Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Κόσσοβο …ώρα μηδέν !

Από politis
http://politis-gr.blogspot.com

Πως μπορεί ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ και η εν μέρει προσπάθεια αποκατάστασης του , να απειλεί με ντόμινο διεθνών αναταραχών;

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ΗΠΑ , η Ρωσία , το Ιράκ , η προεκλογική εκστρατεία του Bush , οι επτά αδελφές ,η πολεμική βιομηχανία , η Αγγλία , η Γαλλία , η Γερμανία και τα Βαλκάνια;

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Το ότι οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη χώρα διεθνώς δεν την καθιστά αυτομάτως και αλάθητη.

Πρόσφατο μεγάλο στρατηγικό τους λάθος ο πόλεμος στο Ιράκ .
Το Ρωσικό πετρέλαιο έχει κόστος εξόρυξης γύρω στα 20 $ το βαρέλι σε αντίθεση με το Ιρακινό πετρέλαιο που έχει κόστος 1-2 $ .

Η Αμερικανική επέμβαση λοιπόν έβγαλε από την διεθνή αγορά το Ιρακινό πετρέλαιο και προσέφερε έδαφος για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις Επτά αδελφές. (από τις οποίες προήλθε και η κύρια χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα του Bush.)
Το πετρέλαιο από τα 25 $ το βαρέλι το 2003 έχει φθάσει σήμερα στα 90-100 $ . Τα κέρδη των Επτά αδελφών τεράστια.

Το ίδιο όμως και το στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ .

Γιατί το μη αξιοποιήσιμο ή με ελάχιστα κέρδη ρωσικό πετρέλαιο, με τις σημερινές τιμές έδωσε τεράστια κέρδη στην Ρωσία και την βοήθησε να γιγαντωθεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια .
Εκεί λοιπόν που είχαμε μία αποδυναμωμένη στα όρια κατάρρευσης Ρωσία , ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ , την επανάφερε γιγαντωμένη στην διεθνή σκηνή.

Τα κολοσσιαία κέρδη από το πετρέλαιο την βοήθησαν να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος της και να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της αερίου , καθιστώντας την κύρια πηγή ενέργειας για την Ευρώπη.

Και εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος των Βαλκανίων αφού αποτελούν μια από τις κυρίες πύλες ενέργειας για την Ευρώπη.
Οι παλαιότερες προσπάθειες των ΗΠΑ για την αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων, βοήθησαν την πολεμική τους βιομηχανία που ως γνωστόν είναι και η κυρίαρχη στην οικονομία τους .

Φθάνουμε λοιπόν στην ....ώρα μηδέν। Σήμερα !
Με την ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου θα ακολουθήσει ένα διεθνές ντόμινο αναταραχών , εξεγέρσεων και βίαιων αλλαγών συνόρων σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μεταξύ αυτών και στη Ρωσία .

Η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ θα έχει τεράστια οφέλη ,το ίδιο και Αγγλία , Γαλλία , Γερμανία χώρες με παρόμοια βιομηχανία.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι αυτές οι χώρες έσπευσαν αμέσως να αναγνωρίσουν το Κόσσοβο .

Έχουμε λοιπόν μια προσπάθεια κυρίως από τις ΗΠΑ για μερική διόρθωση του στρατηγικού τους λάθους .
Μέσω των Βαλκανίων λοιπόν επιδιώκουν να προξενήσουν εσωτερικές αναταραχές στη Ρωσία , να ανακόψουν την εξάπλωση του φυσικού της αερίου και συγχρόνως να βοηθήσουν στην οικονομική ευμάρεια της πολεμικής τους βιομηχανίας.

Συγχρόνως δε μέσω του ύποπτου ρόλου των μυστικών τους υπηρεσιών να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία , αφού όποια χώρα δεν συμπλέει και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους ,θα εμφανίζονται αυτόματα και διάφορες εθνικιστικές τάσεις απόσχισης στο εσωτερικό της.

Περνάμε λοιπόν στην επόμενη φάση .

Εκεί που είχαμε διάφορα “σκάνδαλα” ή τρομοκρατικές ενέργειες ως μέσον πίεσης στις διάφορες κυβερνήσεις , το παιχνίδι τώρα αλλάζει .

Πλέον οι μορφές πίεσης θα είναι ο εκφοβισμός για …..εσωτερικές εθνικιστικές αναταραχές και αποσχίσεις .

Το έχω πει και θα το ξαναπώ .

Ενός Κόσσοβου μύρια έπονται !

Από politis

http://politis-gr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Οι Βαλκάνιοι είναι αδέρφια χωρισμένα βίαια από επιθετικούς. Διαφέρουν γλωσσικά τούς τελευταίους μόνο αιώνες, όταν ελίσσονταν έτσι για να μην γενοκτονούνται από τους οθωμανούς γενίτσαρους, που πρώτους έσφαζαν ελληνόφωνους Έλληνες. Δυστυχώς ορισμένοι ανάμεσά μας είναι διχαστικοί, και περαστικά τους!
    Balkanians are brothers separated violently by aggressives.
    Μια αμεσοδημοκρατική, ελβετικού τύπου Βαλκανική Συνομοσπονδία ανεξάρτητων μη-επιθετικών κρατών με κοινή άμυνα
    (μπορεί να γίνει αρχικά με τη Σερβία κι όπόιο άλλο κράτος συμφωνήσει - δεν είναι απαραίτητα τα κοινά σύνορα, αλλά η αλληλοβοήθεια!), όπου θα κυριαρχούν οι εκλογές με συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, θα περιόριζε διαφθορά και γενίτσαρους. Αυτό ακριβώς ήταν το όραμα του Ρήγα, χάρη στο οποίο μπορούμε και μιλάμε σήμερα!
    A swiss type Balkan Confederation of peaceable indepedent states and common defense, where the reconciliating Unified electiion List restricts corruption and aggressives.
    Κι αντί να περιμένουμε πολιτικάντηδες να κάνουν Βαλκανική Συνομοσπονδία, μπορούμε να ξεκινήσουμε με συνομοσπονδιακές συνεργασίες συλλόγων και δήμων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή