Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Έλληνες χάκερ "χτύπησαν" το CERN !


Την ώρα που το πείραμα του «Big Bang» ξεκινούσε στη Γενεύη, μία ομάδα Ελλήνων χάκερ κατάφερε να «σπάσει» το σύστημα του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής και να προκαλέσει μεγάλα ερωτήματα, ως προς την ασφάλεια του μεγαλύτερου πειράματος φυσικής στον κόσμο.

Όταν η πρώτη δεσμίδα σωματιδίων εκτοξεύθηκε στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), η Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, όπως αυτοαποκαλείται, «μπήκε» στα αρχεία της εγκατάστασης και «ανέβασε» ένα κείμενο, στο οποίο κοροϊδεύει τις «ασφαλιστικές δικλείδες» του συστήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph.

«Άσχετοι και γραφικοί, αφήστε τα σάλια και τα γλειψίματα και πιάστε κανένα keyboard», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άκρως ειρωνικό κείμενο, ενώ χαρακτηρίζει τους τεχνικούς που το έφτιαξαν «ένα μάτσο σχολιαρόπαιδα».

Παρά την προειδοποίηση, με έντονα γράμματα, «Μην τα βάζετε μαζί μας», οι χάκερ λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να διακόψουν τη λειτουργία του επιταχυντή.

«Δε σας ξεβρακώνουμε, γιατί δεν θέλουμε να σας βλέπουμε να τρέχετε όλοι πανικόβλητοι και γυμνοί, ψάχνοντας το πώς θα κρυφτείτε και γιατί απλά δεν είμαστε σαν και εσάς», ενώ στο τέλος αναγράφεται ότι έκλεισαν τη σοβαρότερη «τρύπα» του συστήματος. «Αγαπητοί admin του CERN, σας κλείσαμε το σοβαρότερο BUG που είχε η ιστοσελίδα σας, ώστε να μην μετατραπεί σε dork (προσβάσιμο σε χάκερς)».

Οι επιστήμονες πίσω από το 6.5 δισεκατομμυρίων ευρώ εγχείρημα, θορυβήθηκαν πολύ από αυτή την εξέλιξη και γι’ αυτό η ιστοσελίδα http://www.cmsmon.cern.ch/ δεν είναι πια προσβάσιμη στο κοινό. Μάλιστα είπαν ότι αν οι χάκερ είχαν «μπει» και σε ένα δεύτερο δίκτυο υπολογιστών, θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει τη λειτουργία τμημάτων της τεράστιας μηχανής και οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.

Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου