Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τα πολιτικά πλιάτσικα και η τυμβωρυχία


Ήταν θέμα χρόνου ο θάνατος να κτυπήσει την πόρτα της κοινωνίας μας. Είτε από την μια πλευρά , είτε από την άλλη.

Το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια συνεχώς επιταχυνόμενη βία στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου περιφερόμενες ομάδες κουκουλοφόρων ταραξιών, οι οποίες τιτλοφορούνται ως «αντιεξουσιαστές», «αναρχικοί», «αυτόνομοι» ή ……«αριστεροί»(;) κ.τ.λ, προέβαιναν σε μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, βανδαλισμούς, καταστρέφοντας πανεπιστημιακούς και άλλους δημόσιους χώρους, αλλά και περιουσίες απλών Ελλήνων πολιτών.

Μόνο από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η ανεξέλεγκτη συνεχώς κλιμακούμενη βία θα κατέληγε κάποια στιγμή στο μοιραίο.

Είναι τραγικό ότι έπληξε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί και δύο οικογένειες. Τόσο του θύματος όσο και του δράστη.
Το γεγονός αυτό καθ` αυτό του θανάτου του 15χρονου, αλλά και τα όσα επακολούθησαν θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά ως κοινωνία.

Ποιος «επιστράτευσε» ένα αμούστακο παιδί ; Το έργο το είχαμε ξαναδεί πέρσι στα γνωστά γεγονότα της Θεσσαλονίκης , όπου ο φακός της τηλεόρασης μας αποκάλυψε μεταξύ των «γνωστών αγνώστων» και ένα μικρό παιδάκι.

Δεν «ψαχτήκαμε» ! Δεν μας προβλημάτισε! Υποκριθήκαμε ότι δεν ακούσαμε το καμπανάκι , το προσπεράσαμε συνεχίζοντας να υποδυόμαστε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου .

«Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» …. Είχε δίκιο ο Όσκαρ Ουάιλντ όταν έγραφε πως αυτό που κρύβεις μια ζωή θα αναγκαστείς να το φωνάξεις κάποτε από το μπαλκόνι σου.

Οι «αντιεξουσιαστές» - αναρχικοί απολαμβάνουν μίας ιδιότυπης ασυλίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα σύστημα, ένα παρακράτος, όπου οι «αντιεξουσιαστές» αποτελούν το πιο «μάχιμο» τμήμα του ασκώντας …..«επαναστατική βία».

Είναι ο προθάλαμος από τον οποίο αντλούνται όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων. Πίσω από τους αθώους ιδεολόγους «αντιεξουσιαστές» και τους ανυποψίαστους επαναστατημένους νέους που περιτριγυρίζουν τον χώρο, υπάρχει ένα κοινό πολιτικό κέντρο που εν αγνεία τους μυστικά τους καθοδηγεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Οι συνεχείς εντεινόμενες επιθέσεις των κουκουλοφόρων σε πανεπιστήμια εναντίων φοιτητών και καθηγητών, στα Εξάρχεια εναντίων πολιτικών, αλλά και το τελευταίο διάστημα με μολότοφ κατά αστυνομικών στόχων δεν έγιναν τυχαία και απρογραμμάτιστα.

Είχαν KΑΙ Σχέδιο KAI Στόχο. Το σχέδιο προέβλεπε ….Ανθρώπινο Θύμα (που από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει μέχρι σήμερα) είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη. Τελικός στόχος ….η ίδια η Δημοκρατία.

Ήδη διάφορες άθλιες προβοκάτσιες έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται κάτω από το βάρος της συγκίνησης, για τον χαμό αυτού του παιδιού.

Εκμεταλλεύονται το νεαρό της ηλικίας , την αντίδραση της εφηβείας , το ιδεολογικό κενό που πλήττει μερίδα των σημερινών νέων και τους οδηγεί στην καρδιά του …Τέρατος.

Γιατί δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει ιδεολογία στο πλιάτσικο, στις ληστείες τραπεζών , τις καταστροφές ξένων περιουσιών και στην κοινωνική τρομοκρατία. Όλα αυτά είναι τα χνάρια του ..Τέρατος.

Το πρόβλημα όμως , ας το καταλάβουμε, είμαστε εμείς . Κανένα σχέδιο και κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την …εκούσια ή ακούσια συναίνεση μας.

Εμείς οι κληρονόμοι του Διστόμου , των Καλαβρύτων , της Καισαριανής , αλλά και οι κύριοι πρωτεργάτες του Πολυτεχνείου …Αλέκο, Μαρία , Μήτσο, Γιώργο, Γιάννη, Στέλιο, Μίμη, Σταύρο, Βέρα, Μάκη, Αλκμήνη ,Χρύσανθε , Νίκο, Διονύση , Ολύμπιε ,Παναγιώτη, Κώστα, Πέπη, Στέφανε , Χρήστο, Πέτρο, Θωμά, Μιχάλη, Μέλπω, …και πολλοί πολλοί άλλοι.

Η κόλαση και τα μεταλλαγμένα ζόμπι είμαστε εμείς ρε παιδιά ! Οι ιστορικώς υπεύθυνοι και αιματηρώς διδαχθέντες πώς ηττάται ο φασισμός και πως διασφαλίζεται η Δημοκρατία και η Εθνική μας Ανεξαρτησία.

Ας σπάσουμε την αδράνεια μας στον υφέρποντα Φασισμό της αναρχίας, επαληθεύοντας αυτό που έλεγε ο Τζορντάνο Μπρούνο: «Τυφλά λάθη, άπληστος χρόνος και σκληρό πεπρωμένο, απρόσεκτος φθόνος, δουλική μανία, πονηρός ζήλος, ασυνήθιστο θράσος, ασεβές μυαλό και καρδιά με μίσος ..... δεν αρκούν για να σκοτεινιάσουν την ατμόσφαιρα και τον ουρανό».


ΥΓ......Αλέκο σε τέτοιο σημείο πια ; Ο 15χρονος αναρχικός δίπλα στον …Πέτρουλα ; Τέτοια ιστορική , ιδεολογική και πολιτική τυμβωρυχία ;


http://politis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο: