Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Μας δουλεύει ψιλό γαζί η Τρόϊκα



Για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το 2012, για ανάκαμψη, νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο επικεφαλής της Τρόϊκας, Π. Τόμσεν. Είπε μάλιστα ότι θα επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός μόνον εφόσον ανακτηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. Και τα γνωστά κυβερνητικά Media έπαιξαν το θέμα ως μεγάλη επιτυχία και φως στο τούνελ της κατεστραμμένης οικονομίας.
Προφανώς η Τρόϊκα μας δουλεύει ψιλό γαζί, ή καλύτερα πουλάει υποσχέσεις όπως τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Για να μην ξεσηκωθούν οι… ιθαγενείς τους ρίχνουμε ένα ξεροκόμματο κι αφού αυτό δεν είναι υλικό ας τους πουλήσουμε υποσχέσεις. Αυτή είναι η στρατηγική του ΔΝΤ και στις υπόλοιπες χώρες που πήγε και βοηθούμενο από τις κυβερνήσεις έβαλε το λαό σε μια ατέρμονη αναζήτηση της ελπίδας, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με πολύ αίμα φυσικά.
Η δημιουργία ενός οράματος, έστω και ψεύτικου, είναι η καλύτερη τακτική ώστε να μην ξεσηκώνεται ο λαός, να έχει ένα στόχο, να μη ζητάει πολλά και να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.
Το έκανε κατά κόρον ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, το έκανε ο Σημίτης με το περίφημο όραμα της ΟΝΕ και στη συνέχεια με το μεγαλόπνοο σχέδιο της Ολυμπιάδας. Κι αφού η οικονομία καταστράφηκε πετάμε τώρα ένα όραμα τριετίας και καθαρίσαμε. Ο κόσμος θα φάει το κουτόχορτο, θα κάνει υπομονή μέχρι το 2012, αλλά μόλις έλθει εκείνη η χρονιά θα διαπιστώσουμε ξαφνικά ότι η αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας αργεί ακόμη, ότι τα δάνεια είναι πολλά, πρέπει να βρούμε λεφτά για τις δόσεις και μια σειρά άλλων δικαιολογιών για να επιβληθούν νέα μέτρα.
Μέχρι τότε θα έχουν καταλυθεί κατακτήσεις δεκαετιών στο όνομα του οράματος, ο κόσμος θα πεινάει αλλά θα τρώει τον αέρα της ελπίδας. Ωραίο το σχέδιο του ΔΝΤ και της κυβέρνησης.
Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο «πρωθυπουργός» Τόμσεν μας κάνει και τη χάρη λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια δε θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά προβλέπει να παγώνουν.
Εχουμε τρελαθεί τελείως δηλαδή. Ο κόσμος ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους και δύσκολα θα βγάλει το χειμώνα κι αυτοί μας κάνουν τη χάρη να μην βάλουν κι άλλο ψαλίδι στις συντάξεις.
Τέλος, ο Τόμσεν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η πραγματική κυβέρνηση είπε ότι από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει γραφείο του ΔΝΤ μόνιμα στην Αθήνα όπου θα συλλέγονται πληροφορίες και δεδομένα της οικονομίας και θα τα συζητεί με την κυβέρνηση.
Για να μην ξοδεύονται, γιατί δεν τους δίνουν τα γραφεία στο Μαξίμου. Ετσι κι αλλιώς τόσοι οικονομικοί σύμβουλοι άχρηστοι έχουν αποδειχθεί.
http://www.antinews.gr/?p=56693

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου