Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ποια είναι τα …«όργανα» του «Επαναστατικού Αγώνα»;


Μελετώντας με ιδιαίτερη προσοχή την 8σελιδη προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», με την οποία αναλαμβάνει την επίθεση κατά του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη στα Εξάρχεια και την επίθεση με «Καλάσνικοφ» κατά κλούβας των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, μπορούμε να καταλήξουμε σε ορισμένα συμπεράσματα που προσδιορίζουν το παρόν και επιδεικνύουν το μέλλον.

Καταρχάς οι επιθέσεις με πυροβολισμούς από απόσταση περίπου 40-45 μέτρων παρουσιάζει μια πρωτοτυπία καθώς φανερώνει μια τακτική «αντάρτικου πόλεως».

Τέτοια τακτική δεν είχε εμφανιστεί από καμιά άλλη ένοπλη οργάνωση στην Ελλάδα και σχεδόν ποτέ σε διεθνές επίπεδο.

Ανέκαθεν οι ομάδες ένοπλης πάλης , λόγω ιδεολογίας , όταν στις «επιχειρήσεις τους» χρησιμοποιούσαν όπλα, επιζητούσαν ως τώρα να έρχονται «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους συγκεκριμένους στόχους τους .

Αντίθετα τα σχέδια του … σημερινού «Επαναστατικού Αγώνα» δείχνουν να μην έχει αναστολές και να προχωρεί σε αιματηρές ενέργειες με νεκρούς αδιακρίτως προσώπων.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με «αντάρτες πόλεων» και όχι με τις μέχρι σήμερα ομάδες ένοπλης πάλης. Άρα ο οποιοσδήποτε συσχετισμός τους με 17Ν ή ΕΛΑ είναι εν μέρει …ατυχής.

Το παλαιό μοντέλο αυτών των ομάδων ένοπλης πάλης έχει οριστικά περάσει στο παρελθόν (αφού πρώτα εξυπηρέτησε τους τότε σκοπούς των ενορχηστρωτών του), με την περίφημη ….εξάρθρωση της 17Ν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με απλά λόγια τους …. απέσυραν.

Στις θέσεις τους στρατολογήθηκαν νέοι που μπορεί μεν να είναι … «αδελφάκια τους» , ως προς τους ενορχηστρωτές τους, αλλά στην ουσία πρόκειται περί μιας νέας πολυεθνικής version.

Μια προσεχτική ανάλυση δείχνει ότι οι συντάκτες της προκήρυξης , αν και είναι …παλιοί (αφού χρησιμοποιούν κάποιες ορολογίες περασμένων δεκαετιών, όπως π.χ το μοντέλο «αυτοδιαχείρισης» για το οποίο μιλάνε), προσπαθούν να φανούν ως μη έχοντες κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία.

Μιλούν και στρέφονται γενικά περί του καπιταλισμού και το πνεύμα τους παραπέμπει στο βιβλίο L'insurrection qui vient, (η εξέγερση που έρχεται) και που υπογράφει η Αόρατη επιτροπή (Comité invisible).

Για το συγκεκριμένο βιβλίο και τον φερόμενο ως συγγραφέα του Julien Coupat, που …τυχαία βρέθηκε τον Σεπτέμβριο στη… Θεσσαλονίκη και που σήμερα κατηγορείται ως τρομοκράτης από τις Γαλλικές αρχές , είχα γράψει στις 13 Ιανουαρίου (εδώ).

Θυμηθείτε ότι εκτός αυτής της επίσκεψης, είχα επισημάνει σημειολογικά κάποιες σχέσεις αναρχικών στη ….Θεσσαλονίκη («Αναρχική Αρχειοθήκη» κ.α). με το οργανωμένο έγκλημα (υπόθεση Παλαιοκώστα κ.α), καθώς και την παρουσία του πρώην ηγέτη του UCK κ. Χασίμ Θάτσι στη …Θεσσαλονίκη κατά το κρίσιμο διάστημα των πρόσφατων ταραχών.

Μετά από αυτά, θα ήθελα να επισημάνω (πάντα …σημειολογικά) ότι μετά τρεις ημέρες από το τότε άρθρο μου, εντοπίστηκαν στη ….Θεσσαλονίκη (μέσα σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο) αυτόματα όπλα τύπου «Καλάσνικοφ» και …34.180 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται για τα συγκεκριμένα αυτόματα όπλα.

Επισημαίνω ότι στην προκήρυξη του … «Επαναστατικού Αγώνα» γίνεται επανειλημμένη αναφορά στους μετανάστες και ιδιαίτερα στους …Αλβανούς. Ίσως γιατί στην οργάνωση συμμετέχουν και «ουτσεκάδες αλβανοί κοσοβάροι».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει μετά τον θάνατο του νεαρού Αλ. Γρηγορόπουλου ,υπήρξε συμμετοχή στις καταλήψεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ομάδων νεαρών μεταναστών.

Η προκήρυξη μάλιστα που διανεμήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στις 15 Δεκεμβρίου στην αλβανική και την ελληνική και κατόπιν σε άλλες τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) αποτέλεσε αντικείμενο μόνο αστυνομικής ενασχόλησης, αλλά καθόλου …. πολιτικού ή κοινωνικού προβληματισμού.

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον μεγάλος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. παραμένει το επόμενο χτύπημα. Κάτι μου λέει ότι η επόμενη ή τουλάχιστον κάποια από τις επόμενες .. «επιχειρησιακές εμφανίσεις» του … «Επαναστατικού Αγώνα» θα έχουν άρωμα .. Βαρδάρη.

ΥΓ. Μη μας διαφεύγει ΠΟΤΕ από την προσοχή ότι στην …Θεσσαλονίκη βρίσκεται κάποιος 45χρονος , «ειδικός» σε θέματα διάλυσης κρατών, με ιδιαίτερα ...στενές σχέσεις με τους «Κοσοβάρους», και που...φυσικά έχει αντίστοιχες στενές ...επαφές και με την Γαλλία , αφού έχει …«υπηρετήσει» ΚΑΙ εκεί ως ….Ακόλουθος Πολιτικών Υποθέσεων.


http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου