Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Απόσυρση ακατάλληλων παγωτών...ΠΡΟΣΟΧΗ! (ALGIDA,ΕΒΓΑ)

Ακατάλληλα παγωτά -ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ- εντόπισαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών και ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό που έχει προμηθευτεί τα συγκεκριμένα παγωτά να μην τα καταναλώσει, εάν παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση στην καζεΐνη γάλακτος.
Πρόκειται για τα προϊόντα:
α) Παγωτό Γρανίτα Φράουλα, με την εμπορική ονομασία «ALGIDA CALLIPO», που...
παράγεται από την επιχείρηση «Unilever Deutschland Produktions GmbH & Co. OHG, Γερμανίας» για λογαριασμό της «ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas A.E.».Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 105 g και με ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του 2011.
β) Παγωτό Γρανίτα Φράουλα, με την εμπορική ονομασία «Chill Out Push», που παράγεται από την επιχείρηση «ΕΒΓΑ Α.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 70 g και με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2012
Κατά την εξέταση των δειγμάτων εντοπίστηκε η ύπαρξη της αλλεργιογόνου πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνη) η οποία δεν αναγραφόταν στις συσκευασίες ως όφειλαν οι εταιρείες παραγωγής.
Η Νομαρχία Αθηνών απαίτησε ήδη την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Νομαρχία Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου