Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Σκληρή επιστολή Ζορμπά προς τον Καραμανλή

_____________________________________

Δραματικό φινάλε, επεφύλαξε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Ζορμπάς με την σημερινή αποχώρησή του από την Αρχή για το βρώμικο χρήμα. Δεν περιορίστηκε μόνο σε μια τυπική παραίτηση, αλλά την συνόδευσε από μια σκληρή επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό (και κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής). Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής. Είπε όμως ότι θίγονται σε αυτήν κυρίως δύο θέματα: ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκε την Αρχή το υπουργείο Οικονομίας και οι εκκρεμείς υποθέσεις βρώμικου χρήματος που αφήνει πίσω του, με την απομάκρυνσή του από την Αρχή. Στις υποθέσεις αυτές κυριαρχούν τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς. Ο κ. Ζορμπάς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την έρευνα για συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς (χρηματιστών και άλλων γνωστών προσώπων που εμπλέκονται στα μαύρα ταμεία) όταν κατατέθηκε εσπευσμένως από τον κ. Αλογοσκούφη το νομοσχέδιο της απομάκρυνσή του.

Η επιστολή παραδόθηκε το πρωί στο Μαξίμου, από τον επικεφαλής αστυνομικό της ομάδας ερευνών της Αρχής. Η ανησυχία που προκάλεσε η επιστολή στο κυβερνητικό επιτελείο επιβεβαιώνεται από την αντίδραση του κ. Ρουσόπουλου. Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν το γραφείο του Πρωθυπουργού προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης που απέστειλε ο κ. Ζορμπάς στον κ. Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως «την επιστολή δημοσιοποιεί ο αποστέλλων και όχι ο παραλήπτης» (!). Δηλαδή καλεί ο κ. Ρουσόπουλος όλους εκείνους που έχουν αποστείλει επιστολές στον πρωθυπουργό με τις οποίες του καταγγέλλουν διάφορα, να τις δώσουν στην δημοσιότητα;

Σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Ζορμπά: «Είναι και θεσμικά αναγκαίο να κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη γύρω από τα λεγόμενα ενός εκλεκτού της κυβέρνησης, πάνω στην προσωπικότητά του οποίου, οικοδομήθηκε μία βάναυση επίθεση ηθικής αμφισβήτησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια. Άρχισε τώρα, η καταβολή και χρεολυσίων και τόκων εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη».

Ο ΛΑΟΣ δήλωσε: «Για καλό και για κακό ας μάθει η κυβέρνηση της συρτάκι, γιατί θα της χρειαστεί καθόσον ο κ. Ζορμπάς προφανώς ετοιμάζεται να τους χορέψει για τα καλά. Ο Ζορμπάς αποδομήθηκε και λύθηκαν τα χέρια της “Μαντάμ Ορτάνς” για τα μεγάλα κόλπα, στα οποία ενίοτε χρησιμοποιείται “μαύρο” χρήμα».


http://www.antinews.gr/


Σχόλιο liondani

Δεν πρέπει να το περιμένατε ότι θα σας γύριζε μπούμερανγκ η αποπομπή Ζορμπά, έτσι δεν είναι :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου