Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Καταδικάστηκε o σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χθες ο πρώην υπουργός και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς το δικαστήριο Ρεθύμνου έκρινε βάσιμες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε το στέλεχος της Ν. Δ. για το πλημμέλημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και την προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών υπαλλήλων.

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, που αιφνιδίασε τη Ρηγίλλης και προκάλεσε αμηχανία και στο Mέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζεται ότι προέκυψε από μια άλλη δικαστική υπόθεση, το αποτέλεσμα της οποίας ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγορείται ότι κατόρθωσε να μεθοδεύσει, επηρεάζοντας μάρτυρες λόγω της πολιτικής του ισχύος και θέσης. Συγκεκριμένα και βάσει πάντα του κατηγορητηρίου, ο πρώην υπουργός, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τον διορισμό της συζύγου του ενός μάρτυρα και την ευνοϊκή μεταχείριση των άλλων δύο στην εργασία τους, φέρεται να άσκησε πιέσεις σε τρεις αστυνομικούς προκειμένου οι τελευταίοι να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για κάτοικο του Μυλοποτάμου, ο οποίος είχε συλληφθεί για χασισοκαλλιέργεια.

Το όλο θέμα υπενθυμίζεται ότι ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την εισβολή των αστυνομικών στα Ζωνιανά, όταν οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν παρελθούσες υποθέσεις με ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, μια εκ των οποίων ήταν και αυτή του κατοίκου του Μυλοποτάμου ο οποίος συνελήφθη με χασισοκαλλιέργεια.

Παρότι ο κ. Κεφαλογιάννης αρνούνταν από την πρώτη στιγμή κάθε κατηγορία, ο εισαγγελέας Ρεθύμνου δεν επείσθη και πρότεινε την ενοχή του η οποία και έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η δίκη έγινε χθες μέσα σε ιδιαιτέρως τεταμένη ατμόσφαιρα. Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριζε συνεχώς ότι είναι αθώος, ισχυριζόμενος ότι είναι θύμα μιας σκευωρίας που επιχειρεί την πολιτική εξόντωση τόσο του ιδίου όσο και της θυγατέρας του Ολγας, η οποία είναι σήμερα βουλευτής της Ν. Δ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πλην του πρώην υπουργού, σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου της Ν. Δ. κ. Αρκάδιος Σπανουδάκης, ο οποίος επίσης κατηγορείται για έμμεση συνέργεια στο αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.


http://news.kathimerini.gr/

1 σχόλιο: