Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Σύμφωνο Κομμουνιστικών Συνιστώντων Κρατών

Στη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος έμελλε να συμβεί κι αυτό. Στις προεδρικές του 2008 είχαμε να εκλέξουμε α) Παπαδόπουλο που με την πολιτική του μπορούσε να περισώσει κάτι γι' αυτόν το δύσμοιρο τόπο, β) τον Κασουλίδη, εκλεκτό της ηγεσίας των ανανιστών που μας εκβίαζαν το 2004 να διαλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και γ) τον Χριστόφια του ΝΑΙ, μετά του ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Σύχναζα κάπου που τελικά έγινε σαν μικρό εκλογικό επιτελείο του ΔΗΚΟ. Τους δήλωσα ευθαρσώς ότι υπό τις περιστάσεις, θα στήριζα για πρώτη φορά Τάσσο. Κάποιος εκτός επιτελείου με φώναξε και μου είπε ότι έχει συχνή επικοινωνία με Άγγλο αξιωματικό του Τμήματος Πληροφοριών των Βάσεων που του είπε ότι νέος Πρόεδρος θα είναι ο Χριστόφιας. Και πριν συνέλθω από την έκπληξη, μου είπε ότι το σχέδιο των Αγγλοαμερικανών είναι να εκλεγεί ο αριστερός υποψήφιος, να του εξασκήσουν παντός είδους πιέσεις για να καταλήξει σε εκτρωματική λύση και όταν ο λαός ξυπνήσει και αντιδράσει, αυτοί με την πολιτική τού διαίρει και βασίλευε να τα φορτώσουν όλα στην αριστερά για να μειώσουν τη δύναμή της στην Κύπρο. Δηλαδή για να καταπολεμήσουν δήθεν τον κομμουνισμό, θα μας μπήξουν ένα έκτρωμα που μαζί θα φέρει και τη διχόνοια μεταξύ μας, ώστε να γίνουμε πιο εύκολη λεία για τουρκοποίηση και αυτοί να εξασφαλίσουν τις βάσεις τους στον αιώνα τον άπαντα. Δέν μπορούσα να το πιστέψω. Στήριξα Τάσσο, αλλά όταν είδα ότι τον έβγαλαν εκτός μάχης, αναζήτησα τον «πληροφοριοδότη» που μου είπε τα ίδια και ότι μπορούσα να κάμω χρήση των πληροφοριών. Στο δεύτερο γύρο είχα τρεις επιλογές. Να ψηφίσω τον υποψήφιο των κομμουνιστών αρνητών του Αγώνα της ΕΟΚΑ: Ούτε κατά διάνοια. Να ψηφίσω τον υποψήφιο των ΚΛΗΡΙΔ-Ανανιστών; Ποτέ. Πρώτη φορά στη ζωή μου από αηδία έριξα ΛΕΥΚΟ, όπως έκαμαν αρκετοί φίλοι και γνωστοί, ή δεν ψήφισαν καθόλου.
Με τις γνωστές συμμαχίες με ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και δήθεν δεσμεύσεις μας προέκυψε Πρόεδρος από την αριστερά. Αλλά ο Χριστόφιας δέν είναι Τάσσος που υποχωρούσε και υπέκυπτε στις πιέσεις και εκβιασμούς του ΑΚΕΛ. Όπως διακηρύσσει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Χριστόφιας εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από το λαό και θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του στο ακέραιο. Και άσε τους ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚΙΤΕΣ να διαμαρτύρονται.
Με το άππωμα και την έπαρση του νικητή, ο Χριστόφιας μάς πέταξε κατάμουτρα, σαν από εκδίκηση, ότι συνεταιρισμός υπήρχε από το 1960, έστω κι αν μερικοί-μερικοί δεν το παραδέχονται, ότι ενόσω είναι Πρόεδρος δεν θα υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, κάνει δώρο την εκ περιτροπής Προεδρία στο σύντροφο Ταλάτ με 50.000 εποίκους και ότι κομμουνιστής γεννήθηκε, κομμουνιστής θα πεθάνει. Γι' αυτό και με προτροπή του Εγγλέζου, του κακού δαίμονα της Κύπρου, η ηγεσία του ΑΚΕΛ μάς καλεί να βγάλουμε το σκασμό, να μην υπονομεύουμε τον Πρόεδρο για να μη χαλάσει η χημεία Χριστόφια-Ταλάτ, ώστε με εκ περιτροπής Προεδρία και σταθμισμένη ψήφο να μας κυβερνούν εναλλάξ τα δύο αριστερά κόμματα, δημιουργώντας έτσι το πρώτο στον κόσμο Σύμφωνο Κομμουνιστικών Συνιστώντων Κρατών. Έχει δυστυχώς την ανοχή, συνενοχή, συνέργεια, πίεση και παλαμάκια των ανανιστών του ΔΗΣΥ Αναστασιάδη, Πουργουρίδη, Στυλιανίδη, Μαρκίδη, Ρολάνδη και του επίτιμου προέδρου Κληρίδη. Δεν ξέρουν ότι μόλις συμφωνηθεί τέτοιο έκτρωμα, οι Τούρκοι θα κουβαλήσουν, όπως δηλώνουν, ένα εκατομμύριο εποίκους, θα γίνουν η πλειοψηφία, με κάποιο πρόσχημα θα ζητήσουν Δημοψήφισμα όπως την Αλεξανδρέττα και μήν τους είδατε τους Έλληνες της Κύπρου. Θα ψάχνουμε για Νέα Κύπρο. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Ελπίζω ο καλός Θεός μας να φωτίσει δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς να αποτρέψουμε τέτοια σενάρια.

Υ.Γ. Αφιερώνω και το παρόν άρθρο μου στη μνήμη του φίλου συναγωνιστή πατριδολάτρη Βία Λειβαδά.
* Οικονομολόγος
Έγκωμη-Αμμόχωστος-Λάρνακα


http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου