Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Το υπουργείο Υγείας δεν λέει την αλήθεια για τον κ. Χιώτη


Από ΑΝΤΙ
http://www.blog.anti.gr

Το Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας (πατήσετε εδώ) στο οποίο απευθύνουμε το ερώτημα αν ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Χιώτης ήταν στο ΔΣ της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) ως εξής: «Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στον κ. Βασίλη Χιώτη είχε προταθεί η θέση άμισθου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ, την οποία ο κ. Χιώτης δεν αποδέχτηκε. Τα Διοικητικά Συμβούλια συγκροτούνται από πρόσωπα με διάθεση κοινωνικής προσφοράς και χωρίς κανένα όφελος ή προνόμιο».

Εμείς όμως άλλα διαβάζουμε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο Φύλλο 958 της 7/2/2007 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών το από 27.11.2007 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.» που ορίστηκε με κοινές υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και καθορίζει τα εξής: «Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου η θητεία είναι πενταετής έχει ως εξής: Παπαμίχος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, Παπανικολάου Νικόλαος του Γεωργίου, κάτοικος Πατούλης Γεώργιος του Ευθυμίου, Πύρρος Δημήτριος του Γεωργίου, ιατρός, κάτοικος. Μη εκτελεστικά μέλη: Αδαμίδης Πολύκαρπος του Θεοδώρου, Χιώτης Βασίλειος του Παναγιώτη, δημοσιογράφος. το Φύλλο 425 της 8ης Οκτωβρίου 2007 διαβάζουμε ότι: «Αντικαθίσταται το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.», Χιώτης Βασίλειος του Παναγιώτη, δημοσιογράφος, από τον Λιάπη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, Οδοντίατρο».

Η αλήθεια δηλαδή είναι ότι ο κ. Χιώτης μετείχε για ένα, σχεδόν, χρόνο στο ΔΣ της ΑΕΜΥ. Γιατί λοιπόν το υπουργείο Υγείας μας λέει τώρα ότι δεν είχε «αποδεχθεί» τη θέση; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος δεν την λέει; Το υπουργείο του κ. Δ. Αβραμόπουλου, ή η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει τότε την ΑΕΜΥ ως «ένα υπερόργανο διείσδυσης σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας υγείας» που θα προετοιμάσει το δρόμο «για να μπει από το παράθυρο ένας στρατηγικός επενδυτής στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της αγοράς υγείας». Το δουλειά είχε λοιπόν ένας δημοσιογράφος σε αυτή τη θέση; Νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

Από ΑΝΤΙ
http://www.blog.anti.gr

1 σχόλιο:

  1. Από σήμερα 26/2/2008 ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ τις εξής κακές συνήθειες:
    Να αγοράζουμε προϊόντα του ΔΟΛ που είναι τα
    -ΒΗΜΑ
    -ΝΕΑ
    -ΜΕΓΚΑ
    (αυτά για αρχή)
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ (δηλαδή μέχρι τις 26/5/2008 περίπου)
    Μην αγοράζετε μην βλέπετε τα προϊόντα τους. Θα δείτε πώς θα το καταλάβουν.
    Διαδώστε το όλοι οι bloggers και όσους επηρεάζετε. Αυτό δεν θα περάσει έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή