Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Καταδικάστηκε ο Θέμος Αναστασιάδης για την υπόθεση της Τσέκου

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών στον καθένα επέβαλε ερήμην τους, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και στα μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» για τη δημοσίευση φωτογραφιών από το dvd της υπόθεσης Ζαχόπουλου, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι αφορούσαν τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και του νόμου περί ασέμνων. Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 8.500 ευρώ στον καθένα.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση (απαλλάχθηκε από το δικαστήριο) ήταν και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος την περίοδο εκείνη δεν είχε αποχωρήσει από την εφημερίδα.

Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση Ζαχόπουλου, Εύη Τσέκου, η οποία δεν έχει στραφεί κατά του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Η πολιτικώς ενάγουσα έκανε λόγο, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, για δημόσια διαπόμπευσή της.

Η υπεράσπιση των καταδικασθέντων προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η επίμαχη υπόθεση απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη και ότι λειτούργησαν στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ


Σχόλιο liondani


Αναρωτιέμαι που θα βρει τα 8.500 ευρώ ο Θέμος?

Ιδού η απορία ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου