Κυριακή 18 Μαΐου 2008

"Απεργία πείνας" στη Λέρο

Απεργία πείνας πραγματοποιούν μικροί λαθρομετανάστες στο κέντρο υποδοχής της Λέρου σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου".

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου καθώς τόσο το έγκυρο πρακτορείο Associated Press όσο και το αμερικανικό περιοδικό Τάιμ μεταδίδουν την καταγγελία.

Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει τις συνθήκες στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέρου τονίζει η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου που υποστηρίζει ότι 121 παιδιά ηλικίας 10 μέχρι 16 ετών ζουν σε συνθήκες συνωστισμού.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Στο συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής φιλοξενούνται παιδιά που μπήκαν στην Ελλάδα χωρίς τους γονείς τους.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι τα μικρά παιδιά έφτασαν στο σημείο να κάνουν απεργίες πείνας απαιτώντας να μεταφερθούν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις.
Όπως δήλωσε στο Associated Press ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φίλιππος Ολυμπίτης η απεργία πείνας "είναι το μοναδικό τους όπλο. Τι άλλο μπορούν να κάνουν;" αναρωτήθηκε.

Η Σοφία Ιωάννου δήλωσε στο Αμερικανικό περιοδικό Τάιμ ότι τα περισσότερα από τα 121 παιδιά είναι Αφγανοί, ενώ υπάρχουν παιδιά από την Παλαιστίνη και την Ερυθραία. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά είναι συνωστισμένα σε ένα μικρό ξενοδοχείο χωρίς επαρκή αριθμό κρεβατιών και τουαλετών.

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, γράφει η ανταπόκριση του Associated Press. Πάνω από 112 χιλιάδες συνελήφθησαν το 2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου", 860 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στην Λέρο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2008, όσοι όλο το 2007.

Από http://www.foreignpress-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου