Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Προβληματικές εταιρείες…..προβληματικές πολιτικές !

Απο το politis-gr

«Η Ν.Δ. κατεβάζει τη σημαία της Ελλάδας από τους ουρανούς» υποστήριζε ο (τότε) εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης πριν μερικούς μήνες και ακούγοντας την πομπώδη δήλωση του μετά βίας γλύτωσα το …εγκεφαλικό!

Φαίνεται όμως ότι εκεί στο …..ανακαινισμένο ΠΑΣΟΚ , το γκάλοπ που είχε πραγματοποιηθεί εκείνες τις ημέρες ,(από την Κάπα Research για Το Βήμα και σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των πολιτών, τους καταλόγιζε πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Ολυμπιακή τις τελευταίες δεκαετίες κατά ποσοστό 80% περίπου) δεν τους …προβλημάτιζε !

Ούτε φυσικά το 71% που πίστευε ότι πρέπει να αναζητηθεί μια νέα λύση τερματίζοντας τη σημερινή κατάσταση.

Και αφού διαπίστωσαν ότι πολλοί εξ ημών … γλύτωσαν το απευκταίο, επιχειρούν τώρα μέσω της κας Κατσέλη να μας στείλουν …..αδιάβαστους.

Η σκιώδης υπουργός Οικονομίας (και πολύ αγαπητή σε προσωπικό επίπεδο) λοιπόν δήλωσε ότι στις ΔΕΚΟ που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, το κράτος να διατηρήσει τον «δημόσιο έλεγχο», να έχει δηλαδή, όπως είπε ,«το πάνω χέρι» για όλες τις μείζονες αποφάσεις των διοικήσεών τους και μέσα σ`αυτές περιέλαβε και την Ολυμπιακή !

Ο παραλογισμός στη χώρα του παράλογου.

Δημόσιος δεν ήταν ο έλεγχος κα. Κατσέλη όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία μεταβλήθηκε σε … αεροταξί Πρωθυπουργού και μάλιστα με …….προσωπικό πιλότο!

Δημόσιος δεν ήταν όταν γέμισε ασφυκτικά με κομματικούς υπαλλήλους, συνοδούς, φροντιστές, εδάφους, τόσους όσους δεν είχαν ούτε οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου!

Δημόσιος δεν ήταν ο έλεγχος όταν η εκάστοτε κυβέρνηση ασκούσε δήθεν κοινωνική (κομματική) πολιτική και μοίραζε αφειδώς μειωμένα εισιτήρια αδιαφορώντας για τη βιωσιμότητα της Ο.Α.;

Δημόσια και διορισμένη δεν ήταν η διοίκηση της Ο.Α. όταν χάριζε σκανδαλώδη προνόμια στους συνδικαλιστές της;

Για να μην θυμίσουμε αγαπητή μου κυρία, ότι δημόσια ήταν και όταν υπουργοί «ναύλωναν» μόνοι τους (δωρεάν) ακόμη και ολόκληρα επιβατικά αεροσκάφη, επειδή …….το Φάλκον το είχε πάρει άλλος υπουργός !

Ή μήπως κα. Κατσέλη δεν ήταν δημόσια όταν τροφοδοτούσε με Catering δωρεάν τα διάφορα κομματικά event αλλά και σε πολλές περιπτώσεις KAI τα ιδιωτικά μεγαλοστελεχών και υπουργών;

Δημόσιοι δεν ήταν και οι ελεγκτές που ουδέποτε κατήγγειλαν τα κόμματα, που νοιώθοντας την Ο.Α ως κομματικό περιουσιακό τους στοιχείο, ουδέποτε εξεπλήρωσαν τις οφειλές τους για τις χιλιάδες μετακινήσεις των ψηφοφόρων τους;

Σε όλη τη διαδρομή της, η O.A, δημόσια ήταν κα. Κατσέλη και απαξιωνόταν οικονομικά και ποιοτικά, χάνοντας αγορές και διογκώνοντας τα χρέη της, που υπολογίζονται σε 2,5 δισ.

Χρέη ,που αν δεν τα είχαμε ,θα μπορούσαμε να κτίσουμε ( σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές) 2.000 εξαθέσια σχολεία ή 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Στο δημόσιο έλεγχο δεν βρίσκεται και επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 500 χιλιάδες ευρώ την ημέρα;

Όλες οι εταιρείες αερομεταφορών κα. Κατσέλη σήμερα είναι αποκρατικοποιημένες.

Δεν διοικούνται από Υπουργούς, δεν διοικούνται από στελέχη τα οποία τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Εμείς έχουμε ακόμη μια εταιρεία αεροπορική που είναι μοναδικό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, η οποία είναι 100% ελεγχόμενη από το κράτος.

Την Ολυμπιακή, που βρίσκεται στον επιθανάτιο ρόγχο της.

Το τέλος της Ο.Α δεν είναι το τέλος μιας επιχείρησης, -επειδή δεν ήταν ποτέ τέτοια η Ολυμπιακή,- αλλά το τέλος μιας κρατικής παράνοιας.

Τι προσπαθείτε να μας πείτε λοιπόν κα.Κατσέλη;

Στο απέραντο φρενοκομείο η Ελλάς να… χτίσουμε νέες πτέρυγες ;


1 σχόλιο:

  1. στο καφενείον



    κάπου άκουσα το εξής ρητό που ταιριάζει σαν καλοραμμένο γάντι πάνω στο προηγούμενο άρθρο!!

    θέλεις να δεις κάποιον να κάνει θαύματα:
    άσε έναν έλληνα μονο του σε ένα χορό...
    Θέλεις να δεις να γίνετε ο παράδεισος κώλος:άσε δυο Έλληνες μέσα σε αυτόν!!!

    και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ένας ήταν ο Ωνάσης και Οι δυο ΟΙ κυβέρνησις της Ελλάδος!(Πασοκ,ΝΔ,)


    Ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης...

    Τι Κόσσοβο... Τι Θιβέτ. Στο ίδιο έργο θεατές!

    ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ - ALL GREEKS TOGETHER

    ΑπάντησηΔιαγραφή