Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Πόσα μας δίνετε να ….ανοίξουμε τους δρόμους ;


Παρακολουθώντας αυτές τις ημέρες διάφορες συζητήσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών (όπως κάθε χειμώνα. Γιατί άραγε …ΠΟΤΕ τους καλοκαιρινούς μήνες ..;), εντυπωσιάστηκα από τον «εμπεριστατωμένο» λόγο των διαφόρων κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας.

Ξέρετε τι … προσπάθεια κατέβαλαν για να μας …πείσουν ότι το καλαμπόκι κάνει τόσο, το βαμβάκι εκείνο , το ελαιόλαδο το άλλο;

Ξέρετε τι προσπάθεια απαιτείται για να γίνεις γνώστης τέτοιων εξειδικευμένων θεμάτων, όταν αγνοείς -λόγω κουλτούρας και οικονομικής ευμάρειας- ποσό καίει το Cayenne το χιλιόμετρο;

Ας αφήσουμε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα των κεραμιδόγατων δημοσιογράφων και ας επανέλθουμε στην πικρή πραγματικότητα.

Εδώ και μια εβδομάδα η Ελλάδα ζει για ακόμα μία φορά, στο θέατρο των τρακτέρ. Στο θέατρο του παραλόγου . «Αγανακτισμένοι» αγρότες στήνουν μπλόκα στις εθνικές οδούς διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή τιμή των προϊόντων τους και απαιτούν ,στη δίνη της πιο σφοδρής οικονομικής καταιγίδας, να τους πληρώσουμε …ξανά εμείς.

Μια ιδιότυπη επαναλαμβανόμενη «ομηρία» και μια επαίσχυντη αξίωση …λύτρων , που εκ συστήματος συντελείται τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Κάθε δύο –τρία χρόνια και με διαφορετική «προσχηματική κουκούλα» οι αγρότες έχουν … «δικαίωμα» να κλείνουν με τα τρακτέρ τους δρόμους και να οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες άλλους επαγγελματίες.

Μην αναρωτηθείτε ποιος νόμος, ποια ηθική αρχή τους δίνει αυτό το δικαίωμα ; Μην αναρωτηθείτε γιατί η ατιμωρησία είναι δεδομένη , όταν οι πολιτικοί συνδιαλέγονται με τις συντεχνίες και υποχωρούν στον «τσαμπουκά», αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους.

Αυτές οι αγροτοσυντεχνίες που τους έπεισαν , (γιατί πέρσι οι τιμές στο καλαμπόκι ήταν υψηλές), να καλλιεργήσουν καλαμπόκι. Αυτές οι αγροτοσυντεχνίες που επί χρόνια τους «πατρονάρουν» στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων που από καιρό έχουν πάρει την …κατιούσα, π.χ Βαμβάκι, καπνός.

Η τιμή του καλαμποκιού, όμως, έπεσε. Ποιος θα πληρώσει λοιπόν τα σπασμένα ; Οι Έλληνες φορολογούμενοι. Λες και αν η τιμή του καλαμποκιού έκανε νέο ρεκόρ θα μοιραζόντουσαν τα κέρδη μαζί μας.

Αυτοί που μέχρι και σήμερα εξαπολύουν μύδρους κατά των Τραπεζών , ….. εφαρμόζουν την ίδια τακτική με τους τραπεζίτες. Τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές ….κρατικοποιούνται!

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές αιτίες στο …παράλογο χωράφι των αγροτών. Από την μια είναι οι αγροτοσυνδικαλιστές, που θέλουν τους αγρότες εγκλωβισμένους σε ένα φαύλο κύκλο, που τους καθιστά δημοσίους υπαλλήλους χωρίς κανένα κίνητρο για κάτι διαφορετικό.

Από την άλλη είναι η «έχιδνα» που ακούει στο όνομα …επιδότηση. Το έργο που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Τα τρίπτυχο «μπιρίμπα στο καφενείο – επιδότηση από την Κοινότητα – μεγάλη ζωή».

Ας σταματήσουμε λοιπόν τα παραμύθια. Οι επιδοτήσεις δημιούργησαν μία αγροτική κοινωνία (και δυστυχώς σφιχταγκάλιασε και το καθεστώς των Νέων Αγροτών), που έμαθε ότι οι καινούργιες κατοικίες κτίζονται με τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιας αγροτικής κοινωνίας που αντί την επιδότηση να την επενδύσει στις πραγματικές ανάγκες της εργασίας της , την κατέθετε ανελλιπώς στις διάφορες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κυνηγώντας το νέο τερατώδες τετρακίνητο αγροτικό αυτοκίνητο (που παρεμπιπτόντως στοιχίζει όσο ένα Ι.Χ Mercedes ) κυνηγώντας μια ιδιότυπη νεοελληνική επιδειξιομανία.

Μιας αγροτικής κοινωνίας που τις επιδοτήσεις τις κατέθετε τακτικώς στα ….θέλγητρα Μολδαβών καλλονών, στα διάφορα «περίεργα» μπαράκια που ξεπετάγονταν ως μανιτάρια εν μέσω των αγρών.

Θα μπορούσα να γράφω για την ελλειμματική νοοτροπία των αγροτών μας επί ώρες, όπως αντίστοιχα θα μπορούσα να γράφω και για την ελλειμματική συμπεριφορά του κράτους στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα που αφορούν αυτή την κοινωνία ( Ναι… υπάρχουν πολλά , τα οποία όμως ΠΟΤΕ δεν αναφέρονται στις διάφορες …αγροτικές κινητοποιήσεις που επιδιώκουν τα …. εύκολα λύτρα ).

Βλέπετε από αυτή την κοινωνία προέρχομαι και εκεί έχω την τύχη ( σε αντίθεση με τους «αστυφιλικούς» προοδευτικούς ….«Τσε Γκεβάρα» που δεν έχουν νοιώσει ΠΟΤΕ την ιδιαίτερη γεύση και οσμή του χώματος, αλλά έχουν …άποψη επί του θέματος) να ζω και πάλι σήμερα.


ΥΓ. Είναι τουλάχιστον λυπηρό , αλλά και χαρακτηριστικό πολλών πραγμάτων , ο κ. Τζουμάκας πρώην ….υπουργός Γεωργίας επί ΠαΣοΚ , να μη γνωρίζει ποιος αγοράζει το χύμα Ελληνικό ελαιόλαδο και γιατί .
H
Ιταλία …υπουργέ μου ! Η Ιταλία ! Άσε την Ισπανία στην άκρη . Αφού δεν το έμαθες τόσα χρόνια το αντικείμενο, γιατί …εκτίθεσαι;
Αναφέρομαι σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή . Οι …. «Τσε Γκεβάρα» που λέγαμε !


http://politis-gr.blogspot.com



ΠΕΣΤΑ POLITI !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου