Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Θα εμφανιστεί στολισμένη σαν ....βασίλισσα της αρχαίας Μακεδονίας.


"Θα εμφανιστεί στολισμένη σαν ....βασίλισσα της αρχαίας Μακεδονίας. Το φόρεμα της θα αναπαριστά τον χάρτη της «ενιαίας Μακεδονίας»!! Τα μάτια όλων των κατά φαντασίαν "Μακεδόνων" θα βρίσκονται καρφωμένα πάνω της. Από τα χείλη της θα βγαίνει το τραγούδι που αναφέρεται στην....γενοκτονία των «Μακεδόνων του Αιγαίου»!!!!!!!! από τους ....Έλληνες!!!
Ο λόγος για την Μιγιάτα, δηλαδή την Νατάσα Μιγιάτοβιτς, την νεαρή Σκοπιανή τραγουδίστρια, η οποία θα συμμετάσχει με το τραγούδι αυτό στην φετινή Eurovision, εκπροσωπώντας τα Σκόπια! Και εμείς εδώ, δεν γνωρίζουμε τίποτε...
Η πολύφερνη και παρλαπίπα ΕΡΤ, που αναμεταδίδει συνεχώς διαφημιστικά του...μεγάλου αυτού "πολιτισμικού θεσμού", «ποιεί την νήσσαν» επί του θέματος(κοινώς γαργάλατα γαργάλατα....πάπια)!


Στα δελτία ειδήσεων μέχρι σήμερα, καμία σχετική αναφορά!
Και οι Έλληνες τηλεθεατές και οι fun του θεσμού της Eurovision είναι έτοιμοι να χειροκροτήσουν και να ψηφίσουν την όμορφη Miyatta, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι λένε οι στίχοι του τραγουδιού της!
Κι έτσι, ενώ οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις άθλιες προκλήσεις τους σε βάρος της πατρίδας μας και της ιστορίας μας, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, εμείς ασχολούμαστε και αγωνιούμε για την επιτυχία του μυστικού σχεδιασμού (Secret Combination) της Καλομοίρας!
Ενός τραγουδιού, δηλαδή, που ούτε καν Ελληνικό στίχο έχει, ούτε η μουσική του επένδυση, έστω κατ' ελάχιστο, παραπέμπει στην πλούσια μουσική παράδοση μας και αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν ένα τέτοιο δημιούργημα να εκπροσωπεί την πατρίδα μας έστω και σ' αυτόν τον «κιτς» θεσμό της αισθητικής φτήνιας και της πολιτισμικής κενότητας.
Το ερώτημα βεβαίως δεν είναι για το πώς πρέπει να αντιδράσει η χώρα μας αλλά το γιατί και χάριν ποιας σκοπιμότητας συνεχίζει η χώρα μας να αναμένει την ανάγκη συνεχίσεως των συνομιλιών με την εγκληματική γείτονα και τους κομπλεξικούς εκπροσώπους της. Αφήστε τους, αφού έτσι θέλουν να βυθιστούν στη δίνη του αλληλοσπαραγμού και της αυτοδιαλύσεως του κρατιδίου τους και να χαθούν στην ιστορική ανυπαρξία...".


Εμείς τι να πούμε τώρα; Είναι έτσι; Λένε αυτά τα πράγματα τα λόγια του τραγουδιού και θα εμφανιστεί έτσι; Η πλάκα κάνουν; Τι λέει η...Πάπια( συγνώμη ΕΡΤ;).

ΠΗΓΕΣ

i-reporter
psthermopilai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου