Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ -- ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ


Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1955. Είναι γιoς του γιατρού Καλλίμαχου Παπαχρήστου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1977-81. Είναι παντρεμένος με την Χέιζελ Γουίλλιαμς και έχουν μία κόρη που είναι τελειόφοιτη του προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα μαθητικά του χρόνια πήρε ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Υπήρξε ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος, καθώς συνελήφθη από τη Χούντα και καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Εssex της Μεγ. Βρετανίας, όπου απέκτησε και Master Oικονομικών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Μεγ. Βρετανίας.
Ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας στις εκλογές του 1985. 
Αποχώρησε το 1989, διαφωνώντας με το σχηματισμό της Κυβέρνησης ΝΔ-Συνασπισμού.
Είναι οικονομολόγος και έχει ερευνητική και διδακτική εμπειρία.
Από το 1999 μέχρι σήμερα διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών, με αρμοδιότητα σε θέματα διεθνών σχέσεων με τη Ρωσία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Έχει επανειλημμένα λάβει μέρος σε διεθνείς συναντήσεις και διαπραγματεύσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών.
Η ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΤΟΥ:
I. Καλού 2, 48100 Πρέβεζα, Τηλ.26820 61161
Βουλής 4,10562 Αθήνα, Τηλ: 210 3706265
E-mail: v.papachristos@parliament.gr 

http://www.vpapachristos.gr/
Βαγγέλη Παπαχρήστου σ' ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή δύναμη, αντοχή και συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου