Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Πάταξη της διαφθοράς ! ……ναι μεν ……αλλά….

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, ο μέσος πολίτης άρχισε να βιώνει ολοένα και πιο επώδυνα τη διαφθορά στις πολλαπλές παραλλαγές της.

Σταδιακά, η νοοτροπία του εύκολου κέρδους, η άτυπη νομιμοποίηση της συναλλαγής, , το καθεστώς της ατιμωρησίας, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για ν’ αναπτυχθεί η διαφθορά ως άλλη Λερναία Ύδρα.

Οι «εστίες μόλυνσης» είναι λίγο-πολύ σε όλους μας γνωστές:

Η διαφθορά φώλιασε σταδιακά σε όλο σχεδόν το φάσμα της δημόσιας διοίκησης,

Και ενθάρρυνε την ανάδυση μιας ισχυρής εξωθεσμικής ομάδας πίεσης, που φιλοδοξούσε να ελέγχει τη θεσμική εξουσία και τις εξελίξεις.

Βαθμιαία, ξεκινώντας από την κορυφή, η διαφθορά έφθασε να εμποτίσει και τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας.

Όταν το 2004 ο Ελληνικός λαός ,κουρασμένος επί δεκαετίες από την αλαζονεία και τον κυνισμό του ΠΑΣΟΚ , μα πάνω απ` όλα μην αντέχοντας άλλο την έντονη «μπόχα» της διαφθοράς , έδωσε την διακυβέρνηση της χώρας μας στην NΔ και θέλησε να αλλάξει σελίδα .

Η κυβέρνηση της ΝΔ κέρδισε την ψήφο του με «όχημα» την καταπολέμηση της διαφθοράς .

Και προς τα εκεί πρέπει να …οδηγηθεί!

Επειδή όμως στην ζωή μου δεν έχω αποδεχθεί τον «μηδενισμό» ως τρόπο ζωής και έκφρασης, οφείλω να ομολογήσω ότι έγιναν κάποια σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Η κατάργηση του περιβόητου «Μαθηματικού Τύπου» και η επιστροφή στον τυπικό μειοδοτικό διαγωνισμό, αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό τη διαφάνεια στα δημόσια έργα.

Η μετατροπή της απιστίας των δημοσίων υπαλλήλων από πλημμέλημα σε κακούργημα, (όπως ήταν μέχρι τη δεκαετία του ’90) σίγουρα είναι βήμα προς τα εμπρός.

Όπως επίσης βήμα προς την σωστή κατεύθυνση είναι και η μετατροπή της δωροδοκίας δικαστή από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Αλλά φοβάμαι ότι η κυβέρνηση λησμονεί την σοφία του λαού μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις διαφορές παροιμίες του.

Και μία από αυτές λέει ότι …..«το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Εάν θέλει πράγματι να επιταχύνει τον πόλεμο για την εξάλειψη της διαφθοράς θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει και στην μετατροπή της δωροδοκίας (παθητικής και ενεργητικής) πολιτικών προσώπων από απλό πλημμέλημα, που είναι σήμερα ,σε κακούργημα.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται η δωροδοκία του δημοσίου υπαλλήλου ή του δικαστή κακούργημα και η αντίστοιχη δωροδοκία του βουλευτή ……πλημμέλημα !!!!!

Αυτό είναι το κεφάλι και από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει!

Μόνο έτσι θα μπορέσει η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στη διαλεύκανση φαινόμενων διαφθοράς.

Και για να το διευρύνω περισσότερο , θα έπρεπε να μετατρέψει αντίστοιχα ΚΑΙ των νομαρχών και των δημάρχων, καθώς επίσης το ίδιο και για τους διοικητές των ΔΕΚΟ που ως τώρα βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας.

Θεωρώ ότι μια τέτοια ενέργεια από την κυβέρνηση μπορεί να βρει έντονη αντίδραση από πλευράς των βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων αλλά …..δεν πειράζει.!!

Θα δοθεί η ευκαιρία στον απλό πολίτη να …κρίνει και να ξεκαθαρίσει την ….ήρα από το στάρι !!!

Άλλωστε …..Όποιος έχει την μύγα ….μυγιάζεται λέει ο λαός μας !

Από http://politis-gr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δικαιοσύνη τώρα πλάκα μας κάνεις.
    Εάν βρούνε κανένα πλινθόκτιστο στο πέραμα
    παίρνουν της κάμερες και το γκρεμίζουν αμέσως. 500ευρω να χρωστάς στο ΤΕΒΕ σε κλείνουν φυλακή. Για τα αυθαίρετα του ΣΟΥΦΛΙΑ αλλάζουν και τους νόμους.
    Όλα τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα . και σε αυτό το βρομερό κράτος κανένας ποτέ δεν τιμωρήθηκε. Και το μόνο που ακούμε από τα παπαγαλάκια τους δημοσιογράφους είναι η κυβερνητική προπαγάνδα και η κοροϊδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή