Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Το αριστερό (?) μανίκι του ….λαϊκισμού !

Σε μεταμοντέρνα λαϊκίστικη παράταξη του κρατισμού τείνει να μετατραπεί ο Συνασπισμός ανταγωνιζόμενος τον παραδοσιακό λαϊκισμό του κ. Καρατζαφέρη.

Παριστάνει όλο και πιο έντονα τον πολιτικό εκφραστή σε ότι υπάρχει και κινείται στην Ελληνική κοινωνία προσδοκώντας να αναλάβει εκ ολοκλήρου τον ρόλο του …Ρομπέν των δυσαρεστημένων αλλά και του ρόλου του Ρομπέν των …..βολεμένων.

Έχει αναγάγει τη δημαγωγική υποστήριξη όλων των συντεχνιακών διεκδικήσεων σε επίσημη πολιτική του κόμματος του και έχει μετατραπεί στο κόμμα της ευκολίας και των ανέξοδων διακηρύξεων.

Παρακολουθώντας κανείς τις θέσεις του αντιλαμβάνεται ότι οραματίζεται έναν κόσμο, όπου κανείς δεν θα προσφέρει και …….όλοι θα καρπούνται (……….).

Αντιδρά και στην παραμικρή προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων , της αλλαγής του νόμου για τα Πανεπιστήμια , της αλλαγής των κανονισμών των ΔΕΚΟ, του ασφαλιστικού, της οποιασδήποτε υπόνοιας μεταρρύθμισης που θα τολμήσει να θίξει τα δικαιώματα των ….βολεμένων.

Τα κύρια συνθήματά του είναι : αύξηση των δημοσίων δαπανών, μην πειράξετε το «δημόσιο» και κάτω τα χέρια από τα «κεκτημένα».

Αν κανείς του μιλήσει για …πώληση της Ολυμπιακής θα πάρει άμεσα την απάντηση του. Πάνω από το πτώμα μου!

Αντί να προβληματιστεί από τη διαπίστωση ότι η οικονομία της αγοράς είναι το μόνο ιστορικά οικονομικό σύστημα που παράγει πλούτο, ο Συνασπισμός μάχεται …… ανεμόμυλους ως άλλος Δον Κιχώτης.

Νομίζει ότι υπερασπίζει τους αδύνατους, ενώ στην ουσία δρα εναντίον τους..

Γιατί όποιος συμπαρατάσσετε με τους αδύνατους προωθεί μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών, δεν προσχωρεί στη συντεχνιακή λογική των λίγων.

Αλλά ούτε συντάσσετε με τραμπουκισμούς συνδικαλιστών ενάντια σε κάθε δημοκρατική νομιμότητα και ενάντια στα δικαιώματα των απλών και αδύναμων καταναλωτών.

Μάχεται για την ποιότητα των συλλογικών αγαθών, δεν χαμηλώνει τον πήχη ζευγαρώνοντας με τον λαϊκισμό του κρατισμού.

Τον λαϊκισμό που αντιδρά για μικροπαραταξιακές ή εκλογικές σκοπιμότητες και που δεν οδηγεί πουθενά.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι δεν έχει καταλάβει που ακριβώς βαδίζει και ότι ήδη βρίσκεται στην ……δίνη του λαϊκισμού.

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από ομιλία του κ. Αλαβάνου στην Βουλή: «Τι είναι όμως ο λαϊκισμός; Σύμφωνα με το πολίτευμά μας, ο λαός είναι ταυτόχρονα η πηγή και ο φορέας των εξουσιών. Οι εξουσίες όμως αυτές ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Όταν λοιπόν διατυπώνονται απόψεις περί παντοδυναμίας του λαού και άσκησης της κυριαρχίας του έξω και πέρα από το Σύνταγμα, αυτό πράγματι είναι λαϊκισμός».

Πηγαίνει όμως στο αστυνομικό τμήμα που κρατούνται συλληφθέντες από επεισόδια και απαιτεί από τον εισαγγελέα να δει τους κρατούμενους ενόσω συνεχίζεται η προανάκριση ,πράγμα που απαγορεύεται ρητώς, με την αιτιολογία ότι είναι αρχηγός κόμματος.

Από την μία λοιπόν μας δίνει τον ορισμό του λαϊκισμού και από την άλλη το παράδειγμα του.

Η …..θλιβερή κατάληξη ενός χώρου, που ανέδειξε ανθρώπους εξαιρετικής ποιότητας ,όπως ο Λεωνίδας Κύρκος .

Όσο για σένα Έλληνα πολίτη που κουβαλάς στην πλάτη σου ένα τεράστιο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο κράτος ,κτισμένο λιθαράκι –λιθαράκι την τελευταία 20ετία , …..μην στεναχωριέσαι.

Η ζωή σου θα γίνει καλύτερη και αυτά τα τέρατα θα εξαφανισθούν.

Πως; Μέσα από τα …… επτά ΘΑ

ΘΑ ….το σκεφτεί το επιτελείο της Κουμουνδούρου (…..στο μέλλον)
ΘΑ συσταθούν τα αντίστοιχα …..
thinks tanks
ΘΑ το επεξεργαστούν και αναλύσουν( …είναι και πολλές οι συνιστώσες βλέπεις)
ΘΑ το προωθήσουν στην αντίστοιχή κομματική επιτροπή
ΘΑ καταλήξουν(…….κάποια στιγμή) σε επίσημες αποφάσεις και αφού πρώτα ……
ΘΑ έχουν διοργανώσει τις απαραίτητες πορείες (στο Σύνταγμα φυσικά, καθότι πρέπει να ….εξασκούνται στην απαραίτητη επαναστατική γυμναστική τους τα παιδιά ….των Εξαρχείων) με κύριο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα …….κεκτημένα του ….Δημοσίου ?????
ΘΑ …….μας το ανακοινώσει ο Αλέξης μέσω πανηγυρικής …….πορείας πάντα.

Έως τότε, πρώτες .. «μούρες» και χέρι-χέρι ο……Αλαβάνος με τον Καρατζαφέρη και……

……εσύ ταλαιπωρημένε πολίτη ……σκάσε και κολύμπα !!!

Από http://politis-gr.blogspot.com

2 σχόλια: