Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Φρικαλέες περιγραφές για τελετές μύησης με όργια μέσα σε εκκλησίες και σκληρές δοκιμασίες των ανήλικων παιδιών μέσα σε σπηλιές και νεκροταφεία συνθέτουν την αρχή και μόνο του εφιάλτη που έζησαν τα θύματα με δράστη τον προπονητή Νίκο Σειραγάκη.


Στη δημοσιότητα δόθηκε με απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρεθύμνου το όνομα του 47χρονου εκπαιδευτικού - προπονήτη, Νίκου Σειραγάκη, που κατηγορείται
για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση. Η Εισαγγελέας, Μαρία Δημητριάδου έθεσε σε εφαρμογή τη διάταξη για.....
την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως βίντεο που αποδεικνύει περίτρανα την "δράση" του 47χρονου βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισεγγελίας. Σήμερα η σύζυγος του παιδεραστή τον επισκέφτηκε στην Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου. 

Στο μεταξύ φρικαλέες περιγραφές για τελετές μύησης με όργια μέσα σε εκκλησίες και σκληρές δοκιμασίες των ανήλικων παιδιών μέσα σε σπηλιές και νεκροταφεία συνθέτουν την αρχή και μόνο του εφιάλτη που έζησαν τα θύματα, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική κακοποίησή τους. Οι καταθέσεις των ανήλικων αγοριών σοκάρουν, όσο σκιαγραφούν τον τρόπο με τον οποίο επήλθε η βίαιη κατάλυση της προσωπικότητάς τους για να μετατραπούν στην πορεία του χρόνου σε απόλυτα υποχείρια του 47χρονου προπονητή. 

Οι καταθέσεις 13 ανηλίκων που έχουν μέχρι τώρα εξεταστεί όσο και οι παραδοχές του ίδιου συγκλονίζουν την κοινωνία του Ρεθύμνου, που αδυνατεί να πιστέψει το εύρος της πρωτοφανούς υπόθεσης παιδεραστίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως η ειδεχθέστερη όσων έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας. 

Το ανθρωπόμορφο τέρας, με εμφάνιση υπεράνω πάσης υποψίας, βρίσκεται πλέον ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου καλείται να λογοδοτήσει για το βιασμό 5 παιδιών - όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους - και την ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλων 15 ανηλίκων. Μετά τον αιφνιδιασμό και την οδύνη, η οργή των οικογενειών των θυμάτων φουντώνει, με τις διωκτικές Αρχές να φοβούνται ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε περίπτωση που βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με το δράστη, όπως πολλοί ζητούν. 
Οι φόβοι για όσα θα μπορούσε να έκρυβε η στενή σχέση του 47χρονου με μέλη των νεανικών ομάδων που προπονούσε και άλλα μικρά παιδιά από το φιλικό τους περιβάλλον, που ήθελαν να μοιάσουν στα εκκολαπτόμενα "αστέρια" του μπάσκετ, έγινα μέσα σε μια νύχτα ζωντανός εφιάλτης. Εκείνοι που κλήθηκαν να προσδιορίσουν το χαρακτήρα της επαφής του με τα ανήλικα αγόρια έμειναν προ πολλού αποσβολωμένοι μπροστά στην πραγματικότητα που έπρεπε να μεταφέρουν στις αναφορές τους, έτσι ώστε η έρευνα να φτάσει σε βάθος και το αποτέλεσμά της να διασφαλίζει τα ίδια τα παιδιά. 

Τελετές μύησης 
Η πλύση εγκεφάλου στην οποία υπέβαλλε τα θύματά του ο κατηγορούμενος βασιζόταν στην αυτοπροβολή του ως αυθεντία. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να τους οδηγήσει στην επιτυχία, όπως πίστευαν τα παιδιά-μέλη των ομάδων που προπονούσε. Στον κύκλο της "οργάνωσης" που είχε δημιουργήσει αποζητούσαν να ενταχθούν και φίλοι των νεαρών αθλητών που ήθελαν να τους μοιάσουν, να διακριθούν και εκείνοι. Γι' αυτό και δεν ήταν καθόλου δύσκολο να προσεγγίζει συνεχώς νέα θύματα. Τα ήδη μυημένα παιδιά ήταν ικανά από μόνα τους να υποδείξουν στα μικρότερα πώς να εκτελέσουν τις προσταγές του διεστραμμένου 47χρονου. 

Δοκιμασίες σε σπηλιές και νεκροταφεία 
Απίστευτες και μαρτυρικές δοκιμασίες περίμεναν τα ανήλικα αγόρια, όπως περιγράφουν αβίαστα τα περισσότερα από αυτά στις καταθέσεις τους. Με δόλιους όσο και επιδέξιους τρόπους, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία, έκαμπτε τις ηθικές αναστολές τους προτρέποντας τα παιδιά αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους και κατόπιν - σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο. Το προκαταρκτικό στάδιο για τη ενσωμάτωσή τους στην "ομάδα" περιελάμβανε την ανταλλαγή φιλιών μεταξύ των αγοριών και την επίτευξη στόχων που σκαρφιζόταν το διεστραμμένο μυαλό του. Έφτανε στο σημείο να αναγκάζει παιδάκια 12 και 13 ετών να γλιστρούν τις νύχτες σε νεκροταφεία για να πάρουν τα κεριά από ένα συγκεκριμένο τάφο. Να μπουν ακόμη μέσα σε σπηλιές για να βρουν μια πέτρα που ο ίδιος είχε τοποθετήσει. 

Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος προπονητής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Πέμπτης ενώ συνευρισκόταν ερωτικά με δυο 13χρονα αγόρια, μέλη της ομάδας που προπονούσε. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος που είχε γίνει κολαστήριο για ανήλικα αγόρια, βάζοντας τέλος σε μια μακρόχρονη, συντονισμένη όσο και βασανιστική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από την Ασφάλεια Ρεθύμνου πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, όταν οι γονείς δυο κακοποιημένων παιδιών εξομολογήθηκαν τους φόβους τους στον τότε αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου κ. Μ. Παραβολιδάκη και το διοικητή της Ασφάλειας κ. Ν. Κουρμούλη, που ξεκίνησαν την προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο μέσο. Μια προσπάθεια που συνεχίστηκε αδιάλειπτα και μετά την αλλαγή ηγεσίας στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., με τη συστράτευση και του νέου αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου κ. Παραδουλάκη. 

Τι είπε ο 47χρονος

Όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 47χρονο δεν έκρυβαν την αποστροφή τους, καθώς ο ίδιος ουσιαστικά αποδέχεται τις πράξεις του, τις οποίες χαρακτηρίζει μέρος του συστήματος που ακολουθούσε για να μυήσει τα παιδιά σε κάθε είδους υπέρβαση, ακόμη και στα γενετήσια ένστικτά τους, προκειμένου να εξελιχθούν σε "πρωταθλητές". Στο μόνο σημείο στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφοροποιείται είναι οι περιπτώσεις των 5 αγοριών τα οποία υπέστησαν την πιο βάναυση μεταχείριση.


Δέχεται ότι τα κακοποίησε, ωστόσο, δηλώνοντας πως δεν υπήρξε πλήρης εισδοχή, αρνείται ότι οι πράξεις του συνιστούν βιασμό. Αρνείται ακόμη ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα από τα δικά του παιδιά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των 13 παιδιών που είχαν εξεταστεί μέχρι τα μεσάνυχτα, καθώς το παιδί, εμποτισμένο από τις αρρωστημένες απόψεις του πατέρα του, φέρεται να συμμετείχε σε κάποιες από τις ασελγείς πράξεις που έγιναν μεταξύ των ανηλίκων. wwwdias1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου