Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Kαταρέει και η 2η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας..............


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ;;ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ;;ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ;;
Η εξειδικευμένη στις αγοραπωλησίες και υποθήκες ακινήτων γερμανική τράπεζα, Hypo Real Estate (HRE), την ώρα που άλλες τράπεζες πιστώτριές της, αλλά και ασφαλιστικοί όμιλοι, «απέσυραν» ήδη την κοινοπρακτική δανειακή τους πρόταση -των 35 δισ. ευρώ-σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από διάφορα γερμανικά ΜΜΕ, «δίνει πλέον την μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή».

Μάλιστα, η «Βελτ της Κυριακής"-επικαλούμενη δηλώσεις επιθεωρητών της «Ντόϊτσε Μπανκ"- ανέφερε πως........... η «ανατολή» του έτους 2010 θα έβρισκε την HRE με «άνοιγμα» της τάξης των 70 έως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της διεθνούς οικονομίας η απόσυρση της δανειακής πρότασης για την HRE είναι το πλέον νωπό «χτύπημα» στη σταθερότητα, από εδώ και εμπρός, της διεθνούς οικονομίας, η οποία όμως δοκιμάζεται πολλούς μήνες τώρα με «σκληρό» τρόπο από την αμερικανική χρηματοπιστωτική κρίση.

«Η κοινοπραξία των δανειστών αποσύρει τώρα την δανειακή της πρόταση», η οποία θα εξασφάλιζε στην HRE «την απαραίτητη ρευστότητα».

Η τελευταία ανακοίνωσε, από την πλευρά της, ότι «πρόκειται να εξετάσει όλες τις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις». Ο εκπρόσωπος της HRE, Χανς Ομπερμάγιερ, δεν απέκρυψε ότι «θα δοθεί αγώνας για την ίδια την επιβίωση της HRE». «Ελπίζουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης αυτής», υπογράμμισε ο ίδιος ταυτοχρόνως.

Στο Βερολίνο, το υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε «την έκπληξή του» για την έκβαση αυτήν.

Το υπουργείο περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι «στη διάρκεια της Κυριακής θα συγκεντρώσει τα περισσότερα δυνατά στοιχεία για αυτήν την υπόθεση».

Από την πλευρά των δυνητικών (πρώην) πιστωτών της HRE διέρρευσε, στο μεταξύ ότι, ενώ πλησίαζε το Σαββατοκύριακο, «αξιολογήθηκαν με τρόπο διαφορετικό ορισμένα οικονομικά στοιχεία, που αφορούσαν στην HRE». Οι ίδιοι δεν απέκρυψαν, παράλληλα, ότι ούτως ή άλλως, «το γερμανικό δημόσιο θα πρέπει να ενδιαφερθεί, έμπρακτα, περισσότερο για την τύχη της HRE».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου