Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΡΩΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.....!!!


Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Μόσχας αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο, μετά την ανακοίνωση κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας μέσα στο 2008.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, τέσσερα ρωσικά σκάφη θα καταπλεύσουν στα χωρικά ύδατα της λατινοαμερικανικής χώρας από τις10 έως τις 14 Νοεμβρίου, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει τέτοια γυμνάσια στη Λατινική Αμερική.

Ο σχεδιασμός των ναυτικών γυμνασίων ανακοινώθηκε εν μέσω της υψηλής έντασης και της επανερχόμενης ψυχροπολεμικής ρητορικής στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας του πρόσφατου πολέμου στη Γεωργία και των συμφωνιών που συνήψαν οι ΗΠΑ για την εγκατάσταση ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Τσεχία και την Πολωνία.

Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, σφοδρός επικριτής της πολιτικής της Ουάσινγκτον στη Λατινική Αμερική και όχι μόνο, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ότι τα ρωσικά πλοία και αεροσκάφη είναι ευπρόσδεκτα στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Ο πρώην στρατιωτικός, έχει εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της επαναφοράς της Ρωσίας στο διεθνές προσκήνιο, την οποία χαρακτηρίζει αντίβαρο στην αμερικανική ισχύ.

http://epikairanea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου