Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ζώνη του Περάματος



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος μετά το πολύνεκρο δυστύχημα του «Friendship Gas».

Οι λιμενεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιείται στάση εργασίας και στον ΟΛΠ, από τις 12.30 μέχρι τις 16.30.

Συγκεκριμένα, οι απεργοί συναντήθηκαν με την υφυπουργό Απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου, η οποία μετά το πέρας της συνάντησης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τους εργαζόμενους στο Πέραμα.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε τη χορήγηση βοηθήματος 10 χιλιάδων ευρώ σε κάθε οικογένεια που έχασε εργαζόμενο στο πρόσφατο δυστύχημα και 5 χιλιάδων ευρώ για κάθε οικογένεια τραυματία.

Επίσης, υποσχέθηκε την αναβάθμιση και ενίσχυση των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου, την άμεση εγκατάσταση πλήρους στελεχωμένης κινητής μονάδας του ΙΚΑ στην περιοχή, την εξειδίκευση του προσωπικού της Ζώνης μέσω διαφόρων σχετικών σχολών που θα συμπεριλάβει από το Σεπτέμβριο ο ΟΑΕΔ στις ειδικότητές του, καθώς και ενημερωτικά σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο, σε ετήσια βάση.

Πάντως, οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «επιδερμικά» τα μέτρα ως προς το σύνολο των διεκδικήσεών τους και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να διασφαλιστεί απόλυτα η υγεία και η ασφάλειά τους στη Ζώνη.

Τρίωρη στάση εργασίας στις υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του τραγικού ατυχήματος, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου