Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Το πρώτο τεστ διαπλοκής του ΓΑΠ. Θρίαμβος Κόκκαλη στον ΟΠΑΠ.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο (αργά χθες το βράδυ) η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ που είχε σαν θέμα τη επέκταση της συμφωνίας μεταξύ του οργανισμού και της Intralot.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ αποφασίσθηκε να δοθεί στην Intralot παράταση 1 + 1 έτος και να προκηρυχθεί ταυτόχρονα διεθνής διαγωνισμός για την μηχανογράφηση του ΟΠΑΠ.
Πληροφορίες φέρουν την Intralot να έχει κατοχυρώσει υψηλού τιμήματος συμβόλαια «συντήρησης» όπου με προσθήκες ποσοστιαίας απόδοσης επί του τζίρου, το τελικό τίμημα που θα εισπραχθεί από την εταιρία του κ. Κόκκαλη φέρεται σε υψηλότερα επίπεδα από το αρχικό προ τριετίας συμβόλαιο.
Η ΟΠΑΠ όμως  θα ανακοινώσει ΜΟΝΟ το ετήσιο μερικό και όχι ολικό κόστος της σύμβασης που συμφωνήθηκε. Ήτοι 57 εκ. ευρώ . Επαναλαμβάνω . Το μερικό κόστος και όχι το τελικό.
Ο θρίαμβος του κ. Κόκκαλη αποδεικνύεται και από το γεγονός των δηλώσεων χθες το πρωί  υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΠΑΠ στο Reuters  , όπου δήλωσε ότι  «η εταιρία θέλει να ανανεώσει τη σύμβαση με κόστος κάτω των 45 εκατ. ευρώ το χρόνο» .   Τελικά την ανανέωσε όχι κάτω από 45 εκατ. αλλά …. 54 εκατ. ευρώ. Και είπαμε. Μερικό κόστος . Όχι ολικό! Γιατί εάν αναφερθούμε στο τελικό θα πέσουν τα τσιμέντα των κτηρίων Οικονομικών,Πολιτισμού και … Δικαιοσύνης!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία ΟΠΑΠ- Intralot αποτελεί θρίαμβο για την εταιρία του κ. Κόκκαλη και αποτυχία ως πρώτο τεστ διαπλοκής της κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα επί του θέματος  όλες τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου