Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Τρίτη παραίτηση ναυάρχου σε 4 μήνες!

- Είναι η τρίτη παραίτηση ναυάρχου σε 4 μήνες!
- Βαρύ το κλίμα στο υπ. Εθνικής 'Αμυνας
- Γιατί κατηγορούν οι ένστολοι τον Βενιζέλο

Καθόλου καλό δεν είναι πλέον το κλίμα στο Πεντάγωνο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Ανώτατων Αξιωματικών.

Και τρίτος Ναύαρχος υποβάλει την παραίτηση του μέσα σε διάστημα ελάχιστων μηνών.

Ο Αντώνης Παπαιωάνου επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τελεί υπό παραίτηση.

Ο Ναύαρχος Παπαιωάνου ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από μερικούς μήνες τον επίσης Ναύαρχο Στέλιο Φενέκο αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του στον Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι της παραίτησης και σε αυτή την περίπτωση έχουν να κάνουν με την απαξίωση των ενστόλων από την πολιτική ηγεσία. Αφορμή για την υποβολή της παραίτησης ήταν το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές και την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων δόθηκε στον Ναύαρχο μόλις την περασμένη εβδομάδα χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων που μπορεί να οδηγούσαν σε κάποιες διορθώσεις.

Ο κ. Παπαιωάνου πριν τοποθετηθεί σε αυτή την θέση ήταν κυβερνήτης της Ελληνικής φρεγάτας που περιπολούσε στην Σομαλία.

Ο Στέλιος Φενέκος είχε παραιτηθεί στις 29/04 και μάλιστα με επιστολή του κατηγορούσε τον κ. Βενιζέλο για απαξιωτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/05 υπέβαλλε την παραίτησή του ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης.
newsit.gr

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

ΕΡΧΕΤΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ! ! ! !

ΣΟΚ . . . .ΠΑΓΩΜΑ ...ΜΙΣΘΩΝ ....Μηδενικοί οι μισθοί στην ελληνική αστυνομία ! ! !

"Γεια σας παιδιά. Θελω να ενημερώσω το ksipnistere και όλους τους αναγνώστες σας  ότι υπηρετώ στην Ελληνική Αστυνομία και σήμερα που ήταν η μέρα μισθοδοσίας μας, οι λογαριασμοί μας είναι μηδενικοί. Μετά τη μείωση των μισθών έρχεται και το.....
πάγωμα τώρα? Αναρτήστε το ρε παιδιά γιατί δεν πάει άλλο. Τα δάνεια και τα ενοίκια τρέχουν. Βγήκαν και είπαν πως θα πληρωθούμε σε δώδεκα ημέρες από τώρα.


Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Στο καφενείο του χωριού.

Γράφει η Ιδεοπηγή

Οι διακοπές στην Ελληνική επαρχία και η ανθρώπινη επαφή με τους αγρότες εκτός από ξεκούραση και ηρεμία μου πρόσφερε και γνώση.
Προσδιορίζω τον εαυτό μου σαν μέσο άνθρωπο με μέση λογική και σχετικά περιορισμένες γνώσεις. Το κουσούρι μου είναι ότι σκέφτομαι, ερευνώ και συζητώ με όλους  χωρίς να κάνω τον έξυπνο και τον παντογνώστη. Το κέντρο των συζητήσεων στο χωριό είναι το καφενείο, χωρίς την περιττή πολυτέλεια των Αθηναϊκών cafe. Ο ξένος για τους αγρότες είναι ιερός  και γίνεται αμέσως το επίκεντρο της παρέας και της συζήτησης και ποτέ δεν τον αφήνουν να πληρώσει.
Τα όσα άκουσα και έμαθα με κατέπληξαν και αναρωτήθηκα αν κάποιος υπεύθυνος της Ελληνικής πολιτείας έχει βρεθεί σε επαρχιακό καφενείο και έχει συζητήσει με τους αγρότες.
Η Ελληνική επαρχία είναι σήμερα αποκομμένη και εγκαταλειμμένη απ’ την πολιτεία. Οι αγρότες μένουν ανημέρωτοι, αβοήθητοι και απροστάτευτοι.
Το υπουργείο γεωργίας καρφωμένο στην πρωτεύουσα δεν προσφέρει ούτε τα ουσιώδη στον αγροτικό πληθυσμό.
Το τι θα καλλιεργήσει ο αγρότης έχει αφεθεί τύχη, ενημέρωση και καθοδήγηση δεν υπάρχει με συνέπεια η απόφαση να παίρνεται από τον αγρότη που δεν γνωρίζει ούτε τι ζητάνε οι αγορές ούτε τις νέες καλλιέργειες και να πέφτει θύμα των επιτήδειων.
Το συνηθέστερο είναι αν πχ πέρυσι το καρπούζι είχε καλή τιμή φέτος όλοι θα καλλιεργήσουν καρπούζι και η τιμή λόγω υπερπαραγωγής να είναι εξευτελιστική ενώ αν ένα προϊόν πέρυσι είχε μικρή τιμή δεν το φυτεύει κανένας.
Οι γεωπόνοι έχουν μετατραπεί σε εμπόρους φυτοφαρμάκων, σπόρων και λιπασμάτων οδηγώντας τους αγρότες σε καλλιέργειες σύμφωνα με τα εμπορικά τους κέρδη. Προτείνεται συνήθως η υπερχρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
Οι έμποροι λειτουργώντας με λογικές ολιγοπωλίων συνεννοούνται μεταξύ τους και καθηλώνουν τις τιμές μη δίνοντας περιθώρια επιλογής στους αγρότες.
Οι αγροτικές ενώσεις καθυστερώντας τις πληρωμές και λειτουργώντας γραφειοκρατικά οδηγούν τους αγρότες στους εμπόρους .
Η σωστή διαχείριση του νερού είναι άγνωστη στους καλλιεργητές.
Οι ανακοινώσεις που τοποθετούνται στα τοπικά δημοτικά γραφεία λειτουργούν σαν εκπρόσωποι της εκάστοτε κυβέρνησης και του υπουργού. Περιορίζονται σε πομπώδεις αναγγελίες των πεπραγμένων του υπουργού και πληροφόρηση για το πότε θα πάρουν κάποια επιστροφή χρημάτων ή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων από καταστροφές.
Οι γεωπονικές σχολές απουσιάζουν κολλημένες στα αστικά κέντρα. Τα αποτελέσματα των όποιων ερευνών δεν φτάνουν ποτέ στους αγρότες, οι νέες τεχνολογίες είναι άγνωστες και οι έμποροι των γεωργικών μηχανημάτων τους ενημερώνουν μόνο για όσα μηχανήματα εμπορεύονται.
Φυσικά ούτε λόγος για διαδίκτυο, τα μόνα που γνωρίζουν κάτι είναι τα παιδιά που παίζουν παιχνίδια στο internet cafe.
Το 2013 οι επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ θα σταματήσουν και τα δικαιολογημένα ερωτήματα των αγροτών για το τι θα γίνει μετά  παραμένουν αναπάντητα. Οι αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών αν γίνουν, θα γίνουν στα τυφλά χωρίς ενημέρωση και καθοδήγηση των αγροτών, μετά οι τεχνοκράτες θα μιλούν για έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ποιότητας κτλ.
Οι συνεταιρισμοί τέλος με το βεβαρημένο παρελθόν τους φοβίζουν τους αγρότες με συνέπεια καθένας να προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του.
Μεγάλο ερώτημα επίσης πως γίνεται όλοι οι αγρότες να είναι πολλά πολλά χρόνια χρεωμένοι στην Αγροτική τράπεζα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αγροτική δεν λειτουργεί προς όφελος της Ελληνικής γεωργίας τουλάχιστον όπως θα έπρεπε και με τις δυνατότητες που έχει.
Κα. Υπουργέ μια επίσκεψη σε ένα χωριάτικο καφενείο χωρίς κουστωδία και κουστουμαρισμένα κομματόσκυλα θα σας έκανε πολύ σοφότερη.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/08/blog-post_6485.html

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΡΡΗΤΟ: Παρελήφθησαν υλικά καταστολής πλήθους από τον στρατό.

Πληροφορίες που έρχονται από πολλές μεριές, στην Ελληνική Γροθιά, και κυρίως από το πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων το οποίο δεν έχει λόγους να φοβάται,μας λένε ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών,αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους,τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά. Δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλάν για την, σε εθελοντική βάση, στρατολόγηση οπλιτών από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι κατά κανόνα πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα.
Οι μονάδες αυτές προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα,με την έντεχνη σιωπή της αντιπολίτευσης και των λοιπών συμμοριών που εδρεύουν στο κοινοβούλιο,ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετικές διατάξεις που θα επιτρέψουν την επάνδρωση των σωμάτων ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων με Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς και άλλους κανίβαλους μισθοφόρους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Ελληνοποίηση τους.
Η κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι με τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν επιβάλει στον Ελληνικό λαό, αλλά και με αυτά που έρχονται στο προσεχές διάστημα, ο κόσμος θα αντιδράσει και προετοιμάζουν το έδαφος για την καταστολή των αντιδράσεων αυτών με την συνδρομή του στρατού και των ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής. Οι αλλοδαποί και η είσοδος τους στα σώματα αυτά, πρόκειται να παίξουν καταλυτικό ρόλο αφού η μέχρι τώρα απροθυμία των σωμάτων ασφαλείας να καταστείλουν τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού, έχει προβληματίσει τους κυβερνώντες που ψάχνουν απεγνωσμένα την συναίνεση των σωμάτων αυτών στα σχέδια τους.
Εδώ ανακαλύπτουμε τον λόγο της μανιασμένης αγάπης του ΠΑΣΟΚ και του κατεστημένου γενικότερα,προς τους λαθρομετανάστες, αφού με την Ελληνοποίηση τους και την είσοδο τους στα σώματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την βίαιη καταστολή των όποιων αντιδράσεων υπάρξουν στα σχέδια τους. Ετοιμάζουν λοιπόν και επέμβαση του στρατού η ακόμα και των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, με την παράλληλη επιστράτευση των αλλοδαπών που ζουν στην χώρα μας, εναντίων του Έλληνα πολίτη που αντιδρά στα σχέδια της νέας τάξης; Ήρθε άραγε η στιγμή που -για μια ακόμα φορά-η χώρα μας θα πνιγεί στο αίμα των Ελλήνων που αντιστέκονται στα σχέδια όσων θέλουν την υποδούλωση της;
Εμείς σαν Ελληνική Γροθιά, καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να διαψεύσει τις πληροφορίες και να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα αυτό:
1)Γιατί προορίζεται ο εξοπλισμός καταστολής πλήθους που παραλήφθηκε από τον στρατό;
2)Γιατί γίνεται αντικατάσταση των Ελλήνων από αλλοδαπούς στα σώματα ασφαλείας;
3)Γιατί εκπαιδεύονται και ετοιμάζονται, για επέμβαση στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής;
Kαι παράλληλα να σας θυμίσουμε ότι τα χώματα της πατρίδας μας πολλοί θέλησαν να τα πατήσουν αλλά κανενός κατακτητή το πόδι δεν έδεσε με το έδαφος της.

Είμαστε έτοιμοι.
ΠΗΓΗ

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Θαυμαστή εμφάνιση του γέροντος Παϊσίου σε προσκυνητή στο Άγον Όρος. (Ανέκδοτη Μαρτυρία)

Ο γέροντας Παϊσιος ακόμα και σήμερα μετά την κοίμησή του περιδιαβαίνει στα μονοπάτια του Αγίου Όρους και βοηθά όποιον έχει ανάγκη.
 

Aναδημοσίευση από το ιστολόγιο:http://misha.pblogs.gr/2010/07/

Εισαγωγικά.
——————————————————–

Φίλε Misha σε χαιρετώ,

Τελικά ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια, η ιστορία της συναντήσεως μου με τον Γέροντα Παϊσιο καταλήγει σε αίσιο τέλος έτσι τελικά μπορώ να ρίξω την αυλαία και να βρω λίγη ψυχική γαλήνη.
Είναι αναγκαίο να μοιρασθώ αυτην την εμπειρία με κάποιον.
Ιδιαιτέρως όταν αυτός ο κάποιος είναι ένας που έχει συναντήσει τον Γέροντα.
Όπως εσύ.
Και εδώ μπορώ να δω την μεσολάβηση του Γέροντα.
Το μόνο που θέλω από εσένα είναι να ακούσης την όλη ιστορια σαν είδος Εξομολογήσεως.
Είμαι βέβαιος ότι θα δείξεις κατανόηση όσο κανείς άλλος και αυτό είναι αρκετό για εμένα.
Στην ιστορια μου θα βάλω και μερικές φωτογραφίες μια και που μια φωτογραφία αξίζει για 1000 λέξεις.

25 Νοεμβρίου 2001


Στο μονοπάτι προς την Ιερά Μονή Καρακαλλου, λίγες ώρες πριν συναντήσω τον Γέροντα
(Η παρατιθέμενη φωτογραφία είναι του συντάκτη της επιστολής ελαφρώς «πειραγμένη» για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων)

Τον Γέροντα τον συνάντησα σε ένα ακριβώς όμοιο σημείο δρόμου, και ήταν ακριβώς το ίδιο ακριβώς ντυμένος.
Η μόνη διαφορά στην φωτογραφία είναι ο καιρός που εκείνη την ημέρα ήταν κρύος, μουντός και στις πλευρές του δρόμου εδώ και εκεί υπήρχε χιόνι και ήταν πολύ λασπερός λόγω που ήταν φρέσκοκομμένος.
Σε αυτό το σημείο ο δρόμος έκανε μια διχάλα σχήματος Υ.
Εγώ ήμουν έτοιμος να ακολουθήσω τον αριστερό δρόμο με κατεύθυνση προς την παραλία Γιατί είχα σχηματίσει την λανθασμένη εντύπωση ότι η Μονή ήταν κλειστά στην παραλία.
Παρουσιάσθηκε ο Γέροντας και ύστερα από το «Δεν πας καλά, ακολούθησε με» άρχισε να περπατάει προς τον δεξιό δρόμο.
Ακολουθώντας τον Γέροντα αρκετά βήματα πιο πίσω διερωτόμουν «Γιατί δεν κρύωνε τόσο ελαφρά ντυμένος?»
Και «Γιατί τα παπούτσια του ήταν τόσο καθαρά και όχι λασπωμένα όπως τα δικά μου?»
Μου έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα περπατούσε, είχα αρχίσει να λαχανιάζω και αισθάνθηκα ανακούφιση όταν ύστερα από τις λίγες λέξεις που ανταλλάξαμε κατά την διαδρομή «Βάζουν τις μπουλντόζες και καταστρέφουν τα μονοπάτια του Αγίου Όρους» και «Χιονίζει στην Ι…ία;»τελικά είπε
«ακολούθησε το μονοπάτι, Ο Χριστός και Η Παναγία θα σε προστατέψουν εγώ γυρίζω στην σκήτη μου.»
Η όλη ιστορία βάστηξε περίπου 10 λεπτά πάνω κάτω.
Όταν χωριστήκαμε με τον παράξενο τρόπο που ήδη σου έχω γράψει, κατάλαβα ότι κάτι πολύ παράξενο είχε συμβεί αλλά δεν μπορούσα ακριβώς να καταλάβω τι.
Στις 15 Δεκεμβρίου έφυγα από το Άγιο Όρος.
Όπως το Ferryboat απομακρυνόταν από την προβλήτα της Δάφνης ένοιωσα ένα πολύ βαθύ πόνο που έφευγα από το Άγιο Όρος, τώρα ξέρω ότι ύστερα από 5 χρόνια ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τον εαυτόν μου είναι ακόμη εκεί.
Έκανα Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά 2001 , 2002 με την οικογένεια μου
Πάλι έβαλα τον σάκο και την σκηνή μου στην πλάτη και άρχισα τις περιηγήσεις μου.
(Ακολουθούν κάποιες προσωπικές αναφορές του φίλου επιστολογράφου για όμορφες πεζοπορικές περιπέτειες και τους λόγους που τον ανάγκασαν . να φύγει από την Ελλάδα)
Ο πόνος του χωρισμού από την Ελλάδα ήταν πολύ δυνατός αυτήν την φορά, τα χρόνια περνάνε και η πιθανότητα ότι ίσως να μην ξαναδώ ποτέ την Ελλάδα γίνονται όλο και περισσότερες.

(Ακολουθούν κάποιες ακόμα προσωπικές αναφορές του φίλου αποστολέα για τα έτη 2002- 2003)
Ο πόνος του χωρισμού δεν ήταν πια τόσο δυνατός αλλά η ανάμνηση της συναντήσεως με τον Γέροντα γινότανε δυνατότερη σε σημείο που ο αδελφός μου στην Ελλάδα έφθασε να μου πει όταν τον είχα πάρει τηλέφωνο …. σε παρακαλώ ας μην αρχίσουμε πάλι με το Καλόγερο.

(Ακολουθούν κι άλλα προσωπικά στοιχεία για τα χρόνια 2003-2004 )
Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών μου ήρθε η ανεξήγητη επιθυμία να φτιάξω μια μικρή εκκλησούλα για τον κήπο.
Η επιθυμία ήταν πολύ δυνατή παρόλο που στην ζωή μου το Θρησκευτικό μέρος δεν ήταν πολύ έκδηλο.
Οι σχέσεις μου με την εκκλησία ήταν πολύ τυπικές,
Απλώς σεβόμουν Θρησκεία και Εκκλησία και αυτό ήταν ΟΛΟ.

Το Φθινόπωρο του 2004 άρχισα να κάνω τα σχέδια και να μαζεύω τα υλικά και τον χειμώνα του 2004 -; 2005 έφτιαξα την Εκκλησούλα στο δωμάτιο που χρησιμοποιώ ως Hobby roomComputer room.
Όλα πήγαιναν σαν ρολόι και πραγματικά το γλεντούσα, το παράξενο ήταν ότι πολύ συχνά το δωμάτιο γέμιζε από μια θαυμάσια ευωδιά που δεν μπορούσα να καταλάβω από που προερχόταν.
Η γυναίκα μου που ερχόταν στον δωμάτιο δεν της μύριζε τίποτα.
Την έφτιαξα κομμάτι κομμάτι από καλής ποιότητας τσιμέντο έτσι θα υπάρχει για πολλά χρόνια.
Τελείωσα στις αρχές Μάιου του 2005 και κατέβασα τα κομμάτια στον κήπο για συναρμολόγηση.
Στις αρχές του Αυγούστου 2005 όλα ήταν έτοιμα, από την Ελλάδα μου έστειλαν το Καμπανάκι επίσης Αγιασμό από την Εκκλησία των Σπάτων και λάδι από το καντήλι του Αγίου Εφραιμ.
Στις 15 Αυγούστου 2005 κάναμε την αφιέρωση της Εκκλησούλας μου Στην Παναγία και την ονομάσαμε Η Πανταχού Παρούσα.

Ekklisoula.jpg


Οι εικόνες είναι δώρα από την οικογένεια μου στην Ελλάδα.
Αμέσως άρχισαν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα.
Την επόμενη ημέρα δούλευα στο Κομπιούτερ μου. Συνήθως έχω πολλές σελίδες ανοιχτές ταυτόχρονα.
Όταν τελείωσα και έκλεινα τις σελίδες στο τέλος εμφανίστηκε η φωτογραφία του Γέροντα που μου έδειξε τον δρόμο στο Άγιο Όρος και έψαχνα τόσο καιρό να βρω κάτι σχετικό με αυτόν. Ακόμη δεν ήξερα το όνομα του.
Έπαθα σοκ και αμέσως πήρα τηλέφωνο την αδελφή μου στην Ελλάδα λέγοντας της ότι Βρήκα τον Καλόγερο …. βρήκα τον καλόγερο και ότι μου μοστράριζε το παπούτσια του σαν να μου έλεγε «Με Θυμάσαι;»
Τις είπα ότι θα της έστελνα μια φωτογραφία και να πήγαινε στον Παπά της ενορίας και αυτός ίσως να ήξερε ποιος είναι. Η αδελφή μου ήταν πιο προσγειωμένη και μου είπε κατά τα φαινόμενα θα ξαναπαρουσιαστεί η θα σου δώσει σημάδια ποιος είναι.
Μερικές μέρες αργότερα εντελώς τυχαία έπιασα την εκπομπή του Μάνου Τσιλιμίδη agrypnos στην ΝΕΤ και άκουσα όταν κάποιος από τους ακροατές του τον ρώτησε εάν ήξερε που μπορούσε να βρει για τους εορτάζοντες της ημέρας. Ο Τσιλιμίδης του είπε να κοιτάξει στην σελίδα www.eortologio.gr
Από περιέργεια πήγα στην σελίδα, πραγματικά ωραία σελίδα και πολύ χρήσιμη για ανθρώπους όπως εγώ.
Πήγα στο Guestbook και αφίσα ένα Comment κάτι πολύ τυπικό,
Ύστερα από 10 ημέρες είχα ένα e-mail από ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ kivotos Help– www.kivotos.1821.gr στο οποίον μου έλεγαν σχετικώς με την σελίδα τους.
Τους απάντησα ρωτώντας τους πως βρήκαν την διεύθυνση μου. Μου είπαν από το eortologio
Η kivotos Help μου αρέσει παρά πολύ, θαυμάσιοι άνθρωποι, ιδιαιτέρως μου αρέσουν οι απαντήσεις που δίνουν σε απορίες μελών.
Αλλάξαμε αρκετά πολύ ενδιαφέροντα e-mail σε ένα από αυτά είχα αναφερθεί στον άσχημο δρόμο που ακολουθεί η σημερινή μοντέρνα Ελληνική οικογένεια.
Συμφώνησαν μαζί μου προσθέτοντας «τώρα που δεν υπάρχει πια μαζί μας ο Πάτερ Παισιος για να μας οδηγήσει …. »
Τους ρώτησα ποιος ακριβώς ήταν ο π. Παισιος μου απάντησαν ότι ήταν ένας από τους καλύτερους και ποιο αγαπητούς Αγιορείτες των τελευταίων ετών και μου έστειλαν και 2 φωτογραφίες
Νόμισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να τους ρωτήσω σχετικώς με τον Γέροντα μου και τους έστειλα την φωτογραφία του.
Είμαι σίγουρος ότι θα νόμισαν προσπαθούσα να κάνω πλάκα μαζί τους.
Απλώς μου έστειλαν την διεύθυνση του http://www.athos.edo.gr/
Πήγα στην σελίδα αλλά ακόμη δεν ήξερα το όνομα του Γέροντα για να ρωτήσω.
Έκανα surfing για αρκετές ώρες.
Δεν ήξερα το όνομα του Γέροντα έτσι χρειάσθηκε αρκετό surfing πριν τελικά διαπιστώσω ότι ο Γέροντας μου ήταν ο Παισιος.
Μια και οι φίλοι από το kivotos Help μου είχαν αναφέρει ότι «Τώρα που δεν είναι μαζί μας ο Γέροντας Παισιος» πίστεψα ότι είχε φύγει από την ζωή ύστερα από την συνάντηση μας Άγιο Όρος στις 25 Νοέμβριου 2001.
Στο Forum του athos edo, ζήτησα πληροφορίες εάν υπήρχε ένα σύντομο βιογραφικό του Γέροντα Παϊσίου.
Απήντησε ο g_aggelos με μια σύντομη βιογραφία του Γέροντα και συνιστώντας το βιβλίο που έγραψε ο Ιερομόναχος Ισαάκ.
Όταν είδα την ημερομηνία της κοιμήσεως του Γέροντα ήταν σαν να έπεσε ο ουρανός και με πλάκωσε.
Ακόμη και η γυναίκα μου το κατάλαβε και με ρώτησε τι μου συμβαίνει.
Έγραψα στην Ελλάδα και μου έστειλαν το βιβλίο του Ιερομόναχου Ισαάκ.
Ένα από τα ποιο δύσκολα βιβλία που έχω διαβάσει.
Με επηρεάζει πάρα πολύ.
Οι κακουχίες που θεληματικώς ο Γέροντας επέβαλε στον εαυτόν του για μένα είναι δύσκολο να κατανοήσω.
Η δύναμης της θελήσεως είναι απίστευτη.
Αυτά με λίγα λόγια είναι η ιστορία της συναντήσεως μου με το Γέροντα Παισιο.
Τότε στο Άγιο Όρος χωρίς αμφιβολία για μένα μου έσωσε την ζωή.
Τώρα σχεδόν κάνει το ίδιο με το να με καθοδηγεί σιγά σιγά στην απολύτρωση από τις επιπτώσεις εκείνης της συναντήσεως.
Γράφοντας αυτό το γράμμα σε έναν άγνωστο ήταν δύσκολο και κάτι που έχω κάνει για πρώτη φορά στην ζωή μου.
Θέλω να σου δείξω ότι δεν είμαι Φανατικός η μάλλον καλύτερα δεν έχω καβαλήσει το καλάμι.
Είμαι ένας Νορμάλ άνθρωπος με τις αδυναμίες του…..

(εδώ ο φίλος αποστολέας γράφει κάποια προσωπικά του δεδομένα)
ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΚΥΡΙΕ.
Το παράξενο είναι ότι μέσα μου κάτι μου λέει να σε εμπιστευτώ.
Είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά τα τελευταία χρόνια τόσα έχουν συμβεί σε μένα που δεν μπορώ να τα εξηγήσω.
Αφήνω πάνω σε σένα αν θα ήταν καλό αυτή η ιστορια να «Μαθευτεί».
Νομίζω ότι το χρωστάω στον Άγιο Γέροντα οι άνθρωποι να την γνωρίσουν.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γράμμα μου και φωτογραφίες όπως είναι η τροποποιημένα σύμφωνα με ότι εσύ νομίζεις καλύτερο.
Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολυλογία μου.
Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Φιλικότατα, Γ.

Σημειώσεις Misha: 
Η επιστολή ελήφθη το 2006. Έμεινε φυλαγμένη για κάποιους προσωπικούς λόγους του παραλήπτη της. Σήμερα ήλθε η ώρα να δημοσιοποιηθεί για πρώτη φορά με την άδεια του συντάκτη της.
Eυχαριστώ θερμά πρώτα τον καλό Θεό, τον γέροντα Παΐσιο που έφερε τα πράγματα έτσι, αλλά και ιδιαιτέρως τον αγαπητό Γ. που εμπιστεύτηκε με τόση ανοιχτωσύνη αυτή του τη συνάντηση με τον παππούλη. Εύχομαι η Παναγιά και ο γέροντας να προστατεύουν κι εκείνον και την οικογένεια του, εκεί στα ξένα που βρίσκεται.
Τα στοιχεία του φίλου Γ. είναι στη διάθεση μας.Ολόκληρη η επιστολή (και τα τμήματα της που σήμερα παραλείψαμε) θα δοθούν εκεί που πρέπει ώστε να αξιοποιηθούν καταλλήλως προς ωφέλεια όσων ευλαβούνται το γέροντα. . Παρακαλώ θερμά όσους φίλους θελήσουν να την αναπαράξουν, να το κάνουν χωρίς να αλλάξουν το περιεχόμενο της και με αναφορά στην πηγή προέλευσης της για να αποφευχθεί το φαινόμενο του «χαλασμένου τηλεφώνου» που παρεισφρύει συχνά σε διηγήσεις συναξαριακού τύπου.

(ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ) του γ.Παϊσιου στο Άγιον Όρος (σε μοναχούς)..

(ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ)...!!!

Τι είπε τελικά ο Γέροντας Παϊσιος στους Μοναχούς που τον είδαν πριν από μερικές μέρες να περπατάει στο Άγιο Όρος ; 

Το Θέμα αυτό αναρτήθηκε από τον κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΤΣΟΡΛΙΔΗ

Είναι δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο για κάτι που άκουσες και δεν μπορείς ο ίδιος σου να ερευνήσεις αν τελικά αυτό ισχύει.
Όμως είναι τόσο μεγάλη η πίστη μου στο θεό, που τέτοια γεγονότα, δε θέλουν έρευνα (προσωπικά για μένα).
Ειδικά αν έχεις διαβάσει βιβλία,όπως του Γέροντα Παίσιου.

Συγκεκριμένα,χθες μετά τη Θεία λειτουργία στην Παναγία Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μας εκμυστηρεύτηκε κάτι πολύ δυνατό για την πίστη μας που του το είπαν "συνάδελφοι" του μοναχοί από το Άγιο όρος, μιας και τον επισκέφτηκαν πρόσφατα στο Νοσοκομείο, μετά τη χειρουργική επέμβαση (επέμβαση ρουτίνας) που του έκαναν οι γιατροί.

Συγκεκριμένα...:
Ο Γέροντας Παίσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, ώσπου το συνάντησαν 3 νέοι Μοναχοί (νέοι σε ηλικία).
Ανεξάρτητα από την έκπληξη που νιώσαν στην αρχή οι Μοναχοί, πήγαν αμέσως να ζητήσουν την ευχή του Γέροντος.
Μόνο που ο Γέροντας τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του, αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:
`Τραβήξτε στο Γέροντα σας, και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι, γιατί σε 3 μήνες από τώρα, θα έχουμε `πόλεμο` στην Ελλάδα, κι ο κόσμος θα πεινάσει`

και συνέχισε...:
`Να του πείτε του Γέροντα, να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα Μοναστήρια...`
Μέχρι να συνέλθουν οι Μοναχοί, ο Γέροντας Παίσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι...

[
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΡΛΙΔΗΣ ]

Δεν πιστεύω να είχε κανένα λόγο ο (Χ)αγιορείτης να έπλασε το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί έχει και συνέχεια, όμως μέσα από ένα πολιτικό μπλόγκ, όπως είναι το δικό μου, καλύτερα είναι να το σταματήσουμε εδώ.

Η είδηση είναι πως όντως την τελευταία εβδομάδα στα ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΚΡΟ (τα γνωστά των εμπόρων...εργάζεται ο φίλος μου ο Κώστας), εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες `σήκωσαν` από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο, αλλά και αλεύρι, και μάλιστα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους υπεύθυνους τόσο του υποκαταστήματος Εγνατίας, όσο και της Ν.Ιωνίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εγώ θα αναμείνω το 3μηνο, αν και πιστεύω όταν λέει ο Γέροντας πόλεμο, εννοεί μάλλον πως ο λαός μας θα ξεσπάσει απέναντι στο Δ.Ν.Τ. και κατ επέκταση στην ΤΡΟΪΚΑ και στην σκληρή πολιτική τους και θα γίνουν χειρότερα από αυτά που ζήσαμε μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Που αλλού να πάει δηλαδή το μυαλό μου ;

[ΠΗΓΗ]: http://xanthi-blogs.blogspot.com/2010/08/blog-post_2340.html
http://gero-paisios.blogspot.com/2010/08/blog-post_17.html

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

 
Κύριοι αν θέλετε διάλυση του κράτους πείτε το μας
Τι θα πούμε στα καινούργια παιδιά που διορίστηκαν?
Ότι είμαστε ένα μπο….λο??
Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συμπαραστεκόμαστε στην άδικη επίθεση κατά των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων

ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κύριοι αν θέλετε διάλυση του κράτους πείτε το μας

Τι θα πούμε στα καινούργια παιδιά που διορίστηκαν?
Ότι είμαστε ένα μπο….λο??
Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Συμπαραστεκόμαστε στην άδικη επίθεση κατά των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων
ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Έρχονται τα χρυσά (πράσινα) κουτάλια.

  
Αναρωτιέμαι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που δεν ξέρει ότι στο επικοινωνιακό επιτελείο του Γ.Α.Π γίνεται αναβρασμός, συσκέψεις επί συσκέψεων, υπολογισμοί του μέχρι σήμερα πολιτικού κόστους της κυβέρνησης, αναζήτηση τρόπων και προτάσεων για την εξαπάτηση του λαού εν όψει, της διεθνούς έκθεσης της Θεσσαλονίκης;
Το πολυπαιγμένο έργο με τα ίδια και απαράλλαχτα σκηνικά, ετοιμάζεται πυρετωδώς και ο πρωταγωνιστής πρωθυπουργός, σαν μαριονέτα θα καμαρώνει παρουσιάζοντας τις «επιτυχίες» του κυβερνητικού έργου ενώ παράλληλα, θα απαριθμήσει τα νέα «φιλολαϊκά» μέτρα.
Ας ετοιμαστούμε  να γλύψουμε τα κοκαλάκια που θα μας προσφέρει, για να ξεχάσουμε την κατοχή του ΔΝΤ, ΕΕ και των διεθνών τοκογλύφων.
Τα κομματόσκυλα , οι βολεμένοι και οι κρατικοδίαιτοι ληστές του μόχθου των Ελλήνων, θα χειροκροτούν πανευτυχείς και όλος ο συμφερτός θα χαζογελά, αδιαφορώντας για τα δεινά που υποφέρει η κοινωνία.

«Η σύνταξη δεν θα χρειάζεται 40 χρόνια δουλειάς αλλά 39 χρόνια και 11 μήνες. Αυτή η μεγάλη επιτυχία  κατορθώθηκε ύστερα από επίπονες προσπάθειες της κυβέρνησης και αφού τρίξαμε τα δόντια στο ΔΝΤ το οποίο μπροστά στην αποφασιστικότητα των υπουργών υπεχώρησε έντρομο.»
«Η μείωση της σύνταξης των 400 ευρώ δεν θα είναι 100 ευρώ αλλά κατά πολύ λιγότερο δηλαδή  99,99 ευρώ.»

Περίπου κάτι τέτοια θα μας παρουσιάσει το κυβερνητικό επιτελείο και τα χειροκροτήματα θα σείουν το κτίριο.
Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ θα παιανίζουν διθυράμβους και οι βαμμένοι στα καφενεία, θα ευλογούν την ώρα που έγινε πρωθυπουργός ο μέχρι πρότινος Γιωργάκης.
Η πολιτική έχει ως γνωστό αντικατασταθεί από την απλή διαχείριση και την επικοινωνία.
Ούτε όραμα ούτε πρόγραμμα ούτε ενθουσιασμός ούτε συμμετοχή, μόνο τεχνοκρατικές αναλύσεις και ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, σκέτοι αριθμοί στα κομπιούτερ των αποφοίτων του Χάρβαρντ και των τραπεζιτών. Αυτό είναι το επίτευγμα των «επιτυχημένων» κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Ο άκρατος και ανηλεής νεοφιλελευθερισμός, με συμμάχους τον ατομικισμό και τον «ωχαδερφισμό», καταστρέφουν τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας, που περιμένει τον από μηχανής θεό να τη σώσει.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα αν και είναι μικρή μειοψηφία στην Ελληνική κοινωνία, αλωνίζει ανενόχλητο ,εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία της ΝΔ και τις χλιαρές αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς, που δεν ενδιαφέρονται, εγκλωβισμένα στα εσωτερικά τους προβλήματα. Το ερώτημα που γεννιέται είναι μέχρι πότε;  

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε!

Το περιοδικό “Επίκαιρα” δημοσιεύει σήμερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για πιθανή αξιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στη διεθνή πολιτική σκηνή. Το ρεπορτάζ επικαλείται θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό (financial times, οι οποίοι πρόσφατα χαρακτήρισαν τον Παπανδρέου ως “τον δικό τους άνθρωπο στην Ευρώπη”)

καθώς επίσης και πρόσφατες διεθνείς πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού (και για το Παλαιστινιακό με αφορμή την επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα) για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “ο πρωθυπουργός προορίζεται να μετεξελιχθεί σε διεθνή παράγοντα. Ρόλο για τον οποίο, από ότι φαίνεται, προορίζει και ετοιμάζει ο ίδιος τον εαυτό του. Εξάλλου, οι πιθανότητες που έχει ο κ. Παπανδρέου, στο ενδεχόμενο που δοκιμάσει την “τύχη” μιας πιθανής υποψηφιότητάς του για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι μάλλον με το μέρος του και για έναν επιπλέον λόγο : ο επόμενος πρόεδρος του Οργανισμού θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο” υπογραμμίζει το περιοδικό.

ΠΗΓΗ.

Από τη μία αισθανόμαστε ανακούφιση,διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο ΘΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ο ανεκδιήγητος Τζέφρυ.

Κι από την άλλη,δεν μπορούμε να σταματήσουμε να γελάμε με το ενδεχόμενο να δούμε αυτό τον απίθανο τύπο Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε!

Βρε λέτε τελικά να έχουμε...παρεξηγήσει το "ταλέντο" και τη "διεθνή απήχηση" του George;

Πήγαινε Γιωργάκη στον Ο.Η.Ε,πήγαινε...άντε να "σώσεις" και τον πλανήτη ολόκληρο,αφού κατάφερες κι "έσωσες" την Ελλάδα!

hellas-orthodoxy.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/08/blog-post_7645.html
 

Κατέλυσε θεσμούς και αξίες, χρεώνοντας το Ε.Κ.Κ. με 17.500.000€ με δαπάνες και υποχρεώσεις ασύμβατες προς τις δυνατότητές του


ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                    ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2009

Ύστερα από μυστικοσυμφωνίες στην Πάρο, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος με την σημερινή απόφασή του δικαίωσε τον άνθρωπο που κατέλυσε θεσμούς και αξίες, χρεώνοντας το Ε.Κ.Κ. με 17.500.000€ με δαπάνες και υποχρεώσεις ασύμβατες προς τις δυνατότητές του και όλα αυτά σε μία εποχή που  ο Ελληνικός Λαός έχει κληθεί από την κυβέρνηση, στην οποία μετέχει ο κ. Γερουλάνος, να κάνει θυσίες με αντάλλαγμα την οικονομική ανάκαμψη αυτής της  χώρας.

Ακολουθεί το κείμενο της τελευταίας ύστατης προσπάθειά μας προς τον Υπουργό Πολιτισμού να λογικευθεί, πριν από τον διορισμό του κ. Παπαλιού κ.λ.π.:

………………………….


Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010

 
Προς τον
Υπουργό Πολιτισμού
Κ. Π. Γερουλάνο


Κύριε Υπουργέ,

Ο κ. Παπαλιός διαδίδει παντού ότι θα τον διορίσετε και πάλι σαν Πρόεδρο του Ε.Κ.Κ. Σας υπενθυμίζουμε ότι:

α) Ο κ. Παπαλιός έχει διχάσει τον κινηματογραφικό χώρο με μια ομάδα ευνοουμένων μεγαλοπαραγωγών - σκηνοθετών και έχει απαξιώσει με κάθε δυνατό τρόπο τα Σωματεία, τους Φορείς και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, και όλους τους άλλους σκηνοθέτες.

β) Ο κ. Παπαλιός έχει αφήσει το Ε.Κ.Κ. με χρέη 17-20 εκ. ευρώ.

γ) Ο κ. Παπαλιός έκανε την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή της ανανέωσης της θητείας του ενώ έληγε στις 30.6.2010 και ματαίωσε τις προγραμματισμένες για τότε εκλογές, γιατί φοβόταν ότι θα εκλεγόταν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα  έλεγχε τις δραστηριότητές του. Η Ελληνική Δικαιοσύνη ματαίωσε το πραξικόπημά του και τον ανάγκασε να κάνει εκλογές στις 26.7.2010 και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που φοβόταν: η εκλογή 4 αιρετών της μη αρεσκείας του.

δ) Το Υπουργείο δεν πήρε ποτέ θέση σε όλα αυτά όχι απλώς ως Πόντιος Πιλάτος, αλλά ως προστάτης του κ. Παπαλιού.

Στην απίθανη περίπτωση που τον επαναδιορίσετε, αυτό θα είναι  αιτία πολέμου και θα είστε προσωπικά υπεύθυνος για την συνέχιση του διχασμού στον χώρο και την αδυναμία του νέου Δ.Σ. να διοικήσει μ’ ένα τέτοιο Πρόεδρο.

Η προστασία με την οποία καλύπτετε τον κ. Παπαλιό γίνεται για λόγους που εσείς μεν γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά και είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσετε να τους χρησιμοποιήσετε στο Κοινοβούλιο όταν θα πρέπει να υπερασπιστείτε τις πρωτοφανείς θεσμικές εκτροπές του ευνοούμενου σας, εσείς Υπουργός μιας Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης που επαγγέλλεται ένα νέο ήθος και σεβασμό στους θεσμούς και την διαφάνεια.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι φήμες και ευσεβείς πόθοι του κ. Παπαλιού και όχι μια στυγνή πραγματικότητα που θα μας επιβάλλετε με το έτσι θέλω, γιατί τότε «θα ματώσουμε». 

………………………..Όσον αφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τον διορισμό του Δ.Σ. και ειδικά στην τελευταία του παράγραφο που λέει ότι αυτή η Διοίκηση είναι προσωρινή και μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, του απαντάμε ότι τα 4 αιρετά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν βάσει του νόμου για τετραετή θητεία και δεν μπορεί να προεξοφλεί ο Υπουργός την ψήφιση ενός νόμου που θα τα καταργεί, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό και θα καταρριπτόταν στα δικαστήρια. Προσωρινά είναι μόνον τα διορισμένα μέλη και ο ίδιος ο Υπουργός.

 Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:
- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.
Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες
.
Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;)
Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:
- Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες
Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.
Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας.) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:
«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Έρευνα του συγγραφέα Αριστείδη Κωνσταντινίδη αποδεικνύει το μέγεθος του δανεισμού λέξεων από την ελληνική γλώσσα.
Εκατόν πενήντα και πλέον, χιλιάδες (150.000) ελληνικές λέξεις, περιέχει η αγγλική γλώσσα και η διεθνής επιστημονική ορολογία.
Η μια στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μοναδική εργασία του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, που κράτησε 28 χρόνια και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Αθηνών, αφήνοντας άναυδους επιστήμονες και ακροατήριο.
Το λεξικογραφικό ενδιαφέρον, είναι τέτοιο, που αποδεικνύει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα των επιστημών και της λόγιας έκφρασης, στην αγγλική γλώσσα.
Μέχρι το 1991 όπως τόνισε ο κος Κωνσταντινίδης υπήρχαν δύο μόνο εργασίες για την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο.
 Η μια για τη γαλλική γλώσσα με 1250 ελληνικές ρίζες, και η άλλη για τη γερμανική με 1450 λέξεις, πράγμα φτωχό για τον πλούτο της ελληνικής.
Σήμερα, η αγγλική γλώσσα έχει λέξεις από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη, το Θουκυδίδη, το Γαληνό.
Η επίδραση που έχει ασκήσει η ελληνική γλώσσα στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο και ιδιαίτερα στην αγγλική είναι εν μέρει γνωστή, αλλά όχι συστηματικά καταγεγραμμένη και τεκμηριωμένη. Οι δύο εργασίες που υπήρχαν η μια για τη γαλλική και η άλλη για τη γερμανική περιελάμβαναν περί τις 1500 ρίζες-λέξεις που όχι μόνο δεν έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα της επίδρασης, αλλά αντίθετα, δημιουργούσαν παραπλανητική εικόνα, σε βάρος της ελληνικής.
Πολλοί ξένοι επιστήμονες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν,  το θεμελιώδη ρόλο,  που έχε παίξει η ελληνική, στον καθορισμό του λεξιλογίου του κλάδου τους, αλλά μόνο ως προς το δικό τους κλάδο. Δεν έχουν μια σφαιρική εικόνα, της συνολικής επίδρασης, που έχει ασκηθεί και στους άλλους επιστημονικούς κλάδους.
Οι αμφισβητήσεις για το μέγεθος της επίδρασης της ελληνικής, προέρχονται κυρίως από τον ελλαδικό χώρο, όπου ελλείψει συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων εργασιών, υποβαθμίζονται οι δανεισμοί που έχουν λάβει οι άλλες γλώσσες από την ελληνική.
Είναι ακόμα γεγονός ότι όλες οι γλώσσες, δανείζουν και δανείζονται και δεν υπάρχει βεβαίως μια καθαρόαιμη γλώσσα. Ωστόσο, όλες οι γλώσσες, ούτε έχουν δανειστεί ούτε έχουν δανείσει, τον ίδιο αριθμό λέξεων, ούτε ακόμα και την ίδια ποιότητα λέξεων.

Το 1991, στο βιβλίο του ο κ. Κωνσταντινίδης "οι ελληνικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα", περιελάμβανε 20.600 ελληνικές λέξεις. Καλύπτει όλες τις λέξεις της καθομιλουμένης και τις λέξεις όλων των επιστημονικών κλάδων, πλην της βοτανολογίας, χημείας και ζωολογίας. Εάν προσθέσουμε σε αυτές τις αμιγώς ελληνικές λέξεις, αυτές που κατά το ήμισυ είναι ελληνικές ως προς το πρώτο ή το δεύτερο συνθετικό τους, τότε το ποσοστό ανέρχεται σε 68%.
Στην ονοματολογία των ζώων, όλων των κλάδων, που περιλαμβάνει όλα τα γένη των ζώων, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι το 1975, η ελληνική συμμετοχή, ανέρχεται σε 181.102 αμιγώς ελληνικές λέξεις.
Εάν προσθέσουμε και τις κατά το ήμισυ ελληνικές λέξεις, τότε το 74,48% είναι ελληνικές λέξεις.
Παρά την εκπληκτική αυτή συμμετοχή, η ελληνική αδράνεια, έχει επιτρέψει να έχει καθιερωθεί διεθνώς, η άποψη, ότι στη ζωολογία, επικρατεί δήθεν λατινική ορολογία.
Όλες αυτές οι λέξεις, που έχουν καταγραφεί, στην έρευνα του κ. Κωνσταντινίδη, είναι λέξεις που οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί, στα εγκυρότερα λεξικά τους, αναγνωρίζουν και παραδέχονται, ότι έχουν ελληνική προέλευση.
Η έρευνα λοιπόν, δεν έχει βασιστεί σε προσωπικές ερμηνείες ετυμολογίας. Επιπλέον πολλά λεξικά πλην αυτό της Οξφόρδης σταματούν δυστυχώς στη λατινική ρίζα και δεν αναφέρουν για διαφόρους λόγους, εάν προήλθε από την ελληνική η συγκεκριμένη λατινική ρίζα π.χ. η λέξη Electric, ηλεκτρισμός, αναφέρεται ότι προέρχεται από το λατινικό electrum, δε γίνεται όμως αναφορά ότι αυτό προήλθε από το ελληνικό ήλεκτρον, το κεχριμπάρι.
Το λεξικό της Οξφόρδης, περιλαμβάνει 10.500 ελληνικές λέξεις, που αντιστοιχεί στο 21,6% αυτού του λεξικού. Λέξεις της αρχαίας ελληνικής, που ήταν δάνειο από την περσική, όπως η λέξη αγγαρεία ή εβραϊκές, όπως η λέξη σατανάς, δεν έχουν περιληφθεί στην εργασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγγλική, με βάση το λεξικό του Ουέμπστερ, έχει δανειστεί 57 λέξεις από την Τουρκική γλώσσα και 34 λέξεις από όλες τις σλαβικές γλώσσες. Η ελληνική, έχει δώσει 41.614 λέξεις.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι πώς προκλήθηκε αυτή η επίδραση;
Ιστορικά, ακολούθησε μερικά κύρια στάδια. Πρώτα, μέσω της λατινικής.
Είναι γνωστό ότι από το 1800 μέχρι το 500 π.Χ., οι Έλληνες αποίκησαν τη νότιο Ιταλία, επίσης το 146 π.Χ. οι Ρωμαίοι καταλαμβάνουν την Ελλάδα.
Στο στάδιο αυτό, οι ρωμαίοι δέχονται την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού και βεβαίως και της γλώσσας.
Ο Ντουράν στην παγκόσμια ιστορία, υπολογίζει ότι την εποχή του Αυγούστου, είχαν ενσωματωθεί στη λατινική γλώσσα, περίπου 10.000 λέξεις.
Το 55 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατακτούν την Αγγλία, την οποία κράτησαν υπό την κατοχή τους μέχρι το 410 μ.Χ. Την περίοδο αυτή του εκρωμαϊσμού, των Κελτών, οι λέξεις που είχαν περάσει στη λατινική περνούν τώρα στην αγγλική ασυνείδητα. Λέξεις όπως αναιμία, αορτή, κακοήθης, έμφασης, αίνιγμα κλπ.
Στη συνέχεια αλλάζουν πολλά με τη διδασκαλία του Χριστιανισμού. Το 597 ο Άγιος Αυγουστίνος, φεύγει από τη Ρώμη και πηγαίνει στην Αγγλία για να εκχριστιανίσει τους άλλους. Το ευαγγέλιο όμως είναι γραμμένο στα ελληνικά. Λέξεις που περιέχονται σε αυτό και δεν υπάρχουν στην αγγλική, υιοθετούνται αναγκαστικά από την ελληνική. Λέξεις όπως, μάρτυρας, βάπτισμα, λειτουργία, λιτανεία κλπ.
Το τρίτο στάδιο είναι η κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς, το 1066 που κράτησε μέχρι το 1363. Λέξεις που πέρασαν από τη λατινική στη γαλλική γλώσσα, περνούν τώρα από τη γαλλική στην αγγλική.
Το τέταρτο στάδιο, ξεκινάει μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, όταν Έλληνες λόγιοι διασκορπίζονται μέσω της Ιταλίας σε όλη την Ευρώπη και φτάνουν στην Αγγλία. Διδάσκουν τα ελληνικά γράμματα και επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις στην αγγλική, αναγκάζονται να υιοθετήσουν ελληνικές λέξεις. Αρχίζει ένας νέος κύκλος δανεισμών για να κορυφωθεί με την ανάπτυξη των επιστημών το 18ο και 19ο αιώνα.

Το θέμα της ελληνικής δεν είναι μόνο η ποσότητα των λέξεων που υπάρχουν στην αγγλική, αλλά ένα θέμα ποιοτικό.
Οι βασικές έννοιες, σκέψης και έκφρασης στην αγγλική, άρα και στις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες είναι λέξεις που έχουν παρθεί αυτούσιες από την ελληνική. Λέξεις όπως ανάλυση, σύνθεση, πρόβλημα, μέθοδος, θεωρία, μουσική, ορχήστρα, μελωδία, ρυθμός, δράμα, κωμωδία-τραγωδία.
 Δεύτερον, οι βασικές έννοιες της επιστημονικής ορολογίας είναι επίσης ελληνικές. Η επίδραση της ελληνικής επεκτείνεται σε 190 ονόματα ανδρών και γυναικών χριστιανικά και μη όπως Αλέξανδρος, Ανδρέας, Χριστόφορος, Ειρήνη, Μαργαρίτα κλπ.
Ο αριθμός αυτός αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω της μετανάστευσης των νοτιαμερικανών που χρησιμοποιούν πάρα πολλά ελληνικά ονόματα, όπως Σοφοκλής, Αριστείδης, Σωκράτης κλπ.
 Επίσης, έχουν μείνει σε μετάφραση 62 παροιμιακές εκφράσεις και αποφθέγματα, που πλουτίζουν την έκφραση και ομορφαίνουν το είδος, με το ίδιο ακριβώς εννοιολογικό περιεχόμενο που εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια περίπου, χρησιμοποιούμε και εμείς.
Επίσης έχουν υιοθετηθεί πάνω από 300 λέξεις της ιστορίας και μυθολογίας μας, προσδίδοντας τα χαρακτηριστικά του ήρωα, σε άλλα άτομα.
Η λέξη Μέντωρ είναι σύμβουλος και καθοδηγητής και προέρχεται από το φίλο του Οδυσσέα, στον οποίο είχε εμπιστευθεί την εκπαίδευση του γιου του Τηλέμαχου,  όταν είχε φύγει για την Τροία.
Ακόμα, η λέξη Νέστωρ  σημαίνει σοφός και συνετός και προέρχεται από τον γέροντα που διακρίθηκε στην Τροία, για τη σύνεσή του.

Τόσο η αγγλική, όσο και η διεθνής ορολογία, τηρούν και σέβονται την παράδοση και τους κανόνες της ελληνικής.
Διατηρούν σε μεγάλο βαθμό την ιστορική ορθογραφία, διατηρούν σύνθετα σύμφωνα ή συμφωνικά συμπλέγματα παρά το γεγονός, ότι δεν τα προφέρουν αρνούμενοι να ακολουθήσουν τη φωνητική ορθογραφία.
Το Ψ μεταφέρεται σε PS, διατηρούν τους ελληνικούς πληθυντικούς παρόλο ότι για όλους τους ξένους είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο.
Η λέξη ηπατίτις, διατηρεί τον ελληνικό πληθυντικό, ηπατίτιδες, φαινόμενο-φαινόμενα, κριτήριο-κριτήρια, φάλαγγα-φάλαγγες.
Επιπλέον, διατηρούν τους κανόνες της γραμματικής, ως προς τη δημιουργία σύνθετων λέξεων.
Στις δασυνόμενες λέξεις της ελληνικής, προσθέτουν το αγγλικό Η.
Αν νομίζετε ότι πρόκειται για λίγες λέξεις, τονίζεται ότι μόνο στην ιατρική, υπάρχουν 23.000 δασυνόμενες λέξεις, και στη ζωολογία, ένας επίσης μεγάλος κλάδος υπάρχουν 11.000 ελληνικές δασυνόμενες λέξεις.
Η απομάκρυνση από την ετυμολογία των λέξεων, δε θα οδηγήσει μόνο στη στρέβλωση της γλώσσας μας και στη μείωση της γλωσσοπλαστικής μας ικανότητας.   Οι επόμενες γενιές,   δε θα μπορούν να αναγνωρίσουν λέξεις της γλώσσας τους, που δανείστηκαν άλλες γλώσσες και δυστυχώς θα είναι εξευτελιστικό, να μην ξέρουν και το πως γράφεται η ίδια τους η πατρίδα.
Θα γράφουν το Ελλάς με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς το Η.  Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι η παραμέληση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σήμερα, θα σημαίνει αύριο αμφισβήτηση της εθνικής μας ταυτότητας, που δε θα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.
Όσοι μεθοδεύουν την αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα σημαίνει σε επιστροφή σε πολλούς κανόνες της αρχαίας ελληνικής, άρα και της δασείας.

Γιατί όμως η κοσμοκράτειρα Αγγλία με τις τόσες κατακτήσεις διάλεξε την ελληνική για τους δανεισμούς της;
Ο πρώτος λόγος είναι ο πλούτος των ρημάτων μας που παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ πολλών συνωνύμων για να εκφραστείς με επάρκεια και εννοιολογική ακρίβεια.
Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι Αμερικανοί όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυριολεξίας δηλαδή
"οι Έλληνες έχουν τη λέξη για αυτό".
Δεύτερο στοιχείο,  είναι η πλαστικότητα των λέξεων από τις οποίες μπορούν να βγουν πολλά παράγωγα.
Τα 394 λήμματα της ιατρικής ορολογίας, δημιουργούν 17.000 παράγωγα.
Ο Λαβουαζιέ, χρησιμοποίησε την ελληνική, για να δώσει ονομασία σε χημικά στοιχεία, όπως το χλώριο.
Τρίτο στοιχείο, είναι η μαγεία της ιστορίας, και της ετυμολογίας της. Συχνά πίσω από μια λέξη, κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία. Όπως στη λέξη λακωνικός, κρύβεται όλη η απλότητα της ζωής των Σπαρτιατών.

Η ελληνική χαρακτηρίζεται ως η γλώσσα των επιστημών, αφού λέξεις που υπάρχουν στην αγγλική, δε χρησιμοποιούνται και όταν πρόκειται για επιστημονικούς όρους, π.χ. ελληνικά η έρημος, αγγλικά desert, αλλά λένε erimology.
Υπάρχει θα λέγαμε ένας διαχωρισμός δημώδους και λογίας γλώσσας, με μόνη διαφορά, ότι τη θέση της λογίας, καταλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική γλώσσα, είτε γιατί θέλουν να προσδώσουν κύρος στο αντικείμενο της μελέτης του κλάδου, είτε γιατί υπάρχει η παράδοση υιοθέτησης ελληνικών λέξεων, εδώ και αιώνες.
Όλα αυτά, δεν αποτελούν ένα μακρινό παρελθόν, αλλά σημερινή ζώσα πραγματικότητα.
Η επιστημονική γλώσσα είναι αγγλική και λίγα κράτη όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Ιταλία, προσπαθούν να αντισταθούν.
Οι περισσότερες χώρες, χρησιμοποιούν αυτούσιους τους αγγλικούς όρους.
Έτσι η ελληνική, με φορέα την αγγλική, έχει διεισδύσει σε πολλές λατινογενείς γλώσσες.

Η τουρκική γλώσσα, δανείζεται όλη την επιστημονική της ορολογία από την αγγλική, αυτό δείχνει την τεράστια σημασία που έχουν για την Ελλάδα αυτά τα σημεία σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα και να έχει μείνει πίσω σε πολλούς τομείς, η γλώσσα της όμως έχει ακολουθήσει τη δική της δυναμική πορεία, έχει διεισδύσει σε πολλές γλώσσες.
Η γλώσσα για μας τους Έλληνες είναι κάτι περισσότερο από στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς,
είναι το ενωτικό στοιχείο μαζί με την ορθοδοξία που κράτησε τον ελληνισμό
συσπειρωμένο και τον βοήθησε να ξεπεράσει τις εθνικές περιπέτειες.
Να είμαστε περήφανοι για τον ανεκτίμητο θησαυρό μας και να το καταλάβουν αυτό
και τα παιδιά μας.
Πηγή: www.apodimos.com