Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ZEITGEIST !



liondani

...δείτε το με ανοιχτό μυαλό και φιλτράρετε τις πληροφορίες. Σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας...

4 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό!!!!
    Πρέπει να το δεί κάθε Έλληνας αλλά και κάθε κάτοικος αυτού του Πλανήτη.
    Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκανες,και το θάρρος να δημοσιεύσης κατι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, απλά έκανα αναδημοσίευση σε ένα καταπληκτικό Ντοκυμαντέρ που με επηρέασε σημαντικά σε πολλούς τομείς. Δεν το έφτιαξα έγω όυτε ενστερνίζομαι ό,τι λέει... Πχ συνεχίζω να έιμαι ορθόδοξος χριστιανός και με ενόχλησε το ότι αποκρύπτει άληθειες όσον αφορά τον Χριστιανισμό... πχ το πρώτο σύμβολο των χριστιανών ΙΧΘΥΣ (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ) ανέφεραν μόνο την αστρολογική σύνδεση κτλ. Όπως ανέφερα και στο post πρέπει να ενεργοποιούμε τα φίλτρα μας και να κρατάμε μόνο τις αλήθειες ή αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγο έλλειψης στοιχείων ... τουλάχιστον να προβληματιστούμε και να έχουμε σε εγρήγορση το νού μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πολυδιαφημιζόμενο Zeitgeist δεν το έχω δει ολοκληρωμένο, οπότε είναι άδικο να εκφέρω γνώμη. Και από το συγκεκριμένο κομμάτι, ομολογώ ότι πάλι λίγα είδα. Οπότε η κρίση μου μπορεί να μην είναι σωστή για αυτόν τον λόγο. Παρόλα αυτά είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια να θεωρηθεί ο Χριστιανισμός μία θρησκεία ανθρώπινης επινόησης και κατασκευασμένη με υλικά από άλλες θρησκείες και δοξασίες. Ο δε Χριστός ως μυθικό ή υπερτιμημένο πρόσωπο ή αντίγραφο κάποιου άλλου "θεού". Θα αναφερθώ όμως σε δύο κραυγαλέα λάθη που οποιοσδήποτε ερευνητής γνωρίζει καλά. 1. Η ημερομηνία της γέννησης του Χριστού δεν θεωρήθηκε ΠΟΤΕ από τους πρώτους χριστιανούς ότι ήταν η 25 Δεκεμβρίου! Αυτό έγινε μετά το 335 μ.Χ. για λόγους "πολιτικής" Βλέπε: http://redskywarning.blogspot.com/2007/12/blog-post_14.html
    2. Οι μάγοι δεν ήταν τρεις! Αυτό δεν το αναφέρει το Ευαγγέλιο, αλλά κάποιο απόκρυφο σύγγραμα.
    3. Τα περί ομοιοτήτων Όσιρις/Χριστού δεν τα βρήκα πουθενά . Άλλωστε αν υπήρχαν υπόνοιες για κατασκευασμένους Μεσσίες και "κλωνοποιημένους" θεούς οι πρώτοι που θα τα είχαν καταγγείλει θα ήταν οι Ιουδαίοι και κατά δεύτερο λόγο οι Εθνικοί. Δεν υπάρχουν συγγράμματα όμως με τέτοιου είδους κατηγορίες.
    Έχω λοιπόν εξ αρχής υποψίες για το φιλμ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν έχω απλά υποψίες... είμαι σίγουρος ότι προπαγανδίζει. Η καλύτερη προπαγάνδα δε, πότε γίνεται?
    Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που λες είναι αλήθεια! Αυτός είναι και ο λόγος που το postara ... Θεωρώ ότι λέγονται πολλές αλήθειες Δες το ολοκληρωμένο παρακαλώ και πες μου την γνώμη σου! Όπως είπα και πριν, για να μας ωφελήσει πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένα τα "φίλτρα" μας ...δεν θα ήταν έκπληξη για μένα να μάθω ότι το zeitgeist είναι δημιουργία "νεοεποχητών" παρόλο που φαίνεται "επιφανειακά" ότι αυτούς πολεμάει... Μου θυμίζει το εξής "ρητό": "Δυσφήμιζέ με όσο θες, φτάνει να λες σωστά το όνομά μου..." ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή