Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Επειγόντως κάθαρση …νοοτροπίας !


Ο νεοπλουτισμός, είναι η αρρώστια της εποχής που διανύουμε. Παρατηρείτε σε αρκετά έντονο βαθμό στην επαρχία , στην Μύκονο και …..στον πολιτικό βίο.

Είναι γεγονός ότι σε μια μικρή πόλη όπου όλοι σχεδόν γνωρίζονται μεταξύ τους και συμπορεύονται, υπάρχουν και οι λεγόμενοι νεόπλουτοι που διακατέχονται από τάσεις επιδειξιμανίας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους «παροικούντες» κοσμικούς της Μυκόνου.

Επιχειρηματίες, νομιμοφανείς νταβατζήδες, πρωτόβλαστα και παλαιά λαμόγια, συναγωνίζονται στον ναρκισσισμό και στην επίδειξη πλούτου.

Κοντά σε αυτούς «συναγελάζονται» (την τελευταία ειδικά 10ετια) και μερικοί εφήμεροι «εναγκαλιστές» της εξουσίας , ημιδιαφανείς πολιτικοί, κουφόνοα πιόνια της ματαιοδοξίας τους , προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος επί ΠΑΣΟΚ ηχηρά, …. «σκαφάτα», …παριζιάνικα.

Υπάρχουν όμως και τρεις-τέσσερεις υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης, οι οποίοι προκαλούν το κοινό αίσθημα …..παραπάνω από όσο αντέχεται...

Κάποιοι ξέχασαν ότι η Ν.Δ. ήλθε στην εξουσία λόγω της χαρισματικής παρουσίας του κ. Κώστα Καραμανλή αφενός , που μπόρεσε και την έκανε ξανά κόμμα εξουσίας, και αφετέρου επειδή ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν προκαλέσει με τον τρόπο ζωής τους και εξοργίσει τους πολίτες..

Ο πρωθυπουργός, είναι η αλήθεια, δεν έχει αλλάξει σε τίποτα τον τρόπο ζωής του από το 2004, αποφεύγει τις κοσμικότητες , ζει όπως ζούσε , έστειλε τα παιδία του σε δημόσιο νηπιαγωγείο μαζί με τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών, δείχνει και είναι χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή.

Το «σεμνά και ταπεινά» το εννοούσε προφανώς όταν το είπε, αλλά αυτό που δεν είναι σαφές είναι……. ποιος το κατάλαβε.

Γιατί η συνέχεια έδειξε ότι αυτό το σεμνά και ταπεινά παρανοήθηκε από κάποια στελέχη της ΝΔ.

Σήμερα παρατηρούνται φαινόμενα υπουργών που όχι μόνο δεν κρύβεται ο ακραίος πλουτισμός τους, αλλά αντιθέτως επιδιώκουν προκλητικά να τον επιδεικνύουν (ελπίζω μόνο να είναι από …καμιά κληρονομιά , γιατί τα πράγματα έχουν ζορίσει …εκ των ένδον).

Μετέχουν και «ομοσιτίζονται» με τη μεγάλη νεοπλουτίστικη παρέα της Μυκόνου, κάποιος δε από αυτούς μεταξύ αχινόσουπας και αστακομακαρονάδας ( η ….φασολάδα των νεόπλουτων) δεν κρύβει στην ομήγυρη ότι : «να περνάμε βασικώς καλά κύριοι και το να μη μου ξαναδώσει υπουργείο ο πρόεδρος ουδόλως με ενδιαφέρει» ……

Άλλος δεν αφήνει κοσμικό για κοσμικό πάρτι και δη εφοπλιστικό και κρατάει θέσεις για το μεγάλο του φουσκωτό στα νησιά του Αιγαίου.

Όποιος ξεφυλλίσει τις κοσμικές σελίδες ,που λόγω θέρους εστιάζονται στα της … Μυκόνου, ευκόλως θα διακρίνει τους τρεις-τέσσερεις υπουργούς που έχουν … « ερωτογενές» πάθος …με την κοσμοπολίτισσα Μύκονο.

Πάθος που διακατέχει ακόμη και πρώην υπουργό που το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του το … «αντλεί» από τις δυτικές συνοικίες της Β`Αθηνών .

Υποκρισία ;….Πρόκληση; ….. «Ζαμανφουτισμός»;

Παρεξήγησαν το «σεμνά και ταπεινά» ή τους …παρεξηγήσαμε εμείς ;

Όποια και αν είναι η απάντηση, τέτοιου είδους συμπεριφορές , φωτογραφίσεις και προκλητικές εμφανίσεις έχουν ασύλληπτο πολιτικό αντίκτυπο στον μέσο ψηφοφόρο που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε δύσκολους καιρούς.

Ο Μακιαβέλι, ως συνήθως, είχε δίκιο: το αλατοπίπερο της πολιτικής είναι οι λεπτομέρειες. Όσο πιο μικρές, τόσο πιο πιπεράτες.

Καλό θα είναι πάντως να ενθυμηθούν στου Μαξίμου, ότι και ο κ. Σημίτης ήταν πράγματι χαμηλών και ταπεινών τόνων στην προσωπική του ζωή , διάγοντας βίο παρόμοιο με αυτόν του κ. Καραμανλή.

Η ζημιά όμως έγινε από τους …υπουργούς!!!


YΓ. Προς υπουργικά …νεοπλάσματα: «Το χάσμα ανάμεσα στο πώς θα έπρεπε να ζει κανείς και στο πώς πραγματικά ζει» έγραφε ο Μακιαβέλι «είναι τόσο μεγάλο, ώστε ο άνθρωπος που αμελεί αυτό που πραγματικά γίνεται προς χάριν αυτού που θα έπρεπε να γίνεται παίρνει τον δρόμο προς την αυτοκαταστροφή και όχι προς την αυτοσυντήρηση».


http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου