Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε η επιβολή της "κάρτας συναλλαγών"- Η τελική πρόβα πριν απο την "Κάρτα του Πολίτη"

Αυτοί  "βιάζονται" και χτίζουν με ταχύτατους ρυθμούς την ηλεκτρονική φυλακή   στην οποία θα μας αναγκάσουν  να μπούμε αφού  αφήσουμε στην "πύλη"   την  ελπίδα της Ανάστασης και την ελευθερία  μας.

Θα δεχτούμε  να γίνουμε  μια θλιβερή πορεία κρατουμένων ή  θα αντιδράσουμε  αρνούμενοι να παραλάβουμε  είτε την "Κάρτα συναλλαγών" είτε την "Κάρτα του Πολίτη";

Το άν υπάρχει στην αρχική έκδοση ο  δυσώνυμος αριθμός δεν έχει καμία σημασία αφού όπως λένε οι ειδικοί  αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ,όμως τα  Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου   θα τα παραδώσουμε  με την παραλαβή της.
Δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία"  η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης  που αφορούσε την δικτατορική επιβολή της  "Κάρτας συναλλαγών". 
Εδώ και μήνες  καταγγέλουμε  τα σχέδια των εργολάβων της παγκόσμιας κυβέρνησης  που στοχεύουν  στην  υποδούλωση του Ελληνικού λαού σε μία σύγχρονη "δικτατορία της κάρτας" ή όπως δηλώνει  ο κ. Παπανδρέου μιας  παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας για την συλλογή  υπογραφών  εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"  ο π. Σαράντης  και η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης είχαν  ήδη αναφερθεί σε αυτην την "προπαρασκευαστική" κάρτα , που τότε την  λέγαμε "κάρτα του πελάτη", και στις τότε κυβερνητικές δηλώσεις για μαζική barcodικωποίηση των πολιτών που θα την παραλάβουν υποχρεωτικά.
Η προθέσεις  της  εντολοδόχου κυβέρνησης  και οι  δημοκρατικές της "ευαισθησίες"  είναι πλέον φανερές και με δυσκολία επικαλύπτονται απο τα επικοινωνικά τερτίπια των  τελάληδων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Ο "τέταρτος δρόμος"  στον οποίο μας σπρώχνει ο  εντολοδόχος  έπαρχος  της παγκόσμιας κυβέρνησης, είναι γεμάτος  παγίδες και   λαοκτόνα  αγκάθια.Και δεν θα μπορούσε να πράξει αλλιώς αφού πρωθυπουργεύει  σε μία κυβέρνηση, η οποία πραξικοπηματικά μετέτρεψε το πολιτειακό μας σύστημα σε ένα καθεστώς αποικιακού  τύπου, τα χαρακτηριστικά  μάλιστα του οποίου, τα ορίζουν ανά τρίμηνο ξένοι  "αρμοστές".
Δείτε λοιπόν πως θα εφαρμόσει σήμερα  το προεκλογικό του  σλόγκαν  "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ο κ. Παπανδρέου .
Αποφασίσθηκε   ότι απο το 2011  θα μπούν τα φορολογικά ζητήματα σε μία "νέα τάξη".
Αν π.χ  διαπιστωθεί ότι  κάποιος  πολίτης δεν απέδωσε φόρους  3000 ευρώ ,εκτός των άλλων  (πρόστιμα ,αποκλεισμός απο  τράπεζες ,δικαιοπραξίες  κλπ) θα φυλακίζεται μέχρι και  1 χρόνο!Αν  η φοροδιαφυγή  είναι πάνω απο 75.000 ευρώ τότε θεωρητικά θα  φυλακίζεται  μέχρι 10 έτη!
Είναι αυτονόητο, ότι δεν είμαστε εναντίον  της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ειδικά όταν αυτή αφορά   τράπεζες , τηλεοπτικούς΄σταθμούς ,εκδοτικά συγκροτήματα, πολυεθνικές  εταιρείες  ,καρτέλ πετρελαίου και  κάθε είδους διαπλεκόμενο με την  εξουσία   "νομικό πρόσωπο".
Όμως η  εμπειρία  ειδικά του τελευταίου χρόνου,μας απέδειξε ότι ποτέ κανένας "ισχυρός" δεν βρέθηκε ούτε καν σε εδώλιο κατηγορουμένου  εξεταζόμενος  για τις κλοπές  και τις ρεμούλες που έκανε  εις βάρος του Ελληνικού λαού .
Πρόσφατα μάλιστα γνωστότατος  λαϊκός τραγουδιστής και σύζυγος   υπουργού (τέως)  της κυβέρνησης Παπανδρέου, απεδείχθη ότι  είχε  φοροδιαφύγει όσο όλοι μαζί οι μικρομεσαίοι φοροφυγάδες της Ελλάδας, και όμως αυτός ο κύριος  σήμερα βρίσκεται υπο το καθεστώς  μιας ....φορολογικής ρύθμισης.Ούτε λόγος βεβαίως για τους μεγαλους καρχαρίες των  τηλεοπτικών καναλιών  που όχι μόνο δεν ρύθμισαν τα χρέη τους  προς το δημόσιο άλλα τους χαρίστηκαν και μερικά δισεκατομύρια εισφορές προς το ΙΚΑ κ.α.
Αυτή είναι λοιπόν η πρακτική εφαρμογή των νόμων,  τις συνέπειες της οποίας τις βιώνει σήμερα πολύ σκληρά  ο Ελληνικός  λαός.
Τι θα αλλάξει αύριο;
Για αυτούς που  εκπαιδεύτηκαν  να  καλύπτουν  τις βρωμιές τους με τα κυβερνητικά  και τα  τραπεζικά  αποσμητικά και γενικά για όσους έχουν πουλήσει  την ψυχή τους στο διάβολο ,το αύριο θα είναι ακριβώς όπως το σήμερα.Κέρδος ,ρεμούλα,απανθρωπιά και βαρβαρότητα .
Αντιθέτως για την συντριπτική πλειοψηφία του  Ελληνικού λαού  το  μέλλον  προβλέπεται μαύρο.
Ο Έλληνας πολίτης   εκτός του ότι θα κινδυνεύει να  μπεί στη φυλακή γιατί δεν κατάφερε να πληρώσει  χρέος στο δημόσιο ίσο με την αξία της κολώνιας  ενός τραπεζίτη ή με το σακάκι ενός υπουργού, θα πρέπει να παραλάβει και την  πρώτη ηλεκτρονική χειροπέδα δηλαδή την "ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών"  στην οποία θα καταγράφονται όλες οι  οικονομικές του  συναλλαγές καθώς επίσης τα χρέη του  και οι απαιτήσεις  του δημοσίου. 
Δηλαδή σαν να λέμε ότι  χωρίς αυτήν  δεν θα μπορεί ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις   τίποτα.
Αν και αυτό δεν αναγνωρίζεται ως  "σημείο των καιρών" ή  αν δεν θυμίζει τίποτα σε αυτούς που  λοιδορούν και χλευάζουν  τον π. Σαράντη ,την "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" και όλους όσους  εναντιώνονται σε αυτήν την  δαιμονοποίηση  της κοινωνίας ,τότε  μάλλον  θα πρέπει  να ζητήσουμε άσυλο στο "Δαφνί" ,όπως  επικριτικά και χοντροκομένα  συνέστησε ο  Σεβ. Ιωαννουπόλεως προ ημερών σε συνέντευξή του.
Η κάρτα αυτή  όπως και αργότερα η "Κάρτα του Πολίτη",θα είναι εφοδιασμένη με ένα microchip πιθανόν  τεχνολογίας RFID (δηλαδή ανιχνεύσιμο και αναγνωρίσιμο απο απόσταση) και φυσικά πλήρως  διασυνδεδεμένη με τις βάσεις δεδομένων του υπ. οικονομικών και  πιθανότατα με εκείνες των περισσοτέρων τραπεζών!
Μάλιστα  καλά διάβασατε.
Θα υπάρχει διασύνδεση (εκτός της  ήδη υπάρχουσας  υπόγειας διαπλοκής) μεταξύ των βάσεων δεδομένων του κράτους και των Β.Δ  των τραπεζών. 
Αυτό  θα το αξιολογούσαμε ώς μία κακοπροαίρετη "υπερβολή"  ή "φήμη", αν  δεν είχε προϋπάρξει η κοινή σύσκεψη  των εκπροσώπων του υπ. οικονομικών και των τραπεζιτών  στην οποία συζητήθηκαν ακριβώς τα θέματα της "Κάρτας συναλλαγών" ,της "Κάρτας του Πολίτη" και γενικά  των   εφαρμογών  της ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης (δικτατορίας).
Αυτούς  λοιπόν τους τραπεζίτες που κερδοσκόπησαν εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας και μάλιστα με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, τον καιρό  που όλοι οι ξένοι "οίκοι" την χτυπούσαν αλύπητα, αυτούς  κάλεσε η κυβέρνηση για να σχεδιάσουν απο κοινού  το "μεταρυθμιστικό" της έργο.
Αν  αυτό το θεωρήσουμε ως ένα βασικό δείγμα  του ήθους και των προθέσεων της κυβέρνησης ,  τότε  γιατί να δεχτούμε έστω  και ως πρόσχημα την δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την απλούστευση  των διαδικασιών.
Μας κάνει εντύπωση  η  ξαφνική βιασύνη του πρωθυπουργού να επιβάλλει  την "Κάρτα συναλλαγών" αφού  έτσι κι  αλλιώς ,όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσα στο 2011 θα επιβληθεί η "Κάρτα του Πολίτη" στην οποία θα αποτυπώνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Γιατι  λοιπόν τέτοια "πρεμούρα" για την "κάρτα συναλλαγών";
Αυτοί  "βιάζονται" και χτίζουν με ταχύτατους ρυθμούς την ηλεκτρονική φυλακή   στην οποία θα μας αναγκάσουν  να μπούμε αφού  αφήσουμε στην "πύλη"   την  ελπίδα της Ανάστασης και την ελευθερία  μας.
Θα δεχτούμε  να γίνουμε  μια θλιβερή πορεία κρατουμένων ή  θα αντιδράσουμε  αρνούμενοι να παραλάβουμε  είτε την "Κάρτα συναλλαγών" είτε την "Κάρτα του Πολίτη";
Το άν υπάρχει στην αρχική έκδοση ο  δυσώνυμος αριθμός δεν έχει καμία σημασία αφού όπως λένε οι ειδικοί  αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ,όμως τα  Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου   θα τα παραδώσουμε  με την παραλαβή της.

πηγη

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

καλό δρόμο στους ανυπάκουους φορτηγατζήδες…

Συνέχιση της στάσης εργασίας-ουσιαστικά απεργία, αποφάσισαν και καλά έκαναν οι φορτηγατζήδες. Με μία πολύ ζωηρή πλειοψηφία 76 υπέρ και μόλις 6 κατά τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των απεργιακών τους δράσεων.
Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που κρίνουμε ότι πρέπει να τονίσουμε όχι μόνο για να κατανοήσουμε την στάση των φορτηγατζήδων αλλά και για να κατανοήσουμε την στάση όσων αποφασίσουν στο μέλλον να περάσουν στο πεδίο των ταξικών αντιστάσεων και συγκρούσεων με την εξουσία που πλέον ξεφεύγει απο τα γνωστά συνδικαλιστικά στερεότυπα..
Δεδομένο πρώτο είναι ότι οι φορτηγατζήδες συνεχίζουν ενώ το κράτος έχει επιβάλλει τις προσταγές του με νόμο. Θεωρητικά και μέχρι σήμερα τα πράγματα θα θεωρούνταν λήξαν και θα έπρεπε να βλέπαμε τους απεργούς να επιστρέφουν στις δουλειές τους. Όχι μόνο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά οι απεργοί προσπερνούν τις διαδικασίες επιβολής(ο νόμος) και τον αμφισβητούν στα ίσια παραμένοντας με πανίσχυρη πλειοψηφία στο δρόμο έχοντας ήδη πίσω τους αρκετές εβδομάδες απεργίας με ότι αυτό συνεπάγεται..
Η χρονική επέκταση των κινητοποιήσεων είναι επίσης κάτι θεαματικό. Οι φορτηγατζήδες ς δείχνουν να αντέχουν στην παρατεταμένη απεργία αν και στις σημερινές συνθήκες της τραγικής οικονομικής ανέχειας, η αποχή από έσοδα είναι πολύ επώδυνη, παρ όλα αυτά με ξεχωριστή αποφασιστικότητα στα όρια ενός ιδιότυπου ηρωισμού αυτοί συνεχίζουν…
Οι φορτηγατζήδες χωρίς να έχουν κανέναν ιδιαίτερο πολιτικόιδεολογικό μηχανισμό στήριξης(όπως πχ οι “αριστεροί” οικοδόμοι, ναυτεργάτες)δείχνουν να μπορούν να αμυνθούν και στις κοινωνικές πιέσεις και στους διάφορους αυτοματισμούς της αγοράς(πχ μηνύσεις από διάφορα γνωστά τσόλια) αλλά και στον τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας των έντιμων δημοσιογράφων που σιτίζονται από τα διάφορα κρατικά και παρακρατικά κονδύλια..Επίσης δείχνουν να έχουν κερδίσει την κοινωνική συναίνεση έναντι των ξεπουλημένων κουίσλιγκ του κοινοβουλίου...
Η διάρκεια του αγώνα των φορτηγών είναι σαφέστατο προμήνυμα του πως πρέπει να τοποθετηθούν οι εργασιακοί αγώνες στο άμεσο μέλλον. Οι μονοήμερες απεργίες καθίστανται μόνο ως προβοκατόρικες πράξεις των ξεπουλημένων ηγεσιών των συνδικάτων που στηρίζουν τις πολιτικές εξόντωσης των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών.
Υπάρχει μία ζωηρή σκέψη. Οι αγώνες των φορτηγατζήδων που έχουν πάρει αντι θεσμικά χαρακτηριστικά και καλά έχουν κάνει, να συνδεθούν με άλλες κοινωνικές/πολιτικές ομάδες που θα βγούν στον δρόμο(πχ φοιτητές-αγρότες-εργάτες-ανέργους κλπ), έστω ετερόκλητες, δημιουργώντας μία μαγευτική λεωφόρο συνολικής αμφισβήτησης και σύγκρουσης….
…καλό δρόμο στους ανυπάκουους φορτηγατζήδες…

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

«ανταλλακτήριο αγροτικών προϊόντων» !!! Πανέξυπνη ιδέα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!

Στις περιοδείες του στην ελληνική περιφέρεια το Πατριωτικό Μέτωπο, διαπιστώνει δυστυχώς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πατρίδας μας, εκτός από την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες μας και την τραγική εικόνα της εγκατάλειψης πια των προϊόντων τους στα χωράφια τους.

Μια εικόνα τριτοκοσμική, δραματική αλλά και μειωτική της αξιοπρέπειας των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου.

Με πρωτοβουλία της νεολαίας του Κινήματος και με τη σκέψη ότι, «κάποιος, κάπου, κάτι πρέπει να κάνει», αποφασίσθηκε η δημιουργία μιας σελίδας στην ιστοσελίδα του ΠΑΜ, η οποία ονομάσθηκε «ανταλλακτήριο αγροτικών προϊόντων» (http://www.pamet.gr/dimopratirio.php). Στη σελίδα αυτή άρχισε ήδη η δημοσίευση των στοιχείων αλλά και των προϊόντων των αγροτών οι οποίοι επιθυμούν να έλθουν σε κατευθείαν επαφή με τους καταναλωτές των αστικών περιοχών, χωρίς μεσάζοντες και εντελώς δωρεάν. Με παράλληλη παράκληση σε όλους τους αγρότες να έλθουν σε επαφή με το Κίνημα, για να δηλώσουν τα στοιχεία αλλά και τα είδη των προϊόντων που διαθέτουν στην ηλ. διεύθυνση http://www.pamet.gr/condact.php.

Σας καλούμε και σας παρακαλούμε θερμά, να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, ενημερώνοντας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο, όλη την ελληνική περιφέρεια, για την πρωτοβουλία αυτή της νεολαίας μας. Η σχετική σελίδα (http://www.pamet.gr/dimopratirio.php) θα πρέπει πολύ σύντομα να φιλοξενεί όσους περισσότερους αγρότες γίνεται και οι οποίοι επιθυμούν να έλθουν σε κατευθείαν επαφή με τους καταναλωτές από ολόκληρη την χώρα, για να τους πουλήσουν σε τιμή χωραφιού αλλά και με εγγυημένη ποιότητα τα προϊόντα τους.

Η προσπάθεια αυτή αγαπητοί φίλοι ανεξάρτητοι bloggers έχει πολλαπλό χαρακτήρα: Δείχνει την αλληλεγγύη μας στους καταταλαιπωρημένους μας αγρότες, σπάει το άθλιο καθεστώς των μεσαζόντων που αγοράζουν φθηνά και πωλούν πανάκριβα, στέκεται απέναντι στα πολυεθνικά πολυκαταστήματα που ελέγχουν την αγορά αγροτικών προϊόντων, βοηθά τους καταναλωτές να αναπτύξουν μια άμεση επαφή με τους αγρότες μας από όλα τα σημεία της Πατρίδας μας και ακόμη, αναδεικνύει από την πλευρά μας την κάθετη αντιπαράθεσή μας απέναντι σε όλους αυτούς που οδηγούν τον Λαό μας στην εξαθλίωση και στη μείωση της αξιοπρέπειάς του.

Είμαστε σίγουροι πως για μια ακόμη φορά, οι φίλοι ανεξάρτητοι bloggers, «θα κάνουν το θαύμα τους». Δεδομένου μάλιστα ότι, τα ΜΜΕ και ο Τύπος αλλά και τα διάφορα ελεγχόμενα και χρηματοδοτούμενα από το κράτος «κέντρα και οργανώσεις καταναλωτών» - όπως εξ’ άλλου έχουν εκπαιδευθεί να πράττουν - δεν πρόκειται να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, η υπόθεση αυτή είναι στα δικά μας χέρια. Από την πλευρά του το Πατριωτικό Μέτωπο, αισθάνεται την υποχρέωση να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση για μια ακόμη φορά πως δεν είναι κόμμα, δεν πρόκειται να ζητήσει την ψήφο κανενός, δεν πρόκειται να παράξει επαγγελματίες πολιτικούς. Με αυτήν λοιπόν την έννοια, η συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή είναι στην απόλυτη κρίση του ελληνικού λαού αλλά και την δική σας, ως ανεξάρτητων ενεργών πολιτών.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια. Πατριωτικό Μέτωπο.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι ματωμένοι. Οι δρόμοι των φιλέτων γης είναι καμένοι»

Μπορεί εκεί που βλέπεις καμένη γη και πιάνεται η ψυχή σου, κάποιος άλλος να βλέπει “προοπτικές” κερδών; Και όμως, όταν η γη αγοράζεται και πουλιέται, όταν είναι εμπόρευμα, όλα γίνονται. Στην περίπτωση της Ηλείας, όσα μεσολάβησαν 2 χρόνια μετά τις πυρκαγιές του 2007 και θα διαβάσετε παρακάτω, επιβεβαιώνουν πως «οι δρόμοι των φιλέτων γης είναι καμένοι» και ότι τα κόμματα του κεφαλαίου φροντίζουν να τους διατηρούν “ανοιχτούς” για το κεφάλαιο.
22 και 23 Αυγούστου 2007
Κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φονικές πυρκαγιές, εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών κατασκευαστικών και τουριστικών ομίλων, Αμερικανοί και Ασιάτες επενδυτές πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη στην περιοχή της Ζαχάρως και της Ολυμπίας, μαζί με Ελληνες επιχειρηματίες και κορυφαία στελέχη της τότε κυβέρνησης. Στα σχέδιά τους η κατασκευή υποδομών ελλιμενισμού και μεγάλων τουριστικών μονάδων στην περιοχή. Οπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η κατασκευή όλων των παραπάνω προϋπέθετε την ύπαρξη τεράστιων αποχαρακτηρισμένων, ως προς τη χρήση τους, εκτάσεων γης και οι φονικές πυρκαγιές άνοιξαν τέτοιες κερδοφόρες προοπτικές.

24-30 Αυγούστου 2007
 Η Ηλεία παραδίνεται στις φονικότερες και καταστρεπτικότερες πυρκαγιές της νεότερης ιστορίας στην Ελλάδα κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι, καταστράφηκαν περισσότερα από χίλια σπίτια και εκατοντάδες αποθήκες, εκατομμύρια ελαιόδεντρα και αμπέλια, 352.800 στρέμματα δασικής έκτασης σε σύνολο 906.000, δεκάδες χιλιάδες ζωντανά (25.000 γιδοπρόβατα) και μελίσσια. Και ενώ η φωτιά ακόμη μαινόταν, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης κάλεσε τους επιχειρηματίες να υποβάλουν προτάσεις για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης των κατεστραμμένων περιοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα υπάρξουν και συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα πάνω στα καμένα! Λίγες μέρες αργότερα δημιουργείται το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών με πρόεδρο τον Π. Μολυβιάτη και συνδιαχειριστή το ΣΕΒ. Τα 3/4 των πόρων παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειδωμένα χωρίς να διατίθενται στους πυρόπληκτους.

Σεπτέμβριος του 2007
Σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ανάμεσα σε άλλα, τη δημιουργία ενός «πολυδύναμου πόλου ανάπτυξης» κοντά στην αρχαία Ολυμπία, που θα περιλαμβάνει διεθνή πανεπιστημιούπολη, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κ.α. Στόχος του παραπάνω σχεδίου όπως αναφερόταν τότε ήταν να δοθεί «ξανά νόημα και περιεχόμενο στην έννοια του Εθνικού Ευεργέτη».
Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) παραχωρεί στο Δήμο Ζαχάρως, παραθαλάσσια έκταση 2.593 στεμμάτων σε περιοχή ειδικής περιβαλλοντικής προστασίας NATURA. Ετσι ένα μήνα μετά τις πυρκαγιές, ο Δήμος Ζαχάρως ξεκινούσε παρεμβάσεις για την εκποίηση της καμένης παραλίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, αντί για τα αντιπλημμυρικά έργα που είχε ανάγκη η περιοχή. Ωστόσο, η ακαριαία αντίδραση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και η δυναμική λαϊκή κινητοποίηση στην περιοχή απέτρεψε τα σχέδια.

2008
Οι μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πουλάνε τα κοπάδια τους και τα χωράφια τους κοψοχρονιά. Οι μόνες αποζημιώσεις που είχαν πάρει για παράδειγμα οι ελαιοπαραγωγοί μέχρι τότε ήταν 150 ευρώ ανά στρέμμα στα καμένα και μόνο το 20% της παραγωγής που κάηκε. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθιερώθηκαν περίπου 50 διαφορετικές εξαιρέσεις (!) από την πενιχρή αποζημίωση.

Οκτώβρης 2009
 Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, στέλνει ειδοποιητήρια σε περίπου 12.000 πυρόπληκτες οικογένειες για την επιστροφή του έκτακτου βοηθήματος των 3.000 ευρώ που τους είχε αποδοθεί πριν από ένα χρόνο, μετά τις πυρκαγιές. Εκεί που τους χρωστούσανε, τους παίρνουν και το βόδι.
Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το σχέδιο του 2007 και χρησιμοποιώντας σαν όχημα την “πράσινη οικονομία” για την επιβολή του, δηλώνει έτοιμη να αναθέσει την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με την εφαρμογή ενός «νέου παραγωγικού προτύπου» προφανώς κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ και της ΚΑΠ, που θα στηριχτεί στο ξεκλήρισμα των τοπικών αγροτοκτηνοτροφικών νοικοκυριών.

Στοιχεία για το νομό Ηλείας
Εκταση: 2.681 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Πληθυσμός: 193.288
Πρωτεύουσα: Πύργος
Αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο:
ετήσια παραγωγή 20.000 τόνων ελαιόλαδου, 8.000 τόνων σταφίδας (30.000 πριν την ένταξη στην ΕΕ), πρώτος νομός στη χώρα σε παραγωγή καρπουζιού, δεύτερος σε παραγωγή πατάτας και βιομηχανικής ντομάτας (43.000 τόνοι τομάτας απορροφούνται από τις εταιρείες ΕΛΑΪΣ και ΚΥΚΝΟΣ που εδρεύουν στο νομό), 150.000 γαλακτοπαραγωγά ζώα

Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και λίγες βδομάδες μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ηλεία, ο “Οδηγητής” επισκέφθηκε την περιοχή, μίλησε με τους ανθρώπους της, κουβέντιασε με τους αγρότες για τη σοδειά, με τους εργάτες για το μεροκάματο, με τους νέους για τις σπουδές και τους όρους εργασίας.
Οσα είδαμε, ακούσαμε και μας είπανε σε αυτή την αποστολή του “Ο” στην Ηλεία προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στις σελίδες που ακολουθούν.

«Θα φτιαχτούν οι 5 και οι άλλοι 100 θα καταστραφούν»
10.00 π.μ. Ζαχάρω

260 χλμ. μακριά από την Αθήνα, κάνουμε την πρώτη μας στάση στη Ζαχάρω. Πόλη στους πρόποδες των βουνών, κοντά στις ακτές της Ηλείας, με εύφορο και πλούσιο σε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή κάμπο. Η παραγωγή αυτή δέχτηκε καταστροφικό πλήγμα από τις πυρκαγιές του 2007 που ήρθε να συμπληρώσει με τραγικό τρόπο την Ευρωενωσιακή πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών που ακολουθούν χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Για τα προβλήματα της αγροτιάς στην περιοχή, συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε με το Χρήστο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και τον Σπύρο Αργύρη, κτηνοτρόφο.
Η κουβέντα ξεκινά κατευθείαν από το ζήτημα που “καίει” για δύο χρόνια τους πολύπαθους κατοίκους, τις “αποζημιώσεις”: «Οι αποζημιώσεις που βγάλανε, δεν καλύπτουνε παρά μικρό ποσοστό της ζημιάς, ενώ δίνονται τμηματικά. Καταλαβαίνεις τώρα, 4 χρόνια μετά και θα δίνουν ακόμα ψίχουλα από αυτά που έχουν βγάλει. Εγώ μέσα στην 4ετία έπαθα μια ζημιά γύρω στα 30.000 ευρώ και μου βγάλανε την αποζημίωση με την εξόφληση 10.500. Αντε τώρα να σταθείς.».
Η πλειοψηφία των μικρών αγροτών ξεκληρίζεται και αυτό φαίνεται κάθε μέρα. «Αν διαβάσεις τοπικές εφημερίδες κάθε μέρα πουλάνε κοπάδια! Τους μικρούς τους πετάνε από την παραγωγή. 15 χρόνια είναι ίδιες οι τιμές… Θυμάμαι το κρέας 1.700 δρχ και τώρα είναι ακόμα 4-5 ευρώ» μας λένε χαρακτηριστικά.
Λίγοι είναι οι νέοι που παραμένουν στην περιοχή. «Η περιοχή ειδικά μετά τις φωτιές δεν κρατά κανέναν νέο. Εστω και με 600 ευρώ σε stage ή οπουδήποτε, γίνονται φτηνή εργατική δύναμη σε ιδιώτες ή στο κράτος. Πολλές φορές δουλεύουνε και σε δεύτερη δουλιά οικοδομή». Οσο για τα πολυδιαφημισμένα “προγράμματα” για τους νέους αγρότες, η απάντηση που παίρνουμε είναι αποκαλυπτική: «Με το περιβόητο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες βάζουν τους νέους στο λούκι να χρεωθούν στις τράπεζες μέχρι το λαιμό και τελικά εγκαταλείπουν».
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι: «Οι αγελαδοτρόφοι του νομού Ηλείας από 350 που ήταν πριν 5 χρόνια έχουν μείνει 120 και κυρίως στα ορεινά. Εχουν ξεκληριστεί, γιατί τους παίρνουν το γάλα 30-40 λεπτά. Υπάρχει και το γάλα της Βουλγαρίας που κάνει 30 λεπτά και το χρησιμοποιούν ως μοχλό για να πέσουν και εδώ οι τιμές». Απέναντι σε όλα αυτά, η Ομοσπονδία προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων ενάντια στις ευρωενωσιακές αποφάσεις.
Η “πράσινη ανάπτυξη” που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται στην πραγματική της διάσταση. «Μας παρότρυνε να γίνουμε παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά τόξα. Καταλαβαίνεις τώρα; Δεν είπε κουβέντα βέβαια για μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων όσον αφορά το θέμα της ανασυγκρότησης των καλλιεργειών, το θέμα με τη στήριξη των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές, για τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα, για τις αλλαγές στις χρήσεις γης. Με τα σχέδια που εξήγγειλε οι εργολάβοι θα φάνε με χρυσά κουτάλια».
Πλάι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, προχωρούν τα επιχειρηματικά σχέδια και η αλλαγή χρήσης της γης. Το παράδειγμα, το ‘χουν δίπλα τους, μας το λένε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια να παραχωρηθεί για αξιοποίηση η παραλία της Ζαχάρως, η οποία πάγωσε εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου, με χαρακτηριστική τη συμβολή του ΚΚΕ… Η συγκέντρωση της γης προχωράει. Πωλούνται μεγάλες εκτάσεις και μάλιστα πολύ φτηνά μετά τις φωτιές. Ειδικά στα ορεινά που δεν μπορούν να πουληθούν σαν οικόπεδα οι τιμές έφτασαν σε εξευτελιστικά επίπεδα».
Οσο για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει στην περιοχή μετά την καταστροφή των δασών, η απάντηση είναι αποστομωτική: «Ευτυχώς, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε βροχές! Τώρα θα εμφανιστούν και αυτά τα προβλήματα. Και κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Με αφορμή την κατασκευή της Ιόνιας Οδού ξεμπαζώσαν όλα τα ποτάμια και έχουν μαζεμένα όλα τα υλικά σε διάφορες μεριές. Αυτά τα υλικά αν και είναι περιουσία του ελληνικού λαού οι εταιρείες τα άρπαξαν ουσιαστικά χωρίς κανένα κόστος».
«Θα ανακάμψουν τα δάση;» ρωτάμε. «Αν τα αφήσουνε, θα ανακάμψουν… 10 στρέμματα, όλα κι όλα, έχουν αναδασωθεί.»
Δίπλα μας, κάθεται μια παρέα μεταναστών. Μιλάμε με τον Αντρέα, από την Αλβανία που ζει 12 χρόνια στην Ελλάδα. «Τα τελευταία 2 χρόνια δεν υπάρχει μεροκάματο για εργάτες γης. Ούτε που ξέρουμε πως θα φτιάξουμε τα χαρτιά μας, για να είμαστε νόμιμοι. Το πρόβλημα ξεκινάει από την καταστροφή της παραγωγής. Το 80% έχει καταστραφεί. Θα φτιαχτούν οι 5 και οι άλλοι 100 θα καταστραφούν. Από ποιον να ζητήσω μεροκάματο;» είναι οι πρώτες του κουβέντες.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αγρότες και εργάτες, οι μετανάστες τα βιώνουν διπλά και τριπλά: «Στους 10 που είμαστε για παράδειγμα, οι 2 δουλεύουνε και οι 8 είναι ουσιαστικά άνεργοι. Ψάχνουν και ό,τι βγει. Μέσα σε δέκα μέρες οι περισσότεροι κάνουνε 1 μεροκάματο. Μπορείς να ζήσεις έτσι;». Τα πράγματα πάνε στο χειρότερο, μας λένε. Ενα από τα παιδιά, λεει ο Αντρέας, το διώξανε από το συνεργείο της Βαρδινογιάννη στη Μάκιστο. Ρωτάμε γιατί. «Λογαριασμό θα μας δώσουνε;».

12.00 π.μ. Στο δρόμο για Μάκιστο-Αρτέμιδα
Αφήνουμε πίσω μας τη Ζαχάρω και ξεκινάμε για τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα, δυο χωριά που κατέκαψαν οι πυρκαγιές του 2007. Στη διαδρομή σε “πιάνει η καρδιά σου”. Καθώς ανεβαίνουμε πιο ψηλά, τόσο μαυρίζει ο τόπος γύρω μας. Καμένη γη. Οσο πιάνει το μάτι, βλέπεις γυμνά δέντρα χωρίς ζωή. Χαμηλή πρασινάδα, λίγα λουλούδια “σπάνε” το μαύρο. Η φύση προσπαθεί να ξανανιώσει. Μας έρχεται στο νου ξανά η κουβέντα με τους αγρότες στη Ζαχάρω: τα δάση «αν τα αφήσουν θα ανακάμψουν». Λίγο έξω από τη Μάκιστο, φτάνουμε στο σημείο που δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κοντά σε ένα εκκλησάκι μια καμένη μηχανή. Η θλίψη συναντά την οργή όταν αντικρίζεις διαφημιστικές κορδέλες σε δενδρύλλια της αναδάσωσης. Τούτος ο τόπος κουβαλά πολλές πληγές. Οι φωτογραφικές μηχανές απαθανατίζουν τις στιγμές και η διαδρομή συνεχίζεται.

«Οταν ανακατεύονται πολυεθνικές σε τέτοιες δουλιές δεν προχωράει τίποτα»
12. 30 μ. μ. Μάκιστος

Φτάνουμε στη Μάκιστο, χωριό που μέτρησε δεκάδες νεκρούς και κατακάηκε. Οι Βαρδινογιάννηδες “υιοθέτησαν” το χωριό. Χωριό-φάντασμα. Πέρα από τους εργάτες που χτίζουν και επισκευάζουν δεν υπάρχει ψυχή. Εκεί που κάποτε ήταν η πλατεία του χωριού, αραδιασμένα κοντέινερ. Εκεί, συναντάμε ένα κάτοικο του χωριού. Λέμε πως είμαστε από τον “Οδηγητή”. «Γραψ’ το όπως το λέω: Οταν ανακατεύονται πολυεθνικές σε τέτοιες δουλιές δεν προχωράει τίποτα».
Λέγεται, μάλιστα, πως έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να υπογράψουν ένα χαρτί ότι δεν έχουν άλλες διεκδικήσεις από το κράτος. Παράλληλα με τις φοροαπαλλαγές και τις γενικότερες στοχεύσεις των εταιρειών για μελλοντική αξιοποίηση οι “φιλανθρωπίες” “φτιασιδώνουν” την εικόνα των επιχειρήσεων. Επιπλέον, προσπαθούν να αντικαταστήσουν μέσω τέτοιων ενεργειών την υποχρέωση του κράτους για τα αναγκαία έργα και τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.
Με σφιγμένη την καρδιά, για τον “παράδεισο” που χάθηκε ξεκινάμε για την Αρτέμιδα.

«Ελιά δε μας έμεινε ούτε για όρκο.»
13.00 μ.μ. Αρτέμιδα

Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, στο βουνό, συναντάμε την Αρτέμιδα. Τραγικός ο απολογισμός και αυτού του χωριού. Η ανοικοδόμηση εδώ προχωρά με έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ ορισμένα έργα έχουν γίνει με έξοδα της “Follie Follie” γι’ αυτό και θεώρησε “απαραίτητο” να στολίσει το χωριό με graffiti με το λογότυπό της και πινακίδες που θυμίζουν το “φιλανθρωπικό” της έργο. Οι εργάτες δίνουν ζωή στο χωριό. Στο καφενείο του χωριού, γνωρίζουμε τη Γεωργία, μια νέα κοπέλα που παρά τα προβλήματα παραμένει στον τόπο της. «Δύσκολη η ζωή εδώ» μας λέει.
Πάνω στο δρόμο, πιάνουμε μια ζεστή κουβέντα με τη Δημητρώ και τη Θεώνη. Οι δυο γιαγιάδες της Αρτέμιδας δε “μασάνε” τα λόγια τους, θυμούνται και μας μιλάνε αληθινά. Τις ρωτάμε για τις υποσχέσεις, για τις παροχές. Μας δίνουν μονάχα μια λέξη: «Μπίτι» (τίποτα). Ρωτάμε για τα περιβόητα 3 χιλιάρικα και μας λεει η κυρά-Δημητρώ: «Ε, τα τρία χιλιάρικα τι να κάνουν; Οι περιουσίες μας που κάηκαν; Τι να πρωταγοράσεις. Πού να ξαναβάλεις τώρα ελιές; Πάνε πέταξαν.» και όσο για τα λόγια των δυο μεγάλων: «Μπορεί να είπανε εκείνοι πολλά, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Από εδώ από το χωριό δεν πέρασε κανένας. Ισα που τάζουνε. Ψέματα.» Τη στιγμή που φτάνει η κυρά-Θεώνη μας λέει η κυρά-Δημητρώ: «Ετούτη την κυρία ρώτα την πόσα λεφτά έχει πάρει». Με λαϊκή ειλικρίνεια, μπαίνει στην κουβέντα μας: «Πήραμε. Ηρθαν οι καλογριές απ’ τη Λυκόβρυση και μας δώσανε από ένα κατοστάρικο, κάτι φασόλια και κάτι φακές… Ελιά δε μας έμεινε ούτε για όρκο. Eνα σπιτάκι, δυο δωμάτια, 4 τοίχοι…». Οσο για το “φιλάνθρωπο” αίσθημα των μεγαλοκαπιταλιστών, έχουν “γνώση” οι γιαγιάδες: «Σου λεει, τα ‘φτιαξε. Πόσα γλίτωσε εκείνος από την εφορία και τα δώρισε δε μας λεει.»

«Εκεί που θέλουνε να αξιοποιήσουν καπιταλιστικά τη γη, τα εδάφη καίγονται και “ξεφυτρώνουν” δρόμοι»
14.30 μ.μ. Πύργος
Φτάνοντας στην πρωτεύουσα του νομού βρίσκουμε το γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Χρήστο Γιάνναρο και συζητάμε μαζί του για την περίφημη “ανασυγκρότηση” του νομού.

“Ο”: Μετά τις πυρκαγιές του 2007 η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μίλησαν για σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας στα πλαίσια της ΚΑΠ. Τι έχει μεσολαβήσει αυτά τα δύο χρόνια;
Χρήστος Γιάνναρος:
Οι πυρκαγιές επέσπευσαν την υλοποίηση της ΚΑΠ που είχε προαποφασιστεί και που συνολικά πλήττει τη φτωχομεσαία αγροτιά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ενεργώντας σε αυτά τα πλαίσια προωθούν την “πράσινη οικονομία” και τον αγροτουρισμό. Πήραν μέτρα για την κατάργηση των κλασικών καλλιεργειών όπως είναι η ελιά, η σταφίδα, τα καρπούζια και η πατάτα που προμήθευαν μεγάλο μέρος της χώρας, στοχεύοντας στην αλλαγή του παραγωγικού ιστού. Η παραγωγή της περιοχής “ξηλώθηκε” και προσαρμόστηκε στα πρότυπα της ΕΕ. Τώρα, καλλιεργούνται πλέον σε μεγάλο βαθμό άλλα προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κάμπο της Ηλείας αλλάζουν τις καλλιέργειες και βάζουνε ηλιόδεντρα για βιοκαύσιμα! Την ίδια στιγμή που δεν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες από την αγροτική παραγωγή. Στην πραγματικότητα, αυτές τις αλλαγές στον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας δεν μπορεί να τις κάνει ο φτωχός αγρότης λόγω του μεγάλου κόστους. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η σταδιακή εγκατάλειψη της γης. Ηδη υπάρχουν εργατοαγρότες οι οποίοι δουλεύουν παράλληλα στο χωράφι, σε οικοδομές ή σε ξενοδοχεία.

“Ο”: Ποια είναι η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ όσον αφορά την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου;
Χ.Γ:
Εμείς το λέμε ξεκάθαρα: Αν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης θα ξεκληριστεί η αγροτιά και ο λαϊκός κόσμος του νομού. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μιλάει για θέσεις εργασίας με προγράμματα stage και για ανασφάλιστους εργαζόμενους. Επιδιώκει να δοθεί η ευθύνη για την ανασυγκρότηση του νομού σε ΑΕ, να μπει το κεφάλαιο στο παιχνίδι.

“Ο”: Το νέο “παραγωγικό μοντέλο” που περιλαμβάνει κατασκευή “αναπτυξιακών  έργων” σε ποια λογική κινείται και πώς οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν αυτό το σχέδιο;
Χ.Γ:
Η σ. Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά τις πυρκαγιές είχε πει χαρακτηριστικά: «οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα, οι δρόμοι των φιλέτων γης είναι καμένοι». Εκεί που θέλουνε να αξιοποιήσουν καπιταλιστικά τη γη, τα εδάφη καίγονται και “ξεφυτρώνουν” δρόμοι, που υπήρχανε στο σχέδιο των κυβερνήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ηλεία. Τα έργα που κατασκευάζονται στο νομό μας έχουνε την εξής κατεύθυνση: να παραχωρηθεί η γη στο κεφάλαιο για να επενδύσουν οι καπιταλιστές. Τους δρόμους, για παράδειγμα, που πραγματικά χρειάζονται δεν πρέπει να τους χρυσοπληρώνει ο λαός στις κατασκευαστικές εταιρείες.

“Ο”: Με τη λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τι γίνεται; Απασχολεί τους κατοίκους;
Χ.Γ:
Αυτό που απασχολεί τον κόσμο της περιοχής είναι πως ο ίδιος θα καταφέρει να παραμείνει στην περιοχή. Δηλαδή να έχει ένα μεροκάματο αξιοπρεπές για να ζήσει την οικογένειά του. Αυτό που ονομάζουν “πράσινη ανάπτυξη”, το μοντέλο που θέλουνε να προχωρήσει στην Ηλεία και οραματίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίζει ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι δε λύνει κανένα πρόβλημά του.

“Ο”: Ποιες είναι οι παραγωγικές δυνατότητες στην περιοχή και πώς θα μπορούσε να εξελιχτεί στα πλαίσια του άλλου δρόμου ανάπτυξης;
Χ.Γ:
Οπως είπαμε και προηγουμένως η Ηλεία μπορεί να βοηθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό στη διατροφική επάρκεια της χώρας (κτηνοτροφία, αγροτική παραγωγή, αλιεία) αν αξιοποιηθεί σε άλλη κατεύθυνση. Μπορεί, για παράδειγμα, να καλύψει τις ανάγκες σε ελαιόλαδο. Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο έχει αυξηθεί η εισαγωγή ελαιόλαδου από άλλες χώρες, αλλά και οι ποσότητες των ντόπιων παραγωγών μένουν στα αζήτητα Τη δεκαετία του ‘80 ο νομός Ηλείας μπορούσε να  καλύψει σε εσπεριδοειδή όλη την ΕΣΣΔ. Ηταν δηλαδή πολύ μεγάλη η εξαγωγή. Αυτή η εξαγωγή με την υπογραφή της GATT και της ΚΑΠ, σταμάτησε και αναγκάστηκαν οι κάτοικοι της περιοχής να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια. Ως συνέπεια δημιουργήθηκε έλλειψη στην περιοχή σε εσπεριδοειδή. Κάνουμε εισαγωγή πορτοκαλιών από τη Βραζιλία στο νομό Ηλείας!

17.00 μ.μ. ΤΕΙ Πύργου
Επισκεπτόμενοι τον Πύργο δεν θα μπορούσαμε να μην περάσουμε από το ΤΕΙ Πύργου, χαρακτηριστικό παράδειγμα περιφερειακού ΤΕΙ. Η κατάσταση που αντικρίσαμε επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την πολιτική ΠΑΣΟΚ και NΔ να “φυτεύουν” σε κάθε πόλη από ένα ΤΕΙ, χωρίς υποδομές και προγράμματα σπουδών, χωρίς καθηγητές. Το ΤΕΙ, με 2 τμήματα και 1.500 περίπου σπουδαστές συστεγάζεται με Λύκειο! 6 αίθουσες και 4 εργαστήρια “φτιάχνουν” ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάνοντας μια βόλτα στο ΤΕΙ, βλέπεις αμέσως τα προβλήματα με την καθαριότητα (αργότερα μάθαμε πως το ΤΕΙ δεν έχει καθαρίστριες). Συζητήσαμε με έναν καθηγητή στα εργαστήρια των Η/Υ: «Δεν βρήκα τίποτα από τον προηγούμενο» μας λέει «Στήνω το μάθημα από την αρχή.» ενώ μια καθηγήτρια των Αγγλικών μας είπε «Στα περιφερειακά ΤΕΙ δεν υπάρχει υποδομή και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Ο,τι καλό πάντως γίνεται εξαρτάται από την ευαισθησία και τη θέληση που δείχνουν οι καθηγητές». Αργότερα, συζητώντας με συντρόφους και φίλους της Οργάνωσης μάθαμε πως υπήρξαν ολόκληροι μήνες που το ΤΕΙ δεν είχε γραμματεία! Η σίτιση των σπουδαστών έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη και πέρυσι υπήρξαν 10 κρούσματα γαστρεντερίττιδας ενώ δεν υπάρχει μέριμνα για τη στέγαση των σπουδαστών (Εστία).

18.30 μ.μ. Πύργος Γραφεία ΝΕ Ηλείας
Τελικός “προορισμός” της αποστολής μας, τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας. Εκεί, συναντάμε συντρόφους και φίλους της ΚΝΕ: εργαζόμενους, σπουδαστές, μαθητές, ανέργους. Δύσκολο, να μεταφέρεις στο χαρτί τον πλούτο της συζήτησης. Η κουβέντα, μέσα από την ίδια τη δράση της Οργάνωσης, “ανοίγει” πολύ γρήγορα. Ολοι θέλουν να πάρουν το λόγο, να μεταφέρουν την εμπειρία της Οργάνωσης από την οργάνωση της πάλης της νεολαίας. Οι σπουδαστές του ΤΕΙ, η Αλεξάνδρα, ο Αποστόλης, ο Γιάννης και ο Γιώργος παίρνουν πρώτοι το λόγο και μας μεταφέρουν τα προβλήματα των σπουδαστών αλλά και των αποφοίτων του ΤΕΙ: «Οι πρώτοι αποφοίτησαν πέρυσι και δεν είχαν ανακοινωθεί καν επαγγελματικά δικαιώματα. Μέχρι πέρυσι ήταν στον αέρα. Τα παιδιά είχαν τελειώσει ενάμισι χρόνο και περίμεναν, τους είχαν δώσει μόνο ένα χαρτί σαν βεβαίωση ότι τελείωσαν». Μας λένε ακόμα για το ΤΕΙ της Αμαλιάδας που αντιμετωπίζει και αυτό πρόβλημα στέγασης. «Το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα είναι ένας διάδρομος» Προκειμένου να “χωρέσει” και τα δυο τμήματα, μας λεει ο Νίκος «τα μαθήματα τελειώνουν στις 11 το βράδυ.».
Εντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι σπουδαστές, όπως μας λεει η Αλεξάνδρα «Το 60% των σπουδαστών δουλεύει. Τα μεροκάματα είναι μόλις 25 ευρώ και χωρίς ένσημα. Οι περισσότεροι σπουδαστές δουλεύουν σε καφετέριες. Στα νυχτερινά μαγαζιά μπορεί να δουλεύεις 10 ώρες και 12. Ούτε διπλά ούτε Κυριακές τίποτα. Ενσημα πήρα μια φορά και αυτό επειδή ήρθε η αστυνομία.»
Η συζήτηση φτάνει και στον “Οδηγητή”. Μαζεύουμε γνώμες και παρατηρήσεις…μαθαίνουμε για τις επιτυχίες της διακίνησης. «Δώσαμε σχεδόν 50 φύλλα σε 6 σχολεία» μας λεει η Βάσια.
Το λόγο, παίρνει ο Χριστόφορος, μαθητής του Λυκείου που φτάνει καθυστερημένα αλλά με… ορμή μας μεταφέρει τη δική του εμπειρία: «Δίνουμε μάχη όλοι οι σύντροφοι μέσα στα σχολεία, στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, με τον “Οδηγητή”. Το κύρος της Οργάνωσης είναι μεγάλο. Προχωράμε με βήματα αργά αλλά σταθερά. Οι μαθητές ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Στα Λύκεια του Πύργου υπάρχουν καθηγητές που διακινούν ορθόδοξα ή εθνικιστικά περιοδικά και απειλούν και με τους βαθμούς. Μας λέγανε ότι η Παναγιά… μας βοήθησε στην 28η Οκτώβρη. Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου του Πύργου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τα βράδια έβγαζε τις πόρτες για να μη γίνει κατάληψη και έκανε φραστικές επιθέσεις σε μαθητή ΚΝίτη. Εφτασε στο σημείο, μάλιστα, να σπάσει λουκέτο και να ζητά από τους μαθητές να το πληρώσουν γιατί αλλιώς θα τους έκανε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, με την κάλυψη μάλιστα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ που στηρίζεται από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.»
Σημαντική είναι η παρέμβαση της Οργάνωσης στους χώρους της κατάρτισης, τα ΙΕΚ και τις σχολές του ΟΑΕΔ όπου στρέφονται αρκετοί νέοι στην Ηλεία. «Στον ΟΑΕΔ είναι πολύ μεγάλη σχολή που συγκεντρώνει 10-12 ειδικότητες. Η παρέμβαση της Οργάνωσης στο χώρο έχει μεγαλώσει. Εχει φτιαχτεί πια και Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στο χώρο… Εκεί τα παιδιά τα χρησιμοποιούν για 2-3 χρόνια πρακτικής και μετά παίρνουν τους επόμενους… Πήγαμε στο Εργατικό Κέντρο όπου κυριαρχεί το ΠΑΣΟΚ μα δεν κάνει τίποτα» μας λένε. Η Νίκη, που εργάζεται ως καθηγήτρια σε ΙΕΚ επιβεβαιώνει πως είναι μεγάλο το κομμάτι των νέων που στρέφεται στην κατάρτιση «για να πάρουν ένα χαρτί».
Ρωτάμε για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Μας λένε για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διακίνηση των ναρκωτικών, για το νομάρχη που «επαινούσε την ποιότητα του πυργιώτικου»(!) και για τη δράση της Οργάνωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
Από τις παρεμβάσεις, όμως όλων των συντρόφων και των φίλων της Οργάνωσης αναδείχθηκε το κύριο: είτε στην ύπαιθρο είτε στα αστικά κέντρα, τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι ενιαία, έχουν κοινή ρίζα, την πολιτική του κεφαλαίου. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αποστολή: Τάσος Γαλανόπουλος,
Στρατής Δουνιάς, Σωτήρης Παρίσης

http://www.odigitis.gr

Καταγγελία "βόμβα" για το Ολυμπιακό Χωριό...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου υπαλλήλων Ο.Ε.Κ., με στόχο την καλύτερη δυνατή προάσπιση των συμφερόντων του Ο.Ε.Κ., αποφάσισε (με ψήφους 8 υπέρ και ένα λευκό) την έκδοση ανακοίνωσης καταγγελίας για το Ολυμπιακό Χωριό. Μεταξύ των άλλων γίνεται αναφορά στο κόστος κατασκευής που ξεπέρασε τα 400 εκ ευρώ, στις πληρωμές από τις εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. διαφόρων προσωπικών εξόδων όπως προκύπτουν από φορολογικό έλεγχο (τμηματικό ενδεικτικό κείμενο) και στο πρόσφατο κατασχετήριο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. (τμηματικό ενδεικτικό κείμενο) κατά του Ο.Ε.Κ.
Σήμερα, που έχει ανασταλεί η κοινωνική κατοικία στη...
 χώρα μας λόγω διακοπής «αιμοδοσίας» του Οργανισμού με συνέπεια χιλιάδες οικογένειες να στερούνται το δικαίωμα απόκτησης στέγης ή λήψη της επιδότησης ενοικίου, αισθανόμαστε ακόμα περισσότερο την ανάγκη να αναδείξουμε σημαντικές πτυχές και τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ (Ο.Χ.). Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 10 ετών κατασκευάστηκε το έργο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των αγώνων με υπερβολικό κόστος στερώντας έτσι σημαντικούς πόρους από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) για να υλοποιήσει τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας. Με στόχο την καλύτερη δυνατή προάσπιση των συμφερόντων του Ο.Ε.Κ. επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε:
1. Συχνά δημοσιεύματα αλλά και οι κάτοικοι αναφέρουν ότι στην «πρότυπη» πόλη που δημιουργήθηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και φιλοξενεί 10.000 κατοίκους παρατηρούνται σημαντικές κακοτεχνίες στα σπίτια και στους κοινόχρηστους χώρους. Οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις δεν παραδόθηκαν ποτέ στον Δήμο, το χωριό δεν ενσωματώθηκε σε κανένα δήμο και η τελική παραλαβή δεν έχει πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, το σωματείο των κατοίκων, που στην προηγούμενη συνεδρίαση ενημέρωσε σχετικά το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, έχει καταθέσει αναφορά – καταγγελία προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην καταγγελίας τους γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο άμεσο κλείσιμο των εργασιών από την σημερινή διοίκηση.
2. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ των άλλων για να πληρωθούν από την Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. (Ο.Χ.Α.Ε.) ταξίδια στο εξωτερικό (Κάνες, Βαρκελώνη, Γενεύη) μελών Δ.Σ., πρόστιμα του ΚΟΚ, διαμονές σε ξενοδοχεία άσχετες με το αντικείμενο της εταιρείας, λογαριασμοί προσωπικών κινητών τηλεφώνων, γεύματα και δεξιώσεις. Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία φορολογικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ενδεικτικό απόσπασμα του ελέγχου – www.syoek.gr/ohae_forol.jpg ). Για τα παραπάνω υπήρχαν αποφάσεις του Δ.Σ. της Ο.Χ.Α.Ε.; Αποζημιώθηκε ο Ο.Ε.Κ.; Αποδόθηκαν οι σχετικές ευθύνες;
3. Από πληροφορίες και στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Συλλόγου προκύπτει η ύπαρξη κατασχετηρίου της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. (ενδεικτικό απόσπασμα - www.syoek.gr/eydap_oek.jpg) κατά του Ο.Ε.Κ. για οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς νερού ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ στο Ολυμπιακό Χωριό. Είναι αληθές ότι την προηγούμενη εβδομάδα 1 εκατομμύριο ευρώ μεταφέρθηκε από τραπεζικό λογαριασμό του Ο.Ε.Κ. (όχι της Ο.Χ.Α.Ε) για πληρωμή νερού χωρίς απόφαση Δ.Σ. Ο.Ε.Κ. και χωρίς όλες τις απαραίτητες νόμιμες υπηρεσιακές ενέργειες; Ποιο νερό καλείται να πληρώσει ο Ο.Ε.Κ.; O O.E.K. πληρώνει το νερό των εργολάβων, το νερό των κοινόχρηστων χώρων, το νερό χρήσης στις κατοικίες ή νερό για τις ανάγκες της Πολυκλινικής, του Ι.Γ.Μ.Ε., του κτιρίου που δόθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου και λοιπών εγκαταστάσεων; Τονίζεται ότι με έξοδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ του Ο.Ε.Κ. κατασκευάστηκαν υδραυλικά έργα υποδομών (συμπεριλαμβάνεται δεξαμενή νερού) που ενσωματώθηκαν στο δίκτυο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. Υπήρξε κάποιο είδος αποζημίωσης ή ανταλλάγματος;
Επιπλέον και με αφορμή τα παραπάνω θεωρούμε ότι ο τρόπος διεκδίκησης και διασφάλισης των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς το Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. για το πως θα πρέπει να απαιτήσει άμεσα τα οφειλόμενα 2 δις ευρώ του Ι.Κ.Α.
4. Στο παρελθόν είχαμε καταγγείλει τα «golden boys» του Ολυμπιακού Χωριού, που και μετά την κατασκευή του έργου και την παράδοση των κατοικιών, συνέχιζαν να λαμβάνουν τις προκλητικά υψηλές αμοιβές αρκετών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Σήμερα και παρά το γεγονός ότι οι πολίτες γνωρίζουν ότι έκλεισε η Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. συνεχίζουν να πληρώνονται, από τις εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. των δικαιούχων, μισθοί πέντε και έξι χιλιάδων ευρώ; Όπως αναφέρεται και σε εισερχόμενη επιστολή, η μη απόλυση όσων και εάν συνεχίζουν να λαμβάνουν τους μισθούς που προαναφέρθηκαν, νομιμοποιεί αποζημιώσεις έως τις 30 Νοεμβρίου 2011 και ύψους που μπορεί να υπερβαίνει τα 100 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση; Γιατί η προ μηνών τοποθέτηση του διευθυντή γραφείου Προέδρου του Ο.Ε.Κ., που αφορούσε υπάλληλο του Ο.Ε.Κ. αποσπασμένο στην Ο.Χ.Α.Ε., έγινε χωρίς πράξη προέδρου; Γιατί δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση από την πρόεδρο Δ.Σ. Ο.Ε.Κ. εάν η συνολική μηνιαία αμοιβή του κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2010 ανερχόταν στο ύψος των 4.850 ευρώ χωρίς να προστίθενται τα επιδόματα των διπλωματούχων μηχανικών;
5. Το 2009 πρώην πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο με ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή καθώς κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση εκβιασμού εις βάρος της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση έργων στο Ολυμπιακό χωριό. Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αγόρευσή του μίλησε για «κύκλωμα με μεγάλες προεκτάσεις που έχει υποσκάψει τον κοινωνικό ιστό»...
6. Το κόστος κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού (Ο.Χ.) ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη (περί τα 430 εκ ευρώ) και αποτελεί στην κυριολεξία μια διαρκή οικονομική αφαίμαξη του Ο.Ε.Κ. Από σαφείς ενδείξεις προκύπτει ότι το συνολικό κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ξεπέρασε τα 2,000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι σημερινές επιπλέον απαιτήσεις των εργολάβων, που αφορούν κυρίως εργασίες μη προβλεπόμενες από την αρχική σύμβαση, υπερβαίνουν το εξωπραγματικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλείται να καταβάλλει ο ΟΕΚ από τις εισφορές των ασφαλισμένων εάν δικαιωθούν οι εργολάβοι. Πρόσφατα εστάλη ειδική διαταγή στους εργολάβους η οποία όμως δεν είναι η πρώτη... Επίσης, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί ο Ο.Ε.Κ. ουδέποτε έλαβε αρκετές δεκάδες δις δραχμές από τον «Αθήνα 2004» όπως ανέφερε και η σχετική συμφωνία τους προκειμένου να κατασκευάσει το έργο.
Στο όνομα του «εθνικού στόχου», ελλείψει ιδιωτικού κεφαλαίου και με πρόσχημα την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας οδηγήθηκε στο περιθώριο, δημιουργήθηκε η ανώνυμη εταιρεία και η οποία με «ευέλικτες» διαδικασίες διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, ο λογαριασμός συνεχίζει να πληρώνεται από τις εισφορές των ασφαλισμένων... H κατάσταση θα ήταν διαφορετική εάν είχε πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον ιδρυτικό νόμο, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας έως σήμερα.
Με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Ο.Ε.Κ., τον έλεγχο και την απόδοση ευθυνών όπου και αν βρίσκονται, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την ενημέρωση όχι μόνο της προέδρου Δ.Σ. Ο.Ε.Κ. που υπήρξε και υπάλληλος της Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. και των μελών Δ.Σ. Ο.Ε.Κ. αλλά και της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρωθυπουργικό γραφείο), συνδικαλιστικές οργανώσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα θα κληθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας με στόχο την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου και κάθε άλλης προβλεπόμενης διαδικασίας.

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2690.html

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μεσογαίας: Ας ξεσηκωθούμε όλοι ! - Σπουδαία ομιλία, αξίζει να διαβαστεί !

Πρὸς
Τὰ παιδιὰ τῶν Λυκείων τῶν Μεσογείων και τῆς Λαυρεωτικῆς
ΘΕΜΑ: «Ἔναρξη σχολικοῦ ἔτους 2010-2011»


Ἀγαπητά μας παιδιά,


Σᾶς εὔχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μὲ πρόοδο στὸν ἀγῶνα τῆς μόρφωσής σας καὶ ὄμορφες ἐμπειρίες σχολικῆς ζωῆς!
Μόλις πρὶν ἀπὸ λίγο ὁλοκληρώθηκε ὁ ἁγιασμός. Ἦλθε ὁ ἱερέας, ἰδιόμορφα ντυμένος, διάβασε μερικὰ λόγια ποὺ λίγοι τὰ κατάλαβαν, ἔκανε κάποιες κινήσεις στοὺς περισσότερους ἀκατανόητες καὶ τέλειωσε. Ὅλο αὐτὸ μοιάζει μὲ κατάλοιπο ἄλλων παλαιότερων ἐποχῶν. Οἱ πολιτικοί μας δὲν τὸ πιστεύουν, ἀλλὰ διστάζουν νὰ τὸ καταργήσουν. Ἐσᾶς δὲν σᾶς ἐνδιαφέρει, γιατὶ σὲ λίγο θὰ τελειώσει καὶ μετὰ τοῦ χρόνου πάλι. Κάποιες Ἀνεξάρτητες Ἀρχὲς ἀντιδροῦν, ἀλλὰ πρὸς τὸ παρὸν ἄκαρπα. Κανεὶς δὲν τὸ καταλαβαίνει ὅπως γίνεται. Οὔτε καὶ ἡ Ἐκκλησία. Ἁπλᾶ, αὐτὴ τὸ δέχεται ὡς κεκτημένο δικαίωμά της ποὺ δὲν θὰ ἤθελε νὰ τὸ χάσει. Δὲν ὑπάρχει κανένας λόγος νὰ συντηροῦμε στὴν οὐσία νὰ ἐξευτελίζουμε κάτι ἱερό, ποὺ ὅμως εἴτε δὲν καταλαβαίνουμε εἴτε δὲν θέλουμε εἴτε δὲν σεβόμαστε. Σκέφθηκα λοιπόν, ἔτσι ποὺ καταντήσαμε τὸν ἁγιασμό, φέτος νὰ μὴν τὸν κάνουμε. Νὰ πῶ στοὺς Ἱερεῖς νὰ καθήσουν στοὺς Ναοὺς καὶ ἀπὸ ἐκεῖ νὰ προσευχηθοῦν γιὰ σᾶς. Ἴσως ἔτσι ὁ Θεὸς νὰ τοὺς ἄκουγε περισσότερο. Ὑποχώρησα, πρῶτον γιατὶ κάποιοι δὲν εἶναι ἕτοιμοι νὰ τὸ δεχθοῦν καὶ δὲν θέλησα ὡς Ἐπίσκοπος νὰ τοὺς λυπήσω, καὶ δεύτερον γιατὶ πρὶν τὸ κάνω ἔπρεπε νὰ σᾶς εἰδοποιήσω.
Αὐτοὶ ὅμως ποὺ ἔβαλαν αὐτοὺς τοὺς ἁγιασμοὺς στὴ ζωή μας τὸ πίστευαν. Πίστευαν ὅτι μαζὶ μὲ τὴν ἀνθρώπινη προσπάθεια χρειάζεται καὶ ὁ φωτισμὸς καὶ ἡ βοήθεια τοῦ Θεοῦ. Πίστευαν στὸν Θεό. Εἶχαν σχέση ζωντανὴ μαζί Του. Τὸν ἤθελαν στὴ ζωή τους ὡς ὅ,τι πολυτιμότερο ὑπάρχει. Ἤθελαν ὅλα νὰ τὰ ἀρχίζουν μὲ τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ. Ἂν εἶναι ἔτσι, φυσικὰ νὰ γίνεται ὁ ἁγιασμός. Θὰ εἶναι ἡ πιὸ σημαντικὴ στιγμὴ τῆς χρονιᾶς.


Σήμερα ὅμως Τὸν ξεχάσαμε τὸν Θεὸ καὶ ἁπλᾶ Τὸν διατηροῦμε γιὰ νὰ Τὸν ἀμφισβητοῦμε, νὰ Τὸν εἰρωνευόμαστε ἢ δυστυχῶς καὶ νὰ Τὸν βρίζουμε. Καὶ νά ποῦ φτάσαμε! Νὰ μὴν θέλουμε οὔτε τὰ σύμβολά Του. Καὶ νά ποῦ καταντήσαμε! Χωρὶς Αὐτόν, ἡ ζωή μας νὰ χαρακτηρίζεται ἀπὸ κρίση, ἀδιέξοδα, σύγχυση, αὐτοκαταστροφικότητα, βία καὶ παραλογισμό.
Στὸ σχολεῖο ποὺ ἔρχεστε μπορεῖ νὰ γεμίσουν τὰ κεφάλια σας μὲ πληροφορίες ποὺ οπερισσότερες νὰ μὴν χρειάζονται∙ μὲ γλῶσσες ποὺ δὲν εἶναι δικές μας∙ μὲ ἱστορία ποὺ δὲν εἶναι ἀληθινή∙ μὲ θρησκευτικὰ ποὺ δὲν πείθουν. Νὰ σᾶς δώσουν βαθμοὺς χωρὶς ἀντίκρυσμα. Αὐτὸ ὅμως ποὺ τελικὰ χρειάζεστε εἶναι ἀξίες γιὰ νὰ πλημμυρίσουν τὴν καρδιά σας. Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν τὸ δίνει ἡ ἐποχή.
Ἡ κατάσταση στὸν τόπο μας εἶναι σὲ ἀδιέξοδο. Κάτι πρέπει νὰ γίνει ἄμεσα. Καὶ ἡ ἀλλαγὴ πρέπει νὰ ἀρχίσει ἀπὸ τὸ σχολεῖο. Ἂς ξεσηκωθοῦμε ὅλοι. Δάσκαλοι, γονεῖς καὶ παιδιὰ ἀρνηθεῖτε τὸ ψέμμα καὶ πολεμῆστε το σὰν τὸν μεγαλύτερο ἐχθρό. Χτυπῆστε τὴ μετριότητα, τὸν συμβιβασμὸ καὶ τὴ μιζέρια σὰν τὴν χειρότερη ἀρρώστια. Μᾶς κοροϊδεύει τὸ σύστημα, ποὺ αὐτὸ ὑπαίτιο γιὰ ὅλα, μᾶς ὁδηγεῖ σὲ ὑπαρκτικὸ ἐκφυλισμό. Διεκδικῆστε τὴν πνευματικὴ ἐλευθερία σας μὲ ὅποιο κόστος. Ξαναφέρτε τὴν ἱστορία καὶ παράδοσή μας, τὴ γλῶσσα καὶ τὰ ἤθη μας στὴ ζωή σας. Ἀγωνιστεῖτε γιὰ κοινωνία μὲ εἰλικρίνεια, ἡρωισμό, καθαρότητα καὶ ἐξυπνάδα. Ἀπαιτῆστε πολιτικοὺς ποὺ νὰ ἀγαποῦν τὸν τόπο περισσότερο ἀπὸ τὰ στενὰ μυαλὰ καὶ συμφέροντά τους, ποὺ νὰ σέβονται τὴν ἱστορία περισσότερο ἀπὸ ὅσο προσδοκοῦν τὴν ψῆφο, ποὺ νὰ πονοῦν γιὰ τὸ κατάντημά μας περισσότερο ἀπ’ ὅσο ὑποτάσσονται στὶς ξένες σκοπιμότητες. Ἀξιῶστε Ἐκκλησία ὄχι μὲ ἀδικαιολόγητους συντηρητισμούς, νεκροὺς συμβολισμούς καὶ πομπώδεις τελετουργίες, ὄχι Νομικὸ Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μὲ δικαιώματα, περιουσίες καὶ διεκδικήσεις, ἀλλὰ Ἐκκλησία μὲ πονεμένο προφητικὸ λόγο, μὲ αὐθεντικὴ πίστη, μὲ θυσιαστικὴ μαρτυρία καὶ ἅγια ζωή∙ Ἐκκλησία ποὺ νὰ ἐμπνέει καὶ νὰ ἔχει πρόταση ζωῆς. Τότε θὰ βρεῖτε τὸν Θεὸ ὁλοζώντανο μέσα σας. Τότε ὁ ἁγιασμὸς δὲν θὰ επιβάλλεται μὲ ἐγκύκλιο τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, ἀλλὰ θὰ ἀποτελεῖ δικό σας αἴτημα. Τότε τὸ σχολεῖο θὰ ξαναγίνει ἡ ἐλπίδα τῆς ἐθνικῆς καὶ πνευματικῆς ἐπιβίωσής μας. Τότε ἡ νέα χρονιὰ θὰ εἶναι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Σᾶς τὸ εὔχομαι μὲ ὅλη μου τὴν καρδιά.
Ὁ Θεὸς μαζί σας, ἀγαπητά μας παιδιά.


Μὲ πατρικὲς εὐχὲς καὶ ὅλη μου τὴν ἀγάπη,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τι ακριβώς έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος για τις κάρτες;

"Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ’ αυτές.
Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα(ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ)αυτό θα είναι το σφράγισμα,να μην το πάρετε".

( Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης)
 
http://tistheosmegas.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία, ούτε οι ορδές λαθρομεταναστών…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΛΑΥΡΑΚΙ Η ΕΙΔΗΣΗ :  ΓΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! 


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ !
Επειδή σε αυτή την κοινωνία που ζούμε τίποτα δεν μένει κρυφό. Και ακόμα και τα τσιράκια σας με ένα καφέ αρχίζουν και κελαηδάνε, καλό θα είναι να αρχίζετε να μαζέψετε τον "στρατό κατοχής" που έχετε βάλει στο κέντρο γιατί πρώτα θα αρχίσουμε με αυτούς και μετά μαζί σας.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.


 Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία, ούτε οι ορδές ισλαμιστών λαθρομεταναστών που από τα σύνορα τους στέλνουν γραμμή στην Αθήνα με πούλμαν, ούτε το εμπόριο ναρκωτικών που έχει μεταφερθεί από την Βάθης σε συγκεκριμένα σημεία, ούτε η χαλαρή αντιμετώπιση της αστυνομίας και των ΜΜΕ, ούτε οι 870 (και βάλε) ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τράπεζες και δημόσιο ταυτόχρονα, αλλά ούτε και η συγκεκριμένη περιοχή για να γίνει το γιγάντιο τζαμί.. Ποιος αγοράζει τα οικόπεδα, τα σπίτια και γενικώς ότι πουλιέται στην περιοχή του κέντρου και ειδικώς από το ύψος της Σταδίου και κάτω?
Γιατί η αστυνομία έχει κλείσει την περιοχή πάνω από την Ομόνοια και σπρώχνει τα πρεζόνια και τους λαθρομετανάστες πίσω στην Πειραιώς την Αγ.Κων/νου και το Μεταξουργείο?Περιοχές όπως το Μεταξουργείο,ο Κεραμεικός,ο Άγιος Παύλος,ο Άγιος Παντελεήμονας κλπ κλπ..που θυμίζουν την Καμπούλ μετά από βομβαρδισμό.Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος αγοράζει στην περιοχή?
Πολύ γνωστός Έλληνας κατασκευαστής..(όνομα ακόμα δεν βάζουμε)
Αναρωτηθήκατε ποιος κρύβετε από πίσω του και τον έβαλε να αγοράζει κοψοχρονιά?
Ο...μουσουλμάνος. αλλοδαπός (όνομα ακόμα δεν βάζουμε) πολυεκατομμυριούχους κάτοικος Βορείων Προαστίων.
Ο οποίος φιλοξενεί συνέχεια στην έπαυλη του, πολιτικούς (τσιράκια) από όλα τα κόμματα, δημοσίους λειτουργούς, επιχειρηματίες κλπ κλπ, και τους χρηματοδοτεί όλους.
Έχει αναθέσει στον Έλληνα κατασκευαστή να αγοράσει τα πάντα στην περιοχή κοψοχρονιά, μιας και ο "στρατός κατοχής" (των ναρκωτικών, των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, της πορνείας, των ληστών και του παρακράτους) έχει κάνει και τους πιο αισιόδοξους και δυναμικούς Έλληνες να θέλουν φύγουν από την περιοχή με κάθε τρόπο και ακόμα και με πολύ χαμηλό αντίτιμο για να δώσουν τα σπίτια τους.
Καλούμε όλους τους Έλληνες ακόμα και αλλοδαπούς χριστιανούς να μην πουλήσει κανένας το σπίτι του.Αν το κρατήσει αργότερα θα πάρει τεράστια αξία.Γιατί έχουν σχεδιάσει να αναπτύξουν την περιοχή, αλλά με την μέθοδο της ανταλλαγής πληθυσμών και του μεθοδευμένου εποικισμού.Πολεμήστε για την περιοχή και τα σπίτια που σας άφησαν οι πρόγονοι σας.Κρατήστε τα και ξανακάντε την περιοχή πάλι δικιά σας.
Βγείτε στις πλατείες στα πάρκα, οργανωμένα. Μην κλείνεστε μέσα στα σπίτια σαν φυλακισμένοι.
Αυτό θέλουν κι αυτοί.
Να ζείτε κλειδωμένοι και κρυμμένοι, μέχρι να ξεπουλήσετε, την ώρα που αυτοί οργανώνουν τα προγκρόμ κατά των Ελλήνων από γειτονιά σε γειτονιά.
Ξυπνήστε που να πάρει ο διάλος, αν σας έχει μείνει έστω και λίγο Ελληνικό στοιχείο μέσα σας.
Σκεφτείτε τι θα έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες σας στην δικιά σας θέση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή eglimatikotita


http://dromeas-elen.blogspot.com/2010/09/blog-post_2731.html

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ξυπνήστε Επιτέλους. Χάπια παίρνετε και δεν επαναστατήτε? Δείτε το βίντεο μπας και ξυπνήσετε έστω και καθυστερημένα!

Μας ψέκασαν από αέρος 1000% λίγο πριν τα ξημερώματα !!! Τι και γιατί παραμένει άγνωστο!!! CHEMTRAILS μας θέλουν "ασθενείς" και στο σώμα και στο πνεύμα !!!!

Μας ψεκάζουν λίγο πριν τα ξημερώματα  05.20  23/9/2010 για να μην γίνει αντιληπτό στην πλειοψηφία του κόσμου !!! Τεράστιες ουρές "χημικών" (?) chemtrails πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του νομού Κορινθίας...
Οι παρατηρητικοί τα εντόπισαν (αεροπλάνα)να ψεκάζουν όλοι την περασμένοι εβδομάδα ακόμα και μεσημεριανές ώρες!!! Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν μας ψεκάζουν, αλλά ΤΙ ???? Τυχαίο ότι οι περισσότεροι κάτοικοι στην Κόρινθο και στο λουτράκι είναι "κρυωμένοι" και έχουν πονοκεφάλους ???? ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΨΑΧΤΕ ΤΟ !!!!!!!

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι φορτηγατζήδες, ζωτική άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση ΠαπανδρέουΑναδημοσιεύουμε από δυο παλαιότερες αναρτήσεις μας ( Η εξέγερση της μεσαίας τάξης


Οι φορτηγατζήδες, ζωτική άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου)
Το πράγμα ξεφεύγει από τους σχεδιασμούς τους. Υπολόγιζαν να καταφέρουν να μπάσουν (και) τους φορτηγατζήδες στην εικονική πραγματικότητα του στυλ «η χώρα καταστρέφεται, αυτοκτονήστε ομαδικά για να μην καταστραφεί».
Τα ψαρώματα του τύπου «επιστράτευση» και «τα βυτιοφόρα του στρατού για εφοδιασμό» δεν έπιασαν και δεν θα πιάσουν.
«Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι», οι φορτηγατζήδες έβαλαν στο τραπέζι την μόνη δυνατότητα που έχουμε για να επηρεάσουμε την κατάσταση των πραγμάτων, πριν σαρωθούν από την  παγκοσμιοποίηση και το ΔΝΤ ο τρόπος και οι αρχές ζωής μας: Την αντίσταση στους δρόμους
Αν στις προηγούμενες κυβερνητικές επιθέσεις κατά της ελληνικής κοινωνίας υπήρχε ακόμη αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, σήμερα πια οι αμφιβολίες τελείωσαν οριστικά: η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας. Συμβόλαιο θανάτου της μεσαίας τάξης, συμβόλαιο κυριαρχίας των πολυεθνικών, εξαθλίωσης και υπαλληλοποίησης των Ελλήνων, με τελικό σκοπό τη μετατροπή τους σε «ακίνδυνο» καταναλωτικό χυλό.
Σήμερα το «κλειστό» επάγγελμα του μεταφορέα κυριαρχείται από τις ατομικές επιχειρήσεις του ενός φορτηγού. Υπάρχουν και κάποιες μικρού μεγέθους μεταφορικές εταιρίες, οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια ενός πλήρως υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καταδυναστεύσουν την αγορά.
Λόγω του κόστους αγοράς αδειών από τους υπάρχοντες φορτηγατζήδες ή με βάση το αρχικό σχέδιο του Μαΐου, οι πολυεθνικές δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοβελίσουν τις ατομικές επιχειρήσεις του ενός φορτηγού από την αγορά, διότι αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος της επένδυσης για τις πολυεθνικές και γίνεται μη συμφέρουσα η απόσβεσή του για αυτές. Το κόστος αυτό είναι εύκολο να το καλύψει ο ένας φορτηγατζής, ή η μικρή μεταφορική εταιρία, αφού δεν απασχολεί προσωπικό, δεν έχει γραφεία κλπ. και στην ουσία είναι το μοναδικό κόστος (πέρα από το κόστος της μεταφοράς), που έχει να αντιπαλαίψει.
Αντιθέτως, εάν η άδεια δίδεται δωρεάν από το κράτος, τότε οι πολυεθνικές, που έχουν πολύ καλύτερη οργάνωση, θα μπορούν να κάνουν επένδυση στις μεταφορές στην Ελλάδα με πολύ μικρότερο κόστος, ενώ ταυτόχρονα μπορούν πολύ μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος, μέσω της πρόσληψη οδηγών των 1.000 ή των 1.500 ευρώ μισθό.
Ταυτόχρονα, θα αλλάξει και η δομή της αγοράς ανταλλακτικών, των υπηρεσιών συνεργείου κλπ., διότι, αφενός δεν θα υπάρχει πια ο μικρομεσαίος πελάτης (ο φορτηγατζής του ενός φορτηγού), αφετέρου οι πολυεθνικές θα δημιουργήσουν δικά τους συνεργεία, όπου επίσης θα προσλάβουν υπαλλήλους των 1.000 ή των 1.500 ευρώ.
Με άλλα λόγια, θα αλλάξει πλήρως η δομή όχι μόνον του συγκεκριμένου επαγγέλματος, αλλά και όλων των άλλων επαγγελμάτων γύρω από αυτό. Θα πεθάνει η μικρομεσαία ατομική επιχείρηση, που απέφερε αξιοπρεπές εισόδημα σε όσους την ασκούσαν, και θα προχωρήσουμε σε εξαθλίωση και υπαλληλοποίηση των Ελλήνων.
Αν δεν θέλουμε να δούμε αυτή την εξέλιξη να υλοποιείται, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των φορτηγατζήδων, να αντέξουμε τη λίγη ταλαιπωρία που προκαλούν οι κινητοποιήσεις τους, και να μην τους αφήσουμε να υποχωρήσουν μέχρι να νικήσουν.
Αν η κυβέρνηση κερδίσει αυτή τη μάχη, όλες τις υπόλοιπες θα τις κερδίσει πολύ πιο εύκολα.
Αν αντιθέτως χάσει αυτή τη μάχη, είτε δεν θα τολμήσει καν να δώσει τις υπόλοιπες, είτε θα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε και τις υπόλοιπες μάχες.
Όλη η Ελλάδα, λοιπόν, στο πλευρό των φορτηγατζήδων: Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για αυτό που έλεγαν οι παλιοί, για το «βιος» τους. Για τη ζωή τους την ίδια. Και το κάνουν για λογαριασμό όλων μας!
Επώνυμος
http://www.antinews.gr/?p=62837

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

A woman takes her dead son into her arms, as she grieves for her six-year-old son, Dhiya Thamer, who was killed when their family car came under fire by unknown gunmen in Baqouba, capital of Iraq's Diyala province, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Sept. 16, 2007. The boy's ten-year old brother, Qusay, was injured in the attack as the family returned from enrolling the children in school, where Dhiya was to begin his first year. (Adem Hadei, AP)

Πατριωτικό Μέτωπο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνύματα από όλον τον κόσμο στο Πατριωτικό Μέτωπο: «Αν τους διώξει η Ελλάδα, θα τους διώξουμε και εμείς». Πρωτοβουλία του ΠΑΜ για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν τα πρώτα χρήματα. Στη Χειμάρα εκπρόσωποι του Κινήματος, στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα. Παρέμβαση του Κινήματος στην Ακριτική Αριδαία, απέναντι στα παιχνίδια των πρακτόρων του Γκρουέφσκυ.
Από όλη την υφήλιο έρχονται πια τα μηνύματα στο Πατριωτικό Μέτωπο, για τον ανένδοτο αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει, απέναντι στην κατοχική συμμαχία (ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ) που κυβερνά τον τόπο.
Ενεργοί πολίτες, μέλη και εκπρόσωποι οργανώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης, από Αυστραλία, Καναδά, Ουγγαρία, Ισλανδία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Μεξικό, Σερβία και ΗΠΑ, επικοινώνησαν με το Πατριωτικό Μέτωπο για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας και να μεταφέρουν το σύνθημα που επικρατεί πια σε όλη την υφήλιο, «αν καταφέρει η Ελλάδα να τους διώξει, θα τους διώξουμε και εμείς». Παράλληλα, προσκλήσεις από όλον τον κόσμο να επισκεφθεί το ΠΑΜ με αντιπροσωπεία του τις χώρες τους καταφθάνουν στο Κίνημα, με εντυπωσιακότερη αυτήν από την Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα από στελέχη της πολιτικής οργάνωσης «Tea Party».
Στις απαντητικές επιστολές του στις προσκλήσεις αυτές το Κίνημα, εξηγεί σε όλους τις θέσεις του Πατριωτικού Μετώπου οι οποίες είναι ήδη δημοσιευμένες στο www.pamet.gr και ξεκαθαρίζει πως σε αυτήν την φάση το Κίνημα, έχει ως κύριο μέλημα την οργάνωση του ΠΑΜ σε ολάκερη την Ελλάδα και την προετοιμασία για το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο του. Παράλληλα, υπενθυμίζει σε κάθε ενδιαφερόμενο πως αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα της χώρας μας στον κοινό αγώνα κατά των νεοταξιτών και των τοκογλύφων. Μια ιδιαιτερότητα που έχει να κάνει με την διπλή υποχρέωση που έχουμε ως Έλληνες, τόσο απέναντι στην ιστορία, τον πολιτισμό και τους κοινωνικούς αγώνες των προγόνων μας, όσο και απέναντι στη διεθνή κοινότητα των λαών, ως οι άμεσοι κοινωνούντες της κοιτίδας του πολιτισμού και της δημοκρατίας την οποία παραλάβαμε από τους αρχιμάστορες παππούδες μας.
Το ΠΑΜ για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.
Με επικεφαλής τον Συντονιστή του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης, τον Γιατρό μας Στέργιο Πραπαβέση, πρωτοβουλία ενάντια στην αθλιότητα του κλεισίματος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αναπτύσσει το Πατριωτικό Μέτωπο.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες και «καπελώματα», το Κίνημα θα καλέσει εντός των επομένων ημερών τους εκπροσώπους όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης σε κοινή σύσκεψη, για την εξεύρεση των 750.000 περίπου ευρώ που χρειάζονται για την επαναλειτουργία της Σχολής, που για πρώτη φορά μετά από 73 χρόνια κλείνει φέτος τις πόρτες του στα παιδιά με το λευκό μπαστούνι.
Ήδη στην έκκληση του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης, αρκετοί συμπολίτες μας με πρωτοστατούντες τα μέλη του Κινήματος εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν οικονομικά με αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα, το νομικό τμήμα του Πατριωτικού Μετώπου – με τους εθελοντές δικηγόρους τους οποίους προκαταβολικά θερμά ευχαριστούμε - ξεκίνησε τη διερεύνηση της νομικής διάστασης του προβλήματος.
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως η Επιτροπή για τη Σχολή Τυφλών η οποία θα συγκροτηθεί, δεν θα τεθεί σε καμία περίπτωση υπό την «εποπτεία» του Κινήματος. Το ΠΑΜ, θα συμμετάσχει σε αυτήν ως απλό μέλος και θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την εξεύρεση λύσης στο ανθρωπιστικό αίσχος που προκάλεσαν στα τυφλά παιδιά της Βόρειας Ελλάδας, οι επιλογές των ανευθυνουπεύθυνων νεοταξιτών και μη.  
Στην Χειμάρα στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα.

Με αντιπροσωπεία  επικεφαλής της οποίας ήταν ο Συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου για τη Βόρεια Ήπειρο Πύρος Γκούμας, βρέθηκε την Κυριακή στην Χειμάρα το Κίνημα, για το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου, από εθνικιστές Αλβανούς.


Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλα τα Κόμματα να αφήσουν κατά μέρος τις φανφάρες και τις πατριωτικές ανέξοδες κορώνες και να σκύψουν ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, στην τρομοκράτησή τους από Αλβανούς εθνικιστές και στην κλοπή των περιουσιών τους.
Από την πλευρά του ο Πυρήνας του Πατριωτικού Μετώπου των Βορειοηπειρωτών – ο οποίος παρεμπιπτόντως ενημέρωσε όλους τους Ευρωβουλευτές και τους Ευρωκομισσάριους για το τι συμβαίνει στη Βόρεια Ήπειρο, με παρουσία του στις Βρυξέλλες -  καλεί την ελληνική κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να δει επιτέλους τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που βιώνουν καθημερινά οι Βορειοηπειρώτες. Παράλληλα δηλώνει παρόν – όπως εξάλλου έκανε μέχρι σήμερα – σε όλες τις απαραίτητες εκείνες δράσεις, για την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.
Παρέμβαση του ΠΑΜ Αριδαίας στα παιχνίδια των πρακτόρων του Γκρουέφσκυ.
Σε σαφή και κάθετη παρέμβαση στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν πράκτορες του Γκρουέφσκυ στην ακριτική Αριδαία με την ανοχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προχώρησε το Πατριωτικό Μέτωπο.
Συγκεκριμένα, μέλη του Κινήματος, με επικεφαλής τον Συντονιστή του κ. Γιώργο Χατζηδημητριάδη, περιόδευσαν στα χωριά της Αλμωπίας, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ Εντοπίων και Ποντίων στην περιοχή.
Σε ανακοίνωσή του ο Πυρήνας Αριδαίας, με αφορμή δηλώσεις υποψηφίων, στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, «πως θα γκρεμίσουν το μνημείο για τη γενοκτονία των Ποντίων που βρίσκεται στο Κέντρο της πόλης όταν έλθουν στην εξουσία», αναφέρει:
«Για πέντε δεκάρες και για μια χούφτα ψηφαλάκια, κάποιοι στην περιοχή μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένταση μεταξύ Εντοπίων και Ποντίων στην περιοχή.
Εμείς από την πλευρά μας, γνωρίζοντας χρόνια τώρα τους κοινούς αγώνες μας, όπου ενωμένοι όλοι, Εντόπιοι, Πόντιοι, Βλάχοι, Θρακιώτες και Μικρασιάτες, αγωνιστήκαμε για το ψωμί και την αξιοπρέπειά μας, δεν θα επιτρέψουμε στους αδίστακτους καιροσκόπους να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο. Παλέψαμε μαζί για τις καλλιέργειές μας, την τιμή του ροδάκινου, του σταριού, του γάλακτος, τα δήθεν πνευματικά δικαιώματα που μας επέβαλαν. Όλοι γνωρίζουν πως προστατέψαμε με όλη μας τη δύναμη την αξιοπρέπειά μας και φυλακιστήκαμε για αυτό. Σε κανέναν λοιπόν δεν θα επιτρέψουμε να σπείρει την διχόνοια μεταξύ μας, παίζοντας ύπουλα παιχνίδια. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε στους Πόντιους αδελφούς μας να είναι υποψιασμένοι και να μην πέφτουν εύκολα θύματα της προπαγάνδας που κατευθύνεται έξω από τη χώρα μας και δυστυχώς είτε γίνεται ανεκτή, είτε υποδαυλίζεται από το θλιβερό δικομματισμό. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι σπέρνουν ρατσιστικές και εμφυλιοπολεμικές προπαγάνδες μεταξύ των Εντοπίων και των Ποντίων στην ακριτική μας Αλμωπία, θα βρουν το Πατριωτικό Μέτωπο απέναντί τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται».

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ουγγαρία συνέτριψε τους τραπεζίτες ..!!

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας,
η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.
«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:

«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.
«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την “εθνική συνοχή”».
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!
Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος! «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.
Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!
«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.
«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης. Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!
Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν! Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας. Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθει.

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει…
http://xorisparopides.blogspot.com/2010/09/blog-post_593.html