Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Δωρεάν Εγκεφαλικά για Μακεδόνες από το ΥΠ.ΕΞ

Μέχρι τώρα ήλπιζα να κάνω λάθος σχετικά με τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική. Δικαιολογούσα κάθε τι παράλογο που έβλεπα σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς με το σκεπτικό ότι … οι υπεύθυνοι ΞΕΡΟΥΝ κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Σταθμίζουν κι άλλους παράγοντες που πιθανόν αγνοούμε εμείς οι κοινοί θνητοί και τελικά αποφασίζουν για την Ελλάδα αυτό που μας συμφέρει περισσότερο. Κι όμως στο ΥΠ.ΕΞ μπορούν να τα κάνουν ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ! Και αυτό δεν μας προκαλεί απλά ανησυχία… αλλά καθαρό ΤΡΟΜΟ! Ιδού και οι αποδείξεις.
Ως γνωστό εδώ και 15 χρόνια οι Σκοπιανοί χρήστες του internet επιδίδονται , με τη βοήθεια του κράτους, σ’ ένα ασταμάτητο παιχνίδι διαδικτυακής προπαγάνδας με θύμα την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Μακεδονίας. Έχουν καταχωρήσει εκατομμύρια ιστοσελίδες με τη δική τους πλαστή ιστορία της Μακεδονίας ενώ έχουν δημιουργήσει και ομάδες κρούσης οι οποίες επιτίθενται με e-mail διαμαρτυρίας σε οποιονδήποτε συντάκτη παγκοσμίως διανοηθεί να συσχετίσει την Ελλάδα με τη Μακεδονία. Πρόσφατα υποχρέωσαν το BBC να ζητήσει συγνώμη διότι τους αποκάλεσε τους Σκοπιανούς Σλάβους (!) αντί εθνικά Μακεδόνες! Από την Ελληνική πλευρά η ΑΜΥΝΑ για τα Ελληνικά θέματα είναι υποχρέωση 15 ρομαντικών πατριωτών που ξημεροβραδιάζονται διαδίδοντας τις Ελληνικές θέσεις, απαντώντας στα ψέματα των Σκοπιανών κι όλα αυτά … ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Μετά από 15 χρόνια λήθαργου ξύπνησε και η Ελληνική Κυβέρνηση. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τους «φωστήρες» που διαχειρίζονται την δική της παρουσία στο διαδίκτυο να την φέρουν σ’επαφή με bloggers για να συζητήσουν σχετικά με προβολή των Εθνικών μας θεμάτων στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα … οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα Εθνικά θέματα είναι πολύ λίγες και με απλή έρευνα στο Google εμφανίζονται πρώτες. Κλήθηκαν λοιπόν περί τους 10 blogger να προσφέρουν τις γνώσεις τους κι επειδή μ’ έφαγε η περιέργεια για την ταυτότητα των «ειδικών» που θα γνωμοδοτούσαν επί των εθνικών θεμάτων εντόπισα μερικούς για να καταλάβουμε πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι η άγνοια στους πολιτικούς αλλά και στους «φωστήρες» που περιβάλλουν και συμβουλεύουν τους πολιτικούς. Ας πάθουμε τα εγκεφαλικά…ένα-ένα και με τη σειρά:
1)Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει ομάδα έμμισθων χρηστών που μπορούν να χειριστούν την προβολή της χώρας διεθνώς. Αυτή ήταν και η αφορμή της συνάντησης που επεδίωξε η Υπουργός με τους bloggers.
2) Διαπιστώνουμε ότι η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών ΑΓΝΟΟΥΣΕ ότι μερικές από τις διάσημες και ισχυρές πολιτικές ιστοσελίδες της Αμερικής (HuffingtonPost, DailyKos) ανήκουν σε Έλληνες και δέχονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες την ημέρα!
3) Η επιλογή των blogger ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ κυριολεκτικά ΑΦΩΝΟΥΣ.
Οι σύμβουλοι τεχνικοί Internet της κας Μπακογιάννη είναι λίαν επιεικώς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Για άλλη μία φορά επαληθεύεται η ρήση ότι « η βλακεία είναι αήττητη!»
Πριν όμως ασχοληθούμε με τους Blogger να θυμίσουμε σε κάποιους ΑΔΑΕΙΣ ότι στις προηγούμενες εκλογές εμφανίστηκε ένα νέο μικρό κόμμα με το όνομα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που υπερασπίστηκε ανοιχτά το δικαίωμα (!) των Σκοπίων στον αυτοπροσδιορισμό. Στο συγκεκριμένο κόμμα κατέβηκε υποψήφιος ο κ.Παναγιώτης Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (βλ.George Soros) .Ο κ.Δημητράς έχει καταγγείλει την Ελλάδα (!) για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» μειονότητας! Αυτονόητο είναι επίσης ότι την ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υποστήριξε ΕΠΙΣΗΜΑ από την πρώτη μέρα και το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και ο κ.Βοσκόπουλος που μάλιστα αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα της Φ.Σ e-rooster και ο οποίος επίσης έχει καταγγείλει την Ελλάδα για την «Μακεδονική» μειονότητα αλλά έχει στείλει και επιστολές σε Νίμιτς και Κοντολίζα Ράις εν καιρώ διαπραγματεύσεων προκειμένου να επηρεάσει τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας. Σε όσους ασχολούνται με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ είναι ΓΝΩΣΤΑ όσα κρύβονται ΠΙΣΩ από την Φιλ.Συμμαχία,το Ουράνιο Τόξο, το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι κλπ. Και ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να ζητήσεις την άποψη για το Μακεδονικό ανθρώπων που στρατεύθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και που υποστηρίζουν ότι υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα! Μετά από αυτά ας δούμε αναλυτικά ΠΟΙΑ σχέση έχουν με τα εθνικά θέματα οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ της κας Μπακογιάννη:

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 1ον
O συμμετέχων blogger του "ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ" ήταν υποψήφιος βουλευτής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας κι επίσης προσκεκλημένος της κας Μπακογιάννη για τα Εθνικά Θέματα. Στο blog του δεν βρήκαμε ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ για τη Μακεδονία! Εννοείται για την Φιλ.Συμμαχία ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι το όνομα που δικαιούνται τα Σκόπια!

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 2ον
O συμμετέχων blogger του nylon.gr επίσης δηλώνει ότι ψήφισε Φιλελεύθερη Συμμαχία και προωθεί την ιστοσελίδα της Φιλ.Συμμαχίας e-rooster αλλά και την ιστοσελίδα του γνωστού "πατριώτη" Πάσχου Μανδραβέλη. Στο nylon.gr βρήκαμε ΕΝΑ μόνο θέμα για τη Μακεδονία στο οποίο μάλιστα υπήρχε και η ομολογία: "Όχι ότι είμαι από αυτούς που φωνάζουν “η Μακεδονία είναι Ελληνική” και άλλα τέτοια φαιδρά" πράγμα λογικό για κάποιον που ψηφίζει κόμμα που συνεργάζεται με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 3ον
Ο συμμετέχων blogger του X-blog επίσης ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ για τη Μακεδονία και το Σκοπιανό

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 4ον

Ο blogger StathisXaikalis αναφορικά με το Σκοπιανό θα προτιμούσε τον Ψωμιάδη να ασχοληθεί με τις τουαλέτες του αεροδρομίου αντί με τα εθνικά θέματα και στον τίτλο τον συνδυάζει ανάλογα ενώ λυπήθηκε τον Σκοπιανό ελληνομαθή δημοσιογράφο που ΔΕΝ κατάλαβε τον ΛΕΞΙΛΑΓΝΟ...Ζουράρι τον οποίο ενέταξε στον φετινό καρνάβαλο.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 5ον
Ο συμμετέχων blogger karpidis του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ BLOG σε άρθρο του ... ανησυχεί για το ασφαλιστικό περισσότερο από το Εθνικό Θέμα και ειρωνεύεται το greekalert επειδή ... γράφει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Η αλήθεια είναι ότι ... με τόσους ανισόρροπους Έλληνες...που να βρούμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τους ξένους! Η σχετική θεματολογία του ολιγοστή , άσχετη κι ανούσια.

μίνι - ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 6ον
Ο συμμετέχων blogger του metablogging.gr ασχολείται αποκλειστικά με τον κόσμο των blogs γενικά και όχι με πολιτική και ειδησεογραφία.ΚΑΝΕΝΑ σχετικό θέμα δηλαδή

... ένα μικρό φως στο τούνελ...
Η συμμετέχουσα blogger του magicasland έχει ευτυχώς ξεκάθαρες ιδέες για το Σκοπιανό (λόγω καταγωγής προφανώς) αλλά ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ εθνικού χαρακτήρα.
...UPDATE ... Μας ενημέρωσε ότι συμμετείχε και ο blogger του STRATEGY-GEOPOLITICS , μάλλον Ο ΜΟΝΟΣ γνώστης κι ενασχολούμενος με εθνικά και αμυντικά θέματα με σοβαρότητα κι εντατικό ρυθμό. Μάλλον έχασε το χρόνο του ο άνθρωπος.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ οι φωστήρες της κας Μπακογιάννη να καλούν για συμβουλές επί εθνικών θεμάτων, bloggers της Φιλ.Συμμαχίας που υποστηρίζουν τα Σκόπια στην πλαστογράφηση της ιστορίας μας και άλλους που ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ή ΑΓΝΟΟΥΝ την ύπαρξη του Σκοπιανού στην διαδικτυακή τους παρουσία; Είναι προφανές ότι οι σύμβουλοι της υπουργού κας Μπακογιάννη είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες εποχές. Είναι άξιο απορίας με ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ επέλεξαν τους συγκεκριμένους bloggers αφού και οι ίδιοι απόρησαν καθότι ΑΣΧΕΤΟΙ με τέτοια θέματα! Επίσης είναι άξιο απορίας με ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ επιλέχθηκαν τα μέλη της DoraWebTeam από την κα Μπακογιάννη. Ακολουθεί το άρθρο που περιγράφει τη συνάντηση Πρακτικά” από την συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη
17 04 2008
Συμμετείχα στην σημερινή συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη (στο εξής ΝΜ) με μπλόγκερς. Ήταν για μένα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία από πολλές απόψεις.

Συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες τους οποίους γνωρίζω ή μπόρεσα να συγκρατήσω το όνομα τους ή/και του blog τους ήταν:

Νίκος «Nikan» Αναγνώστου (metablogging)
Νίκος Δρανδάκης (NYLON)
Ανδρέας «Καρπίδης» Κοντοκάνης (Πολιτικό Blog)
Γιάννης Καρακατσάνης (xblog)
Στάθης Χαϊκάλης (Think positive)
Πέτρος Πετρίδης (blog?)
Οι υπόλοιποι ας με συγχωρέσουν και αν θέλουν ας μου στείλουν ένα email ώστε για λόγους πληρότητας να συμπληρωθεί η λίστα και να μπορέσω να διαβάσω και τις δικές τους εντυπώσεις.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής, απ’ότι αντιλήφθηκα οι περισσότεροι έχουν με κάποιο τρόπο ασχοληθεί με την διαδικτυακή παρουσία της ΝΜ, χωρίς να μπορώ να ξέρω αν αυτό ήταν το μόνο κριτήριο.

Σε ότι αφορά το τι ειπώθηκε από την πλευρά των συμμετεχόντων, θα ακολουθήσω το παράδειγμα του Nikan, και θα αναφερθώ σε αυτά που εγώ είπα. Φαντάζομαι και εγώ ότι οι υπόλοιποι θα καλύψουν επίσης το γεγονός, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να έχει μια σφαιρικότερη άποψη, ας ανατρέξει στα blogs τους.

Just the Facts, ma’am

Άκρα του τάφου σιωπή μεταξύ των bloggers όση ώρα περιμέναμε την ΝΜ να έρθει, παρότι μερικοί γνωριζόμαστε μεταξύ μας και από άλλες περιστάσεις.
Ο Καρπίδης ήταν ο μόνος που ήρθε καθυστερημένος, άλλα όχι όσο η ΝΜ η οποία προσήλθε με καθυστέρηση 15 περίπου λεπτών
Έγιναν οι συστάσεις μετά χειραψίας
Η ΝΜ μας είπε ότι μας φώναξε για να μας ακούσει σχετικά με το πως πιστεύουμε ότι οι Ελληνικές θέσεις σε θέματα ενδιαφέροντος Υπ.Εξ θα μπορούσαν να επικοινωνηθούν αποτελεσματικότερα προς την παγκόσμια κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα νέα μέσα
Παραδέχθηκε ότι στον συγκεκριμένο τομέα είμαστε πολύ πίσω
Έγινε αρκετή κουβέντα γύρω από αυτό, οι περισσότεροι παριστάμενοι τοποθετήθηκαν (οι απόψεις που εγώ εξέφρασα βρίσκονται στην συνέχεια του κειμένου)
Η ίδια έβαλε στο τραπέζι το θέμα της ενδεχόμενης νομοθετικής ρύθμισης για τα blogs για το οποίο έγινε παραγωγική συζήτηση.
Τα τελευταία 10 λεπτά έγιναν on camera.
NM on issues

Δεν στρουθοκαμηλίζει για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρεί επιζήμια την στάση «δεν υπάρχει θέμα» που κρατήσαμε για πολλά χρόνια σε διάφορα θέματα όπως είπε και τα οποία μας «σκάνε» τώρα
Ως Ντόρα θα προτιμούσε η γειτονική χώρα να μην έχει καθόλου την λέξη «Μακεδονία» στο όνομά της, αλλά ως Υπ.Εξ. έχει να αντιμετωπίσει μια διαμορφωμένη κατάσταση
Σε κάθε συνάντηση της με τον Αλβανό πρέσβη της τίθεται θέμα Τσάμηδων. Παγίως του απαντά ότι το θέμα έκλεισε μετά τον Β’ Παγκόσμιο και ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και όποιος έχει τίτλους ιδιοκτησίας μπορεί να προσφύγει στα Ελληνικά Δικαστήρια
Και εκείνη διεκδικεί και θέτει θέματα προς τους Υπουργούς Εξωτερικών που συναντάται. Είναι common practice
Δεν θα ήθελε να δει ειδικές ρυθμίσεις σχετικά με τα blogs και το διαδίκτυο αλλά την απασχολούν τα φαινόμενα συκοφαντικών δυσφημίσεων και εκβιασμών.
Τι είπα

Για την χαμηλή συμμετοχή Ελλήνων στο διεθνή ιντερνετικά φόρα, προφανώς παίζει ρόλο η γλώσσα (κάποιος το σκέφτεται δύο φορές πριν ξεκινήσει να πραγματεύεται ένα δύσκολο θέμα σε μια γλώσσα που δεν κατέχει άριστα) όπως ρόλο παίζει και η κατάρτιση, μιας και αυτά είναι θέματα πυκνά και πολύπλοκα και οι περισσότεροι μπορεί να μην νιώθουν επαρκείς να μπουν σε λεπτομερειακές συζητήσεις.
Αν το Υπ.Εξ. επιθυμεί εντονότερη και αποτελεσματικότερη παρουσία των «εθνικών» μας θεμάτων στο διαδίκτυο, θα πρέπει να προμηθεύσει με υλικό (content) και επιχειρηματολογία όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν
Ειδικά οι χρήστες που συνιστούν την κοινή γνώμη στο εξωτερικό δέχονται έναν καταιγισμό μηνυμάτων, πολιτικών, εμπορικών και άλλων. Το Υπ.Εξ. έχει να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες των άλλων χωρών αλλά και χιλιάδες εμπορικές εταιρίες που διαγκωνίζονται διεκδικώντας λίγη από την προσοχή των χρηστών.
Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να επιδιώξει να βγει με content το οποίο κατ’αρχήν να ενθουσιάσει τους Έλληνες χρήστες οι οποίοι αυθορμήτως θα το διαδώσουν στις διαδικτυακές κοινότητες που δραστηριοποιούνται δημιουργώντας viral effect.
Αναγκαστικά πρέπει να είναι video (ή φώτος) μικρό σε διάρκεια, πρωτότυπο με χαρακτήρα και συμπυκνωμένο μήνυμα. Δεν είναι εύκολο, όλος ο πλανήτης προσπαθεί να το πετύχει, αλλά αναγκαστικά πρέπει και εκείνοι να προσπαθήσουν
Είπα ότι ο όρος «flame-war» που ανέφερε στην εισαγωγική της εισήγηση είναι αρνητικά φορτισμένος όρος και περιγράφει ένα debate το οποίο έχει εκφυλιστεί σε προσωπικές αντεγκλήσεις και χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα, αναγκάζοντας τους σοβαρούς συνομιλητές να αποχωρήσουν από την κουβέντα
Της είπα ότι η ένστασή μου σχετικά με την παραίνεσή της να παροτρύνουμε και άλλους να σχολιάσουν, όταν αυτό δεν εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική και όταν δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι αυτοί οι άλλοι είναι εφοδιασμένοι με επιχειρήματα και γνώσεις συμβατές με τις θέσεις του Υπ.Εξ. μπορεί τελικά να οδηγούσε σε ένα flame-war το οποίο αν γίνονταν γνωστό ότι ενθαρρύνθηκε από την ίδια θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της.
Για τον Μπλογκονόμο: Πέραν ότι είναι ανεφάρμοστος και θα μας γελοιοποιήσει όπως και άλλοι ανεφάρμοστοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί κατά το παρελθόν, η μπλογκόσφαιρα και το διαδίκτυο αυτορυθμίζονται, όπως παραδοσιακά αυτορυθμίζονταν οι κοινωνίες (που ήταν πάντα 2.0) παλαιότερα. Κάποιος που λέει κάτι αλλά δεν έχει credibility, κανείς δεν του δίνει σημασία, και εκείνοι που έχουν καταφέρει να χτίσουν credibility με κόπο και χρόνο, προσέχουν τι λένε γιατί το credibility αυτό έχει τεράστια αξία.
Για τους εκβιασμούς, αν κάποιος εκβιάζει, κάνεις ότι κάνεις και με τους παραδοσιακούς εκβιασμούς. Το λες στην αστυνομία, του κλείνεις ένα ραντεβού για να του δώσεις τα χρήματα και τον συλλαμβάνεις. Δεν είναι ανάγκη να «κλείσεις» το μέσο.
Ότι υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις κακουργηματικές πράξεις.
Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης την ρώτησα: όταν συναντάται και διαπραγματεύεται σε τραπέζια αποφάσεων (όπως στο Βουκουρέστι) με άλλους Υπ. Εξ. για θέματα που μας αφορούν σημαντικά αλλά για αυτούς δεν είναι ζωτικά, κατά πόσον η κοινή γνώμη στην χώρα τους επηρεάζει την στάση τους, ή αν είναι καθαρά θέμα ρεάλ-πολιτικ, τι σου δίνω τι μου δίνεις κλπ. Η απάντηση εδώ.
Οι προσωπικές μου εντυπώσεις από την ΝΜ

Παρουσίασε ως αναμένονταν τα ίδια qualities που διαπιστώνουμε και στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις (ευφυΐα, σχετική ευφράδεια, αυτοέλεγχος)
Firm χειραψία
Όταν απευθυνόταν προς όλους, κατένεμε σχετικά ισομερώς τον χρόνο που απευθυνόταν κοιτώντας τον καθένα, χωρίς να «αγκυστρώνεται» σε 1-2 συγκεκριμένους
Πήρε τον ενικό χωρίς να ρωτήσει ενώ δεν τον παραχώρησε και σε μας (not good)
Ήταν σχετικά ευδιάκριτη στην συμπεριφορά της η μετάπτωση μεταξύ επαγγελματικού / πολιτικού / στημένου (ΕΠΣ) mode και προσωπικού / χαλαρού / εκ καρδίας (ΠΧΚ) mode (not good)
Μου έκανε θετική εντύπωση η χρήση της φράσης «αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν κάνεις για αυτή τη δουλειά».
Τι πιστεύω ότι η ΝΜ πήρε μαζί της από την συνάντηση

Ότι (όπως επισήμανε ο Nikan) υπάρχουν στην Αμερική στο Top10 των «πολιτικών» Blogs, 3 Ελληνοαμερικάνοι μπλόγγερς, με τους οποίους καλό θα ήταν να συναντηθεί είτε στην Αμερική είτε να τους προσκαλέσει εδώ για ενημέρωση σχετικά με τα θέματα ενδιαφέροντος Υπ. Εξ. Χαρακτηριστικά η ΝΜ είπε προς τους συνεργάτες της «Να το δρομολογήσουμε αυτό για πριν από το καλοκαίρι». (γιατί άραγε?)
Ότι (Nikan και πάλι) o μπλογκονόμος θα βλάψει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια για άσκηση επιρροής για θέματα εξωτερικής πολιτικής μέσω διαδικτύου, θα μας εντάξει στην συνείδηση των χρηστών στην μαύρη λίστα των χωρών που βάζουν απαγορεύσεις στο διαδίκτυο και εν τέλει η δουλειά της θα γίνει δυσκολότερη. Είμαι βέβαιος ότι αν -ό μη γένοιτο- το θέμα τεθεί σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η ΝΜ θα προβάλει αυτό το επιχείρημα, δείχνοντας κατ’αρχήν στους ομολόγους της και τον πρωθυπουργό εντυπωσιακό insight σε τέτοιου τύπου ζητήματα αλλά φυσικά και για ουσιαστικούς λόγους.
Ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να ελεγχθεί και ότι πρέπει να «κερδίσει» κατ’αρχήν τους Έλληνες bloggers
Ότι καλύτερα να μην υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τα blogs
(ελπίζω) ότι κράτησε και την δική μου παρατήρηση για την δημιουργία content που μπορεί να δημιουργήσει viral effect.
Μικρά - Μικρά

Πήγα στο Υπ.Εξ. πιθανολογώντας ότι ο ίδιος ο χώρος θα μου προκαλέσει κάποιο δέος. Είναι ένα κρατικό κτίριο που στεγάζει μια από τις κύριες λειτουργίες του κράτους, έχει μεγάλη ιστορία και ανέμενα ότι θα αντανακλά κάποια από την ενσωματωμένη «μνήμη». Καμία σχέση. Ο χώρος στην είσοδο του νεοκλασικού της οδού Βασ. Σοφίας 6 είναι εντελώς άχρωμος και γυμνός και η ίδια η αίθουσα συνεδριάσεων μάλλον αδιάφορη. Υποθέτω ότι δέχονται ξένους επιτετραμένους εκεί, και πιστεύω ότι θα έπρεπε με επιλεγμένα έργα Ελληνικής τέχνης και προσεγμένη αισθητική, να προδιαθέτει τον επισκέπτη, να του δίνει ένα υποσυνείδητο μήνυμα για εκείνες τις αξίες με τις οποίες θα θέλαμε να συνδέεται η Ελλάδα, και γιατί όχι να τον «ψαρώνει» και λίγο. (not good)
Η εντύπωση μου είναι ότι την ερώτησή μου σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε διεθνείς οργανισμούς την απάντησε σε κραυγαλέο ΕΠΣ mode, και άρα η απάντηση έχει για μένα σχετικά μικρή αξία
Το ίδιο ισχύει και για το «Εγώ ως Ντόρα θα προτιμούσα να μην υπήρχε καθόλου η λέξη «Μακεδονία» στο όνομα». Παρότι φαίνεται σαν μια ΠΧΚ δήλωση έγινε σε προφανές ΕΠΣ mode.
Ο κ. Χαϊκάλης προσπάθησε to make a sale
Η ΝΜ αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο αποτέλεσμα που είχε η δημοσίευση στην αγγλόφωνη εφημερίδα του Βουκουρεστίου φωτογραφίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ.Γκρούεφσκι να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο που απεικόνιζε ενωμένες και τις τρεις Μακεδονίες
Τελικά, όλοι οι υπουργοί λένε «παρέλαβα χάος» ακόμη και αν ο προκάτοχός τους ήταν του ιδίου κόμματος (όχι βέβαια ότι σε ότι αφορά τα θέματα διαδικτυακής παρουσίας του Υπ.Εξ. αυτό είναι ανακριβές).
Όταν ο Nikan ανέφερε τους Ελληνοαμερικάνους bloggers και τον ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν και η ΝΜ υποδέχθηκε αυτή την ιδέα με σχετικό ενθουσιασμό, ο Ν. Δρανδάκης παρατήρησε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- «βέβαια είναι όλοι Δημοκρατικοί», κολλητά στο οποίο του απάντησε η ΝΜ κάτι σαν «ε, και? Και εμείς Δημοκρατικοί είμαστε». Γέλια ακολούθησαν αυτό το διάλογο, αν και, ψύχραιμα κοιτώντας το, η ΝΔ είναι στα οικονομικά θέματα αριστερότερα από τους Αμερικάνους Δημοκρατικούς
Ήπιαμε καφέ σε κούπα με το εθνόσημο.
Υ.Γ.: Δεν ήταν στις αρχικές μου προθέσεις να γράψω πρακτικά, αλλά μιας και αυτό που βγήκε μοιάζει, προσάρμοσα και τον τίτλο.

Από http://macedonia-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου