Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Που το πάτε ; Γιατί τώρα ;


Το ότι «διάγουμε» ύποπτους καιρούς , με πολλαπλά κτυπήματα για την Δημοκρατία μας, κανείς πλέον δεν το αμφισβητεί. Οι μόνες αμφιβολίες που υπήρχαν από μια μερίδα των πολιτών , είχαν να κάνουν με την ακριβή αποκωδικοποίηση και κατανόηση του περίφημου πλέον «εντός εκτός και επί τα αυτά».

Τις λίγες αυτές αμφιβολίες που κρατούσαν πεισματικά ορισμένοι (πολύ λίγοι) Έλληνες πολίτες , ήρθε εχθές -πρώτη ημέρα των εργασιών της Βουλής για το νέο έτος- να αποτινάξει ο Αλέκος Αλαβάνος. Είναι αυτό που λέμε « θέλει ….ο Αλέκος να κρυφτεί μα η χαρά δεν τον αφήνει».

Τι συνέβη ; Είχε κατατεθεί μια επερώτηση (αρ.33/10-11-08) δεκατεσσάρων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,(μεταξύ των οποίων και ο κ. Αλαβάνος) προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ενώ λοιπόν μίλησαν οι οριζόμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επερώτηση για την υγεία, τελευταίος έλαβε τον λόγο ο κ. Αλαβάνος ο οποίος με τον γνωστό ….στόμφο του προέβη σε ατόπημα, αποτινάζοντας και το τελευταίο ίχνος αμφιβολίας που υπήρχε ως προς το ερώτημα, του .. «εντός εκτός και επί τα αυτά».

Συγκεκριμένα είπε: «Θέλω να πω ότι η ανησυχία μας ανεβαίνει πάρα πολύ, έχοντας υπόψη το διαγωνισμό ανοικτής διαδικασίας υπ’ αριθμόν 48/2008, που είναι στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της 7 Ιανουαρίου 2009 και με βάση τον οποίο οι σχετικές υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκηρύσσουν ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται, μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου και σώματος, γκλομπ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης…κλπ.
Και το ερώτημα που μπαίνει είναι:
Πρόκειται να μπει και ο στρατός στην υπόθεση της αντιμετώπισης του κινήματος της νεολαίας ;»

Αδυνατώ να καταλάβω κ. Αλαβάνο, πως ένας έμπειρος πολιτικός δεν γνωρίζει την απόφαση με την οποία ορίστηκε ο ανωτέρω διαγωνισμός των 60 αυτών τεμαχίων και αφορά την χρήση τους εκτός Ελλάδος.

Συγκεκριμένα προορίζονται για Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης [(ΕΥΕ) - Ειρηνευτικές Αποστολές].

Ξέρετε από αυτές που όπου σας βολεύει τις επικροτείτε και όπου δεν σας βολεύει ,(εσάς και πιθανώς κάποιους …άλλους ) , σηκώνετε την παντιέρα του επαναστάτη και τις κατακρίνετε.

Τα ανωτέρω υλικά είναι για να προφυλάξουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ παιδιά στις ανά τον κόσμο ειρηνευτικές τους αποστολές.

Στα λεγόμενα σας λοιπόν κ. Αλαβάνο , (σε επερώτηση για την …υγεία ! ), προκύπτουν δύο εξηγήσεις. Η πρώτη (υποθετική) ότι δεν το γνωρίζατε. Αυτό όμως φανερώνει απειρία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού πριν μιλήσετε θα έπρεπε να πληροφορηθείτε περί του θέματος. Φυσικά η εμπειρία σας στο κοινοβούλιο και στην πολιτική εν γένει, απορρίπτει αυτή την εξήγηση .

Εκ των πραγμάτων λοιπόν οδηγούμαστε στην δεύτερη εξήγηση την οποία θα παραθέσω με την μορφή ερωτημάτων .

Γιατί θέσατε τέτοιο ζήτημα κ. Αλαβάνο και γιατί ΑΥΤΗ την δεδομένη στιγμή ; Το γεγονός ότι χρησιμοποιήσατε το βήμα του Κοινοβουλίου δεν καθιστούσε την απάντηση στο ερώτημα σας αυτονόητα αρνητική ;

Τι και ποιους εξυπηρετεί λοιπόν αυτή η «παράταιρη» ερώτηση ;

Έχει σχέση με το ότι ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πάρα πολύ ψηλά στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ;

Συνδυάζεται το ατόπημα σας ή όχι , με ότι χθες εντελώς ξαφνικά «σηκώθηκε» θέμα από ορισμένα ΜΜΕ περί … «απλήρωτων» ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών),όταν η συγκεκριμένη ερώτηση βουλευτών του ΠαΣοΚ έχει κατατεθεί από τον Οκτώβριο και αφορά μόνο την καθυστέρηση της αποζημίωσης για συμμετοχή σε ασκήσεις , μια γραφειοκρατική τακτική που ισχύει επί χρόνια ;

Ποιος τέλος πάντων προσπαθεί να ρίξει …μολότωφ στην σχέση που με κόπο έχει κτιστεί στα μεταπολιτευτικά χρόνια μεταξύ κοινωνίας και Ενόπλων Δυνάμεων ;

Και ξανα-επαναλαμβάνω κ. Αλαβάνο. Γιατί ΤΩΡΑ ;


http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου