Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Γαργάρα η αίτηση εισαγγελέα για ποινική δίωξη Βγενόπουλου !

Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

Οταν χθες (19/5/2008) το πρωί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος πήγε στη Βουλή για να μιλήσει στους βουλευτές του για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, κρατούσε στα χέρια του έναν φάκελο. Μέσα του έκρυβε τις 120 σελίδες του πορίσματος του αντεισαγγελέα Εφετών Γρ. Πεπόνη, που ζητεί την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του επιχειρηματία Αν. Βγενόπουλου για «απιστία» και για «ηθική αυτουργία σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Το πόρισμα ερευνά την περίοδο 1999-2005 και περιγράφει ζημιές που υπέστησαν κάποια ασφαλιστικά Ταμεία από την αγορά ομολόγων. Μεταξύ αυτών και το Ταμείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), που αγόρασε τρία από τα λεγόμενα δομημένα ομόλογα -που ήταν υπερτιμημένα κατά 6.997.140 ευρώ - από τη Marfin, αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Για την υπόθεση των τριών ομολόγων κλήθηκαν να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι από τον ανακριτή Γ. Λέκκα, που διενεργεί την έρευνα, τα μέλη της επιτροπής του Ταμείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ). Ωστόσο, δεν κλήθηκε μέχρι σήμερα να καταθέσει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, για τον οποίο προτείνονται διώξεις σε βαθμό κακουργήματος!

«Γιατί στο συρτάρι;»

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Αλαβάνος συνέδεσε το πόρισμα με την αγορά του ΟΤΕ και έθεσε σειρά ερωτημάτων:

«Θέλουμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση, πώς δέχτηκε την πώληση του ΟΤΕ στη Ντόιτσε Τέλεκομ, μέσω της εταιρείας MARFIN, τη στιγμή που με βάση το Εισαγγελικό Πόρισμα της 12ης Ιουλίου 2007, του εισαγγελέα κ. Πεπόνη, για την πώληση τριών δομημένων ομολόγων στο Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ζητείται η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Α. Βγενόπουλου;»

«Για ποιο λόγο το πόρισμα αυτό του εισαγγελέα έχει μείνει στο συρτάρι;», συνέχισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει θέση. Και συνέχισε:

-Γιατί η Ν.Δ. το κουκούλωνε μέχρι σήμερα; Ηθελε να καλύψει τους ευνοούμενούς της; Γιατί δεν ασκείται ποινική δίωξη, μετά το εισαγγελικό πόρισμα σε βάρος του Α. Βγενόπουλου και άλλων, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία ανάκρισης;

-Για ποιο λόγο όταν γίνεται όλη αυτή η συζήτηση με τόση ένταση, η κυβέρνηση σιωπά και δεν δρα;

-Μέχρι ποιο σημείο κατρακύλας θα φτάσει η χώρα μας; Οταν πρόσωπα, των οποίων ζητείται η δίωξη για κακουργήματα, γιατί «σέρβιραν» δομημένα ομόλογα στα Ταμεία, είναι τα ίδια τα οποία «σερβίρουν» τον ΟΤΕ, μια στρατηγική δημόσια επιχείρηση, τον μοχλό για να περάσει η χώρα μας στην επανάσταση των τηλεπικοινωνιών, στους Γερμανούς;

Πηγή http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου