Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Αλλαγή χαρτών...???

Πράγματι αυτό που πάνε να κάνουν (G7) είναι κυριολεκτικά αλλαγή χάρτη. Και για να είμαστε και δίκαιοι όλα γίνονται και με τις ευχές των τριών μεγάλων της Ε.Ε. Γερμανίας, Γαλλίας και Αγγλίας. Στην ουσία νομιμοποιούν κιόλας τη χρήση στρατιωτικής βίας από ξένη δύναμη για την απόσπαση εδάφους από μια χώρα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό? Κι όχι μονό αυτό, αλλά και όποιος θέλει να μπορεί ντε φάκτο να κηρύσσει ανεξαρτησία και να γίνεται και άμεσα αναγνώριση? Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, αυτό που έρχεται είναι πραγματικά τρομακτικό. Το σχέδιο κάποιον για τη μεγάλη Αλβανία αρχίζει να υλοποιείται μάλλον. Το επόμενο βήμα της ανεξαρτησίας είναι η προσάρτηση του στη συνορεύουσα μαμά Αλβανία (άλλωστε το Κόσσοβο από μόνο του δεν έχει λόγο ύπαρξης).Κατόπιν το κομμάτι της αλβανόφωνης FYROM μπορεί άνετα να κηρύξει και αυτό την ανεξαρτησία του και μετά να προσαρτηθεί και αυτό στη συνορεύουσα Αλβανία. Το υπόλοιπο σλαβόφωνο πάει Βουλγαρία και δεν ξέρω αν μένει και κάτι για τους Σέρβους. Με την ίδια λογική του Κοσσόβου η επόμενη ανεξαρτησία κράτους βρωμάει και σε μας. Ήδη στη Βουλγαρία το κόμμα που καθορίζει τη κυβέρνηση με ένα ποσοστό κοντά στο 10% είναι της τουρκικής μειονότητας. Γιατί λοιπόν να μη κάνουν και αυτοί μαζί με ένα κομμάτι της Θράκης το κρατιδιάκι τους? Εξάλλου αυτό βολεύει και την Αμερική και τη Τουρκία. Αύριο ο θηλυκός dracoumel το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ και τον υπουργό νομίζω της FYROM. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά μου μυρίζεται αποδοχή του νέου πλαισίου Νιμιτς. Πρέπει να πάρουμε τη τύχη μας στα χέρια μας πλέον. Σε αυτούς που την εμπιστευόμαστε κάθε τετραετία δείχνουν κάθε χρόνο και χειρότεροι. Είναι η ώρα που η διαμαρτυρία πρέπει να αποκτήσει και άλλες αισθήσεις σε αυτούς που τη δέχονται εκτός από την ακοή. Γιατί αυτή του είδους τη διαμαρτυρία ,τη σαλονάτη, όπως και εμάς την έχουν γραμμένη!!!


Αμασούθαλος

2 σχόλια:

  1. Οι Βαλκάνιοι είναι αδέρφια χωρισμένα βίαια από επιθετικούς. Διαφέρουν γλωσσικά τούς τελευταίους μόνο αιώνες, όταν ελίσσονταν έτσι για να μην γενοκτονούνται από τους οθωμανούς γενίτσαρους, που πρώτους έσφαζαν ελληνόφωνους Έλληνες. Δυστυχώς ορισμένοι ανάμεσά μας είναι διχαστικοί, και περαστικά τους!
    Balkanians are brothers separated violently by aggressives.
    Μια αμεσοδημοκρατική, ελβετικού τύπου Βαλκανική Συνομοσπονδία ανεξάρτητων μη-επιθετικών κρατών με κοινή άμυνα
    (μπορεί να γίνει αρχικά με τη Σερβία κι όπόιο άλλο κράτος συμφωνήσει - δεν είναι απαραίτητα τα κοινά σύνορα, αλλά η αλληλοβοήθεια!), όπου θα κυριαρχούν οι εκλογές με συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, θα περιόριζε διαφθορά και γενίτσαρους. Αυτό ακριβώς ήταν το όραμα του Ρήγα, χάρη στο οποίο μπορούμε και μιλάμε σήμερα!
    A swiss type Balkan Confederation of peaceable indepedent states and common defense, where the reconciliating Unified electiion List restricts corruption and aggressives.
    Κι αντί να περιμένουμε πολιτικάντηδες να κάνουν Βαλκανική Συνομοσπονδία, μπορούμε να ξεκινήσουμε με συνομοσπονδιακές συνεργασίες συλλόγων και δήμων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα τα φαινομενα ειναι αποτελεσμα εθνικιστικης εξαρσης. Πως μπορει να μιλα κανεις για ενωμενη Βαλκανικη συνομοσπονδια τη στιγμη που διακατεχεται απο εντονο εθνικισμο; Και απο κει και περα τι σχεση εχει αυτο με το οτι η γειτονικη χωρα προσπαθει να καταλαβει ως ονομασια της κατι που ιστορικα δεν της ανηκει και η μονη συνδεση της με τον ορο Μακεδονια ειναι οτι ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ η περιοχη στην οποια βρισκεται ειναι Μακεδονια. Επομενως οι Σκοπιανοι ειναι τοσο Μακεδονες οσο και οι Αγγλοι της νοτιας Αφρικης Αφρικανοι.

    ΥΓ : Να κανω και μια επισημανση για το γκαλοπ σχετικα με την ονομασια που εχετε βαλει ολες αυτες τις επιλογες οι οποιες ομως ειναι παρομοιες και που δε με καλυπτει καμια απο αυτες αλλα ξεχασατε να βαλετε την πιο σημαντικη. Δε μας απασχολει ο τυπος του πολιτευματος της ΠΓΔΜ. Δεν εχει επομενως σημασια αν θα λεγεται δημοκρατια της Μακεδονιας Λαικη δημοκρατια της Μακεδονιας η Πριγκιπατο της Μακεδονιας. Δεν ειναι εκει το θεμα. Ουτε ομως μπορουμε πια να μιλαμε για πληρη απαλοιφη του ορου της Μακεδονιας . Η επιλογη που δεν υπαρχει στο γκαλοπ ειναι ενας ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ προσδιορισμος κι ας περιεχει μεσα τον ορο Μακεδονια οπως ας πουμε Βορεια Μακεδονια η Νεα Μακεδονια η ακομα ακομα και Σλαβομακεδονια. Θα ηταν καλο αν προσθετατε στο γκαλοπ κι αυτη την επιλογη γιατι οπως ειναι τωρα δυστηχως οδηγει σε λαθοσ συμπερασματα. Επισης πιστευω πως ειναι λαθος η διπλη ονομασια. Η ΠΓΔΜ η Βαρντασκα οπως ειναι το αληθινο της ονομα προ του Τιτο (ο οποιος το αλλαξε σε "Μακεδονια" γιατι ειχε τους λογους του και κακως δεν αντιδρασαμε απο τοτε) πρεπει να εχει μια και μονη ονομασια γιατι η διπλη ονομασια θα της δινει την ευκαιρια να χρησιμοποιει τη μια ονομασια στις διμερεις μας σχεσεις και την αλλη σε ολο τον υπολοιπο κοσμο (επομενως μια τρυπα στο νερο)

    Στο κατω κατω δεν ειναι και τοσο σπουδαιο πια το να βαλουν και τα σκοπια λιγο νερο στο κρασι τους τη στιγμη που η Μεγαλη Βρετανια great Britain μετονωμαστηκe σε UK εινωμενο βασιλειο λογω της Γαλλικης επαρχιας της Βρετονης.

    ~ανωνυμος αναλυτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή