Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

Ο ΦΤΙΑΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!


Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι εκτίμηση βασισμένη σε δεδομένα και οσονούπω θα γίνει πραγματικότητα.
Σήμερα 6 Απριλίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ημέρα που η μπότα του Γ’ Ράϊχ πάτησε στην Ελλάδα και επέβαλε την κατοχή της για πέντε (5) περίπου έτη (φωτό).  
 Στα 2011 ένα χρόνο μετά την προδοτική επιβολή του Μνημονίου από τον Παπανδρέου, η Γερμανική οικονομική υπερδύναμη της Ευρώπης, κλονίζεται.
Ο φτιαχτός πόλεμος στην Λιβύη και η τεχνητή άνοδος του πετρελαίου,  με την ακόμη πιο παράδοξη αύξηση της τιμής του πετρελαίου Brent έναντι του light crude oil , αποτελούν ένα καλά στημένο παιχνίδι από την Αμερική και την Μ. Βρετανία, προκειμένου να χτυπηθεί καίρια η Γερμανική οικονομία. Με βάση αυτό το σχέδιο,  σύντομα θα αρχίσει το ντόμινο κατάρρευσης του ευρώ και της Γερμανικής οικονομίας.
Εξηγούμε αναλυτικά πώς θα αρχίσει το ντόμινο δυσμενών εξελίξεων για την Γερμανική οικονομία  και κατά ακολουθία του ευρώ:
Ο πόλεμος στην Λιβύη αποτελεί το κύριο μενού του σχεδίου της Αμερικής και του βραχίονά της  στην Ευρώπη Μ. Βρετανίας, για το χτύπημα της γερμανικής οικονομίας. Οι εξεγέρσεις στην Βόρεια Αφρική (Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη, Μ. Ανατολή) προκάλεσαν ραγδαία άνοδο στις τιμές του πετρελαίου με ένα παράδοξο: Την δυσανάλογη άνοδο των τιμών πετρελαίου Brent σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του πετρελαίου light crude oil! Ενώ πάντα μα πάντα, το πετρέλαιο Brent είχε χαμηλότερες τιμές από το light crude oil, αυτή την περίοδο το πρώτο έχει μονίμως πιο αυξημένες τιμές κατά 15-20 % από το light crude oil. Πώς είναι δυνατόν, το Brent πετρέλαιο προερχόμενο από την Βόρειο Θάλασσα, χαμηλότερης ποιότητας από το light crude oil (Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή) να είναι ακριβότερο; Τυχαίο;
Ο λόγος είναι ότι το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας,  το οποίο ελέγχουν κυρίως οι Βρετανοί,  πωλείται τεχνηέντως σε πολύ ακριβότερες τιμές, επειδή από το ξέσπασμα της κρίσης στην Βόρειο Αφρική/Μ. Ανατολή καθίσταται δυσχερής η απρόσκοπτη προμήθεια πετρελαίου από τις χώρες αυτές. Κατά συνέπεια η Γερμανία, με την τεράστια βαριά της βιομηχανία αναγκάζεται να προμηθεύεται πετρέλαιο Brent από την Β. Θάλασσα, πληρώνοντάς το…χρυσό!
Ο στόχος λοιπόν της συνεχούς ανόδου της τιμής του Brent έναντι του light crude oil είναι να στραγγαλιστεί η γερμανική οικονομία. Και ήδη αυτό επιτυγχάνεται στο ακέραιο.
Η άνοδος των επιτοκίων από την ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έγινε προχθές , αναχαιτίζει περαιτέρω την γερμανική οικονομία.

Αν γυρίσουμε στο 2008 όταν ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία τότε έπληξε την Αμερική, θα δούμε ότι  το πετρέλαιο τότε είχε φτάσει στο σημείο να πωλείται προς 147 δολάρια το βαρέλι! Τότε λοιπόν,  η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ήταν 1 ευρώ=1,60 δολάρια. Αν κάνουμε την διαίρεση 147:1,60= 92 € το βαρέλι και συγκρίνουμε την τιμή εκείνη με τις σημερινές τιμές, θα δούμε ότι το πετρέλαιο Brent  αγγίζει τα 122 δολάρια το βαρέλι, την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου να είναι 1 ευρώ=1,42 δολάρια, δηλαδή 147:1,42= 86 € το βαρέλι.  Μπορούμε συνεπώς να δούμε εκπληκτικές αναλογίες. Με την μόνη διαφορά ότι ενώ το 2008 η κρίση και οι τιμές πετρελαίου στραγγάλιζαν την Αμερική, σήμερα η κρίση πνίγει ασφυκτικά την Γερμανία.
Μια Γερμανία η οποία  καταρρέει βάσει  Αμερικανο- Βρετανικού δακτύλου! Και το ντόμινο των επιπτώσεων  στην Ευρώπη και το ευρώ αναμένεται δραματικό. 

 Η κ. Μέρκελ η οποία έκανε την καμπόσα και την δύσκολη απέναντι στις ασθενέστερες ευρωπαϊκές οικονομίες, αρχίζει  να ζει  στο πετσί της την κρίση και -εφόσον παραμείνει στην εξουσία-  θα βιώσει  δραματικές καταστάσεις περίπου σαν και αυτές (έστω υπό κλίμακα)που περνούν Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία κ.α.
Και αξίζει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο γερμανικός λαός, ο οποίος είναι γνωστόν ότι είναι άγριος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου