Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Πούτιν ζητά την κατάργηση των συνόρων μεταξύ Ρωσίας - Ν.Οσετίας

Ωστόσο, δεν επιθυμεί την πλήρη ενσωμάτωση της στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε σήμερα Πέμπτη την κατάργηση των συνόρων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νότια Οσετία, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα την αντίθεσή του σε μια πλήρη ενσωμάτωση της αποσχισθείσας αυτής περιοχής της Γεωργίας στους κόλπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Όσον αφορά στην ενσωμάτωση, προς το παρόν, θα μας αρκούσε να συμβάλουμε στην οικονομική ανασυγκρότηση της Νότιας Οσετίας, να καταργήσουμε τα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη δημοκρατία της Νότιας Οσετίας, για να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να επικοινωνούν ελεύθερα, χωρίς καμία τυπικότητα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Μια νομική βάση γι' αυτό πρόκειται να δημιουργηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στη Νότια Οσετία και τη Ρωσία», πρόσθεσε στη διάρκεια συγκέντρωσης με περιφερειακούς υπευθύνους του κόμματός του «Ενωμένη Ρωσία» στην περιοχή της Σαμάρα.

Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας, της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, στις 26 Αυγούστου, μετά τη στρατιωτική της επέμβαση στη Γεωργία σε απάντηση σε επίθεση της Τιφλίδας κατά των Οσέτιων στις 8 Αυγούστου.

Η Τιφλίδα κατηγορεί τη Μόσχα ότι θέλει να προσαρτήσει αυτά τα εδάφη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου