Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ

Συμμετοχή από όλους μας μπας και βάλουν κάποιοι μυαλό!
για περισσότερα εδώ

update
ΒΑΛΤΕ OΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΥΣ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ....
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ!

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΚΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΗΓΗ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ντροπή τους......


Eπειδή σας γνωρίζω προσωπικά λυπάμαι....Η Μαρία πως είναι;
Ηθελα και εγω σημερα να κανω τη προσωπική μου ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για κατι που συνεβει τη Κυριακή......Αλλα μπροστα στη συμαντικοτητα τις δικης σου δεν ειναι τίποτα.........

Στο Δήλεσι που εχω ενα εξοχικο, την Κυριακή ήθελα να πάω να φάω εξω...Ηλιολουστη μέρα....Καλοκαιρινη...
Παω σε μια παραλιακη ταβερνα....Δεν θα πω το ονομα.... Απλα αυτό δίπλα στο Ιντερνετ καφε.......Μπαινουμε και καθόμαστε...
Μας εφεραν 2 πιατα.... Και τιποτα αλλο.... Περνανε 10 λεπτα....Ρωταμε μια κοπελιτσα....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ....
Περναει ενα τεταρτο....Ρωταμε ενα παλικάρι....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.... 20' πάλι το παλικαρι....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ....
25' Ενας παχουλουλης κυριος μας ρωταει αν παραγγειλαμε...Λεμε οχι...ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ....30' Η κοπελιά και πάλι...ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ....
35' Το παλικαρι παλι....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ..... 40' Ρωταμε το παλικαρι αν μπορουμε να παραγγειλουμε σε λιγο πιο εντονο υφος....ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΤΗ ΦΩΝΑΞΩ; ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ;;;"
Εκει νευριασαμε πολυ...Τους ειπαμε οτι ειμαστε 40' και εχουμε ρωτησει 6 φορες και ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ για τη συμπεριφορα τους και φυγαμε....ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ...;;; ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ;;; ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.......

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ένας οργισμένος ασφαλισμένος ...του ΙΚΑ ... καταγγέλει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σήμερα Πέμπτη 16/10/2008 (πριν 4 μέρες) είχε η γυναίκα μου (η οποία είναι έγκυος στον όγδοο μήνα) και εγώ ραντεβού με την καρδιολόγο ****** ***** στο ΙΚΑ Ν.Φαλήρου (Ματρόζου ) στις 8.00 πμ και 8.10πμ αντίστοιχα. Στο ΙΚΑ φτάσαμε στις 7.55πμ και περιμέναμε έξω από το Ιατρείο της. (Από την ώρα που ήρθαμε ακούγαμε από διπλανό χώρο χαχανητά, διαλόγους και ανέμελες ομιλίες). Στις 8.03 πμ μπήκε στο Ιατρείο ένας κύριος (διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ότι ήταν ο γιατρός του διπλανού ιατρείου) ο οποίος έκανε «πλακίτσα» με μια κυρία (Τις έλεγε χασκογελώντας ότι θα πάθει έμφραγμα και ότι είναι επείγουσα η κατάστασή του κτλ.) … Στις 8.05πμ βγήκανε μαζί κάνοντας ο ένας πλάκα στον άλλον και μη δίνοντας σε κανέναν μας σημασία (εν τω μεταξύ είχε έρθει και μια κυρία οι οποία περίμενε την κα. ******* ). Αφού συνεχίσαμε να ακούμε ανέμελες συζητήσεις από τον διπλανό χώρο και αφού η ώρα πήγε 8.12 πμ φανερά εκνευρισμένος κατευθύνθηκα στον χώρο που ψυχαγωγούνταν οι ιατροί, όπου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Είναι εδώ η κα. ****** ?

- Εγώ είμαι κύριε τι θέλετε (Με ύφος)

- Έχουμε ραντεβού από τις οχτώ η ώρα και πάει οχτώ και τέταρτο…

- Έχω δουλειά, να περιμένετε… (ειρωνικά)

- Να συζητάτε και να αστειεύεστε με τους συναδέλφους σας?

Έχουμε και εμείς δουλειές να κάνουμε…

- Ας έχετε και 108 δουλειές να κάνετε να περιμένετε εκεί ! (Φωναχτά και με

ύφος).

Έτσι ξανακάθισα στην καρέκλα εξοργισμένος. Αφού πέρασαν άλλα 2 λεπτά μπήκε η κα στο γραφείο τις και μετά από ένα λεπτό ρώτησε θυμωμένα ποιος είναι πρώτος… Μπήκε η γυναίκα μου… Πολύ σύντομα βγήκε η γυναίκα μου φανερά ενοχλημένη και μου λέει ότι την έστειλε στην προϊσταμένη για να της κάνει καρδιογράφημα (Υπέθεσα ότι αυτό την ενόχλησε…). Αμέσως μετά η κα. ****** είπε στην άλλη κυρία που περίμενε, να περάσει χωρίς να καλέσει εμένα που ήμουν το αμέσως επόμενο ραντεβού (8.10 πμ). Περίμενα χωρίς να διαμαρτυρηθώ μήπως δεν καθυστερούσε… Στο μεταξύ ήρθε δίπλα μου οι προϊσταμένη (που πήγε προηγουμένως η σύζυγος μου) και με ενημέρωσε ότι η Μαρία κλαίει και να πήγαινα να την ηρεμήσω γιατί δεν είναι ότι καλύτερο στην κατάστασή της να ταράζεται. Πριν προλάβω να σηκωθώ με πλησίασε η Μαρία κλαίγωντας…

- Γιατί κλαις παιδί μου τι έγινε?

- ….

- Πες μου γιατί κλαις... Για την άλλη…?

- Στενοχωρήθηκα γιατί σε αποκάλεσε Μαλάκα ….

- Τι σου είπε ? !!!! Γιατί δε μου το είπες κατευθείαν?... τι ακριβώς σου είπε?

- Όταν μπήκα μέσα το πρώτο που μου είπε είναι:

-Με αυτόν έξω τον μαλάκα μαζί είστε?

-Είναι ο σύζυγος μου….

-Καλά για πέντε λεπτά καθυστέρηση αντιδράσατε και μας κάνετε και

παρατήρηση, όταν πηγαίνετε σε ιδιωτικό και πληρώνετε περιμένετε μία και δύο ώρες και δεν μιλάτε… Πείτε μου τώρα τι έχετε ? (με ύφος)

-Έχω ταχυκαρδία και σφυγμούς ανεβασμένους …

-Ε φυσιολογικό είναι στην εγκυμοσύνη…

-Φτάνω κάθε μέρα τους 120 σφυγμούς…

-Πήγαινε κάνε καρδιογράφημα δίπλα στην προϊσταμένη και ξανά έλα.

(Με ύφος και τον ίδιο τόνο!)

Μετά από αυτό μπήκα μέσα χωρίς να χτυπήσω την πόρτα να της ζητήσω τον λόγο…


-Εκτός του ότι δεν με έχετε καλέσει για το ραντεβού και παίρνετε άλλους

εκτός σειράς τολμάτε να με αποκαλείται Μαλάκα στην γυναίκα μου! (Φωναχτά)

-Σας παρακαλώ βγείτε έξω ! (Φωναχτά)

-Θέλω τα στοιχεία σας…

-Δεν σας τα δίνω βγείτε έξω…

-Τα στοιχεία σας για να σας κάνω μήνυση …

-Δεν τα δίνω…

Αμέσως μετά πήρα το 100 και αφού ήρθαν πήραν τα στοιχεία μας (Στης 8.40 περίπου) για να προχωρήσω την μήνυση.

Η γυναίκα μου πρώτη φορά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της ταράχτηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό… Σκέφτομαι σοβαρά να της κάνω και αγωγή για ψυχική οδύνη, αλλά θα περιμένω να ηρεμήσω πρώτα για να πάρω την απόφαση χωρίς να είμαι «εν βρασμό ψυχής».


Ένας οργισμένος

ασφαλισμένος ...του ΙΚΑ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ερευνητές δεν δίστασαν να εισηγηθούν την ένταξη των μαθημάτων μαγείας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων!


«Αν είσαι αμετάπειστος και επιμένεις να μυηθείς στη Μαγολογία, αυτό το βιβλίο θα σου προσφέρει όλη τη βοήθεια και την ενθάρρυνση που θα έπαιρνες από μένα, αν βρισκόμουν δίπλα σου με σάρκα και οστά». (Μάγος Μέρλιν, 1577). Από το «παιδικό» βιβλίο με τον τίτλο «ΜΑΓΟΛΟΓΙΑ: Το Βιβλίο με τα Μυστικά του Μέρλιν» (Εκδόσεις Πατάκη, 2006).

Στην αρχή μάθαμε για την δυνατότητα εξαίρεσης του μαθητή από το μάθημα των θρησκευτικών, με μία απλή υπεύθυνη δήλωση.

Ύστερα ήρθε η είδηση ότι μεγάλο ιδιωτικό σχολείο έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς να κατεβάσουν όλες τις χριστιανικές εικόνες από τις αίθουσες του δημοτικού, με το σκεπτικό ότι το σχολείο δεν είναι χώρος λατρείας, καθώς και να αντικατασταθεί το «Πάτερ Ημών» με μια πιο «απλή» και γενική προσευχή..

Και να τώρα, τα σύγχρονα «προοδευτικά μυαλά» βλέποντας μπροστά τους το τοπίο να καθαρίζει από τα ξεπερασμένα «μεσαιωνικά» θρησκευτικά απομεινάρια, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, πασχίζουν να μπάσουν τη νεολαία και ιδιαίτερα την μαθητική, στην αγαπημένη τους «Νέα Εποχή». Μόνο που δεν μοιάζει και τόσο «νέα». Γιατί πως μπορεί να είναι «νέα» η εποχή της μαγείας και του αποκρυφισμού;

Φαίνεται όμως ότι τα ξόρκια είναι πιο «in» από τις προσευχές, οι κατάρες πιο «cool» από το «Πάτερ Ημών» και η «Μαγολογία» πιο «προοδευτική» από τα Θρησκευτικά!

Για ακούστε λοιπόν αυτό:

Σχολή μαγείας αλά Χάρι Πότερ
Πηγή:
http://world.flash.gr//cosmosl/2008/9/15/38460id/

Έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ, υπό τον καθηγητή Ψυχολογίας Ρίτσαρντ Γουάιζμαν, η οποία ανακοινώθηκε στο Φεστιβάλ Επιστήμης του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ προ ημερών, διαπίστωσε ότι τα μαγικά τρικ μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση αυτοπεποίθησης, κριτικής σκέψης και άλλων κοινωνικών δεξιοτήτων από τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διδασκαλία στα παιδιά κόλπων, όπως το να διαβάζουν το μυαλό των συμμαθητών τους ή να αποκαθιστούν ένα σκοινί που φάνηκε να κόβεται στα δύο, σύμφωνα με τη μελέτη, τονώνει την αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθησή τους, τα διασκεδάζει πραγματικά και, αντίθετα με τα ηλεκτρονικά παιγνίδια στον κομπιούτερ, τα ενθαρρύνει να αλληλεπιδρούν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Τα μαθήματα μαγείας θεωρείται ότι έχουν απτά θετικά ψυχολογικά αποτελέσματα, με αύξηση τόσο της κοινωνικοποίησης όσο και της εμπιστοσύνης που δείχνουν τα παιδιά στον εαυτό τους, ενώ ιδιαίτερα ωφελημένα βγαίνουν τα παιδιά που έχουν χαμηλή αυτο-εκτίμηση. Στο πλαίσιο αυτό, οι ερευνητές δεν δίστασαν να εισηγηθούν την ένταξη των μαθημάτων μαγείας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων!
-------------------------------------------------
Σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω μοιάζει και η πρόσφατη πρόταση του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, (και συγγραφέα), η οποία παρουσιάστηκε σε άρθρο του, προ ημερών στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αφορά «μια αλλαγή» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αφού πρότεινε να «καταργηθούν οι ανθολογίες και να αντικατασταθούν με βιβλία ολόκληρα», κατέληξε λέγοντας «είναι φυσικά ένα μεγάλο θέμα, και θα πρέπει τα βιβλία να ταιριάζουν με τις ηλικίες των μαθητών. Γιατί όμως όχι Τριβιζά σε μικρή ηλικία ; Γιατί όχι Χάρι Πότερ σε μεγαλύτερη ;» -----------------------------------------------------

Πολλοί γονείς και δάσκαλοι που φαίνεται να τελούν εν αγνοία δηλώνουν πανευτυχείς που τα παιδιά τους, που δεν αγαπούσαν καθόλου το διάβασμα, τώρα διαβάζουν μετά μανίας τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

Όταν προβλήθηκε στην πατρίδα μας, η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και Η Φιλοσοφική Λίθος" ολόκληρες τάξεις Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, ακόμα και ολόκληρα σχολεία στην Αθήνα συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν τους κινηματογράφους για να ωφεληθούν από την ομαδική παρακολούθηση της ταινίας!

Χαρακτηριστική περίπτωση της «Ποτερομανίας» στα σχολεία, ήταν το έγγραφο που είχε αποστείλει η Περιφερειακή Δ/ση Πρωτ. καί Δευτερ. Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια) των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, και Πέλλας, στο οποίο αναφέρει ότι: «Η τοπική ομάδα επιλογής θεαμάτων για μαθητές... αφού παρακολούθησε τήν ταινία “Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ” ενέκρινε την παρακολούθηση της παραπάνω ταινίας από τους μαθητές των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά καί Γυμνάσια)». Επίσης ενέκρινε την παρακολούθηση και της ταινίας “Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ” από τους μαθητές των σχολείων Β/άθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια καί ΤΕΕ). Και παρακαλεί (sic) τους Δ/ντες Εκπαίδευσης «να μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητά τους»!!!

(Δίπλα: Απίστευτη φωτογραφία! Μικρά παιδάκια σε Αποκρυφιστική / Σατανιστική τελετή με "ξόρκια", μαγικές λέξεις στον τοίχο, πεντάλφα, κεριά κλπ. Μπροστά τους το βιβλίο με το πρότυπό τους, Χάρρυ Πόττερ...)

Η «Ποτερομανία» ήρθε σαν καταιγίδα επάνω στα παιδιά όλου του κόσμου και τα εισήγαγε στον σκοτεινό κόσμο του αποκρυφισμού και της μαγείας. Μέσα από τα βιβλία της σειράς, οι ήρωες μαθαίνουν και εκτελούν ξόρκια, φτιάχνουν φίλτρα, κάνουν επικλήσεις, μαθαίνουν και χρησιμοποιούν φράσεις με μαγικό αποτέλεσμα για καλό ή κακό σκοπό, ανυψώνουν αντικείμενα, επικοινωνούν με νεκρούς, διδάσκονται αστρολογία, μαντεία, κατάρες με τις όποιες μπορούν να εξουσιάσουν, να βασανίσουν και να φονεύσουν.

Με ύπουλο τρόπο οι μικροί αναγνώστες διδάσκονται ότι υπάρχει "καλή" μαγεία και ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει μεταξύ "καλής" μαγείας και κακής μαγείας.

Έτσι, από τους ήρωες της Ιστορίας και της Πίστεως περάσαμε στον... Μέρλιν τον Μάγο!

Ενώ, όπως ήταν φυσικό (ή μήπως επιθυμητό;;;) η «Ποτερολογία» έφερε την «Μαγολογία»...

Διαβάζουμε λοιπόν, στο «παιδικό» βιβλίο«ΜΑΓΟΛΟΓΙΑ»:

«Για να κάνεις τα μαγικά σου, πρέπει πρώτα να καλέσεις για βοήθεια το κατάλληλο ξωτικό, πνεύμα ή τζίνι. Τα μαγικά λόγια, όπως και η χρήση μανδύα με συγκεκριμένα χρώμα, θυμιάματος με συγκεκριμένο άρωμα ή ραβδιού με συγκεκριμένο ξύλο, είναι στην ουσία το μέσο για να έρθεις σε επικοινωνία με το ξωτικό και να του ζητήσεις να εκτελέσει την εντολή σου». Παρακάτω διαβάζουμε: «Ο επιμελής μαθητής μπορεί να βρει διάφορους να χρησιμοποιήσει τις μαγικές του δυνάμεις για να εκδικηθεί ανθρώπους που νιώθει, ότι τον έχουν βλάψει ή παρεξηγήσει».

Η έκδοση αυτή είναι πολυτελέστατη, ιδιαίτερα ελκυστική στο μάτι, με χρώματα, σχέδια και γραφικά τρικ άκρως δελεαστικά και απευθύνεται στα παιδιά. Ουσιαστικά αποτελεί εγχειρίδιο εισαγωγής στην μαγεία και τον σατανισμό. Εκπαιδεύει τον αναγνώστη σε κάθε είδους «μαγικά» τερτίπια όπως: αστρολογία, μαντεία, μαγικά σύμβολα, φίλτρα, επικλήσεις, ξόρκια, φυλαχτά κ. ά. Τα παρουσιάζει δε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι. Εξάπτει την φαντασία του παιδιού στο έπακρο και το εθίζει σε ένα κόσμο ονειρικό, αποκρυφιστικό και αρκούντως επικίνδυνο.

Στο βιβλίο γίνονται αναφορές σε γραπτά κείμενα τού Ιδρυτή της «εκκλησίας τού Σατανά», Anton Szandor LeVey (φωτο) και της «Σατανικής Βίβλου» του, με πολύ έντεχνο και καλυμμένο τρόπο.

Ο συγκεκριμένος τόμος βέβαια, αποτελεί μέρος μιας «τριλογίας» παρόμοιων βιβλίων. Τα άλλα δύο είναι: η «ΔΡΑΚΟΛΟΓΙΑ» και «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ». Πρόκειται για μεταφράσεις αντιστοίχων βιβλίων του αγγλικού οίκου «The Templar Company» . Το πρώτο μόνο βιβλίο, (στα αγγλικά: «Wizardology»), κατά δηλώσεις των εκδοτών, έχει μεταφραστεί σε 52 γλώσσες και έχει πουλήσει 5,7 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ σύμφωνα με την ξένη ιστοσελίδα το εν λόγω βιβλίο έχει ήδη αρκετές τιμητικές διακρίσεις στην Αγγλία.

Έτσι μέσα από το «παιδικό» παιχνίδι και «παιδικό» βιβλίο τα μηνύματα που εκπέμπονται, δεν πλέον είναι καλυμμένα, αλλά ωμά και χτυπάνε ακριβώς τον στόχο τους: την παιδική ψυχή

Να΄την λοιπόν «η πονηριά της σύγχρονης προπαγάνδας του σατανισμού», όπως αναφέρει στο «Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό» του ο Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Τσιάκκας, «η οποία δεν δηλώνει απευθείας πίστη στον σατανά, αλλά στις απόκρυφες «εσωτερικές δυνάμεις» του ανθρώπου… Εμφανίζεται μάλιστα, ο σατανισμός ως «λευκή μαγεία», κατά την οποία ο στόχος φαίνεται καλός…με την χρήση δήθεν, αγαθών δυνάμεων επιχειρεί μία - εκ δεξιών -εισβολή στην ψυχή του ανθρώπου...

Και όπως έλεγε ένας σοφός χριστιανός : «ακούω να λένε για μαύρη και λευκή μαγεία… Είτε μαύρο σκυλί σε δαγκώσει, αδελφέ μου, είτε άσπρο το ίδιο είναι!»…

http://redskywarning.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Δημοσκόπηση στο Καφενείο. Αναδείξτε το πιο δημοφιλές Δίδυμο της χρονιάς.


Απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Επαιξαν διαδικτυακά σε όλες τις Τηλεοράσεις. Και εμείς στα bloggs τους στολίσαμε καταλλήλως.. Επρεπε όμως να αναδειχθεί, το πιο δημοφιλές Δίδυμο της χρονιάς.. Το καφενείο ξεκίνησε Δημοσκόπηση για αυτό το σκοπό .


Επισκεφτείτε το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ και ψηφίστε . Η ψήφος σας και η άποψη σας είναι που μετράει.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ερώτηση απο έναν απλoύ πολίτη: "Οι αιτίες πτώχευσης ποιες είναι;"

"ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ , ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΑΠΟ ΤΙ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ; ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ ! ΣΩΣΤΑ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ; ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ ; ...

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ; ΛΕΩ ΕΓΩ ;! , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΔΑΝΕΙΑ ; ΕΑΝ ΝΑΙ ! ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_7517.html

Μόνη ελπίδα μας η παιδική αθωώτητα


η παιδική αθωότητα...,
η προσευχούλα ενός παιδιού,
χάρμα των οφθαλμών και ελπίδα μας...
www.hamomilaki.blogspot.com

Ποιος θα μας βγάλει από την παγκόσμια οικονομική κρίση;


«Η Παγκόσμια Οικονομία είναι σε καλή κατάσταση». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που υπόγραψαν οι G8, στο Χάιλιγκενταμ της Βόρειας Γερμανίας, στις 8 Ιουνίου 2007.

Ακριβώς δύο μήνες μετά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα άρχιζε να τρίζει..

Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ζήτησε να συγκληθεί γρήγορα μια κατεπείγουσα, διευρυμένη σύνοδος της G8 προκειμένου να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Η G8 αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία. Ο Λαβρόφ πρότεινε να κληθούν και να συμμετάσχουν επίσης η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και το Μεξικό.

Διέξοδο από την οικονομική κρίση αναζητούν και οι ηγέτες χωρών της Ευρωζώνης που συμμετείχαν σήμερα Κυριακή, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στο Παρίσι.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε Σύνοδος κορυφής των ηγετών μόνο των χωρών που συμμετέχουν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ήδη πάνω από 4 τρισ. δολάρια έχουν χαθεί στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές αυτή τη βδομάδα, ενώ από την αρχή του έτους το πόσο αγγίζει τα 25 τρισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει κλονιστεί βλέποντας την κρίση να εισέρχεται σαρωτικά στην πραγματική οικονομία.

«Είμαστε σε φάση πανικού» τονίζουν αναλυτές και προσθέτουν ότι αυτό που ζούμε είναι χειρότερο από το 1987, καθώς τότε δεν είχε χαθεί τελείως η εμπιστοσύνη για τις αγορές και η κρίση είχε περιορισμένες επιπτώσεις στην οικονομία.

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Μπους διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ «έχουν την ισχυρότερη και την πιο ανθεκτική οικονομία του κόσμου», οι Αμερικανοί οικονομολόγοι αναμένουν επιδείνωση της κρίσης.

Η οικονομία των ΗΠΑ έχει βουλιάξει στην ύφεση και η κρατική πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την αναχαίτιση της πτωτικής πορείας, σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα προβλέψεων της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Φάμπρι της BNP Paribas «Βρισκόμαστε τη μέση ενός κατασκότεινου τούνελ. Κάθε μέρα ζούμε έναν καινούργιο κλυδωνισμό του συστήματος».

Οι κλυδωνισμοί αυτοί συσσωρεύονται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι 52 οικονομολόγοι της έρευνας αναμένουν σε γενικές γραμμές συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς και το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Για πρώτη φορά οι προβλέψεις της συγκεκριμένης έρευνας αυτή την εποχή του έτους είναι απαισιόδοξες. Εάν επαληθευτούν, η μείωση του ΑΕΠ για τρία συνεχόμενα τρίμηνα θα αποτελέσει ρεκόρ των τελευταίων 50 χρόνων.

Μετά την χρεωκοπία των εταιρειών Ginnie Mae και Freddie Mac ήλθε η σειρά της "Lehman Brothers", η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χορός των πτωχεύσεων άρχισε πριν ένα χρόνο και δεν φαίνεται να κοπάζει το τσουνάμι , που πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση των ομολόγων των στεγαστικών δανείων.

Οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Σήμερα η αγορά ακινήτων έχει πέσει κατά 28% και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει. Την ίδια κάθετη πτώση ακολουθούν και τα Χρηματιστήρια μετά την πτώση της "Lehman Brothers", διότι φοβούνται ότι θα συμβεί το φαινόμενο του «ντόμινο» και θα παρασύρει και άλλες τράπεζες και εταιρείες.

Ο Πολ Κρούγκμαν (Paul Robin Krugman) (φωτο) ένας από τους πιο οξυδερκείς και διορατικούς σύγχρονους οικονομολόγους, και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», είχε προειδοποιήσει: «Φυλαχθείτε από ένα δολάριο που δεν στηρίζεται πουθενά».

...Εδώ και αρκετά χρόνια πολλά βιβλία και άρθρα σε περιοδικά προειδοποιούσαν για το επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ και μάλιστα προσδιοριζόταν ως πηγή του η καταρρέουσα οικονομία των ΗΠΑ.

Ήδη από το τέλος περίπου της δεκαετίας του ’70 υπήρχαν κάποιοι οικονομολόγοι οι οποίοι προειδοποιούσαν πως η οικονομία των ΗΠΑ, ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Τότε όλοι τους λοιδορούσαν και έλεγαν ότι αυτά είναι αστήρικτες συνωμοσιολογίες κάποιων ευφάνταστων καταστροφολόγων, οι οποίοι βλέπουν παντού τριγύρω τους ανύπαρκτους κινδύνους.

Το περιοδικό TIME δημοσίευσε στις σελίδες του, πριν από 16 ακριβώς χρόνια, τον Οκτώβριο του 1992, μία διαφήμιση με την φωτογραφία ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε εκείνη την χρονιά, από τον πρώτης γραμμής οικονομικό ειδικό αναλυτή τον Harry Figgie Jr. O τίτλος αυτού του βιβλίου είναι «Χρεωκοπία το 1995 - Η επερχόμενη κατάρρευση της Αμερικής και πώς να την σταματήσουμε» Bankruptcy 1995: The Coming Collapse of America and How to Stop .

Στην εν λόγω διαφήμιση δημοσιεύθηκαν οι ακόλουθοι τίτλοι: Το FDIC (Ομοσπονδιακή Εταιρία Ασφάλισης Καταθέσεων) χρεωκόπησε! Οι συνταξεις των γονέων σας έχουν διακοπεί! Ο εργοδότης σας ζητά να δεχθείτε μείωση του μισθού! Ο πληθωρισμός έχει φτάσει το 200% την ημέρα! Κάθε καταναλωτική πίστη έχει καταρρεύσει! Καλωσορίσατε στην Αμερική του 1995!...

Ο Φίτζι έλεγε «Μόνο με γρήγορες συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να σώσουμε τις ΗΠΑ από την επαπειλούμενη οικονομική καταστροφή που θα είναι χειρότερη από την Μεγάλη Κατάρρευση (το Κραχ του 1929).


Ο John Zajac, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος γιγαντιαίων Αμερικάνικων επιχειρήσεων, αναφέρει στο βιβλίο του «Οι Επερχόμενες Καταστροφικές Αλλαγές στον Πλανήτη ΓΗ» ("The Delicate Balance: Coming Catastrophic Changes on Planet Earth" - φώτο κάτω)

"Το χρηματιστικό σύστημα του ελεύθερου κόσμου είναι στα πρόθυρα μιας μεγάλης καταστροφής. Σχεδόν κατέρρευσε το 1987. Το Εθνικό Τυπογραφείο των ΗΠΑ ήταν έτοιμο να τυπώσει καινούρια χαρτονομίσματα σε περίπτωση που η κατάρρευση κορυφωνόταν».

Στο βιβλίο του «Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας» (1996), ο Dwight Kinman αφιερώνει ένα κεφάλαιο (το 6ο ) στην Επερχόμενη Νομισματική Κρίση. Εκεί λέει αρκετά ενδιαφέροντα. Σταχυολογώ ορισμένα, που μου είχαν κάνει εντύπωση όταν το πρωτοδιάβασα, πριν από 10 περίπου χρόνια.

«Έχουμε ένα ιστορικό ραντεβού με ένα Παγκόσμιο Δικτάτορα και η εμφάνιση το υφαίνεται δεν θα αργήσει. Πάντα μετά την κατάρρευση της οικονομίας ενός κράτους, αναδεικνύεται ένας ισχυρός ηγέτης που αποκαθιστά την αξία του νομίσματος και την τάξη. Ο Μέγας Ναπολέων, ο Στάλιν, ο Χίτλερ, όπως και ο Μάο Τσε Τουνγκ αναδείχθηκαν πανίσχυροι εξουσιαστές μέσα από τα ερείπια μίας οικονομικής καταστροφής. Οι κρίσεις είναι το φυτώριο των δικτατόρων που εμφανίζονται με την μάσκα του κοσμοσωτήρα. Με την έλευση της παγκόσμιας νομισματικής κατάρρευσης ο άνθρωπος που θα αποκαταστήσει την αξία του νομίσματος θα γίνει δικτάτορας ολόκληρου του κόσμου».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Julian Snyder, Σύμβουλο Οικονομικών Επενδύσεων.

Ο ΟΗΕ αναζητά διεθνή ηγέτη για να βγάλει από την κρίση τον πλανήτη!

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν προειδοποίησε ότι μία σειρά από διεθνείς κρίσεις απειλεί τον κόσμο σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν ηγεσίες για να αντιμετωπίσουν την αναταραχή.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, είπε: «Αναγνωρίζουμε όλοι τους κινδύνους από την παρούσα κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε διεθνή οικονομική κρίση. Διεθνή ενεργειακή κρίση. Διεθνή διατροφική κρίση. Αντιμετωπίζουμε επίσης μία κρίση διαφορετικού είδους...μία πρόκληση της παγκόσμιας ηγεσίας».

O Μουν υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας του γεγονότος ότι άρχισε να υπάρχει «εσωστρέφεια» σε χώρες σε μία περίοδο που οι διεθνείς προκλήσεις απαιτούν περισσότερο από ποτέ πολυμερείς λύσεις». Απαιτείται διεθνής δράση για όλα από την επίλυση των κλιματικών αλλαγών μέχρι την μείωση της φτώχειας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Εάν υπήρχε ανάγκη ποτέ για έκκληση για συλλογή δράση, έκκληση για παγκόσμια ηγεσία, είναι τώρα», είπε ο κ. Μουν.


Πριν δυο εβδομάδες περίπου, η Hillary Clinton, σε συνέντευξή της στο κανάλι CBS πρότεινε να αναζητηθεί «μια κυβερνητική οντότητα» για την εποχή της Μεγάλης Οικονομικής Ύφεσης («...Some Great Depression-Era Type Of Governmental Entity»)..

Η δήλωσή της ήταν σαφής :«Το σπίτι έχει πάρει φωτιά και πρέπει να φωνάξουμε την πυροσβεστική για τα τη σβήσει»

Συνεχίζεται στο επόμενο....

http://redskywarning.blogspot.com/2008/10/blog-post_12.html

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Ο "Rocco" της υπόθεσης Ζίμενς αποκαλύπτεται

«Από πράκτορας της Stasi, δισεκατομμυριούχος».
Το μηνιαίο οικονομικό περιοδικό της Γερμανίας ‘Capital’ αποκαλύπτει
τον ρόλο του Σωκράτη Κόκκαλη στο σκάνδαλο των ‘μαύρων ταμείων’ της Ζίμενς.
.
«Οι έρευνες για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Ζίμενς οδηγούν και στο Σωκράτη Κόκκαλη», γράφει το περιοδικό (εδώ) για τον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος, όπως λέει, είναι «παλιός γνώριμος» στη Γερμανία: «έγινε πλούσιος με αμφιλεγόμενες δουλειές με τη DDR». Σημειώνεται σχετικά ως ο τέταρτος στην κλίμακα των πλουσιότερων Ελλήνων, με περιουσία που υπολογίζεται στα δύο δις δολ. και ένα «πολυκύμαντο παρελθόν», ελέγχει πολλούς παράγοντες της οικονομίας και της πολιτικής, που «χορεύουν όπως αυτός σφυρίζει». Για παράδειγμα στον ΟΤΕ. Ο συντάκτης του άρθρου Γιόαχιμ Μίλερ-Σοάρες σημειώνει ότι «86 εκατομμύρια μάρκα δόθηκαν στους υπεύθυνους του ΟΤΕ από τα μέσα της δεκαετίες του '90. Επιπρόσθετα, άλλα 18 εκατομμύρια μάρκα δόθηκαν σε Έλληνες πολιτικούς. Ως αντιστάθμισμα η Siemens πήρε το 1997 το έργο της ψηφιοποίησης του ελληνικού τηλεφωνικού δικτύου. Για την ακρίβεια: το μισό του έργου, διότι το άλλο μισό της επικερδούς σύμβασης τo "τσέπωσε" ο Κόκκαλης με την εταιρία Intracom», γράφει το περιοδικό.

Εξασκημένος στην τέχνη καλλιέργειας του τοπίου

Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν η Siemens πλήρωσε μίζες στον ΟΤΕ γιατί να μην πλήρωσε και η Ιntracom; Ο Κόκκαλης το διαψεύδει αυτό στο Capital, αλλά όπως λέει ο συντάκτης του άρθρου Γιόαχιμ Μίλερ-Σοάρες «είναι εξασκημένος στην τέχνη της καλλιέργειας του τοπίου. Αυτό δείχνουν τα έγγραφα του Υπουργείου για την Κρατική Ασφάλεια κυρίως από το υπεύθυνο για αντικατασκοπεία τμήμα XVIII. Η έκθεση της 31. Ιανουαρίου 1986 αναφέρει τον αποθανόντα στο μεταξύ διευθυντή του ΟΤΕ Γιώργο Τόμπρα ως αποδέκτη. Πρόκειται για έναν προσωπικό φίλο και αποδέκτη χρημάτων από μίζες του «Kaskade». Με τον κωδικό „Kaskade“ χρησιμοποιούσε η STASI τον Κόκκαλη το διάστημα 1984 με 1986, μετά του έδωσε τον κωδικό «Krokus». Αρχικά είχε ξεκινήσει ως «Rocco» στη Stasi σε ηλικία 23ών χρονών τον Ιανουάριο του 1963.
.
Οι σχέσεις του Κόκκαλη με τη Ζίμενς

Ο Σωκράτης Κόκκαλης φαίνεται να καλλιέργησε και μία «ιδιαίτερη σχέση» με τη Ζίμενς. Το όνομά του αναφέρεται στο σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Ζίμενς «με το μυστηριώδες όνομα "Μister K", όπως έλεγαν τον Κόκκαλη στο εσωτερικό της Ζίμενς», σύμφωνα με την ανάκριση του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση, πρώην εμπορικού διευθυντή του τμήματος COM της Ζίμενς Μίχαελ Κουτσενρόιτερ στην εισαγγελία του Μονάχου. O Κουτσενρόιτερ αναφέρεται εκτενώς στις διασυνδέσεις του Κόκκαλη με τον Φόλκερ Γιουνγκ που ήταν μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Ζίμενς και υπεύθυνος για την Ελλάδα. «Aσκούσε πολύ μεγάλη πίεση με πολλά τηλεφωνήματα να προχωρήσει επιτέλους το θέμα της πώλησης στην Intracom του εργοστασίου "Siemens Tele" στη Θεσσαλονίκη», η οποία για άλλους λόγους τελικά δεν ευοδώθηκε. «Ο Γιούνγκ έγινε μετά τη συνταξιοδότησή του από τη Ζίμενς μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Intacom, η οποία Ιntracom πουλήθηκε το 2006 έναντι 200 εκ. ευρώ στη Ρωσική AFK-Systema, στο εποπτικό συμβούλιο της οποίας ήταν επίσης ο Γιούνγκ». Ο Κουτσενρόιτερ κάνει λόγο για «παράκληση» του διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδας Χριστοφοράκου να αναλάβει το κόστος μετάβασης του Γιουνγκ με ελικόπτερο από την Αθήνα σε ένα νησί που έχει σπίτι, πράγμα που αρνήθηκε ο ίδιος. Σημειώνει δε ότι του επισημαίνονταν συνεχώς στη Ζίμενς ότι πρέπει να προσέχει, διότι ο δρ. Γιούνγκ έχει στενές σχέσεις με έναν «Mister K.» (Κόκκαλης), το όνομα του οποίου δεν τολμούσαν στη Ζίμενς να εκστομίσουν ολόκληρο.

http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/10/rocco.html

Tο μέταλλο θα είναι ο απόλυτος νικητής. H ποσότητα του χρυσού είναι συγκεκριμένη και πολύ λίγη...

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκθέσω την άποψη μου στο βασικό ερώτημα του Σιωπητηρίου της Παρασκευής για τη χλιαρή αντίδραση του χρυσού στις ζοφερές εξελίξεις του οικονομικού περιβάλλοντος. Το ευγενέστερο των μετάλλων πραγματικά δεν έχει κεφαλαιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του ως ασφαλές καταφύγιο αυτή την περίοδο, αλλά αυτή η διαπίστωση είναι ιδιαιτέρως απλουστευμένη.

Ο χρυσός έχει ήδη καταγράψει τεράστια υπεραπόδοση τα τελευταία χρόνια σε απόλυτο ποσοστό (+250% από τα χαμηλά του 2001) και ακόμη μεγαλύτερη έναντι των μετοχών.

Το 2001 για να αγοράσεις τον Dow Jones χρειαζόσουν 40 ουγγιές, σήμερα η σχέση είναι λιγότερο από 10. Κρατήστε ως σημείωση ότι στην περίοδο του τελευταίου μεγάλου πληθωρισμού 1979-80 η τιμή του μετάλλου και του Dow Jones ήταν σχεδόν 1 προς 1.

Η βασική λειτουργία του μετάλλου είναι η προστασία από τον πληθωρισμό.

Η αγορά αντιμετωπίζει σήμερα το μεγάλο ερώτημα: Οδεύουμε σε αποπληθωρισμό λόγω της σοβαρότητας της οικονομικής κρίσης που θα απαξιώσει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων με αποτέλεσμα τα μετρητά να είναι ο βασιλιάς ή η τρομαχτική αύξηση της ρευστότητας με τα τρισεκατομμύρια που εισρέουν αδιαλείπτως στο σύστημα θα συνεχίσει να απαξιώνει την αξία του χάρτινου νομίσματος;

Η απάντηση είναι το δεύτερο. Οι πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες του πλανήτη έχουν ήδη αποφανθεί, κανείς μεγάλος δεν θα κλείσει, όλες οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Αν αυτό δεν είναι προμήνυμα καλπάζοντος πληθωρισμού στο μέλλον τι είναι; Όμως η αγορά στην παρούσα φάση, και όχι τελείως αδικαιολόγητα, προεξοφλεί το πρώτο σενάριο λόγω του σοκ της πτώσεως των αποτιμήσεων των πάσης φύσεως προϊόντων ακόμη και των εμπορευμάτων. Ακόμη και σε αυτό το σενάριο όμως των μηδενικών επιτοκίων πάλι το μέταλλο θα ευνοηθεί. Όπως ευνοήθηκε το 2003 όταν τα αμερικανικά επιτόκια έφτασαν στο 1%.

Δικαιολογημένα λοιπόν το μέταλλο δεν καλπάζει τώρα, αφού η κατάσταση δεν έχει φτάσει στο σημείο μηδέν, δηλαδή του πραγματικού πανικού και των ορδών έξω από τις τράπεζες για να ζητηθούν οι εγγυημένες καταθέσεις.

Αν ποτέ γίνει αυτό τότε και η συμπεριφορά του χρυσού θα είναι διαφορετική και θα καλπάσει. Επιπλέον έχει ακόμη προσφορά που εμφανίζεται από όλα αυτά τα funds που έπαιζαν τα εμπορεύματα και τώρα αποχωρούν μαζικά.

Η μόνη ιδιότητα που του απομένει είναι η προαναφερθείσα της ασφάλειας έναντι του πληθωρισμού. Αντίστοιχη ήταν η πορεία του και το 1974. Μετά τον τερματισμό των σταθερών ισοτιμιών το 1971 από τον Νίξον, για να μπορέσουν οι χώρες να τυπώσουν χαρτονόμισμα αδιακρίτως, το μέταλλο από τα 30 δολάρια έφθασε σε 3 χρόνια 300 δολάρια λόγω ανόδου του πληθωρισμού. Ακολούθως η ύφεση που προκλήθηκε από την πρώτη πετρελαϊκή κρίση έφερε το μέταλλο πίσω στα 150 δολάρια. Νέο τύπωμα ακολούθησε και τα επόμενα χρόνια έφθασε άνω των 800 δολαρίων με πληθωρισμό στις ΗΠΑ άνω του 10%. Τιμή η οποία για να φθάσει σήμερα σε αντίστοιχο επίπεδο, σύμφωνα με το επίσημο ΔΤΚ των ετών που ακολούθησαν, πρέπει να γράψει 2.200 δολάρια και σε πραγματικούς όρους τουλάχιστον 5.000 δολάρια.

Το μέταλλο ποτέ δεν έχασε τη νομισματική του λειτουργία και κανείς δεν μπορεί να του διαγράψει 2.500 χρόνια ιστορίας ως βασικού μέσου ανταλλαγής από όλες τις φυλές του Ιούδα. Οι μάγοι των αγορών που δημιουργούσαν δισεκατομμύρια από το καθαρό αέρα ξεγυμνώθηκαν. Οι αξίες θα επιστρέψουν στη γη, και θα αναγνωριστούν οι πραγματικές.

Ο χρυσός είναι η σταθερότερη αξία διότι το 95% που έχει εξορυχθεί από καταβολής του κόσμου είναι γνωστό που βρίσκεται, δεν καταστρέφεται ούτε καταναλώνεται. Συνεπώς η ετήσια παραγωγή των ορυχείων και η ζήτηση για διάφορους σκοπούς δεν είναι ικανή να δημιουργήσει συνθήκες υπερπροσφοράς ή έλλειψης. Έτσι είναι ένα αντίκρισμα, αληθινό, έναντι των τιμών των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων και δεν τυπώνεται επίσης. Συνεπώς η πεμπτουσία είναι ότι μία ουγγιά αγοράζει 900 δολάρια και όχι ότι 900 δολάρια αγοράζουν μία ουγγιά.

Η κρίση στο χαρτονόμισμα έχει ξεκινήσει από το 2001 όταν το οικονομικό σύστημα αποφάσισε να αντιμετωπίσει τα τότε προβλήματα και τα μετέπειτα με αύξηση της ρευστότητας. Η μεγαλύτερη ζημιά που γίνεται σήμερα δεν είναι η πτώση των μετοχών οι οποίες δεν ήταν και φθηνές αλλά η κρίση στο τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση στο χάρτινο νόμισμα. Καθημερινά ακούμε για εισροές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων (που βρίσκονται άραγε όλα αυτά τα μετρητά;), συνηθίζουμε και περιμένουμε τα τρισεκατομμύρια. Η κατάσταση θυμίζει ναρκομανή που εθίζεται και χρειάζεται διαρκώς μεγαλύτερη δόση.

Μοιραία η κρίση θα λυθεί πληθωριστικά. Ο δυτικός κόσμος είναι συλλήβδην υπερχρεωμένος. Νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κράτη. Ο κύβος ερρίφθη, ο μόνος τρόπος να μειωθεί η αξία των δανείων είναι μέσω πληθωρισμού. Άρα και οι μετοχές κάποια στιγμή θα πατώσουν και θα κάνουν ένα μεγάλο ράλι λόγω πληθωρισμού όμως και όχι λόγω ανάπτυξης.

Ο Dow Jones μπορεί να γράφει 8.500 μονάδες αλλά δεν κατανοώ γιατί είναι φθηνή μια αγορά με μέσο P/E 14 και μέση μερισματική απόδοση 2,5%. Ο αποπληθωρισμός είναι καταστροφικός για όλους.

Όσο για την πορεία των μετοχών ορυχείων χρυσού είναι προβληματική πρώτον διότι αντιμετωπίζονται ως μετοχές που πωλούνται καλάθι μαζί με τις υπόλοιπες, δεύτερον διότι το κόστος εξόρυξης έχει ανέβει από 200-300 δολάρια στα 500-600 δολάρια και τρίτον και κυριότερο έχει χαθεί η εμπιστοσύνη διότι οι διοικήσεις φορτώνουν με τεράστια έξοδα τους ισολογισμούς για νέες μελέτες, εξορύξεις κλπ με συνέπεια στο τέλος τις ημέρας να εξανεμίζονται τα κέρδη για τους μετόχους. Ελάχιστα ορυχεία ακόμη και με τιμή 900 δολάρια βγάζουν κέρδη. Οι επενδυτές αποστράφηκαν την επένδυση αυτή καθώς μπορούν να αγοράσουν το ETF του χρυσού και να έχουν κατευθείαν έκθεση στο μέταλλο κάτι που δεν ήταν εφικτό τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμη και αν όλα τα ανωτέρω δεν πείθουν, δεν καταλαβαίνω γιατί ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που έχει τόσες χάρτινες σαβούρες που σε μία νύκτα εξαφανίζονται δεν θα πρέπει να έχει και 5% έκθεση σε χρυσό. Αυτή η έκθεση αν γίνει πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια το μέταλλο θα είναι ο απόλυτος νικητής. H ποσότητα του χρυσού είναι συγκεκριμένη και πολύ λίγη...

Ιωάννης Π. Τουτουδάκης

http://www.capital.gr

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Κόλλα τύπου…Spiderman ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Η κόλλα είναι τρεις φορές ισχυρότερη από προηγούμενες κόλλες εμπνευσμένες από τις σαύρες και δέκα φορές ισχυρότερη από την ικανότητα των ίδιων των σαυρών να κολλάνε στα ταβάνια.

Μια ξηρή κόλλα, η οποία μιμείται, αλλά και ξεπερνά κατά πολύ τη θαυμαστή ιδιότητα, που έχουν τα κολλώδη πόδια των σαυρών να αψηφούν τη βαρύτητα, αναπτύχθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες, φέρνοντας κοντύτερα την εποχή του... Spiderman και την ικανότητα των ανθρώπων να περπατάνε σε τοίχους και ταβάνια!

Οι επιστήμονες ανέκαθεν γοητεύονταν από τις απίστευτες ικανότητες που έχουν οι σαύρες να σκαρφαλώνουν σε τοίχους και κυρίως σε ταβάνια, προσκολλώμενες ακόμα και σε ένα δάκτυλο μόνο, και εδώ και καιρό πασχίζουν να αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Ανακαλύφθηκε ότι το μυστικό των σαυρών βρίσκεται σε μικροσκοπικές ελαστικές τρίχες στα άκρα των ποδιών τους, που διακλαδίζονται στην άκρη τους σε ακόμα μικρότερες τρίχες διαφορετικών διαμέτρων (λέγονται «σπάτουλες"), οι οποίες τους επιτρέπουν να στηρίζουν το μεγάλο βάρος τους ακόμα κι όταν στέκονται ανάποδα στο ταβάνι.

Χημικοί από τέσσερα αμερικανικά εργαστήρια (πανεπιστήμιο Ντέιτον στο Οχάιο, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργίας, εργαστήριο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, πανεπιστήμιο Άκρον) συνεργάστηκαν για να λύσουν το αίνιγμα και βρήκαν ότι μπορούν να αναπαράγουν την ικανότητα της σαύρας, χρησιμοποιώντας ειδικά ευθυγραμμισμένους και κάθετα περιπεπλεγμένους νανοσωλήνες άνθρακα (κάτι σαν σπαγγέτι ή κληματαριά) που μιμούνται τις μικροσκοπικές τρίχες στα πόδια των σαυρών.

Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποίησαν τις ελκτικές δυνάμεις σε ατομική κλίμακα, που είναι γνωστές ως «δυνάμεις βαν ντερ Βάαλς», από το όνομα του ολλανδού φυσικού και νομπελίστα (1910) που τις ανακάλυψε. Όταν το σημείο επαφής της κόλλας με μια επιφάνεια είναι πολύ μικρό, τότε οι ισχυρές κβαντικές δυνάμεις δρουν απευθείας σε αυτό το σημείο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται, καθώς οι πολλές μπερδεμένες μικροσκοπικές τρίχες (ή νανοσωλήνες στην περίπτωση της κόλλας) επιτρέπουν πολλά μικρά σημεία να αγγίζουν ταυτόχρονα την επιφάνεια, κάνοντας ουσιαστικά αυτό που κάνουν οι σαύρες με φυσικό τρόπο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πανίσχυρη κόλλα, όπως και το πόδι της σαύρας, ξεκολλά εύκολα με ένα απλό τράβηγμα κάθετα.

Σε γυάλινη επιφάνεια ένα μόνο τετραγωνικό εκατοστό της νέας κόλλα μπορεί να σηκώσει βάρος 1,6 κιλών. Οι ερευνητές προσδοκούν η κόλλα τους να φέρει επανάσταση στις κολλητικές ουσίες και να έχει ποικίλες πρακτικές εφαρμογές (π.χ. σε συγκόλληση ηλεκτρονικών συσκευών), αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την οικονομική διάσταση, επειδή οι θαυματουργοί νανοσωλήνες άνθρακα, προς το παρόν, είναι ακριβοί ως πρώτη ύλη, αν και μέσα σε λίγα χρόνια το κόστος τους έχει ήδη μειωθεί θεαματικά.

Η ανακάλυψη της κόλλας περιγράφεται σε εργασία των ερευνητών στο περιοδικό Science, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Γαλλικού Πρακτορείου και του New Scientist.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ