Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Απόσπασμα συνένετευξης στον Tζίμη Πανούση.

..." Είστε υπέρ του ακτιβισμού, των Ρομπέν των Φτωχών;

Μου αρέσει πολύ, ήμουν και εγώ, έχω κάνει Ρομπέν των Χαζών. Οι φτωχοί, οι χαζοί, μαζί όλοι πρέπει να είναι. Τέτοια πράγματα πρέπει να γίνονται. Έτσι λύνονται τα θέματα,αλλά και με τις πορείες, τις διαδηλώσεις. Δεν λύνονται με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Έλεος, δεν υπάρχει πιο γελοίο ανέκδοτο: μη κυβερνητικές οργανώσεις με χρηματοδότηση από το κράτος. Είναι ντροπή. Και αυτό το παραμύθι για την οικολογία μου τη δίνει.

Δηλαδή;

Ολη αυτή η μοντερνιά «μην πετάξεις το μπουκάλι, μη βάλεις τη λάμπα, κλείσε την τηλεόραση». Ο καπιταλισμός μας δημιουργεί τύψεις ότι εμείς φταίμε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ αυτός μας βομβαρδίζει με πλουτώνιο και φταίει ο καημένος που άφησε την τηλεόραση και την τοστιέρα να περιμένουν. Είναι αυτή η οικολογία Αλ Γκορ, Αλ Αφούζου, Αλ Καπόνε. Τη σιχαίνομαι. Πιστεύω ότι τα θέματα είναι πολιτικά. Τι Greenpeace και πράσινα άλογα, που παίρνουν και στο λαιμό τους πολύ νεολαία. Τι να κάνω, να σώσω την αρκούδα; Σταμάτησε πρώτα την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και μετά σώσε την αρκούδα. Αλλά πώς θα τη σώσεις αν δεν έχεις να φας; "...


http://www.lifo.gr/content/i127/x8/903

Ο Πούτιν ζητά την κατάργηση των συνόρων μεταξύ Ρωσίας - Ν.Οσετίας

Ωστόσο, δεν επιθυμεί την πλήρη ενσωμάτωση της στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε σήμερα Πέμπτη την κατάργηση των συνόρων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νότια Οσετία, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα την αντίθεσή του σε μια πλήρη ενσωμάτωση της αποσχισθείσας αυτής περιοχής της Γεωργίας στους κόλπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Όσον αφορά στην ενσωμάτωση, προς το παρόν, θα μας αρκούσε να συμβάλουμε στην οικονομική ανασυγκρότηση της Νότιας Οσετίας, να καταργήσουμε τα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη δημοκρατία της Νότιας Οσετίας, για να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να επικοινωνούν ελεύθερα, χωρίς καμία τυπικότητα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Μια νομική βάση γι' αυτό πρόκειται να δημιουργηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στη Νότια Οσετία και τη Ρωσία», πρόσθεσε στη διάρκεια συγκέντρωσης με περιφερειακούς υπευθύνους του κόμματός του «Ενωμένη Ρωσία» στην περιοχή της Σαμάρα.

Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας, της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, στις 26 Αυγούστου, μετά τη στρατιωτική της επέμβαση στη Γεωργία σε απάντηση σε επίθεση της Τιφλίδας κατά των Οσέτιων στις 8 Αυγούστου.

Η Τιφλίδα κατηγορεί τη Μόσχα ότι θέλει να προσαρτήσει αυτά τα εδάφη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Το υλικό που θα μας κάνει αόρατους ψάχνουν οι επιστήμονες

Το μυστικό της «αορατότητας» είναι να κάνουμε το φως να αντανακλάται πίσω στο θεατή, χωρίς να του μεταφέρει πληροφορίες γι' αυτό που είδε.

Μια νέα θεωρία δύο Βρετανών επιστημόνων υποστηρίζει ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο υλικό, που θα μας επιτρέψει να περνάμε απαρατήρητοι, σαν αόρατοι, από τους άλλους.

Οι καθηγητές Τζον Πέντρι και Γιένσεν Λι από το Imperial College του Λονδίνου, δημοσίευσαν την μελέτη τους «Κρυμμένοι κάτω από το χαλί: Μια νέα στρατηγική καμουφλαρίσματος», όπου περιγράφουν τις ιδιότητες ενός νέου υλικού, το οποίο θα κρύβει τα αντικείμενα από το ορατό φως.

Το νέο υλικό προϋποθέτει τη χρήση δομών, που συνήθως αποκαλούνται «μετα-υλικά», μικρότερων από το μήκος κύματος του φωτός. Το 2006 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke «εξαφάνισαν» ένα αντικείμενο από φως με μήκος κύματος μερικών εκατοστών, χρησιμοποιώντας τέτοια μετα-υλικά με δομές μήκους χιλιοστών.

Φυσικά είναι πολύ δυσκολότερο να «εξαφανισθεί» ένα αντικείμενο από το φυσικό ορατό φως, το οποίο έχει πολύ μικρότερο μήκος κύματος, περίπου μισό μικρόμετρο (mμ), που είναι το ένα εκατομμυριοστό του μέτρου.

Στην περίπτωση αυτή οι επιστήμονες πρέπει να δημιουργήσουν δομές μετα-υλικών με μήκος νανόμετρου (νm), που ισοδυναμεί με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου, πράγμα που απαιτεί εφαρμογή μεθόδων της νανοτεχνολογίας, μέσω συνδυασμού στρωμάτων πυριτίας και πυριτίου, το καθένα από τα οποία αντανακλά διαφορετικά το προσπίπτον φως.

Το παραπάνω μίγμα υλικών, σύμφωνα με τους καθηγητές του Imperial College London, αναγκάζει το φως να κάνει στροφή 180 μοιρών, γυρνώντας πίσω από την κατεύθυνση ακριβώς που ήρθε! Το αποτέλεσμα λειτουργεί ως καθρέφτης. Όχι απλώς ο θεατής δεν βλέπει το αντικείμενο που κοιτάζει, αλλά στη θέση του βλέπει τον εαυτό του και μάλιστα από οποιαδήποτε γωνία. Ο παρατηρητής αποκομίζει έτσι μια αυταπάτη.

Αν και η τεχνολογία δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα, αποτελεί ένα βασικό βήμα προς το παλαιό όνειρο του ανθρώπου να γίνεται αόρατος μερικές φορές. Εκτιμάται ότι το κατάλληλο μετα-υλικό μπορεί να παραχθεί σε περίπου δύο χρόνια. Είναι προφανές ότι, μεταξύ άλλων, ο στρατός έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον...

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά χρησιμοποιώντας άλλη τεχνολογία, μια ερευνητική ομάδα των Τμημάτων Εφαρμοσμένης Φυσικής και Ηλεκτρομαγνητισμού από το ισπανικό πανεπιστήμιο της Γρανάδα, σε συνεργασία με ερευνητές των ΜΙΤ των ΗΠΑ, κατόρθωσαν να κρύψουν ένα αντικείμενο ή να το κάνουν αόρατο σε μια ορισμένη συχνότητα, μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό προσομοιωτή. Η εργασία τους δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό «Optics Express».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Αλήθειες και ψέμματα...

..
...για την απεργία των τελωνειακών. 10 ερωτήματα - κλειδιά για την απεργία!
.
Ακουσα χθες στο δελτίο ειδήσεων του ALTER τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα να ισχυρίζεται ότι οι τελωνειακοί απεργούν για το…παντεσπάνι τους. Ενας δημοσιογράφος λοιπόν που ένας Θεός ξέρει μόνο πόσα παίρνει και κυρίως πόσα από αυτά δηλώνει,κατακρίνει έναν από τους σκληρότερα εργαζόμενους κλάδους για τις αποδοχές του, οι οποίες φορολογούνται μέχρι δεκάρας.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κε Κώνστα εργάζονται επί 24ώρου βάσης,χωρίς αργίες,χωρίς εορτές,σε αεροδρόμια, λιμάνια,σύνορα και επιτελούν διπλό έργο συνεισφέροντας αφ’ενός στην είσπραξη των δασμών που αποτελούν δημόσια έσοδα και αφ’ετέρου στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών,τσιγάρων κι άλλων πολλών. Η δε εργασία τους παρέχεται σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και κάτω από έναν στρατιωτικού τύπου, κανονισμό υποχρεώσεων και δικαιωμάτων,με συχνότατες μεταθέσεις και δυσμενείς τοποθετήσεις αναλόγως των φρονημάτων τους. Κύριε Κώνστα αν ψάχνετε για…παντεσπάνι, ψάχτε καλύτερα αλλού και όχι σε ανθρώπους που δουλεύουν τόσο σκληρά επιτελώντας τόσο σοβαρό έργο,προσφέροντας τόσο στην Εθνική Οικονονομία,όσο και στην Κοινωνία.
Στο δια ταύτα λοιπόν:
Ερώτημα πρώτο. Γιατί απεργούν οι τελωνειακοί;
-Για να μην υπαχθούν τα ΔΕΤΕ (Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών) στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ερώτημα δεύτερο. Γιατί να μην ενταχθούν τα ΔΕΤΕ στον προϋπολογισμό;
-Γιατί απλούστατα δεν αποτελούν «ειδικό λογαριασμό» αλλά ανταποδοτικό τέλος όπως έχει κριθεί τελεσίδικα από το Συμβούλιο Επικρατείας και γι’αυτό δεν μπορούν να υπαχθούν στον προϋπολογισμό,αφού το ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργού μιλά για «ειδικούς λογαριασμούς».
Ερώτημα τρίτο. Τι ακριβώς είναι τα ΔΕΤΕ;
-Είναι η αμοιβή που παίρνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι για τις υπερωρίες τους,τα νυχτερινά τους,την 24ωρη διαθεσιμότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν προς την Υπηρεσία τους.
Ερώτημα τέταρτο. Ποιός επιβαρύνεται από τα ΔΕΤΕ;
-Ο άμεσα συναλλασσόμενος με το Τελωνείο επιτηδευματίας.
Ερώτημα πέμπτο. Γιατί δεν πληρώνει το Κράτος τις υπερωρίες των τελωνειακών;
-Το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε από την εποχή του Καποδίστρια ότι αντί να επιβαρύνεται το ίδιο,προτιμότερο είναι να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στους συναλλασσόμενους.
Ερώτημα έκτο. Τι χάνουν οι τελωνειακοί από αυτήν την πρακτική του Κράτους;
-Κατ’αρχάς τα ΔΕΤΕ δεν υπολογίζονται στα δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Δεν υπολογίζονται στην σύνταξη,ούτε στο εφ’άπαξ.Σε περίπτωση που τα κατέβαλλε το Κράτος θα συνυπολογίζονταν και ως δώρα και ως συντάξιμες αποδοχές.
Ερωτημα έβδομο. Γιατί κινδυνεύουν τα ΔΕΤΕ από την ένταξη τους στον Κρατικό προύπολογισμό;
-Η Ε.Ε. θα θεωρήσει τα ΔΕΤΕ ως φόρο που επιβαρύνει τις εισαγωγές εμπορευμάτων της Κοινότητας και φυσικά θα σπέυσει να τον καταργήσει.Με τον Κανονισμό 450/2003 η Κομισιόν έχει αποδεχθεί τον χαρακτήρα των ΔΕΤΕ ως ανταποδοτικό τέλος που αφορά τους τελωνειακούς και μόνο.
Αν αυτά τα έσοδα εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο,η Ε.Ε. είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει.
Ερώτημα όγδοο. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που τα ΔΕΤΕ καταργηθούν;
-Ας δεχθούμε κατ’αρχάς ότι ο υπουργός Κος Αλογοσκούφης μιλά ειλικρινά όταν υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των ΔΕΤΕ στους τελωνειακούς. Σ’αυτήν την περίπτωση η καταβολή τους θα γίνεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό επιβαρύνοντας το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων,όπως γίνεται με τα ΔΙΒΕΤ των εφοριακών τα οποία είναι επίδομα που παίρνουν χωρίς να εργάζονται νύχτες,χωρίς να εργάζονται αργίες,χωρίς να εργάζονται σε εορτές.
Ερώτημα ένατο. Ποιός διαχειριζόταν μέχρι σήμερα τα ΔΕΤΕ;
-Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των εργαζομένων και του Υπουργείου Οικονομικών.Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο Υπουργός ήδη διαχειριζόταν αυτά τα χρήματα,αφού ότι περίσσευε μετά την πληρωμή των υπαλλήλων,τα έπαιρνε το Υπουργείο για να καλύψει άλλες τρύπες.Τ ο περίσσευμα αυτό από τα ΔΕΤΕ θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των τελωνείων αλλά αντί γι’αυτό ο κάθε Υπουργός το χειριζόταν αδιαφανώς όπως αυτός ήθελε.Στην ουσία δηλαδή ο Αλογοσκούφης κατηγορεί αυτήν την στιγμή τον ίδιο του τον εαυτό για αδιαφάνεια στην διαχείριση των ΔΕΤΕ.
Ερώτημα δέκατο. Φταίνε οι τελωνειακοί για την έλλειψη καυσίμων στην αγορά;
-Είναι αδύνατον να στερεύουν πρατήρια σε 48 ώρες από την έναρξη της απεργίας. Τα αποθέματα των εταιρειών θα έπρεπε να φτάνουν τουλάχιστον για μία εβδομάδα,αλλά τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια δημιούργησαν αυτήν την τεχνητή έλλειψη ώστε να ανεβάσουν τις τιμές ανενόχλητες. Μια συγκεκριμένη εταιρεία κινούμενη στα πλαίσια της νομιμότητας διαθέτει ακόμα και σήμερα καύσιμα από τα πρατήρια της, έστω και σε μειωμέμες ποσότητες για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.
Ανακεφαλαιώνοντας θα ήθελα να καταγγείλω τον υπουργό Κο Αλογοσκούφη γιατί με μεθόδους που δεν ταιριάζουν στο αξίωμα του,ισχυρίστηκε ψευδώς πρίν δύο εβδομάδες στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας ότι θα εξαιρέσει τα ΔΕΤΕ από το προς ψήφιση νομοσχέδιο και μάλιστα τους επέδειξε και προσχέδιο της τροποποίησης που θα επέφερε,πείθοντας έτσι τους τελωνειακούς να αναβάλλουν τις προκηρυχθείσες για τότε κινητοποιήσεις.
Ακόμα και εφημερίδες μίλησαν τότε για την υποχώρηση του κου Αλογοσκούφη προς τους τελωνειακούς. (
www.e-tipos.com/newsitem?id=50534) Τι έκανε ακολούθως ο Κος Υπουργός; Μη τιμώντας ούτε τον ίδιο του τον λόγο,την άλλη μέρα κατέθεσε το νομοσχέδιο χωρίς την τροποποίηση που είχε υποσχεθεί στην Ομοσπονδία.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι υπερασπιζόμενοι κεκτημένα δικαιώματα σχεδόν δύο αιώνων συνεχίζουν ενωμένοι με 100% συμμετοχή στην απεργία,να αγωνίζονται για το μέλλον του τόσο σημαντικού κλάδου τους.
Ζητούν την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίσυανται αυτές τις ημέρες,αλλά ο ηθικός και φυσικός αυτουργός είναι αποκλειστικά και μόνο ο Κος Αλογοσκούφης και η τυχοδιωκτική του πολιτική στο Υπουργείο.
Δυστυχώς αντί να αντιμετωπίσει τους τελωνειακούς ως συνεργάτες του,τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς του. Σύντομα θα καταλάβει το ολέθριο σφάλμα του και ελπίζουμε να επανορθώσει την αδικία που υφίσταται ο τελωνειακός κλάδος σήμερα.

Θ.Β.
Τελωνειακός υπάλληλος

Οι τελωνειακοί κόβουν την βενζίνη και περνάνε τα μηχανήματα της Madonna

"Οι μάγκες του γλυκού νερού - τελωνειακοί - αφήνουν τα μηχανήματα της Madonna και όχι τη βενζίνη και τα τρόφιμα
Το παίζουν σκληρά αντράκια οι τελωνιακοί κι έχει μείνει η χώρα χωρίς πετρέλαιο.
Σήμερα το 80% της χώρας έχει μείνει χωρίς βενζίνη γιατί τα μαγκάκια θεώρησαν ότι πρέπει να γίνουμε ΟΛΟΙ θύματα του αγώνα τους.
Επειδή όμως είναι «αντράκια» και όχι ΜΑΓΚΕΣ, αν και δεν αφήνουν τη...
βενζίνη να φτάσει στα πρατήρια, ωστόσο τα μηχανήματα της MADONNA, πέρασαν χθες από τα τελωνεία κανονικά.
Οι τελωνιακοί μπορεί να αφήσουν τη χώρα να...πεινάσει (καθώς υπάρχουν ελλείψεις και στα σούπερ μάρκετ), όμως για τη MADONNA (και το χρήμα που τη συνοδεύει) κάνουν τα στραβά μάτια.
Αυτόν τον αγώνα θέλετε «κύριοι»; Εμείς είμαστε εναντίον σας! Χάσατε κάθε δίκιο που πιθανόν να είχατε"!

ΑΠΟ ΤΟ SIMOS.gr
http://troktiko.blogspot.com/2008/09/madonna_25.html

Ο πρώτος και μοναδικός της ζωής μου Δάσκαλος


Νίκος Ζούνης. 1976-1979. 10ο Λύκειο Αμπελοκήπων.
Κωνσταντινουπολίτης. ΑΕΚτζής. Μάγκας από τους λίγους και διανοούμενος μαζί.
Επαιζε τα Αρχαία και τα Νέα στα δάχτυλα. Και τις ψυχές μαζί. Υγρός πηλός στα χέρια του.

Μια φορά πήγαν να μας το πάρουν, να του αλλάξουν τάξη και διαδηλώναμε μαζί με τους γονείς μας για μέρες!


Του χρωστάω πολλά. Τα περισσότερα!
Μεγάλο το χρέος. Το κουβαλάω πάντα.
Δεν νοστάλγησα ποτέ τα χρόνια του σχολείου. Ομως...
Ολα αυτά τα χρόνια τον σκέφτομαι όσο και τον πατέρα και τη μάνα μου.
Και αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που υπήρξα μαθητής του.
Εμαθα πως μαζεύτηκαν οι συμμαθητές και τον κάλεσαν.
Μου έστειλαν φωτογραφίες.
Ζήλεψα που δεν ήμουν εκεί.

Χάρηκα που είναι καλά.

Σπουδαίος φιλόλογος!
Σπουδαίος άνθρωπος!

http://naftilos.blogspot.com/

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Όχι, τα 700 Δισεκάτομμυρια θα πάνε για σημαντικό σκοπό... ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!


Όχι, τα 700 Δισεκάτομμυρια θα πάνε για σημαντικό σκοπό...
Τα λεφτά που προέκυψαν από την φορολόγηση των πολιτών θα τα χαρίσουν στις ευπαθείς ομάδες των τραπεζιτών...

Τι με κοιτάτε έτσι ???
θα έρθει και η σειρά σας, δεν μπορείτε να περιμένετε?

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!



No, the 700 Billions will go for important aim… The money that resulted from the tax imposition of citizens will gο το the frail teams of bankers…

Why are you looking me that way?
Your turn will come, can't you wait ?

SHAME ON US(A) !!!

by liondani

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ένα μπράβο και μια πρόκληση...

Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης
. .
Ειναι ορισμένες μέρες που σε κάνουν να συνειδητοποιείς οτι οι θεσμοί κρίνονται καθημερίνα απο τον αγώνα και τις αντιστάσεις του απλού λειτουργού , κρίνονται απο την δύναμη ψυχής που ο λειουργός έχει να για αντισταθεί σε ενα σύστημα παρα-εξουσίας που τον απειλεί με την θεσμική και οργανική του εξόντωση.
Η απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Κεφαλογιάννη δεν δείχνει μονο τον μοναδικό σκοπό που υπηρέτησε με την άνοδο της στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία , την θέσπιση ενός μηχανισμού ικανοποιήσης των παρανομιών ,των απωθημένων και της δίψας των στελεχών της Δεξιάς για λίγη δόξα ,πολυ διαπλοκή και ψευδαίσθηση παντοδυναμίας.
Φανερώνει και αναδεικνύει με τρανταχτό τρόπο οτι η διαπλοκή των εξουσιών , το παρα-κρατικό σύστημα ανταλλαγης και αλλλό-εξυπηρετήσεων που θυμίζει σε ορισμένες του εκφάνσεις το μετα-εμφυλιακό κράτος οχι μόνο δεν ειναι ανίκητα αλλά ειναι και πλήρως ευάλωτα γιατί εμπεριέχουν στον πυρήνα τους το σπέρμα της πτώσης τους. Την ελλειψη ηθικής.
ΥΓ με ενδιαφέρον περιμένω να δω ποια ΜΜΕ θα τολμήσουν να ξεπέρασουν τον διαπλεκόμενο ευατό τους και τις εξαρτήσεις του και θα παρουσιάσουν το θέμα Κεφαλογιάνη στις διαστάσεις του.

http://press-gr.blogspot.com/

Καμία αύξηση στα διόδια ζητά το ΙΝΚΑ

Έντονες αντιδράσεις από εκατοντάδες πολίτες για τις αυξήσεις των διοδίων δηλώνει ότι δέχεται τις τελευταίες μέρες το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μέσα σε δύο χρόνια αποφασίστηκαν αυξήσεις στα διόδια Αθηνών -Κορίνθου -Πατρών της τάξεως 80% και στα διόδια Αθηνών -Λαμίας-Θεσσαλονίκης ακόμα και 150% και οι καταναλωτές διαμαρτύρονται διότι θα πρέπει να καταβάλλουν διόδια σε δρόμους στους οποίους διακινδυνεύοντας την ασφάλειά τους και τη ζωή τους και διότι θα πρέπει να προπληρώσουν για κάτι που πρόκειται (χωρίς καμία σιγουριά) να κατασκευαστεί στο μέλλον, όταν μάλιστα για αυτές τις κατασκευές έχουν ληφθεί κατά το παρελθόν χρήματα από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό.

Το ΙΝΚΑ ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε αύξηση των διοδίων «ή η επιβολή νέων διοδίων για κατά φαντασία διαδρομές στο μέλλον».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

30+9 σκάνδαλα και εγκλήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

30+9 σκάνδαλα και εγκλήματα

που θυμάμαι όταν οι νταβατζήδες μου πουλάνε Γιωργάκη !!!

από το comment ενός αναγνώστη του DentNEWS.net

Τώρα είδα πως υπάρχει από τις 14 Σεπτεμβρίου στο παρακάτω blog: (http://exastal.blogspot.com)

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΣΟΚ

Τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ που δεν πρέπει να ξεχνάμε!

1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )

2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)

3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.

5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρoύνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.

8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

10. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).

13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’ , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως ‘όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη’.

22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

23. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

24. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.

25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά….. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν πασόκ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το πασόκ».

31. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

32. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

33. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.

34. Ναυάγιο ‘Σαμίνα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η Μίνοαν λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

35. Για τέσσερα κακουργήματα άσκηθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

37. Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

38. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται… Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : …το πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

[Είναι και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν θέλω να το σαρανταρίσω. Μου κάθεται καλύτερα το 30+9.]

«Το πασόκ είναι εδώ»….

Σας παρακαλώ μπορείτε να πάτε πιο πέρα,

γιατί με ενοχλείτε;


http://www.dentnews.net/

Καταδικάστηκε o σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χθες ο πρώην υπουργός και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς το δικαστήριο Ρεθύμνου έκρινε βάσιμες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε το στέλεχος της Ν. Δ. για το πλημμέλημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και την προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών υπαλλήλων.

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, που αιφνιδίασε τη Ρηγίλλης και προκάλεσε αμηχανία και στο Mέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζεται ότι προέκυψε από μια άλλη δικαστική υπόθεση, το αποτέλεσμα της οποίας ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγορείται ότι κατόρθωσε να μεθοδεύσει, επηρεάζοντας μάρτυρες λόγω της πολιτικής του ισχύος και θέσης. Συγκεκριμένα και βάσει πάντα του κατηγορητηρίου, ο πρώην υπουργός, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τον διορισμό της συζύγου του ενός μάρτυρα και την ευνοϊκή μεταχείριση των άλλων δύο στην εργασία τους, φέρεται να άσκησε πιέσεις σε τρεις αστυνομικούς προκειμένου οι τελευταίοι να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για κάτοικο του Μυλοποτάμου, ο οποίος είχε συλληφθεί για χασισοκαλλιέργεια.

Το όλο θέμα υπενθυμίζεται ότι ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την εισβολή των αστυνομικών στα Ζωνιανά, όταν οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν παρελθούσες υποθέσεις με ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, μια εκ των οποίων ήταν και αυτή του κατοίκου του Μυλοποτάμου ο οποίος συνελήφθη με χασισοκαλλιέργεια.

Παρότι ο κ. Κεφαλογιάννης αρνούνταν από την πρώτη στιγμή κάθε κατηγορία, ο εισαγγελέας Ρεθύμνου δεν επείσθη και πρότεινε την ενοχή του η οποία και έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η δίκη έγινε χθες μέσα σε ιδιαιτέρως τεταμένη ατμόσφαιρα. Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριζε συνεχώς ότι είναι αθώος, ισχυριζόμενος ότι είναι θύμα μιας σκευωρίας που επιχειρεί την πολιτική εξόντωση τόσο του ιδίου όσο και της θυγατέρας του Ολγας, η οποία είναι σήμερα βουλευτής της Ν. Δ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πλην του πρώην υπουργού, σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου της Ν. Δ. κ. Αρκάδιος Σπανουδάκης, ο οποίος επίσης κατηγορείται για έμμεση συνέργεια στο αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.


http://news.kathimerini.gr/

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

...βλέποντας κι ακούγοντας…., με μεγάλη μου λύπη κι εγώ…., κυρίως, τα εφηβάκια –μας να τραγουδούν ‘’φτηνά’’ τραγούδια….

Π ρ ό τ α σ η…..

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες bloggers….:
βλέποντας κι ακούγοντας…., με μεγάλη μου λύπη κι εγώ…., κυρίως, τα εφηβάκια –μας να τραγουδούν ‘’φτηνά’’ τραγούδια…., ως επί το πλείστον, της ερωτ’’αγάπης’’….,
και ξέροντας, ως όλοι μας, τη δύναμη που έχει το τραγούδι
στη διαμόρφωση χαρακτήρα και συμπεριφοράς…., κι όχι, μόνο, της ερωταγαπικής….,
κάτι που με ανευθυνότητα τους το ‘’επιβάλλουν’’….: δισκογραφικές εταιρείες,
ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί,….. λες και σε συμπαιγνία….,
τολμώ….,
αν και ξέρω πως…., και, μ’ αυτό…., θα ενοχληθούν’’ μερικοί και μερικές bloggers….,
να σας κάνω μια ‘’ανάλογη’’ πρόταση….!

Έχοντας…., ήδη….. και με ‘’ανάλογη’’ πρόταση…., προσφέρει
1095 τραγούδια και ‘’τραγούδια’’ –μου….,
και, σχετικής θεματολογίας μέσα απ’ το μπλογκ μου….: URL : www.alexandros-zivas.gr....,
κάτι σαν ‘’αντίπραξη’’ στη ‘’συμπαιγνία’’ των ως άνω αναφερόμενων παραγόντων…., προτείνω…., πάντα, για τον ίδιο σκοπό…., να δημιουργήσουμε μια ‘’Τράπεζα στίχων προσφοράς’’….,
όπου Έλληνες στιχουργοί και ποιητές να τους προσφέρουν…., αφιλοκερδώς κι αυτοί….,
είτε για επιτραπέζια ημερολόγια προσφοράς….. είτε για τη δημιουργία μουσικών CD’s….!

Ίσως….. να φανεί αφελής και ουτοπική η πρότασή μου….,
ή κι εγώ….. αφελής…. κι ονειροπόλος ουτοπιστής….,
αλλά….. ας σκεφτούμε τη δύναμη που μας προσφέρει η ‘’Μπλογκόσφαιρα’’….,
που….. από ‘’βαβελική’’ Κατάρα…., ως ‘’μερικοί’’ ‘’μοιροπλάστες’’ –μας τη θέλουν….,
μπορούμε…., και, με ‘’τέτοια’’ : ‘’τρελά’’ της ‘’τρελής’’ λογικής…., ή και λογικής ‘’τρέλας’’….,
να την κάνουμε Ευλογία….!

Έτσι…., καθώς πιστεύω πως….,
ως παλαιότεροί μου bloggers…., που, μόλις, 3 μηνών blogger εγώ….,
είστε οργανωμένοι, και, για ‘’τέτοια’’ : ‘’τρελά’’….,
ελπίζω…., κι εάν, βέβαια, βρίσκετε ενδιαφέρουσα κι εφικτή την πρότασή μου αυτή….,
να συναποφασίσετε…., πάντα, για ‘’τέτοιον’’ σκοπό….,
για τα περί μιας ‘’Τράπεζας στίχων προσφοράς’’….!

Και…., εάν…., πάλι και γι’ αυτό, τότε….,
σαφώς, κι αφού το συναποφασίσετε…., είτε για ‘’επιτραπέζιο ημερολόγιο’’ είτε για CD….,
τολμήσετε να ανοίξετε και τραπεζικό λογαριασμό….,
σας υπόσχομαι πως…., ως πρώτη προσφορά χρημάτων από πλευράς μου….,
θα συνεισφέρω στην ευλογητή προσπάθειά –σας, –μας, 300 Ευρώ….,
που, πιθανόν, να βρεθούν και εξωμπλογκοσφαιρικοί χορηγοί….!

Μα θα χαρώ, ‘’το ίδιο’’, και, εάν κάποιοι μουσικοσυνθέτες ή κάποιες μουσικοσυνθέτριες….,
συνάδελφοι ή συναδέλφισσες μπλόγκερ….. ή μη….,
ανταποκριθούν στην ανάλογη πρότασή μου….. που υπάρχει στο μπλογκ μου….,
όπου, το ξαναλέω, προσφέρω αφιλοκερδώς και για όποιον φιλανθρωπικό σκοπό
1095 τραγούδια και ‘’τραγούδια’’ –μου…., αφ’ ενός για τη δημιουργία
3 επιτραπέζιων ημερολογίων….. για τα έτη....: 2010, 2011 και 2012….,
κι αφ’ ετέρου για τη δημιουργία ενός, ή και πλέον, CD….!

Φυσικά, το 2ο, εφόσον τυχόν μουσικοσυνθέτες/θέτριες κρίνουν κάποια άξια μελοποίησης….,
πάλι, για τον ίδιο σκοπό…., κι εγώ…., μα κι οι ανταποκριθησόμενοι/σόμενες αυτοί/αυτές….,
όπου, τότε, θα έχω…., κι εγώ κι εκεί…., συμμετοχή και με δικιά μου μουσική και στίχο….,
ενώ, αργότερα κι έτσι και γι’ αυτό, και με τραγούδια –μου σε στίχο στην αγγλική γλώσσα….!

Εάν δε σας ενοχλεί το παρόν μήνυμά μου…., μπορείτε να το διαγράψετε….,
ναι, και διόλου δεν θα με πειράξει….!
Σας ευχαριστώ πολύ….. και, προπαντός, γεια….:

Αλέξανδρος Ζήβας…..
http://www.alexandros-zivas.gr/

Αναγνώριση των νέων διαβατηρίων του Κοσόβου από την Ελλάδα !!!

Ένα βήμα πριν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, εγκαταλείποντας προηγούμενες θέσεις και παρά το ανοιχτό μέτωπο στη Κύπρο. Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα Δ. Μοσχόπουλο, μετά από συνάντηση με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Χ. Θάτσι, μια μόλις ημέρα μετά την δήλωσή του ότι το Κόσοβο "θα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία". Ο X. Θάτσι ανέφερε ότι μετά την εξέλιξη αυτή οι Κοσοβάροι θα μπορούν να μεταβαίνουν στην Ελλάδα, όποτε το επιθυμούν, και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όμως υποστηρίζει το σχέδιο του Marti Ahtisari για την επίλυση του προβλήματος του καθεστώτος του Κοσόβου».

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ο σοσιαλισμός των καπιταλιστών...

Αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή είναι πραγματικά εκπληκτικά και αποτελούν ένα πρωτοφανές ξεβράκωμα της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς πέφτουν οι μάσκες και γίνεται εμφανής ο κυνισμός και η υποκρισία του.
Η βρετανική κυβέρνηση χορήγησε γενναίο δανεισμό στην τράπεζα Νorthern Rock και στη συνέχεια την κρατικοποίησε. Οι ΗΠΑ κρατικοποίησαν τις μεγάλες χορηγούς στεγαστικών δανείων Freddie Μac και Fanny Μae, στις αρχές της εβδομάδας έκαναν σχεδόν το ίδιο με την κολοσσιαία ασφαλιστική ΑΙG, στην οποία η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ χορήγησε πιστώσεις 85 δισ. δολαρίων με εγγύηση αέρα φρέσκο και κοπανιστό.
Αυτό συνέβη από τους ίδιους που δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους , όταν μικρές επιχειρήσεις κλείνουν και πολλές οικογένειες μένουν στο δρόμο, θεωρώντας ότι σε μια οικονομία της αγοράς πάντα υπάρχουν κι’ αυτές οι «παράπλευρες απώλειες» , που δημιουργεί ο «ελεύθερος» ανταγωνισμός. Όταν τα θύματα των «παράπλευρων απωλειών» είναι φτωχοί και αδύναμοι πολίτες όλα καλά, όταν όμως είναι τραπεζίτες και οικονομικοί κολοσσοί τα πράγματα αλλάζουν. Τότε επιστρατεύονται μέθοδοι του «κακού» Σοσιαλιστικού συστήματος , που σπεύδουν για τη «σωτηρία» τους χωρίς να υπολογίζεται το κόστος που ελαφρά τη καρδία μεταφέρεται στους πολλούς. Το Σοσιαλιστικό σύστημα που αποδέχεται την παρέμβαση του κράτους σε κάθε είδους κοινωνικές δραστηριότητες είναι «κακό» , όταν προστατεύει τους απλούς πολίτες , «καλό» όταν καλείται να προστατέψει τους ισχυρούς που καταρρέουν. Οι οικονομίες κλίμακας είναι αμείλικτες για τους εργαζόμενους, αλλά δεν υπολογίζεται κανένα κόστος όταν πρόκειται να διασωθούν τα κέρδη των εφοπλιστών των «άγονων» γραμμών.
Αυτή την τρελή και υποκριτική πραγματικότητα ζούμε τα τελευταία χρόνια και στη Ελλάδα με τη περίφημη «νέα διακυβέρνηση» της Ν.Δ. , που ελπίζω ότι άρχισε ήδη να γίνεται αντιληπτή σε ολοένα και περισσότερους πολίτες. Κατά έναν περίεργο τρόπο όλες οι «μεταρρυθμίσεις» είναι εκ προοιμίου επώδυνες για το λαό και έτσι προβάλλονται. Γιατί αλήθεια δεν ήταν επώδυνα τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, η βοήθεια στο σπίτι, το ΕΣΥ, το ΜΕΤΡΟ, η ΑΤΑ (όσο ίσχυε), η απαγόρευση των απολύσεων , οι επόπτες εργασίες (όσο έκαναν σωστά τη δουλειά τους) , τα ΜΟΠ, ο ΟΑΕΔ, το ΣΔΟΕ, η ενίσχυση των συνταξιούχων του ΟΓΑ , το ΕΚΑΣ ; αυτές δεν ήταν μεταρρυθμίσεις ;
Το κράτος αδιαφορεί για τους πολίτες του και υπηρετεί τους πολιτικά, οικονομικά, οικογενειακά και πνευματικά «ημέτερους». Ένας ιδιότυπος «Σοσιαλισμός» των καπιταλΗστών

Χρήστος Χ.
--------------------

http://press-gr.blogspot.com

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Που οφείλεται η υποτιθέμενη ανάκαμψη στην Wall Street;

Πόσο αξιόπιστη είναι η ανάκαμψη στα διεθνή χρηματιστήρια;
Σηματοδοτεί αυτό το τέλος της διεθνούς οικονομικής κρίσης
ή μήπως πρόκειται για μια απλή αναλαμπή;
.
«Πάρτι έχουν στήσει οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, καθώς το νέο σχέδιο που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση αναπτερώνει τις ελπίδες ότι το διεθνές σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών». Αυτά διαβάζουμε σήμερα από το ΔΟΛ στο «in.gr». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, το ερώτημα όμως είναι, «μήπως βιάζονται λίγο να χαρούν»;

Για εμένα προσωπικά, η υπόθεση αυτή έχει άρωμα ελληνικού χρηματιστηρίου της εποχής Σημίτη. Και τότε έκαναν «πάρτι» οι επενδυτές, με την διαφορά όμως, ότι μετά από λίγο καιρό …«κλάψαν μανούλες». Το αποτέλεσμα ήταν να φανερωθεί αργότερα, ότι επρόκειτο για ένα πλιάτσικο στις περιουσίες του ελληνικού λαού.

Που οφείλεται η υποτιθέμενη ανάκαμψη στην Wall Street σήμερα; Στην κρατική επέμβαση. Ποιανού είναι όμως τα χρήματα με τα οποία συγκράτησε η FED την κατηφόρα; Των Αμερικανών φορολογούμενων. Τι σχέση έχει αυτή η κίνηση της Κυβέρνησης Bush (Ρεπουμπλικάνοι) με τις επικείμενες εκλογές; Αυτό που εγώ έχω διαπιστώσει απ' όσα διαβάζω, είναι, μια αναταραχή στους κόλπους του διεθνή «εβραϊκού λόμπι». Ρίξτε μια ματιά στο προηγούμενο post (εδώ) και λάβετε υπόψη ότι η Γερμανία βοά για το συγκεκριμένο γεγονός, που μόνο «τεχνικό λάθος» δεν ήταν. Είναι ολοφάνερο, ότι επρόκειτο για «οικονομική μετάγγιση» από τους εκεί «αδερφούς». Μια πράξη που φανερώνει όμως πανικό!

«Αυτό που ζούμε εδώ» γράφει ο δημοσιογράφος Steven Pearlstein της «Washington Post», «είναι η μεγαλύτερη καταστροφή χρηματικής περιουσίας που έζησε ποτέ ο κόσμος – Ζημία, που μετράει στο χαρτί δισεκατομμύρια δολάρια».

Εδώ δεν πρόκειται μόνο «για την αναστύλωση της εμπιστοσύνης στην Αμερική», έλεγε για παράδειγμα πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον σε μία συνέντευξη στο CNBC. Παίζονται πολύ σημαντικότερα: «Το οικονομικό σύστημα της Αμερικής και οι οικονομίες εκατομμυρίων Αμερικανών».

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι βασίζουν την σύνταξή τους σε μετοχές, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν κυρίως ζημιωθεί: «Δεν υπάρχει Αμερικανός» δήλωσε ο Κλίντον «που δεν ζημιώθηκε σημαντικά, απ’ αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες».

Δυσκολοδιάβατοι καιροί λοιπόν, που κόβουν την ανάσα, στην Wall Street: Χωρίς κρατική παρέμβαση δεν κινείται τίποτα. «Τίποτα δεν θα είναι πια όπως ήταν κάποτε» έλεγε εχτές ένα χρηματιστής. Κι αν ακόμα ανακάμψει προσωρινά το χρηματιστήριο – αναρωτιέται ήδη η «New York Times»: «Θα πάψει να αποτελεί η Αμερική τον παγκόσμιο “δαυλό” του χωρίς περιορισμούς, ελεύθερο καπιταλισμό;».

Τα όσα συμβαίνουν σε διεθνή επίπεδο τον τελευταίο καιρό, φανερώνουν, ότι βρισκόμαστε σε μια νέα καμπή της ανθρώπινης ιστορίας. Για το αν θα είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο, οι απόψεις διίστανται.


alkimosarchive.blogspot.com
http://parapolitiki.blogspot.com/

Μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Δείτε την απόδειξη!!

Το πρόβλημα των ολυμπιακών αγώνων είναι το ντόπινγκ, όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά!!!Στη φωτογραφία φαίνεται ότι ο Σέρβος κολυμβητής, Μιλοράντ Κάβιτς, τερμάτισε πριν από τον Μάικλ Φέλπς στον τελικό των 200 μ. πεταλούδας. Το χρυσό πήγε στον Αμερικανό και η εν λόγω εικόνα αποτέλεσε σημείο τριβής και εκτεταμένης δημοσιότητας. (Photo:REUTERS)

Αγαπητοί φίλοι΄

Θα εκθέσω αυτή την φωτογραφία στα βλέμματα των θαμώνων του καφενείου δίχως σχόλια, ή μάλλον μόνο με ένα.. Απολαύστε τους μαφιόζους του Ολυμπισμού. Αυτούς που εμπρός στο εμπορικό κέρδος δεν ωρωδούν προ ουδενός. Ούτε καν της αλήθειας. Την παραδίδω δώρο και στα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης που εξ αιτίας των χορηγών τους την κατάπιαν σαν φάρμακο!!!
Τι προβάλλει αυτή η φωτογραφία; Πως ο Σέρβος Κολυμβητής Μίλοραντ Κάριτς νίκησε καθαρά την μηχανή της ντόπας Φελπς στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδας αλλά οι διοργανωτές κατοκύρωσαν τον αγώνα στον Φέλπς γιατί οι χορηγοί του αν και δεν ήταν πολλοί είχαν όμως οικονομική δύναμη ισχυρή. Τόσης ποιότητας και έκτασης που ανέτρεψαν το πασιφανές. Έκαναν δηλαδή το μαύρο άσπρο..
Κατά τα υπόλοιπα η Ελληνική ντόπα τους πείραξε!!!!
ευγένιος Ανδρικόπουλος

Θερμή υποδοχή για την «χρυσή» ελληνική παραολυμπιακή ομάδα από το Πεκίνο

Επέστρεψε το μεσημέρι στη χώρα μας η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να μεταφέρουν στις αποσκευές τους 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 αργυρά, 10 χάλκινα), που αποτελεί την καλύτερη συγκομιδή της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» διοργανώθηκε τελετή υποδοχής, παρόντος του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος βράβευσε τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, καθώς και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Σταύρου Δουβή, ο οποίος βράβευσε την Ανθή Καραγιάννη.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής, ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Μιλήσατε με έργα. Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Είστε η περίτρανη απόδειξη ότι οι επιτυχίες είναι εφικτό να κατακτηθούν μόνο με τον κόπο, τον ιδρώτα και το μόχθο. Μας συγκινήσατε βαθιά και σας ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας. Σας εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Αποδείξατε με την αξία σας, ότι μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, μπορεί να ανέβει τόσο ψηλά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

54 μήνες ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ !!!

54 μήνες ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές προσπάθειες καταγραφής όλων των σκανδάλων και των μυστηρίων υποθέσεων που σχετίζονται με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα… ή όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτά ψάξαμε. Αυτά βρήκαμε. Αυτά σας παρουσιάζουμε. Έτσι για να τα θυμόμαστε…. τώρα που πέφτει !

Για να μην παρεξηγθεί το post και αρχίσουν σχόλια του τύπου πασόκοι και τα λοιπά… έχουμε να πούμε πως το πιο ανησυχητικό είναι πως το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. Αν φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο, να προτιμάμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τότε ως λαός είμαστε σε … επικίνδυνη καμπή στην ιστορία μας.

Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοιχειώσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.

Σημείωση: Όποιος θέλει να προσθέσει κάτι που θυμήθηκε δεν έχει παρά να απαντήσει με σχόλιο από κάτω ή με e-mail στο dentnews@gmail.com και θα ενημερώσουμε το post.

Ιούλιος 2004 - χρηματισμός

- Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου - Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

Σεπτέμβριος 2004 - παράνομη μεταγραφή

Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

Ιανουάριος 2005 - βασικός μέτοχος

Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

Μάιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ιούνιος 2005 - πακιστανοί

Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους…

Ιούνιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

Σεπτέμβριος 2004 - πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ

Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Σεπτέμβριος 2005 - καρτέλ γάλατος - Κουμπάροι

Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

Οκτώβριος 2005 - Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις

Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

Οκτώβριος 2005 - Μαντούβαλος - παραδικαστικό

Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

Δεκέμβριος 2005 - Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ

Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

Ιανουάριος 2006 - Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.

Φεβρουάριος 2006 - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone

Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία…” μόνο

Ιούνιος 2006 - Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.

Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

Αύγουστος 2006 - Πυρκαγιές στη Χαλκιδική

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

Σεπτέμβριος 2006 - Υπόθεση Ζαρντινιέρα

Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !

Σεπτέμβριος 2006 - Κουμπάροι ξανά…

Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

Δεκέμβριος 2006 - Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE

Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”

Μάρτιος 2007 - Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου

Η χούντα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει και ο gmargari, για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Μάρτιος 2007 - Ομόλογα…

Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

Απρίλιος 2007 - Τσιτουρίδης και πάλι !

Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου

Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα

Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια

Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.

Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

Σεπτέμβριος 2007 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα

Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα - “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).

Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD

Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός

Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχεριών για να βγαίνει και το 152….

Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά

Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο

Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT

Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.

Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι

Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος

Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ

Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS

Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. :)

Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS

Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά

«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ

<…> H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ! <…>

Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός

Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

Σεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

Ο μοναχός Ευφραίμ σε επιχερηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

Και όλα αυτά όταν ο Ρουσόπουλος ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια πλουτίζει και πλουτίζει συνεχώς … Δεν συμπεριλάβαμε το σκάνδαλο με το Ρουσόπουλο και τη Μάρα στη χρονολογική σειρά που είδατε… γιατί τα περιλαμβάνει όλα… ! Υπουργός Προπαγάνδας γαρ… ! :)

Και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής ας κοιμάται ήσυχος… Μην τον ξυπνάτε ! ! !



http://dentnews.net/2008/09/19/45skandala/