Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Δανεισμός 35 εκατ. από τις τράπεζες με εγγύηση δημόσιου για τον όμιλο Λαναρά

Δάνειο ύψους 35 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου (!!!) θα μπορέσει να πάρει η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (Λαναράς) για τη χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης της εταιρίας, υπό τον όρο να ενεχυριασθούν οι μετοχές του βασικού μετόχου της εταιρίας . Αυτό ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Γ. Σιδηρόπουλος σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων όλων των εργοστασίων της εταιρίας, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ν. Γιαννόπουλου και βουλευτών. Για το θέμα αυτό, εξάλλου, θα αποφασίσουν την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου οι πέντε βασικές πιστώτριες τράπεζες της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας». Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Σιδηρόπουλος, εξετάζεται να καταβληθεί άμεσα βοήθημα από τον ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους της εταιρίας, ενώ καταρτίζεται ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για εργαζόμενους του κλάδου πάνω από 50 ετών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης περισσότερες πληροφοριές, που ενημερώθηκε σχετικά μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, επανέλαβε ότι το υπουργείο προωθεί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εταιρίας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία». Τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο παρέμβασης για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Eνωση, ώστε να υπάρχει συνέπεια με την κοινοτική πολιτική για τον ανταγωνισμό. Πρόκειται στην ουσία για οριζόντια παρέμβαση στον κλάδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια φθίνει λόγω, κυρίως, της αθρόας εισαγωγής προϊόντων από τρίτες χώρες. Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι στόχος είναι η διασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων του κλάδου, με τελικό σκοπό την παραγωγή τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας ως αποτέλεσμα της καθετοποίησης της παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των δράσεων αυτών εξετάζονται, μεταξύ άλλων, λύσεις για όσους προσεγγίζουν το όριο συνταξιοδότησης και η χρήση ορισμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.


http://news.pathfinder.gr/


Σχόλιο liondani

Πάλι θα πετάξετε τα λεφτά του ελληνικού λαού !!!

(Δεν μας έφταναν Ολυμπιακή/ΟΣΕ ... τώρα θα χαρίζουν και σε ιδιωτικές εταιρείες το δικό μας χρήμα. Έλεος !!!)

Αυτή τη φορά ο λόγος είναι διπλός ?

α) Ο κλασσικός ψηφοθηρικός

β) ...Θα τον αποκαλύψουμε προσεχώς για όσους δεν γνωρίζουν.


Όσον αφορά το ενέχυρο... (οι μετοχές(!!!) του βασικού μετόχου)

Αν μετά απο κάνα δύο χρόνια είναι σε χειρότερη θέση η επιχείρηση (μαθηματικά βέβαιο ) τι αξία θα έχουν οι μετοχές ? ΚΑΜΙΑ !!!!!!! Να χαίρεστε τα πτυχία σας κύριε Σιδηρόπουλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου