άσφαλώς είνε βλάκες· εάν δέν ένδιαφέρωνται γιά τό σπουδαιότε­ρο πράγμα, άπό τό όποιον έξαρτάται τό αιώνιο συμφέρον τους, και δέν ερευνούν τά τεκμήρια τού Χριστιανισμού και δέν πιστεύουν στό Θεό τής Γραφής, τήν Αγία Τριάδα, άσφαλώς είνε βλάκες. Έάν λέγουν, ότι πιστεύουν, άλλά δέν κάνουν τό θέλημα τοΰ Θεού, δέν πολεμούν τά πάθη τους, δέν προ­σεύχονται, δέν ..εκκλησιάζονται, δέν έχουν πνευματικό πατέρα, δέν έξομολογούνται τά άμαρτήματά τους, δέν κοινωνούν τών αχράντων μυστηρίων, δέν κάνουν καλά εργα, δέν ομολογούν τήν πίστι τους μέ λόγια και μέ εργα, δέν αγωνίζονται νά εκτελούν τον τε­ταγμένο άπό τό Θεό προορισμό τους γιά νά τύχουν σωτηρίας, α­σφαλώς είναι βλάκες. Όλοι γε­νικώς οί άσχετοι μέ τό Θεό, τήν ύψιστη πραγματικότητα, είνε αδι­καιολόγητοι και άναπολόγητοι, εί­ναι βλάκες, έστω και άν είναι μεγα­λοφυίες και ιδιοφυίες. Γέμισε δέ ή ανθρωπινή κοινωνία άπό βλάκες και άπό περιωπής ήλιθίους.
Ιδιαιτέρως, παρά τήν κοσμική έξυπνάδα τους, είναι βλάκες, αν­δρών άπάντων βλακίστεροι, όσοι εκκλησιαστικοί ήγέτες, Επίσκοποι, Μητροπολίτες, Αρχιεπίσκοποι, Πα­τριάρχες, είνε πνευματικώς αδιά­φοροι, ασυνεπείς πρός τή χριστια­νική πίστι και ήθική, προδότες τού ύψιστου προορισμού τους και του αιωνίου συμφέροντος τους. Είναι δέ χειρότεροι τών άλλων στήν αφρο­σύνη, διότι αύτοί ώς εκπρόσωποι της Εκκλησίας γνωρίζουν περισ­σότερο όλων, ότι στήν Εκκλησία γί­νονται θαύματα, και έν τούτοις συμπεριφέρονται ώς άπιστοι.
Τούς έκ γενετής διανοητικώς κα­θυστερημένους και άναπήρους νά λυπούμεθα όλίγο, άλλά τούς έξυ­πνους κοσμικώς και βλάκες έξ από­ψεως πίστεως και ήθικής νά λυ­πούμεθα τά μέγιστα, διότι είναι ά­φρονες ώς πρός τό μέγιστο, τό Θεό, και ώς πρός τό αιώνιο συμ­φέρον τους. Και νά εύχώμεθα νά αλλάξουν μυαλό, τόν κοσμικό νου τους νά μεταβάλουν σέ «νουν Χρι­στού» (Α' Κορ. β' 16), γιά νά μή πάνε κάτω, όταν άπέλθουν άπό τόν δοκι­μαστικό τούτο κόσμο, άλλά νά πάνε επάνω, στον υπερκόσμιο κόσμο, και νά παραλάβουν «βασιλείαν ασάλευτον» ('Εβρ. ιβ' 28).

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Του Θανάση Αλαμπάση

Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες… Στο όνομα του......
Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών… Και όλα αυτά κατόπιν εκτέλεσης Διαταγών Πληρωμής που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους!!! Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια με όρους ποινικού δικαίου- μίας διεφθαρμένης πολιτείας… Ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που σε πλήρη σύμπραξη με μια μαφιόζικου τύπου “τραπεζική επιχειρηματικότητα”, επί δυο τουλάχιστον δεκαετίες επέβαλε στον ελληνικό λαό επιτόκια ληστρικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμα και αυτά των τοκογλύφων… Η δικαιοσύνη δυστυχώς -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σάπιο σύστημα της κομματοκρατιας-, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων…
Οι συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και καρτών που συνάπτουν οι τράπεζες με τους καταναλωτές είναι ΑΚΥΡΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Με έξι απλές ερωτήσεις – απαντήσεις, θα δείξω πως μπορείτε να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής που οι τράπεζες βγάζουν, ή απειλούν να βγάλουν εναντίον σας.
1. Η τράπεζα είναι όπως ο Σαμψών
Όπως η δύναμη του Σαμψών ήταν τα μαλλιά του έτσι και στις τράπεζες η δύναμη τους είναι η Διαταγή Πληρωμής. Όπως αν στο Σαμψών κατάφερνες να του κόψεις τα μαλλιά έχανε όλη του τη δύναμη, έτσι και στην τράπεζα αν καταφέρεις να της (ανα)κόψεις τη Διαταγή Πληρωμής χάνει αμέσως τη δύναμη της και οδηγείται σε βέβαιο θάνατο (κατάρρευση).
Θέτω εδώ στη διάθεση σας το δικόγραφο της Ανακοπής κατά απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η Ανακοπή αυτή περιλαμβάνει ισχυρισμούς που ακυρώνουν τους σημαντικότερους όρους των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές , όπως αυτά κρίθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων… Αποτελεί μια καλή μελέτη και προκειμένου να συνταχθεί απαιτήθηκαν πολλές δεκάδες ώρες δουλειάς .
2. Τι είναι η Διαταγή Πληρωμής?
Η Διαταγή Πληρωμής είναι κάτι σαν δικαστική απόφαση. Εκδίδεται βάσει του αντιγράφου της σύμβασης δανείου που έχεις υπογράψει με την τράπεζα και την κίνηση του λογαριασμού του δανείου. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ΑΜΕΣΩΣ και ότι είναι τίτλος εκτελεστός (δηλαδή η τράπεζα μπορεί αμέσως να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη). Στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εκδίδεται σε 1-2 μήνες , ενώ στην περιφέρεια (στα ειρηνοδικεία ιδίως της επαρχίας), σε μια εβδομάδα το πολύ.
Σημαντικότατο επίσης πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ερήμην σου. Δεν προηγείται καμία απολύτως γνωστοποίηση ότι η τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον σου Διαταγής Πληρωμής. Ο δικαστής εκδίδει τη Διαταγή Πληρωμής χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν παρίστασαι δηλαδή με δικηγόρο και δεν αναπτύσσεις τις θέσεις σου.
Μόλις ο δικαστής εκδώσει τη Διαταγή Πληρωμής, η τράπεζα σου την κοινοποιεί αμέσως με δικαστικό επιμελητή. Η τράπεζα βιάζεται να σε βρει και να σου κοινοποιήσει τη διαταγή πληρωμής, γιατί αν δε σου την κοινοποιήσει εντός διμήνου από την έκδοσή της, χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί εκ νέου (πρέπει δηλαδή η τράπεζα πληρώσει ξανά όλα τα έξοδα – αν το ποσό είναι μεγάλο, η τράπεζα «μπήκε για τα καλά μέσα» γιατί πρέπει εκ νέου να πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε έξοδα).
Αν λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής σου κοινοποιηθεί εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στο Τειρεσία, με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω. Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Για να «τη γλιτώσεις», θα πρέπει η τράπεζα να μη μπορεί να σε βρει για να σου κοινοποιήσει τη Διαταγή (πρέπει να είναι άγνωστη η διαμονή σου ή να λείπεις στο εξωτερικό). Άπαξ και σου κοινοποιήσει τελείωσες.
Αν έχεις περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Και περιουσία όμως να μην έχεις και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος) , σε έχει για τα καλά στο χέρι… Γιατί πολύ απλά, με την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής και την κοινοποίησή της σε έχει μαυρίσει στον Τειρεσία (όλες οι διαταγές πληρωμής ποσού από 1000 ευρώ και πάνω, περνάνε στις λίστες του Τειρεσία).
3. Πως μπορείς να ανακόψεις τη Διαταγή Πληρωμής?
Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Οπότε μόλις σου κοινοποιηθεί η Διαταγή Πληρωμής τρέχεις και δε φτάνεις… Μοναδικός τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης (εδώ ακυρότητα της σύμβασης υπάρχει , αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος έστω και ένας όρος της σύμβασης δανείου που υπέγραψες με την τράπεζα).
4. Πως βγαίνω από τον Τειρεσία αν η τράπεζα μου βγάλει Διαταγή Πληρωμής?
Από τον Τειρεσία βγαίνεις με δυο τρόπους : Στο περίπου βγαίνεις αν πληρώσεις την τράπεζα. Και κανονικά βγαίνεις, αν ασκήσεις Ανακοπή κατά της Διαταγής Πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ “ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ”. ΈΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!
5. Γιατί λες ότι έχει χάσει τα λεφτά της? Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής δεν μπορεί η τράπεζα με άλλο τρόπο να πάρει τα λεφτά της ?
Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής (επειδή το δικαστήριο που δίκασε την ανακοπή έκρινε ως άκυρους και καταχρηστικούς κάποιους από τους όρους της σύμβασης του δανείου), η τράπεζα μπορεί να επανέλθει με νέα Διαταγή Πληρωμής με αιτούμενο όμως ποσό, πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικά αξίωνε, αφού το νέο ποσό θα υπολογιστεί δίχως τους όρους που το δικαστήριο έκρινε προηγουμένως ως άκυρους και καταχρηστικούς. Πρακτικά όμως οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά με το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους! Οπότε η μόνη νομική οδός που της απομένει προκειμένου να αξιώσει την απαίτηση που θεωρεί ότι έχει (την απαίτηση δηλαδή που προκύπτει και από τους άκυρους όρους), είναι η οδός της άσκησης τακτικής αγωγής. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…
Άρα λοιπόν, αν καταφέρεις και ανακόψεις τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής, είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα επιλέγει το δεύτερο, για τους λόγους που αναλύω παρακάτω:
6. Ποια τα μειονεκτήματα της δικαστικής απόφασης που εκδίδεται κατόπιν άσκησης τακτικής αγωγής σε σχέση με την έκδοση διαταγής πληρωμής? Γιατί η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι για τις τράπεζες η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ? Γιατί αν ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής η άσκηση αγωγής αποτελεί για την τράπεζα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
Εφόσον η αγωγή της τράπεζας κερδισθεί τα αποτελέσματα που η δικαστική απόφαση παράγει είναι τα ίδια με αυτά της Διαταγής Πληρωμής. Με μια όμως διάφορα:
Από την άσκηση της αγωγής μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι και 10 χρόνια!!! Περαιτέρω η επιδίωξη της απαίτησης της τράπεζας με άσκηση εναντίον σου αγωγής δεν σε βάζει στα κατάστιχα του Τειρεσία (όπως συμβαίνει με την έκδοση Διαταγής Πληρωμής). Σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι η αγωγή σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή οπότε λαμβάνεις γνώση της δικασίμου καθώς και του περιεχομένου της (των ισχυρισμών δηλαδή της τράπεζας). Οπότε πας σε δικηγόρο, ώστε να προετοιμάσεις την άμυνα σου και κατά την ημερομηνία της εκδίκασης να είσαι προετοιμασμένος να αντιπαρατεθείς με την τράπεζα.
Για να εκδοθεί δηλαδή απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής προηγείται πάντοτε ακροαματική διαδικασία στην οποία οι διάδικοι παρίστανται με δικηγόρο και αναπτύσσουν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα , η αγωγή έχει για την τράπεζα το μειονέκτημα ότι ακόμα και αν στον πρώτο βαθμό κερδίσει, το δικαστήριο, κατά τη συνήθη δικαστηριακή πρακτική, σπάνια θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασης για το σύνολο της επιδικασθείσας απαίτησης ( αν πχ η τράπεζα κερδίσει και το δικαστήριο της επιδικάσει 10.000 ευρώ θα διατάξει «κατάσχεση», για τα μισά ή και λιγότερα).
Εν συνεχεία, ανάλογα με το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ακολουθεί συνήθως η άσκηση εφέσεως από τον έναν, τον άλλο ή και τους δυο διαδίκους (μπορείς δηλαδή εσύ, η τράπεζα ή και οι δυο να προσβάλετε την απόφαση με έφεση στο μέτρο και στο βαθμό που κάθε ένας θεωρεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε). Να σημειωθεί εδώ ότι με δεδομένο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε υποχρεώνει να πληρώσεις μέρος της απαίτησης που επιδίκασε στην τράπεζα και όχι το σύνολο, πολλές εφέσεις γίνονται και με σκοπό να κερδηθεί χρόνος ώστε αν τελικά χάσεις στο «εφετείο», να πας την πληρωμή όσο πιο πίσω γίνεται…
Οπότε η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο («εφετείο») και εκδίδεται η τελεσίδικη απόφαση. Αν χάσεις υποχρεούσαι να πληρώσεις.
Η όλη όμως διαδικασία διαρκεί πολλά χρόνια και οποίος ακολουθεί αυτή τη νομική οδό, πρακτικά αν όχι έχει χάσει τα λεφτά του πάντως έχει χάσει μεγάλο μέρος τους. Αν πχ μια τράπεζα μπει σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πληρώσει δικηγόρους για πολλά δικαστήρια, για τις αναβολές, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει την απαίτηση, να πληρώσει πραγματογνώμονες στην περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει πραγματογνωμοσύνη, δικαστικούς επιμελητές για σειρά επιδόσεων και κατασχέσεων κλπ. Και με όλα αυτά, ακόμη και αν μετά από 10 χρόνια κερδίσει, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει…
Γίνεται από αυτά αντιληπτό ότι αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να μπουν μαζικά στη διαδικασία της επιδίωξης του δανείου μέσω της οδού της άσκησης αγωγής, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί…
5. Τι πρέπει να κάνω αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο?
Όταν πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ακολουθεί η καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Η καταγγελία σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και την υπογράφει δικηγόρος. Οι συστημένες ή απλές επιστολές δεν παράγουν έννομες συνέπειες για αυτό και τις πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια (ακόμη και αν τις υπογράφει δικηγόρος). Τις στέλνουν με απλό ταχυδρομείο (με στόχο να σας φοβίσουν) , για να μην πληρώσουν δικαστικό επιμελητή! Μετά την καταγγελία της σύμβασης (που σου κοινοποιείται πάντοτε με δικαστικό επιμελητή), ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Αμέσως λοιπόν μόλις πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ή την κάρτα άλλως αμέσως μόλις σου κοινοποιηθεί η καταγγελία της σύμβασης, στέλνεις στην τράπεζα αυτό το εξώδικο open – download . Το εξώδικο αυτό στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη δίκη της ανακοπής (τη δίκη για την ακύρωση της διαταγής πληρωμής), ώστε η διαταγή πληρωμής να ακυρωθεί στο σύνολο της και όχι εν μέρει (είναι σημαντικό η διαταγή να ακυρωθεί στο σύνολο της γιατί διαφορετικά αφενός υποχρεούσαι να πληρώσεις αφετέρου δε βγαίνεις από το Τειρεσία)…Με απλά λόγια, με αυτό το εξώδικο συνομολογείς την οφειλή σου αλλά αρνείσαι το ύψος της με τον ισχυρισμό ότι η οφειλή διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος , λόγω των άκυρων και καταχρηστικών όρων της σύμβασης. Με άλλα λόγια τους λες : ” Κύριοι χρωστάω αλλά δε χρωστάω αυτά που μου ζητάτε. Πριν βγάλετε διαταγή πληρωμής , ελάτε να τα βρούμε. Αν νομίζετε ότι δε μπορούμε να τα βρούμε ας διορίσουμε πραγματογνώμονα. Αν παρ όλα αυτά με αγνοήσετε και βγάλετε διαταγή πληρωμής, θα την ανακόψω χρησιμοποιώντας εναντίον σας αυτό το εξώδικο, με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής“…
Να σημειώσω εδώ ότι σε τρεις περιπτώσεις που έστειλα αυτό το εξώδικο, οι τράπεζες δεν προχώρησαν σε έκδοση Διαταγής Πληρωμής. Η μια μάλιστα περίπτωση αφορά προσωπική μου υπόθεση για δυο πιστωτικές κάρτες μου, με εκδότρια τράπεζα την Eurobank τις οποίες έπαψα να πληρώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με το σκεπτικό ότι «τους έχω δώσει τόσα λεφτά για αυτές τις κάρτες, που η Eurobank είναι αυτή που μου οφείλει και όχι εγώ στη Eurobank». Η τράπεζα έδωσε το φάκελό μου σε κάτι εισπράκτορες που με απειλούσαν νύχτα μέρα ότι αν δε τους πληρώσω θα μου βγάλουν λέει Διαταγή Πληρωμής! Η ενόχλησή μου ήταν τόσο μεγάλη, που το εξώδικο εδώ στρέφεται κατά της Eurobank και κατά κάθε δικηγόρου που τυχόν υπογράψει και καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον μου διαταγής πληρωμής (το εξώδικο αυτό δεν το δημοσιεύω).
Ακόλουθα κατεβάζεις αυτό το δικόγραφο open – download που είναι η ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής, και πας σφαίρα στο δικηγόρο σου.
6. Τι ακριβώς προσπαθώ να πετύχω με το δικόγραφο της ανακοπής που μου δίνεις?
Πέραν της νομολογίας που αφορά στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων των τραπεζών , επιχειρείς τα ακόλουθα:
Α) Σύμφωνα με την πάγια θέση της νομολογίας αν ένας όρος μιας σύμβασης είναι άκυρος αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι άκυρη όλη η σύμβαση. Με το δικόγραφο αυτό διατυπώνεις τον ισχυρισμό ότι αν ένας όρος στη σύμβαση με την τράπεζα είναι άκυρος τότε ολόκληρη η σύμβαση είναι άκυρη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να ακυρώσει τη διαταγή πληρωμής στο σύνολό της.
Β) Γίνεται στο δικόγραφο μνεία της προηγούμενης κοινοποίησης προς την τράπεζα, του εξωδίκου με το οποίο ο δανειολήπτης αποδέχεται μεν ότι οφείλει αλλά αρνείται το ύψος της οφειλής. Βάζει λοιπόν τον ισχυρισμό ότι αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπάρχει ακυρότητα ορισμένων όρων της σύμβασης, αυτό ο δανειολήπτης το είχε επισημάνει έγκαιρα (πριν την έκδοση Διαταγής Πληρωμής) και επομένως η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος γεγονός που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής για να ακυρωθεί η Διαταγή στο σύνολό της.
Γ) Ισχυροποιεί τη θέση του δανειολήπτη σε σχέση με ένα από τα δυσκολότερα νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις των τραπεζών αν εντός της προθεσμίας των 20-30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηνιαίο λογαριασμό , αυτό συνιστά αναγνώριση της οφειλής και ακυρώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσεις δικαστικά την οφειλή αργότερα. Πρακτικά δηλαδή , ο όρος αυτός σημαίνει ότι αν σου έρθει ο μηνιαίος λογαριασμός σήμερα και εσύ εντός 30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή, αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορείς ένα χρόνο μετά να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή δεν είναι αυτή που η τράπεζα αξιώνει…
Στο δικόγραφο διατυπώνεται η άποψη ότι αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις των αισχροκερδών συμβάσεων όπως είναι οι συμβάσεις που οι ελληνικές τράπεζες συνάπτουν με τους δανειολήπτες.
Δ) με αυτό το δικόγραφο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι άκυρες όλες οι Διαταγές Πληρωμής από το 2001 και μετά. Αν ο ισχυρισμός αυτός γίνει δεκτός από τα δικαστήρια, τότε ανοίγει χορός μαζικών αγωγών κατά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, για όλα τα ακίνητα που από το 2001 και μετά, βγήκαν στο σφυρί …
Εν ευθέτω χρόνω, θα δημοσιεύσω αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής των δανειοληπτών κατά των τραπεζών, με αίτημα να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει στο δανειολήπτη, ότι αυτός αχρεωστήτως κατέβαλε στην τράπεζα από την εφαρμογή των άκυρων Γ.Ο.Σ των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές.

"ΧΑΙΡΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΝ"... ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΛΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ??

Αυτό το πολιτικό υποκείμενο που φέρεται ως Πρωθυπουργός της χώρας , σήμερα κατά την σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της  κουστωδίας του  είχε το θράσος να  συνεκρίνει  τον προκάτοχό του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, λέγοντας πως σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, ο Μπράιαν Κάουεν  πήρε μέτρα, ανέλαβε το πολιτικό κόστος και δεν οδήγησε τη χώρα του σε πρόωρες εκλογές, αντίθετα με ότι έκανε την αντίστοιχη περίοδο ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Αν αυτή η σαφώς επικοινωνιακή  "σύγκριση" δεν αποτελεί θράσος απροσμέτρητων ..τι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί... Δεν υπερασπιζόμαστε τον τέως πρωθυπουργό , οι αναγνώστες της σελίδας ξέρουν από πόσα κύματα τον είχαμε περάσει την εποχή μάλιστα της παντοκρατορίας του, αλλά .... να τολμά ο σουλατσαδόρος , ο κοινός εκβιαστής που πρότινος εκβίαζε έναν λαό με την απειλή ότι θα σύρει την χώρα σε εκλογές ,να ρίπτει ευθύνες..στον τέως πρωθυπουργό Κ.Κατραμανλή για την μη λήψη μέτρων λιτότητας... πάει πολύ και καταδεικνύει σαφώς την κίναιδη προσωπικότητα ΓΑΠ.
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤEΩΝΑΣ...ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ
Μα πόσο κνώδαλο μπορεί να θεωρεί τον ελληνικό λαό αυτή η άθλια προσωπικότητα που να τολμά να "αφήνει" τέτοιου είδους διαρροές και να τις θεωρούν επικοινωνία αυτός και  οι αρσενοκοίτες διεφθαρμένοι μέχρι οστούν υπουργίσκοι του ,όταν έχει ξεφτιλιστεί ανεπανόρθωτα με το αλήστου μνήμης "λεφτά υπάρχουν" αλλά και την "αγωνιστική" του δράση που κατά την εποχή του ασφαλιστικού με Υπουργό Πετραλιά ο πολιτικός αγύρτης μόστραρε μαζί με τις φωνές των εργαζομένων προκειμένου δηλώσει την συμπαράσταση του και τον πλαστό αγωνιστικό του παρόν?....

Εδώ το πολιτικό σαπρόφυτο ΓΑΠ για ψύλλου πήδημα εκβίασε έναν λαό στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ... ..δεν θα αιτούνταν ο Καραμανλής εκλογές ώστε να λάβει τα σκληρά μέτρα τα οποία τουλάχιστον είχε την τιμιότητα να τα εξαγγείλει επί του προεκλογικού μπαλκονιού?.. σε αντίθεση με τον πολιτικό απατεώνα ο οποίος εξαπάτησε τον λαό προκειμένου γίνει ο εντολοδόχος των αφεντικών του Αμερικάνων.....??
Ο αλήτης ξέρει ότι στην περίπτωση που γίνονταν αυτά τα επάρατα που νομοθετεί η κυβέρνση του με την φενάκη του σοσιαλιστή από μια ΔΕΞΙΑ κυβέρνηση.............. ΘΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ Η  ΕΛΛΑΔΑ!!!!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΛΜΑ ΤΑ ΣΥΝΕΚΡΙΝΕΙ.................

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!  
ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ!!!!!!!!!!!!! 
http://tolimeri.blogspot.com/2010/11/blog-post_2913.html

Διεκδικήστε τις γερμανικές αποζημιώσεις


Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή προς τον υπουργό Εξωτερικών
Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές προς τη χώρα μας, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.
Συγκεκριμένα τονίζεται:
«Οπως επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, η ΟΔ Γερμανίας οφείλει στη χώρα μας σε ονομαστικές αξίες του 1938, 7.500 εκατ. ευρώ για το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις εξανάγκασαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν βεβαίως των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων, στα οποία μας υποχρέωσαν.
Αυτά, πέραν των αποζημιώσεων που οφείλουν προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, σε βάρος των κατοίκων της χώρας. Ενώ οφείλουν και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και για την καταστροφή των υποδομών της χώρας από τους βομβαρδισμούς.
Συνολικά οι οφειλές της ΟΔ Γερμανίας προς την Ελλάδα, σε σημερινή αξία, ξεπερνούν τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ομως, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης (2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλουν την εξόφληση του χρέους τους. Από το χρόνο αυτό όμως, με βάση το διεθνές δίκαιο, οι οφειλές αυτές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.
Ωστόσο, καμία κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, δεν διεκδίκησε μέχρι σήμερα, 19 χρόνια μετά, τις οφειλές αυτές. Οι ευθύνες όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων είναι δεδομένες, γιατί όχι μόνο δεν διεκδίκησαν τα οφειλόμενα, αλλά έβαλαν και εμπόδια στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Με δεδομένο ότι ο κ. πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Κόμματός μας, αν και αναγνωρίζει τόσο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όσο και της επιστροφής του κατοχικού δανείου, δεν δεσμεύεται για την διεκδίκησή τους και συνεχίζει την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που απέφευγαν να θέσουν το ζήτημα στη γερμανική κυβέρνηση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον της και να διεκδικήσει τώρα - άμεσα, τα πλέον των 70 δισ. ευρώ που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στην Ελλάδα και πρώτα από όλα, την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που πήρε η ναζιστική Γερμανία από τη χώρα μας».

Ειρηνική επανάσταση κατά του Τραπεζικού Καρτέλ: Αποσύρετε τα χρήματά σας στις 7 Δεκέμβριου

(Οσοι έχουν πλέον..) Δεν χρειάζονται όπλα, ούτε αίμα να χυθεί.Όπως μας υποδούλωσαν χωρίς πόλεμο, όπλα η αίμα και εμείς οι πολλοί, χρησιμοποιώντας την ίδια τη μεθοδολογία τους θα τους ανατρέψουμε. Μια ειρηνική επανάσταση κατά των τραπεζών,στίς οποίες κατατίθενται ακόμα και οι κουτσουρεμένοι μισθοί και συντάξεις,απλά δοσμένη στους πολίτες,έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει, θα φέρει την ανατροπή και το τέλος του συστήματός τους.Και η επανάσταση που φέρνει ένα καινούργιο κόσμο στίς ζωές μας θα έχει ξεκινήσει!
Ο Ερίκ Καντονά,της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακυρηγμένος ευρωπαίος παίκτης του αιώνα, μετέχει στο κάλεσμα για ειρηνική επανάσταση κατά των τραπεζών.Καλεί  τους Ευρωπαίους και φυσικά τους έλληνες, να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες στις 7 Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγες εβδομάδες,αποφασίσαμε η 7η Δεκέμβρίου να είναι η ημέρα που θα γίνει λαική ανταρσία κατά των τραπεζών.Οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη θα πρέπει να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζές τους και συνεπώς, να προκύψει μία πανευρωπαϊκή τραπεζική κατάρρευση.Μία πτώχευση του λεγόμενου χρηματοπιστωτικού συστήματος η οποία ηδη έχει συντελεστεί.Ενός συστήματος το οποίο επιβιώνει κάθε μέρα μόνο εις βάρος των ολοένα και πιο χρεωμένων πολιτών της ηπείρου, της ζωής τους με την καθημερινά αυξανόμενη λιτότητα και φυσικά, με τα δεκανίκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα προστασίας του.

Η εκστρατεία αυτή καλεί για μια αναίμακτη επανάσταση εναντίον των καρτέλ των τραπεζών σε όλες τις χώρες: «Δεν θα πάρουμε τα όπλα για να σκοτώσουμε ανθρώπους, για να ξεκινήσει η επανάσταση ..η επανάσταση είναι πραγματικά εύκολη.Μπορούμε να την κάνουμε σήμερα.

Τι είναι το σύστημα; Το σύστημα περιστρέφεται γύρω από τις τράπεζες. Λειτουργεί με βάση τη δύναμη των τραπεζών .. γι αυτό πρέπει να ανατραπεί, αρχής γενομένης από αυτές. Αυτό σημαίνει ότι τα 3 εκατομμύρια άτομα με τα πανό τους στο δρόμο .. πάνε στην τράπεζα και αποσύρουν τα χρήματά τους.Αποτέλεσμα η κατάρρευση των τραπεζών.10 εκατομμύρια άτομα και η κατάρρευση των τραπεζών είναι γεγονός.Εχει ξεκινήσει μια πραγματική επανάσταση για την ολοκληρωτική ανατροπή του εφιαλτικού συστήματος που καταδυναστεύει δισεκατομύρια ανθρώπους σε όλες τις χώρες.

Πρέπει να πάμε στην τράπεζα. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μια πραγματική επανάσταση. Δεν είναι περίπλοκο. Εσύ απλά πήγαινε στην τράπεζα στη χώρα σου,εκεί που πηγαίνουν ακόμα και οι κουτσουρεμένοι μισθοί και συντάξεις, και απόσυρε τα χρήματά σου.(Αν έχεις βέβαια). Αν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι να το κάνουν, την απόσυρση των χρημάτων τους,θα ακολουθήσει η κατάρρευση του συστήματος.

Δεν χρειάζονται όπλα, ούτε αίμα να χυθεί.Όπως μας υποδούλωσαν χωρίς πόλεμο, όπλα η αίμα και εμείς οι πολλοί, χρησιμοποιώντας την ίδια τη μεθοδολογία τους θα τους ανατρέψουμε. Μια ειρηνική επανάσταση κατά των τραπεζών,απλά δοσμένη στους πολίτες,έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει, θα φέρει την ανατροπή και το τέλος του συστήματός τους.Και η επανάσταση που φέρνει ένα καινούργιο κόσμο στίς ζωές μας θα έχει ξεκινήσει!
 

Συνεργασία Τουρκίας με Αλ Κάιντα και ΗΠΑ με ΡΚΚ θα αποκαλύψει το Wikileaks

Ουάσινγκτον
Έγγραφα που δείχνουν ότι η Τουρκία βοήθησε την Αλ- Κάιντα στο Ιράκ και ότι η Ουάσιγκτον έχει υποστηρίξει το PKK εναντίον της Τουρκίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες το Wilileaks. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ με μηνύματα μέσω του Twitter σχετικά με τις επικείμενες αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με μήνυμα που η οργάνωση έστειλε μέσω του Twitter, επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης, αμερικανοί διπλωμάτες ενημέρωσαν στελέχη των κυβερνήσεων των έξι χωρών για τη δημοσιοποίηση.

Όπως είπαν πηγές που γνωρίζουν για τα τηλεγραφήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που έχει το Wikileaks, στη δημοσιοποίηση αναμένεται να περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεγραφήματα που μεταδίδουν πληροφορίες για καταγγελίες περί διαφθοράς πολιτικών στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, οι καταγγελίες είναι αρκούντως σημαντικές για να προκαλέσουν αμηχανία σε ξένες κυβερνήσεις, ορισμένες από τις οποίες προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων.

Η καθημερινή εφημερίδα του Λονδίνου «al-Hayat» αναφέρει ότι στα υπό δημοσιοποίηση έγγραφα περιλαμβάνονται ορισμένα που δείχνουν ότι η Τουρκία βοήθησε την Αλ- Κάιντα στο Ιράκ και η εφημερίδα «Washington Post» γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει το PKK, την κουρδική επαναστατική οργάνωση που έχει ξεκινήσει πόλεμο για την απόσχιση από την Τουρκία το 1984.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» γράφει, επικαλούμενη ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο, ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ότι τα τηλεγραφήματα ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις.

Σύμφωνα πάντοτε με το μήνυμα του Wikileaks, στο Tweeter, η νέα δημοσιοποίηση θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Οκτωβρίου για τον πόλεμο του Ιράκ που περιλάμβανε 400.000 έγγραφα του Πενταγώνου.

Οι προηγούμενες δημοσιοποιήσεις του Wikileaks, η οποία ιδρύθηκε από τον γεννημένο στην Αυστραλία, χάκερ, Τζούλιαν Ασάντζ, περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίες σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, έχουν θέσει σε αμφισβήτηση την εθνική ασφάλεια και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον έχει ειδοποιήσει ξένες κυβερνήσεις σχετικά με την πιθανή δημοσιοποίηση των εγγράφων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Είστε γραικύλοι και διατάκτες της Νέας Εποχής!


Οργισμένη ήταν η απάντηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Θυμίζουμε πως η απόφαση έγινε με αφορμή τα φαινόμενα αδιαφάνειας στις προσλήψεις καθηγητών, και τα ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που παρατηρηθήκαν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα. Ο Σεραφείμ όπως συνηθίζει άλλωστε, δεν μασά τα λόγια του, και κάνει λόγο ευθέως για απόπειρα αποδόμησης της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, για απόπειρα περιθωριοποίησης των θεολογικών σχολών και την μετατροπή τους σε θρησκειολογικά προγράμματα σπουδών.

Επιπλέον θέτει τα ρητορικά ερωτήματα για ποιον λόγο δεν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα όπως αυτά του Παντείου πανεπιστημίου όπου έχουν υπάρξει σοβαρά κρούσματα διαφθοράς. Τέλος καλεί την Ιερά Σύνοδο, τον αρχιεπίσκοπο αλλά και τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να αντισταθεί στην επιχείρηση αποδόμησης της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του λαού μας.
Η δήλωση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς έχει ως εξής:
«Με αποτροπιασμό και οργή για τους γραικύλους διατάκτες της «Νέας Εποχής» που μέσα στην φρικτή οικονομική κρίση την οποία ενορχήστρωσαν τα αφεντικά τους και που κάτω από το βάρος της στενάζει ο λαός, βρήκαν την ευκαιρία με το πρόσχημα της δήθεν κάθαρσης στο δημόσιο βίο, να αρχίσουν την υλοποίηση του δολίου σχεδιασμού τους για την αποδόμηση της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας του Νέου Ελληνισμού.

Ο πονηρός σχεδιασμός ξεκινά με το γκρέμισμα και την περιθωριοποίηση των Θεολογικών Πανεπιστημιακών Σχολών, που ιδιαίτερα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιστορικά έχουν το πρωτείο ίδρυσης.
Το επαίσχυντο έγγραφο της Κυβέρνησης προς την Σύγκλητο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την συγχώνευσή του με το Τμήμα Θεολογίας, με το φαιδρό ανεπέρειστο και έωλο πρόσχημα της στηλίτευσης του δήθεν παρατηρηθέντος νεποτισμού, σαν να μην υφίστανται στο δικαιϊκό μας σύστημα νομικές διαδικασίες δια την κατάγνωση, ανατροπή και τιμωρία τέτοιων πρακτικών, μοναδικό στόχο έχει δυνάμει των ισχυουσών διατάξεων του Νόμου πλαισίου, την κατάργηση της αυτοτέλειας των Θεολογικών Σχολών, την υπαγωγή τους κατ' αρχάς ως Τμημάτων και μετά ταύτα ως απλών Προγραμμάτων Σπουδών στις Φιλοσοφικές Σχολές με ολοκλήρωση του δολίου και ελεεινού σχεδιασμού την κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα των Θεολογικών Σχολών στην Ελλάδα και την κατάπτωσή τους σε Θρησκειολογικά Προγράμματα.

Διαπορούμε γιατί με τη λογική της Κυβέρνησης δεν επιχειρείται το ίδιο στην περίπτωση του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών όπου κατεγνώσθησαν καθείρξεις για υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών και την υπαγωγή του στις Νομικές ομοειδείς Σχολές.

Ευελπιστούμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αρθεί αύριο στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτρέψη τον δόλιο σχεδιασμό της Κυβέρνησης άλλως και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, διακρινόμενος για την ποιμαντική του σύνεση και την Πρωθιεραρχική Του ευαισθησία καθώς και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο φιλόθεος και ευσεβής λαός θα αντιδράσωμε με κάθε νόμιμο μέσο αδιαφορούντες για τους σιέλους και τις ύβρεις των».

ΠΗΓΗ
Αναρτήθηκε από ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Εσείς δέχεστε την ΚΛΟΠΗ στα διόδια ?

ΤΙ ΜΠΟΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ 9,5 ΔΙΣ


Η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική αγοράστηκε 10 εκατομμύρια $ και αξίζει σήμερα 9,5 δις $ ! Ασχοληθείτε εσείς με το Βατοπέδι το μέγα σκάνδαλο της πλάκας... 

ΙΡΛΑΝΔΙΑ:"ΣΦΑΞΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"

ΕΝΩ ΕΔΩ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΖΟΜΠΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!....

ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ...

Ο Ιρλανδικός Τύπος για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ:

«Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!»

Ως κυβέρνηση «προδοτών του έθνους» θα περάσει στην ιστορία της Ιρλανδίας η δεξιά κυβέρνηση του Μπράιαν Κάουεν, που ώθησε τη χώρα στην ατίμωση της υπαγωγής σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, αν οι ιρλανδικές εφημερίδες αντανακλούν τα πραγματικά αισθήματα του ιρλανδικού λαού.

«Αναίσχυντη παράδοση» έχει τίτλο η «Αϊρις Ντέιλι Μέιλ», καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «ύψωσε λευκή σημαία» και «έθεσε τέρμα σε ενενήντα χρόνια ανεξαρτησίας» της Ιρλανδίας.

«Μετά από δυο εβδομάδες αναίσχυντων ψεμάτων, η κυβέρνηση πάει να ζητιανέψει στις Βρυξέλλες λόγω της χρεοκοπίας της χώρας που προκάλεσε η πολιτική της» γράφει η «Αϊρις Σαν» και συμπληρώνει:

«Από εδώ και πέρα μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται τις τύχες μας. Μας απομένει όμως μια εξουσία: να τιμωρήσουμε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του έθνους μας».

«Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!», γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική μέχρι τώρα εφημερίδα «Σάντεϊ Ιντιπέντεντ», η οποία είχε τίτλο «Η οργή ενός έθνους θα διώξει τον Κάουεν» και παρουσίαζε στην πρώτη σελίδα της, με τη μορφή... επικήρυξης, τα κεφάλια και των 15 μελών της κυβέρνησης με τους οκτάστηλους τίτλους:

«Είπατε ψέματα, μας εξαπατήσατε, φύγετε τώρα για χάρη της Ιρλανδίας»! Ακόμη και η πιο δεξιά εφημερίδα της Ιρλανδίας, οι «Αϊρις Τάιμς», καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί «για να λήξει αυτό το όνειδος», επειδή «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά αφού έχασε και το τελευταίο ίχνος κύρους, οπότε όσο νωρίτερα λήξει η επιθανάτια αγωνία της τόσο το καλύτερο για όλον τον κόσμο».

Μέσα στο κλίμα αυτό, με επιθέσεις οργισμένων πολιτών εναντίον των αυτοκινήτων υπουργών και με μια μεγάλη διαδήλωση να οργανώνεται το Σάββατο εναντίον της κυβέρνησης, την εγκαταλείπουν πανικόβλητοι οι εταίροι της στην εξουσία.


(ΥΓ.ΣΑΟΥΛ ΤΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΚΑ,ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΘΕΑΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΜΕΡΙΤΗΔΕΣ,ΧΕΡΚΟΥΛ ΜΙΛΛΑΣ ,ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ,ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ, ΑΝΑΡΧΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΤΟΥΡΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ...)

(σχόλιο και είδηση αναγνώστη μας εδώ)

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Οι Βάσεις μας ψεκάζουν με επικίνδυνες χημικές ουσίες Κατηγορητήριο για αεροσκάφη ΚC-10 και ΚC-135


ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
 ΤΗ ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και ερευνών ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι γίνονται αεροψεκασμοί στους κυπριακούς ουρανούς με βλαβερές χημικές ουσίες, ζητά από την κυβέρνηση το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Επαναφέροντας το γνωστό ζήτημα στο οποίο βασικοί ύποπτοι
είναι οι ΗΠΑ και οι Βρετανοί σύμμαχοι τους, οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι εντοπίζονται συχνά στον αέρα της Κύπρου χημικοί ουρανοί, μετά από πτήσεις συγκεκριμένων αμερικανικών αεροσκαφών. Σε δηλώσεις της χθες η Γ.Γ. του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, τα δύο τελευταία χρόνια Βρετανοί και Αμερικανοί προβαίνουν μέσω των Βάσεων σε δραστηριότητες που ενδεχομένως να επηρεάζουν και τη βροχόπτωση στο νησί μας και ειδικότερα στην περιοχή της Λεμεσού. Όπως είπε η κ. Παναγιώτου, οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο αποτελούν μέρος του συστήματος ΗΑΑRΡ (Ηigh FrequencyΑctive Αuroral Research), το οποίο στοχεύει στον έλεγχο του κλίματος του πλανήτη προς όφελος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, όπως επισήμανε, συνδέουν τα αμερικανικά αεροσκάφη τύπου ΚC-10 και ΚC-135 με το πρόγραμμα ΗΑΑRΡ και τα χημικά ίχνη, δηλαδή τον «ψεκασμό του ουρανού με οξείδια αλουμινίου και βαρίου» από τα οποία «οι επιπτώσεις στην υγεία είναι εξαιρετικά σοβαρές αφού μπορούν να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ, υπέρταση, ρινικές αιμορραγίες, άσθμα, αλλεργίες και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Τη διέλευση των συγκεκριμένων αεροσκαφών από την Κύπρο παραδέχεται και η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, όπως αναφέρει η κ. Παναγιώτου, επικαλούμενη σχετική απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Το θέμα των επικίνδυνων αεροψεκασμών, όπως ανέφερε η Γ.Γ. των Οικολόγων συζητήθηκε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων, απάντησε ότι οι έρευνες για τις χημικές ουρές των υπερπτήσεων πάνω από την Κύπρο προϋποθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, τον οποίον η Κύπρος δεν διαθέτει. Η κ. Παναγιώτου υπενθύμισε ωστόσο την εισήγηση επιστημονικού συνεργάτη στο Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, για ενοικίαση κατάλληλου αεροσκάφους το οποίο θα μπορούσε να συλλέξει δείγματα από τα χημικά νέφη για αναλύσεις, τις οποίες το κρατικό χημείο δηλώνει ότι έχει τη δυνατότητα να διεξάγει.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
http://infognomonpolitics.blogspot.com

To Opengov.gr λογοκρίνει τα αρνητικά σχόλια για την κάρτα πολίτη αντικαθηστώντας τα μόνο με θετικά!!!


anti-ntp: Η προπαγάνδα δεν έχει προηγούμενο στον ιστότοπο της κυβέρνησης (οpengov.gr). /Η περίπτωση θυμίζει μάλιστα το νομοσχέδιο περι Ελληνικής ιθαγένειας όπου χιλιάδες σχόλια λογοκρίθηκαν (δεν περιείχαν υβριστικές λέξεις) καθώς ήταν αντίθετα στο νομοσχέδιο περι παραχώρησης Ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Στην παρακάτω διεύθυνση......
η κυβέρνηση μας καλεί σε δημόσια διαβούλευση για την κάρτα του πολίτη. Είναι εμφανές (κανει μπαμ!) οτι τα σχόλια που έχουν μπει έχουν επιλεγεί με σκοπό την χειραγώγηση της κοινής γνώμης http://www.opengov.gr/ypes/?p=931#respond. Το αξιοπερίεργο είναι...

ότι όλα τα σχόλια όπου αναφέρονται θετικά ως προς την ΚτΠ έχουν αρνητική βαθμολογία ρεκόρ! Εκεί φαίνεται οτι όσοι επισκέπτονται την σελίδα, διαφωνούν κάθετα με το φακέλωμα της κάρτας του πολίτη, παρόλαυτά κανένα αρνήτικό σχόλιο δεν υπάρχει! Ένα παράδειγμα είναι το εξής σχόλιο: "Tha boroume na taksideuoume kai stin Evrwpaiki Enwsi me tin Karta tou Politi?? pote tha arxisei na ekdidetai?? yperoxi idea..apolyti diafaneia!!" Βαθμολογία σχολίου: 242 αρνητικά 9 θετικά!!! "Εμείς σας καλούμε να επισκεφθείτε τον παραπάνω ιστότοπο και να εκφράσετε την άποψη σας ωστε να διαπιστώσετε αν θα δημοσιευτεί. Είναι τραγική ειρωνία οτι αυτοί που ευαγγελίζονται την δημοκρατία και τις δήθεν ανθρώπινες ελευθερίες, λογοκρίνουν τα σχόλια και δεν τολμούν να κάνουν ένα δημοψήφισμα. Φοβούνται προφανώς τον λαό, μας φοβούνται τώρα που είμαστε αγκαλιά με τους καναπέδες, φανταστείτε πόσο θα μας φοβούνται όταν βγούμε στους δρόμους.
anti-ntp.blogspot.com

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Η "Δημοκρατική Συμμορία" της Μπακογιάννη

Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε και εμείς σε αυτό το Blog
την "Δημοκρατική Συμμορία" της κα Μπακογιάννης

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Ρομπάι: Η εποχή του έθνους - κράτους τέλειωσε. Επικίνδυνοι για την ειρήνη οι ευρωσκεπτικιστές!Η εποχή του έθνους-κράτους έχει τελειώσει και η ιδέα ότι οι χώρες μπορούν να σταθούν μόνες τους είναι μια «ψευδαίσθηση» και ένα «ψέμα», πιστεύει ο πρόεδρος της ΕΕ, ενώ όπως είπε, "ο εθνικισμός είναι η χειρότερη απειλή που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας, καθώς γεννά το μίσος για κάθε τι διαφορετικό".
Σε μια από τις πιο ανοικτές διακηρύξεις του στόχου που είναι το ευρωπαϊκό υπερκράτος, από την εποχή του Ζακ Ντελόρ, ο Herman Van Rompuy προχώρησε στο να καταγγείλει τον ευρωσκεπτικισμό ως την «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη».
Οι συντηρητικοί βουλευτές καταδίκασαν τις εμπρηστικές παρατηρήσεις στην ομιλία του κ. Van Rompuy κατά την 21η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου.
Είπαν ότι αποδείχθηκε ότι ο David Cameron θα πρέπει να δώσει μάχες, εάν δεν θέλει να δοθούν επιπλέον αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες.
23 συντηρητικοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υποψήφιου για την ηγεσία Ντέιβιντ Ντέιβις, απαίτησαν δημοψήφισμα, εάν η Συνθήκη της Λισαβόνας τροποποιηθεί - ακόμα και αν οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές δεν επηρεάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκκλησή τους ηττήθηκε.
Στην ομιλία του στη γερμανική πρωτεύουσα ο Van Rompuy είπε στο ακροατήριό του ότι «η εποχή του ομοιογενούς έθνους-κράτους έχει τελειώσει».
Πρόσθεσε ότι ο «κίνδυνος» του ευρωσκεπτικισμού εξαπλώνεται πέρα από τα όρια των χωρών, όπως η Βρετανία και γίνεται μία ισχυρότερη δύναμη σε ολόκληρη την ήπειρο.
«Πρέπει από κοινού να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο ενός νέου ευρωσκεπτικισμού», δήλωσε. «Αυτό δεν αποτελεί πλέον μονοπώλιο για λίγες χώρες.
«Σε κάθε κράτος μέλος, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η χώρα τους μπορεί να επιβιώσει μόνη της στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Είναι κάτι περισσότερο από μια παραίσθηση - είναι ένα ψέμα ».
Ο Βέλγος πολιτικός εξίσωσε τον ευρωσκεπτικισμό με τον φόβο, ο οποίος τελικά οδηγεί σε πόλεμο - επαναλαμβάνοντας τη γνωστή φράση πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, ότι «ο εθνικισμός είναι πόλεμος».
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης σήμερα είναι ο φόβος», είπε. «Ο φόβος οδηγεί σε εγωισμό, ο εγωισμός οδηγεί στον εθνικισμό, ο εθνικισμός οδηγεί στον πόλεμο.
«Ο σημερινός εθνικισμός δεν αποτελεί συχνά μια θετική αίσθηση υπερηφάνειας για την δική μας ταυτότητα, αλλά ένα αρνητικό συναίσθημα φόβου για τους άλλους."
Υπεραμυνόμενος του ευρώ, δήλωσε ότι η ύφεση θα ήταν πολύ χειρότερη αν η Γαλλία είχε ακόμα το φράγκο και η Γερμανία είχε ακόμα το μάρκο.
Και πάλι μιλώντας για πόλεμο, είπε: «Απλά φανταστείτε τη μεγάλη ύφεση του 2008/09 με τα παλιά νομίσματα. Θα οδηγούσε σε νομισματική αναταραχή και στο τέλος της ενιαίας αγοράς. Ένας νομισματικός πόλεμος καταλήγει πάντα στον προστατευτισμό».
Και σε μια αποστροφή του για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, επαίνεσε τους «πολιτικούς του 1989, τον Χέλμουτ Κολ, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Ζακ Ντελόρ».
Δεν υπήρξε καμία αναφορά για την Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας στάθηκε κατά της στενότερης ενοποίησης.
Popout
Ο ηγέτης του UKIP, Nigel Farage, δήλωσε: «Ο ‘Rumpy Pumpy’ είναι ανίκανος να κυβερνήσει. Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί μία υπερβολική καταστροφή που θέλει να καταργήσει το έθνος μας. Το μόνο μη-έθνος είναι το Βέλγιο, η χώρα του.
Ο συντηρητικός βουλευτής Douglas Carswell, δήλωσε: «Επιτέλους θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις που έχουν οι ευρωκράτες. Εάν αυτά που λέει ο κ. Van Rompuy τα πιστεύει, θα πρέπει τουλάχιστον κάποιος να τον είχε εκλέξει πριν τα πει".
Στο μεταξύ άλλο θέμα ξέσπασε με σχετικά με τους ευρωκράτες που σπαταλάνε εκατομμύρια από τους φόρους του βρετανικού λαού για έργα όπως κέντρο υδροθεραπείας για σκύλους και στέλνοντας ένα θίασο να κάνει τον γύρο της Βρετανίας για την εκτέλεση του Χορού του Δύσοσμου Ποδιού (Smelly Foot Dance).
Στη Βρετανία, γήπεδα γκολφ, κέντρα μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυνηγετικοί σύλλογοι επωφελήθηκαν από χιλιάδες λίρες που προορίζονταν για γεωργικές επιδοτήσεις.
Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν από τη δεξαμενή σκέψης ‘Open Europe’.
Ο διευθυντής του ‘Open Europe’, Mats Persson, δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι παράλογος, υπερβολικά πολύπλοκος και απελπιστικά ξεπερασμένος. Τεράστια χρηματικά ποσά σπαταλούνται για έργα τα οποία δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν την οικονομία της ΕΕ να μπει και πάλι στο προσκήνιο. Δεν θα έπρεπε να μιλάμε καθόλου για αυξήσεις προϋπολογισμού μέχρι τα προβλήματα με τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση να εξαλειφθεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή